Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да постъпя?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1105 пъти
Здравейте ! Моята история е следната ( сигурно има хиляди такива тук ) омъжена съм . Преди няколко дни с мъжът ми имахме скандал в който доста изпуснах нервите си и може би не беше правилно . Напоследък се чувствам доста изморена и някакси скапана или може би имам нужда от малко спокойствие . Вечерта както и всяка друга вечер правех вечеря , а мъжът ми постоянно идваше и ми задаваше въпрос след въпрос за определени институции , на които въпроси аз нямах отговор защото не съм запозната . Казах му , че съм изморена и да ме остави , но той продължи да дърдори и да ми обяснява неща,които на мен дори не ми се слушаха. Когато вече подразнена от тези неща му повиших тон ( в ръцете си държах оцет ) , той ме бутна и аз изпуснах шишето , наведох се да го взема и в този момент просто ми падна пердето и излях целият оцет върху него , цялата кухня стана в оцет абсолютно всичко , разплаках се , а той ми зашлеви шамар . След тази случка не искам да комуникарам с него и го отбягвам . Не искам да се чуваме през деня имам чувството , че нещо в мен се изпари напълно и не мога да преглътна този шамар . Той се държи напълно нормално , все едно е забравил за цялата ситуация , но аз се чувствам доста празна емоциално. Вчера ме пита дали ще му простя , но не мога и не знам какво да направя и как да постъпя . Моля за съвет .... знам , че цялата ситуация е страшно нелепа , но се чувствам ужасно наранена от нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: b2fc990d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приеми че си го предизвикала и това че имате комуникация е много хубаво въпреки че поради външни фактори ти не желаеш

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6cdfd1937a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как да постъпиш? Ти първа си го предизвикала. Другият път внимавай какво правиш. Той да не е някое мекотели че да те търпи. Като те е подразнило нещо, му го кажи с нормален тон и думи, преди да ти падне пердето.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 077f820b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Питаш неизвестни хора в интернет сайт какво да правиш за такова нещо? Прости, забрави, започни да се усмихваш, а ако пак се чувстваш вкисната си прегледай нервите и кръвното.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: df9cc9540c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз на негово място не бих спрял само с шамар, защото щом си позволяваш да се държиш така с него ти не го уважаваш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2328717f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравейте и благодаря за коментарите, които сте добавили. Но най-интересно ми защо аз съм го предизвикала, това че повишаваш тон на някой казвайки му да те остави намира, не значи че може да те блъсне или да ти посяга!!! Знам че не съм била права с това че му излях шишето на главата и мисля че съм написала че не е било правилно от моя страна. Мисля ме той предизвика това в мен, след като ме бутна.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0892e28246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо си нервна? Такава си по принцип или? Питам, защото аз съм много спокоен човек и не се дразня от нищо, не крещя, не се карам, а когато съм изтощена си мълча, ако някой иска да разговаря с мен, казвам - ако не е належащ разговорът -изморена съм сега. Цял живот съм живяла с нарциси в семейството си, все искат внимание и да си кажат каквото имат, и докато не приключат, не се скарат или разкрещят - не спират, но съм ги разбрала защо го правят и сега, такива хора не ме разстройват. Отговарям за своето поведение, за чуждото - не, освен ако аз не съм провокирала, но това е рядко. Разбира се, че ако човекът ми е роднина или съпруг - ще си слушам, разговаряме, обсъждаме проблемите, като на терапия :-D какво да се прави - близки сме, ще се уважаваме.
Извини му се, нагушкайте, винаги е възможо да се скарате пак, но не с агресия и зло, грозно е. И бъди по-търпелива, просто има хора, които обичат да говорят повече и да споделят всичко от деня си, като са ти близки, трябва да те е грижа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0892e28246
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   О не, авторке, оправдания от типа на 'той/тя ме предизвика' не са валидни. Хората показват това, което СА, което притежават. Един възпитан и мил човек няма да крещи и да налита на бой. Когато някой близък за мен ми крещи или крещи на някой друг - аз се опитвам да го успокоя, разплаквам се, получавам сърцебиене, такива неща. После си говорим, извиняваме се, почти винаги, вината е и у двамата.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4e23f2fb82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не мога да повярвам, че има хора одобряващи шамара. Дори и да е прекалила в гнева си това не е причина за физическо насилие от мъжа. Следващия път като се скарат пак ли ще и удари шамар, а може и да я набие по-сериозно? Още повече, че той явно не изпитва искрено съжаление иначе щеше поне да и се извини. До авторката, за да избухнеш така заради един разговор причината е вероятно в натрупано отпреди напрежение помежду ви. Имате други проблеми, които не сте решили, но това не го оправдава за шамара. Иначе и аз няма да простя шамар така лесно, това е граница, която не бива да се прекрачва колкото и да си ядосан.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 47862c52fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 8, а да ти излеят шише с оцет върху главата не е ли равносилно на шамар? За какво физическо насилие говориш, ти като си плясвала детето си по дупето пак ли е физическо насилие, или ще кажеш, че никога не си го правила, или просто нямаш нито мъж до себе си, нито деца??? Май нещо преиграваш, май нещо всички като теб са се вторачили прекалено много в безбройните репортажи за физическо насилие! А какво ще кажеш ако някой непрекъснато те агресира с упреци, претенции, забележки, натяквания, какво е мнението ти по въпроса ако някой крещи за щяло и нещяло с ясната идея, че цялата махала трябва да го чуе? Какво имаш ти да ми кажеш на мен, аз от какво и на кого трябва да се оплача, че бившата си е позволявала да ми посегне, замеряла ме е с пепелник и т. н. - пак ли със скръстени ръце трябва да стоя? И не, не си мисли, че съм някой слаботелесен, с един пръст съм можел да я размажа, но не съм го направил - защо ли се питам сега, не беше ли по-добре да и разтръскам бръмбарите в главата, да и наместя разхлопаните дъски. Питам се, питам и теб, питам и авторката, защо не съм тръгнал да раздавам шамари на всяка срещната пикла, която се е опитала да се качи на главата ми, защо не съм посегнал нито веднъж на сегашната си приятелка, не съм си го и помислял дори.
В подобна ситуация, каквато е описала авторката, ако беше ми посегнала с шишето оцет, не само шамар щеше да изяде, ами и един голям шут по дирника, че много взехте да миришите в последно време и човек трябва да работи само за тоалетна хартия и памперси.
Шамарът НЕ е физическо насилие, а знак, че с нещо си прекалил, шамарът е предупреждение, че ако продължаваш в същия дух ще има и лобут, а лобут означава да... Една истинска Дама никога няма да стигне до такава крайност в провокациите си, че да я насинят, една истинска Дама никога няма да лисне чашата кафе в лицето на избраника си, една истинска Дама знае кога да спре и да се оттегли от безсмисления спор, преди той да се е превърнал в конфликт. Ако искате отношение като към Дами, дръжте се като такива, не си мерете ония работи с мъжките атрибути. Дамите не са агресивни, те са манипулативни, знаят как се вади душа с памук, а не със скалпел - оставете мечовете на мъжете, не се опитвайте да се правите на това, което не сте и никога, ама никога няма да бъдете!
И за да съм малко по-конструктивен ще кажа какво аз бих направил в подобна ситуация - ще си сваля престилката, ще си измия ръцете и ще отида в съседната стая. Ще си избера хубава книга, ще си полегна, а който е гладен да си досготви започната манджа. Другият сценарий е да прекъсна словоизлиянията на половинката си с невинен въпрос, как мислиш, това вече запържено ли е, да го свалям ли от огъня, опитай го, добре ли е на сол, подай ми червения пипер, извинявай, какво каза за босненския премиер и т. н. Авторката си го е изпросила и вместо да се прави на горда да се вземе в ръце и първа да повдигне въпроса, че е сгрешила с реакцията си, че е пресилила нещата, че в бъдеще не трябва да се допускат подобни конфликти. Другата опция е да си събере багажа и да идва при мен, ще я посрещна с хляб и сол, ще и сложа паничка с мед, ще и осигуря и лимон, че да не и гледам щастливата физиономия.
Иначе номер 8 е права в едно, случката е следствие от натрупано предишно напрежение, ако това напрежение не бъде премахнато ще има и следващи шамари, може би и лобут - от двамата зависи дали проблемите ще бъдат изказани и дали ще им се намери решение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker