Тежка ли е короната? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тежка ли е короната?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2387 пъти
Здравейте, съфорумници!

Имам няколко въпроса към вас, но преди това бих искала да представя фактите около себе си. Девойка, на 23 години, уча медицина, няма да споменавам къде. Успехът ми е блестящ, най-добрата в курса съм. Амбицията ми винаги е смущавала околните, поради неясни за мен причини. Мечтая за кариера в сферата на хирургията, в чужбина... мнението на доцентите и професорите е, че имам капацитета да постигна всичко. Това образование е всичко което някога съм искала. Семейството ми има предостатъчно възможности, за да ме издържа-позволявам си лукса да живея сама в хубав апартамент и достатъчно джобни за елегантни дрехи, качествени учебници и свободата винаги да имам избор. Проблемът, който ме мъчи е отношението на хората, моите колеги към мен. Още от първата година, те сякаш ме намразиха, без да има основателна причина-винаги съм била любезна, помагала съм с каквото мога, но чувам странни епитети за себе си-змия, кариеристка, скрита лимонка (хаха), надута кучка, лицемерка, студенокръвна.... за протокола-никога не съм обичала големите компании и пилеене на време по барове и заведения, често вежливо отказвам когато ме канят да излизаме всички заедно и да купонясваме.
В моето семейство мама е тази, която ни издържа, тя ме е възпитавала, тя е моят модел за подражание, жена, която въпреки нещастието да се омъжи за неспособен и комплексиран мъж, който дълги години мачкаше и унижаваше и двете ни, тя все пак успя да изгради бизнеса си. Възпитавала ме е, че успехът и парите са всичко, че трябва да разчитам само на себе си в този живот, сама да вадя парите си и да се трудя за кариерата си, никога да не позволявам на мъж да ме контролира финансово! Винаги ми е повтаряла, че короната е тежка, а на върха има място само за един, никога да не се доверявам и ако мога сама да свърша работата си! Тя е единственото човешко същество което обичам, не мога да допусна друг до себе си, нито мъж, нито приятел. Околните просто не ме харесват... красиво момиче съм, винаги съм се поддържала в перфектна форма, грижа се за себе си.
Въпросът ми е, защо не мога да установя стабилна връзка с друг човек, защо не ме харесват, бягат от мен, странят? Защо не мога да се доверя на друг, да споделя лична информация, да комуникирам нормално с околните? Защо не мога да изпитам други чувства освен тъпата амбиция винаги да получавам това което искам, да побеждавам? Тези хора ще са ми нужни в един момент, а аз не мога да общувам с тях! Въпросът с мъжете е подобен-споделя ли нещо за себе си и край, спират да ме търсят... защо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4d3b3c3051
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много просто - майка ти напълно ти е промила мозъка с феминистична пропаганда и сега това е резултата. Превърнала те е в една безчувствена, амбициозна кариеристка която се интересува само от себе си и целите си. Ти и сега не разбираш какво всъщност е станало с теб и всъщност нямаш и желание за промяна просто осъзнаваш егоистично, че "тези хора ще са ти нужни в един момент". Това всъщност е квинтесенцията на феминизираната жена - амбициозна, пълна липса на женственост и човечност, студена, пресметлива. Целия смисъл на съществуването и целта на феминизираната жена е тя самата. Истинската жена е топла, чувствена, олицетворение на женствеността, жертваща се за другите - за да са добре, за съпруга си, за децата си. При феминистката имаме една лъскава външност и празно съдържание, отвътре няма нищо освен един егоизъм. Всичко това води до едно дълбоко неудовлетворение от живота и самота в истинския смисъл на думата а по-късно в живота и до дълбока депресия и отчаяние, защото една жена не е създадена да е такава. Феминизма представлява доктрина на социопати които са успели да я наложат на запад и да превърнат жените в нещо изопачено, нещо уродливо от което един нормален мъж бяга. Ето това е отговора на въпроса ти.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d343cfd62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брат мързи ме да обеснявам, но меко казано си токсична, живот се живее един път, а парите в гроба не може да си ги вземеш, премисли си живота, а ако не можеш иди на психолог, не е срамно да си признаеш, че имаш проблеми и да има кой да ти помогне

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9cee5ae79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами защото си станала Ледената кралица, че кой иска да общува с хора, които отстрани погледнато имат всичко. Слез сред простосмъртните, покажи емоция, слабост и не отказвай покана за дискотека, бар, купон, че след като завършиш съвсем няма да имаш среда... само работа и някой женен доктор. Майка ти не я слушай, може да плюе по баща ти, ама вечер си лягат заедно, а ти си сама!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c77ba76094
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Осъзнават, че си им над нивото, а останалите ти завиждат понеже не живееш в общежитие или в квартира с 3-ма (така са над 2/3 от студентите предполагам, догодина ще съм и аз ), в същия момент докато те се забавляват по разни купони ти учиш и ги задминаваш. Общата ни черта, е че и двамата не обичаме купоните, но аз нямам финансовата възможност, нито пък съм от най-добрите. Както споменах, голяма част от студентите не са толкова заможни, поради тази причина, момчетата нямат самочувствието да са до теб. Когато се реализираш като хирург в чужбина, ще намериш своята среда от амбицирани хора, които ще са успели и финансово, дотогава ти пожелавам късмет.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 43d84a9dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   На въпросът ти, защо никой не се задържа до теб, сама си си отговорила.

тя е единственото човешко същество което обичам, не мога да допусна друг до себе си, нито мъж, нито приятел.

Кой е виновен? Другите или ти?

Освен това намери психолог и поговори.

Връзката с майка ти е изкривена. Идеализираш я. Няма перфектни хора. Перфектностна е нереалистично очакване и възприятие.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 66770c45b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ами честно казано нама как да ти дадем съвет, защото не те познаваме лично. Единственото, което имаме е твоята гледна точка за това коя си, каква си и как се отнасят другите с теб. Не сме видели това което те са видели.
Като чета това в главата ми се върти думата overachiever. Познавам един двама такива и те изпъкват с нулева емпатия за всичко под нивото им и много, много, много ама много егоцентризъм. Прочети поста си отново:
"АЗ съм такава и такава. АЗ имам това и това. АЗ искам това и това. Със МЕН се държат така и така. " Последния пирон в кофчега е " Тези хора ще са ми нужни в един момент, а аз не мога да общувам с тях! " А ти на тях няма ли да си нужна?
Не ме разбирай погрешно - не те виня и не те съдя. Такъв ти е характера, така си отгледана и си има цял тип хора като теб (макар и рядко срещани). Както сама си установила, има си предимства да си такъв човек и то не малко.
За човещакта злоба и завист няма какво да ти обяснявам, със сигурност някой в трита коментара преди мен, които чакат одобрение бече го е направил.
За липсата на емаптия ще ти дам пример:
Един приятел overachiever често обичаше да казва, че всички имаме 24 часа в денонощието и че щом той може да ги използва максимално и да постигне това което е постигнал, значи всички могат. Отне ми месеци ако не години да му обясня, че това не е така. Хората имат различни възможности, различно IQ, различен ген, различно обкръжение, различно минало, различно възпитание, различни финансови възможности и РАЗЛИЧЕН ЖИВОТ от неговия. И ако продължава така да ги тъпка сякаш те сами са избрали да се по-малко от него, винаги ще е сам.
Сега за мъжете:
Както жената има инстинкт да иска алфа мъжкар, така мъжът има инстинкт да пази, обгрижва, закриля и да властва (в известни граници) върху жената до себе си. Няма как това да се случи ако той има по-слаба кариера и по-малко пари от теб.
Феминистките ще кажат, че той "се страхува от силна и независима жена", но истината е че няма нищо по-досадно и напрягащо от такава за един мъж, защото целия и характер е изграден около незавидимостта и (Отново си прочети поста).
Основния негов въпрос винаги ще е:
"Ако си толкова независима, аз за какво съм ти и какво зависи от мен? "
Та в крайна сметка с една дума - ДА, короната тежи, но никога не забравай, че липсата и тежи повече, много повече.
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: af22534b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отговорът е в поста ти - мама. Първо, никоя уважаваща себе си жена не казва мама. Мъжете като чуят мама е номер едно, обичам мама, всичко дължа на мама и бягат далеч, защотото има немалко вицове за тъщи. Да, балгодари на майка си, че те е възпитала и ти осигурява финанси, но в крайна сметка постиженията са си твои, не дължиш всичко на нея - тя не се е явявала на изпити вместо теб, няма и да работи вместо теб. Относно баща ти, ако е такъв какъвто го описваш, а тя е толкова добра и на върха има място само за един, защо е с него? Защо го е оставяла да ви тъпче? За да изградиш нормални отношения с мъж и да бъдеш щастлива (не като майка ти), първо скъсай пъпната си връв с нея. Никое семейство не е щастливо, когато жената споделя всичко с мама и мама дава съвети за всичко и се меси, където не й е работа. Нито ти ще се чувстваш майка и съпруга, нито мъжът ти баща и съпруг.
Успехът и парите не са всичко и на върха няма място само за един. Успехът и парите нямат стойност, ако няма с кого да ги споделиш. Няма по-хубаво от това да имаш добри доходи и човек, с когото да ги изхарчиш по почивки, за децата, за къщата, за колата. Майка ти явно се е провалила в това отношение, но това не означава, че същото ще се случи и с теб. Търси амбициозни мъже с желание да си осигурят добър живот и ще намериш някой, с който наистина ще изградите нещо заедно. Ако постоянно говориш за мама и кариера, много ясно, че всички ще странят от теб. Ти защо не излизаш с колегите? Кой мъж иска да е с жена, която мисли само за себе си и го приема като конкуренция, не като партньор?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: deb7978747
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Най-искрено благодаря на всички отговорили:
До номер 1-отношението ми към феминизма е абсолютно негативно. Харесвам и уважавам мъжете! Прав/а си, че тази новоизлюпена доктрина е като зараза налагана ни от Запада.
До номер 2-Благодаря за съвета-от известно време сериозно се замислям за психолог.
До номер 3-Родителите ми никога не са се обичали, не консумират брака си, спят отделно. Всеки от тях има странични връзки.. любовници. Относно излизането с колеги-притеснявам се, че сякаш нямам интерес да слушам какво има да ми каже човекът отсреща. Силна липса на интерес относно чуждите проблеми съпроводена с нежелание за споделяне и разкриване на лична информация.
До номер 4-изморих се да се преструвам на по-глупава отколкото съм, за да се харесам, да “сляза” на тяхното ниво. Не си е работа... всеки ден по 10 часа...
До номер 5-надявам се да си прав/а. Тези постоянни усилия да бъда идеална ми докарват само тревожност и безсъние.
До номер 6-спомена липса на емпатия, но нищо не казваш за това как да се сдобия с такава, как да започна да чувствам, да се интересувам от другите. Осъзнавам, че това е проблем, но не знам как да си помогна. Някакви идеи?
До номер 7-Родителите ми са все още заедно, защото са намесени пари. Баща ми е пасивно-агресивен комплексар, който използваше парите си, за да мачка жена си, а мен унижаваше защото от много малка разбрах що за стока е. Оглеждам се за описания от теб типаж мъже, но просто не попадам на такива. Забавен факт, който открих в отчаянието си е, че ако излъжа мъжа, че съм сервитьорка или камериерка, няма проблем-стигаме до където трябва, но осъзнавам, че не мога да лъжа всички, постоянно.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9d9ed61c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Възпитавала ме е, че успехът и парите са всичко"
"никога да не се доверявам"
"единственото човешко същество което обичам, не мога да допусна друг до себе си"
"не мога да се доверя на друг, да споделя лична информация, да комуникирам "
Ето ти част от отговора.

Не казвам да спреш да се стараеш. Напротив. Но победата не е всичко. Не е толкова сладка, когато нямаш отбор, с който да я отпразнуваш. Започни със споделяне на малки неща, големите отнемат много повече време и усилия. Дискотеки не ти трябват, ако не те влече. От време на време ходи на някое кафе или бар. Не казвам постоянно, но понякога. Може да не стане от първия път и да отнеме доста време, но ще стане. И аз бях така. Също съм студентка. Сега обаче съм няколко крачки напред, но все още има какво да се направи. Опитай се да покажеш достъпност, да не си твърде студена, разбира се, не е хубаво и да си в другата крайност. Не се прави на нещо, което не си, но ако имате общи интереси или вкусове за нещо, заложи на тях като теми на разговор като за начало. Ако не си на същото мнение за нещо, кажи си и обясни, но се опитай да е без да обидиш или засегнеш опонентите. И помни, стъпка по стъпка. Рим не е постороен за ден. Не бъди твърде строга нито към себе си, нито към другите хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4c1d549454
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш токсична връзка с мама. Познавам пет жени, на които майките им провалиха живота, за тяхно добро. Звънят им по 500 пъти на ден, обсебват ги, а ако има съпротива следва манипулацията вдигнах кръвното, ти не ме обичаш. И трите са над 40 и са сами.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f171ba7812
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Аз съм номер 1 - Успеха ако не е споделен се превръща в бреме, този клип по-много хубав начин го казва - "Win The Right Way"
https://www.youtube.com/watch?v=3oFp4m11SdQ

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c8dc386139
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо слушаш глупостите на майка си? Като е толкова отворена и на върха има място само за един, тя защо е с баща ти още? Тя си ляга с него, а ти да си лягаш сама, защо? Май ми се струва, че си имаш работа с токсичен родител и схемата й е много проста - прави те студена кариеристка, ти вече нямаш нито приятели, нито мъж, ако не се промениш, няма и да имаш, и познай какво - никога няма да се отделиш от мама! Колко удобно за нея! Докато е жива, ще си лепната за нея, после тя ще си отиде и ти ще останеш сама с 20 котки. Ако това, което написах ти се струва абсурдно, по-добре отиди на психолог - явно не си скъсала емоционалната връзка с майка си.
Иначе ако искаш приятели - излизай с тях, когато те поканят. Ако искаш мъж - недей да говориш за мама и кариерата. Изгледаш много пресметлива - щели да ти потрябват. Парите са нищо без човек с когото да ги споделиш!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b55316e022
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Няма как без да се доверяваш да се доверят на теб. Приятелството е доверие. Аз мисля, че плашиш хората около теб в стремежа си да си перфектна.

Аз нямам желанието да повтарям мнението на другите, просто исках да ти напиша, че хирургията е тежка специалност за жена. Също уча медицина. В унивеситета имаме момиче което специализира хирургия и ни помага на упражнения. Предполагам, че е на около 28-29 но изглежда много изтормозена и доста над тези години.
Смените им са по 12 часа, понякога остават и на дежурство след смяна. А някои от тях се занимават и със студенти.
Трудно ще създадеш семейство ако постоянно трябва да тичаш през нощите да оперираш. Рядко някой мъж ще го приеме.
Приятелски съвет, решението разбира се е твое. Пожелавам ти много успехи ако все пак решиш да станеш хирург.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8248dadf94
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Тежка е короната, защото много трудно ще намериш мъж, които да отговаря на твоето ниво
Коментари от 1 до 7 сами говорят са себе си-мъжете масово търсят зависими жени, лесни за модулация, само за финансите може да се поспори, защото е много по-лесно една жена да случи на мъж, когото тя да храни и издържа, отколкото обратното. Такава е масовата тенденция в БГ
Друг факт е, че майката на жената винаги, ама винаги им пречи, както и най-добрата приятелка. Защото знаят, че съответно ако имаш проблем във връзката, ще се обърнеш именно към тях, а мъжете не обичат да бъдат коментирани, макар че самите те не си затварят устата
И не на последно място мъжете търсят безличностни жени и точно с такива създават семейства и деца, вади си изводите сама
И всъщност защо ти е въобще да опираш до мнението на някакви анонимковци тук, та те даже не могат да пишат нормално и постовете им са пълни с пасивна агресия ако не си забелязала

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7533547a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Виж сега, не е проблема, че си амбициозна. Проблема е, че много говориш за това. И май само за това. А, и за майка ти. Досадно е просто.

На 23 си вече - пълнолетна не от скоро, и е доста тъпо за околните да слушат мохабети за майка ти, за баща ти, за това как искаш да си на върха. И това дразни.. различните хора по различни начини разбита се. Мен лично би ме подразнило, защото не обичам разговори за родители, роднини, семейства и. т. н. (и за храна и битовизми, не е по темата, ама да се възползвам да си кажа) А това за кариера ти ще ме подразни, защото аз съм в съвсем друга сфера и се интересувам от моите си неща - всъщност, всеки се интересува от неговите си неща. Сега, някои от колегите ти 100 процента ти завиждат за амбицията, за успехите, защото те не са толкова мотивирани по една или друга причина и ги е яд на теб, че имаш високи оценки и не знам си какво нали, но за други си просто досадна. Ако с теб сме колежки в университета аз бих те възприела като една инфантилна и досадна зубрачка, поне от това, което си писала за себе си тука. Аз примерно винаги съм имала цели и продължавам да имам, но пък хората винаги са търсили компанията ми, защо ли... ;)
Иначе за парите на вашите е ясно защо завиждат, мисля, че няма смисъл да обяснявам - не е трябвало да им демонстрираш, че вашите имат пари, даже е трябвало да се стараеш да го прикриваш.
Иначе да, някои мъже ги озлобява това една жена да има амбиция да иска да е независима финансово, както видяхме в някои от коментарите по - горе, но пък тука в една тема 'Бихте ли взели жена с дете ако сте всободен и нямате деца? ' обясняват точно обратното - че жената с дете трябвало да бъде финансово независима, че да я 'вземел' някой мъж... Е, чакайте хора, то тя ако не се задейства да стане финансово независима преди да стане майка, е, кога.. не ме засяга лично, но все пак ми прави впечатление.

Иначе номер4 ти е писал добър коментар, наистина опитай се да си потърсиш някакви надъхани зубрачи, дори и да не са медицина, друга специалност някаква, защото ще сте 'на една вълна' емоционално. Ще те оценят такава, каквато си. Наистина като се реализираш професионално ще си 'сред твои' особено, ако е в чужбина.

Значи приканвам хората, които критикувате да не го правите, защото българите наистина имаме нужда от лекари, изобщо медицински персонал като цяло. Повечето от новите поколения хич не приритваме да сме медици, така че по - кротко хора, мислете повечко, контролирайте си емоционалния shit, преди да се изказвате. В смисъл, един бъдещ лекар, трябва да е точно като тази авторка - мега амбициозен и супер надъхан. Иначе лошо...
ж30

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ec6efb8a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз те поздравявам за избора и амбицията ти. Върви си по твоя път и не обръщай внимание кой какво говори за теб. Хирургията е точно за хора като теб - не трябват емоции а хладнокръвие. Никой иначе не иска надувки и прекалено амбициозни около себе си, търси си приятели извън университета. За мъже имаш време, те ще дойдат след време, сега учи и не ги мисли. Не се старай да си перфектна. Майка ти е права за много неща но не мисли че е перфектна

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0822bb0320
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 7 съм. От всичко, което написа, разбирам, че майка ти е нещастна с баща ти, мрази го, настроила те е от малка да го мразиш и ти, но все пак е с него заради парите му. Това ли за теб е пример за подражание? Явно е, че се е вкопчила в теб като спасение от проваления си брак, получава любов и обожание от теб вместо от мъжа си, но ако продължаваш да не й поставяш никакви граници и да не се отделяш от нея, ще съсипе и твоя брак, повярвай ми. Вижда се от коментарите ти, че не искаш да чуеш мнението на хората по този въпрос и даже и да си помислиш, че отношенията с майка ти ти вредят.
Нека приемем, че е добронамерена за момент. Тя иска да си финансово независима, за да не ти се налага някой ден и ти да търпиш някой като баща си (аз лично на негово място бих ви изритала и двете - жена ми с мен за пари, дъщеря ми я слуша и й подглася. Майка ти за да развие бизнес е цокала от неговите пари или е заделяла своите докато той е поемал разходите вкъщи. Също така не съм убедена, че това е твоето мнение за него, по-скоро преповтаряш на майка си думите. Защо ли? Ако си достатъчно емоционално незряла, за да идеализираш майка си и да искаш да й подражаваш, а това го правят малките деца, как така си досатъчно зряла да оцениш негативите на баща ти? Много просто - мама е идеална, каквото каже тя е истина, аз слушам и изпълнявам. Добрите и успешни хора не седят при другите за пари. Тя какво в направила, за да е успешна? ). Супер, че ако все пак попаднеш на боклук, ще имаш финансовата свобода да станеш и да си заминеш (аз също винаги съм се стремяла към това и сега си имам достатъчно пари, за да не завися от никого), но няма 100% гаранция, че ще попаднеш на такъв!
Поучи се от майка си и избягвай мъже от типа на баща си. Партньорът не е конкуренция, а човек, с който ще изградиш живота си. Понеже питаш къде да срещнеш такъв - аз моя го срещнах на работа. Много сме щастливи заедно, прекарваме всяка свободна минута заедно, готвим, чистим, пазаруваме заедно (не единият почива, другият работи), за да имаме повече време един за друг в крайна сметка. Вадим горе-долу едни и същи пари и скоро си купихме апартамент. И двамата искаме семейство, деца, но най-вече да сме заедно цял живот. Родителите ги държим настрана и всеки знае, че те не са приоритет за нас, ние сме един за друг. От моя страна нямаше проблем - майка ми и баща ми имат страхотен брак, винаги са го консумирали и винаги са искали и аз и брат ми да намерим хора, с които да сме щастливи. Майка ми ми казва - когато не ми звъниш, аз знам, че си добре с него и имаш необходимата подкрепа. Мъчно й е че не ме чува, притеснява се като всяка майка, но знае, че мястото до мен е за мъжа ми. От негова страна има проблем - майка му и баща му не са щастливи, спят отделно, винаги родителите им са били приоритет пред партньора и не искат да приемат, че ние сме приоритет един за друг. Не се радват, че ние сме щастливи, не мислят какво искаме ние да правим, а само какво искат те от нас, манипулират, лъжат, опитват се да ни настройват един срещу друг. Ние затова се измасяме далеч от тях. Не ти го пожелавам, но ми се струва, че ако майка ти усети, че отношенията ти с някой друг, ще прави същите номера. Не й се давай, наистина.
Много ти се възхищавам, че ще станеш хирург, но и ти пожелавам да станеш и щастшива съпруга и майка. Всичко това зависис ит теб.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4a3792f25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   За емпатията, както я наричаш - не е необходимо да се чувстваш като човека или живо да те вълнува проблемът му. Важното е да имаш желание да изслушваш проблемите на другите и да им помогнеш по някакъв начин - някои имат нужда само да ги изслушат, други да им дадеш съвет и т. н. За всеки от нас проблемите са различни, както са различни и важните неща в живота. Просто се учим да изслушваме и да помагаме и следователно на бъдем изслушвани и да ни бъде помогнато.
Вземи за пример този сайт - ние не те познаваме, няма да имаме изгода от теб, но всеки от нас е отделил от времето си, за да прочете какво те тревожи и съответно да ти даде съвет от своя гледна точка, за да ти помогне. Ти на свой ред също можеш да се опиташ да изслушаш някой друг и така. Просто не си мисли, че трябва да чувстваш същото като човека. Важно е желанието да помогнеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 86b9f2ba1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Завърших бакалавър "Радиокомуникационна техника и технологии" в Шуменския университет, сега уча за магистър "Сигналноохранителни системи и технологии", първите две години бях на общежитие, ходих на купони, в студентската дискотека, която вече е закрита, след 2 курс вече пътувах с влака от Варна до Шумен и обратно, взех да се интересувам и от други неща, които не са част от обучението ми, но не виждах някаква причина, която да пречи да се запознавам със спецификата им-телефона ми е пълен с файлове, свързани с поддръжка и експлоатация на контактната мрежа, ето един пример: натоварването, което упражнява пантографа, спрямо контактния проводник, е в границите от 100 до 150 N-тук има и малко физика, знам каква е и разликата между анатомична и хирургична пинсета-първата е без зъби на браншовете, използва се за захващане на органи, а втората-за захващане на превързочни материали, не се използва за захващане на органи, поради опасност от перфорация, друго-маневри на ЖП състав се извършва при строго определена скорост единствено и само в района на гарата-ако например се изпраща локомотив извън гарата, се чака разрешение от Ръководител-движение, който проверява дали в момента по трасето не се движи друг състав, след което разрешава на локомотива да потегли и да го приемат в гарата, за която ще пътува! Това е накратко-просто се интересувам от неща, които будят любопитството ми и по-подробно се запознавам с тях! Малко приличам на теб, не ме интересуват онези лисичарници!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f28c812049
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Девойче, та отговорът крещи от историята ти, нима не го виждаш!? Прочети пак какво си написала.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 03bb0485be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравей,

Моето мнение е че майка ти те е възпитала напълно правилно.
Аз съм мъж на 25 и стигнах до същите изводи, но напълно сам.
Парите са най-важното. Дали с тях ще изкарваш още пари, ще правиш добро или не е напълно твое решение. Това са все избори, които хората без пари не могат да правят. Тези, които казват че парите не били важни, щели да се носят в гроба и т. н. не трвба да се приемат насериозно. Това са хора, които цял живот нищо не са постигнали сами и не са помогнали на никого, но иначе се правят на много благородни.
Запомни едно, хората с власт имат избор да правят добро за околните и определено правят добро за себе си. А властта идва с парите, кариерата носи тези пари.
Определено повечето от колегите ти са настроени така срещу тебе заради завист и малодушие. Това си е масово черта при българите.
Не само че не трвба да се влияеш от тяхното мнение, но трвба да ги мачкаш и унизяваш, за да осъзнаят къде им е мястото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5e646fa291
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Момиче супер си, не се променяй. Другите те мразят защото са комплексари също като баща ти. Само с едно не съм съгласен - че искаш да замимеш за чужбина. Това е предателство. Ти в България си станала човек, получила си образование, майка ти е развила бизнес, а ти ще заминеш за чужбина да работиш за чужда държава и да спасяваш чужди животи. Срам!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c49a705478
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Олеле, майко мила, какво стана с нашата мила България! Нарочно няма да ти кажа от какъв пол съм. Ще ти кажа само 2 неща. Първо, надявам се, ама искрено се надявам, ако някой ден отново ми се наложи да прибегна до услугите на хирург, този хирург ДА НЕ СИ ТИ! Второ - ти си възпитана тотално погрешно, за съжаление вече е късно да ти се смени „чипът“ там горе, в черепната ти кутия. Жалко е, но какво да се прави. Дори ще ти отговоря на въпроса за короната... Короната е тежка само за хората със слаб характер и с погрешно мислене. Короната не е тежка за всички, но за теб ще бъде непосилно тежка, повярвай ми, очите ми са виждали как завършват хора от твоя „тип“. Успех в живота. И помни, че катафалката няма ремарке.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker