Защо анцуга се смята за селско облекло? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо анцуга се смята за селско облекло?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 8427 пъти
Пише ви млад мъж на който му писна най-големите селяни и снобари да му обясняват, че анцуга бил селско облекло, а видите ли, дънките били много официални. Това е смешно и нелепо. Обличам се най-често с анцуг, тениска и маратонки или кецове, така ми е удобно, така се харесвам, не харесвам например дънки или ризи, защото са неудобни и не ми отиват. Ще ви разкажа няколко случки, за да разберете какво имам предид.
Отивам в университета, влизам в залата и чакам преподавателя да дойде и да започнем. През това време си ровя в телефона, когато при мен идва един колега. Сяда и ми казва следното:
- "Убличи си идни дънки ва. С тоз анцук си кату селянин. "
Щеше да е смешно ако човека не беше сериозен. Тъй като няма смисъл да споря с човек който не може да каже 1 изречение правилно, но мисли дънките за голяма гъзария, просто продължих да си ровя в телефона и след малко той си замина.
Друг случай, излизам на среща с едно момиче. Първа среща. Тя идва облечена с клин, така че оная й работа се очертава, а задника й се вижда все едно е гола. Няма проблем, изглеждаше добре. Но и тя си позволи да изтърси следното:
- "С тоя анцуг си като ганьовец. Да знаеш, че не излизам с такива. Ако се видим пак, да го имаш предвид". В същия момент загася цигарата си и ме гледа с най-сериозното изражение което беше показвала досега. Реших, че няма смисъл да споря, станах, хвърлих 5 лева за кафето си и си тръгнах.
Това са само два примера, но подобни случки през годините има много. Още от ученическите години. Защо? Смешно е човек който не знае какво празнуваме на 24 май да ме нарича "селянин" и "простак" защото ходя с анцуг, а той с дънки. Явно не знаете защо са измислени дънките. Ще ви разкажа. Измислени са преди около 200 години в Америка, като дрехи за строителите и общите работници, или както ги наричаме в България - хамали, общаци. Причината е, че са здрави и не се късат докато въпросните културни и интелигентни джентълмени маат с лопатата, къртят с кирките или бъркат цимент. Дънките са създадени точно за най-ниско квалифицираната част от обществото, която не може да работи умствен труд и затова ходи по строежи да изкара някой лев. Не искам да обиждам тези хора, защото това е честен труд, но искам големите гъзари с дънки за 50 лева да се замислят колко са смешни докато твърдят как дънките били официални, а анцуга - селски. Селяни сте вие. Ако искате да държите тон за облеклото ми, купете си костюм за няколко хиляди лева и тогава пробвайте. Костюмът е официално облекло, но дънките не са, дънките са за хамалска работа. Освен това са неудобни, не ги искам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 100

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2e4572c429
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Дай сега да уточним за какъв анцуг става въпрос - ако говорим за спортен анцуг за разходки, излет в планината, спортуване и т.н. не виждам никакъв проблем. Аз лично често нося такъв, даже и в университета. Никой никога не ми е правил забележка. Напротив, много колеги и колежки носят именно такъв. Има обаче и анцуг, най-обикновен анцуг - чисто черен, сив, с който да отидеш до магазина до вас :D или да си ходиш вкъщи с него. Е, ако се появиш на публично място с такъв анцуг може да те критикуват, да има коментари по твой адрес и т.н. Но със спортен, приличен анцуг не виждам причина да ти правят подобна забележка.
Не мога да се съглася обаче, че дънките са за хамали. Хората имат различни виждания за това кое е официално облекло - дъни и риза за едни, костюм за други и т.н. В общи линии тва е моето мнение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9252c21870
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега. Тази "неквалигицирана работя, която не изисква никакъв ум" е изградила есяка сграда, всеки път, изградили са грандиозни монументи, като пурамидите в Африка и Южна Америка, храмът Ангкор Бат, Великата китайска стена, Айфеловата кула, Стятуята на свободата, Тадж Махал, Колизеумът, пътища на повече от 2000 години, които са по-добри от всеки модерен път, особено тези на Бойко, изградили са милиони селища и милиарди километри пътища. Ако объркят и метър сградата миже да се срути и да да загинат хора и животни. И тези хора са имали изкривявания, системни силни болки, инвалидност и са умирали по-рано от другите, така че не мисля, че това е нискоквалифицирана работа. Като мислиш, че е такава, отивай да живееш в пещера или на някое дърво, защото тези "неспособни" хора са построили и покрива на главата ти. Дори някои древногръцките философи са дялкали открития си върху камък. А за анцуга добякъде си прав, но така да увисват крачолите и няква грозна връзка, наистина изглежда селски, все едно носиш селски потури. И тия грозни ленти, които им шият изглеждат като глисти. Имя всякакви анцузи. Ти сигурно си купуваш смотани и за това те критикуват. Акде иди на парти с черен анцуг с тънка бяла лента и ше видиш кой ше е по-селски. Ти или хората с дънки. Има и готини анцузи без грозни щампи и глупости, които изглеждат готини. И дънките просто изглеждат по-добре и отиват на многи хора повече от анцузите. Това че са измислени за работниците не значи нищо. И токчетата са измислени от персийските войници, за да се захващат по-лесно за юздите на конете, но сегя само жени ги носят за красота. И като другите те лритикуват, защо просто не им кажеш, че тяка ти харесва, така ти е удобно и прочие?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f568396ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Мисля, че смесваш нещата. Има облекло за спорт и свободно време, друго за университет, работа и се нарича ежедневно елегантен стил, а не спортно елегантен, както масово се казва.
Да отидеш с анцунг в университета е наистина не добра идея. Дънките са масово облекло, но не единствено. Ако са ти неудобни, има страхотни панталони с които можеш да ходиш в свободното си време, в университета и да ти е удобно.
Дънки има много видове. И на интервю съм ходила с дънки, но елегантни класически, не накъсани и изтъркани, с риза, сако и елегантен шал.
Не ми харесва и новата мода на елегантни долнища на анцунг с висок ток, модерно е, но не ми харесва.
Стилът е твои. Но трябва да прочетеш повече, изгледай има едно предаване "Модни престъпления" и ще видиш как преобразуват хората и как дрехата продава. Ще тръгнеш на работа с анцунг ли ще ходиш. Маратонките също за ежедневието са удобни, но има разлика, защото има и по-елегантни модели. Информирай се и си пеши сам. За мен класиката е класика. Ежедневно елегантен стил, за мъж панталон или класически дънки, тениска тук също има много вариации и винаги може да избереш по-силната, защо не риза. Страхотни модели има, не като на някой старец.
За мен мъж с анцунг в университета или в някое кафене не ми харесва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5bcf115559
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че анцуга е селско облекло, но стига да са подбрани с вкус. Ако залагаш на качество и не крещящи цветове, няма как да сбъркаш. Аз съм жена и нося дънки, но не съм най - големият любител. Предпочитам спортни клинове, от които ми се очертава оная работа, най - удобно се чуствам с тях. Ще ми се да бях видяла физиономията на каката с фаса, когато си хвърлил парите и си тръгнал. Както и да е. Най-важното е да си подбираш дрехите с вкус и да са подходящи за твоето тяло. Семплото е винаги на мода. Това се отнася и за аксесоарите. Една чанта или раница да имаш, но да е подбрана така че да си ходи с почти всичко. Един портфейл да имаш, но да е кожен, качествен и добре подреден. Очила не от 12, 50 лв!!! Знам, че в днешно време има всякакви модели, но на твое място бих заложила на класиката(аз и го правя). Маратонки 2/3 чифта, но ще се повторя за по скромните цветове като сиво, бяло, черно, тъмносин.... И подържани и чисти:). Един парфюм, но дълготраен и не мн силен аромат(така де, това е въпрос на вкус). Знам, че не си търсил съвети за облекло, но темата ми стана приятна и няма да се извинявам!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e78571bb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   В заглавието ти има точно две грешки: правописна и граматическа.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6b84b1d778
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

6.   Сетих се за един виц:

"- Как се познава младоженеца на циганска сватба?
- Той е с най-скъп анцуг."

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 28ed1026a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Критикуваш поведението на другите, а твоето е същото! Всеки избира как да се облича! Според мен човек трябва да се облича спрямо ситуацията. Например как би изглеждал преподавател носещ кецове, анцуг и потник... а как би изглеждал човек с костюм във фитнеса?? Трябва да си гъвкав, а и да спазваш стереотипите, за да възприемат на сериозно. Разбира се, ти си решаваш! Просто изразих мнението си.
ПП:Ако има някакво значение съм мъж на 25г и се обличам с всякакви дрехи-ризи, тениски, блузи, пуловери, дънки, къси панталони, джинси, АНЦУЗИ, но пак ти казвам спрямо това накъде съм тръгнал подбирам облеклото си!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 56138f962f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Много ми е чудно откъде ги намирате такива кифли с бельото и клина в междукрачието и с големите претенции за гащите на другите? Нима мислиш, че може да излезе нещо сериозно от подобна кифла с подчертани полови органи на улицата?! Бих се радвала да ми отговориш, просто ми е любопитно и от край време се опитвам да вникна в начинът ви на подбиране на жени.
Аз пък анцуг не мога да понасям, освен ако не тренирам или не съм навън да бягам. Не го чувствам моята дреха. Предпочитам дънки. Иначе, дали анцунгът ще е селски, зависи от моделът му. Ама, ако си мислиш, че ще ти гледам гащите или че ще ти определям с какво да ходиш, жестоко се лъжеш. Имаш странни познати.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b759ed20b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Подкрепям те братле. Аз съм на 27г и дънки нося само като отида на дискотека. През другото време съм си с анцузи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ec289b3a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също съм ходила в университета с анцуг. И за да не ме обвини някой, че съм селянка, ще кажа, че съм 5то поколение Софиянка от центъра. Всеки ден минавам по Витошка и много често съм по анцуг. Ходя си съвсем неглиже защото спортувам, имам дете след което тичам и т.н. Не мисля, че е селско в ежедневието да си облечен неглиже, даже напротив. Селяните се познават от далеч по това, че са изтупани. Гелосани коси, парфюм след тях, ризка и протрити дънчици или пък така актуалните скъсани.
Когато бях дете и ходехме на вилата на село си играех с децата. Те бяха облечени в дрипи. Навираха стари обувки и ги подгазваха. Викаха им "навиралници". И до ден днешен из махалата си обличат скъсаните дрехи, стари анцузи и подгазват маратонките и така се влачат. Да не говорим, че лятото имат и режим на водата и не се къпят, а нямат асфалт и улиците са или кални или прашни. И така тези възрастни и техните деца, когато отиват в София се изтупваха с новите си дрехи. И по едно и също време десетки гелосани и изтупани с дънки хора, с пликче в ръка се запътваха към гарата. Жените, които по принцип ходят с навиралници си носеха в пликчетата обувки с токче и се преобуваха във влака. Обличаха новите дрехи и по праници, сватби и събори. Но най вече когато идваха в София. Те не могат да си представят да не са изтупани. Съвременната селянка също е доста наконтена. Нея може да я видите с вафлички в косите, чисто черна или чисто руса изгоряла и в двата случая коса, нарисувани вежди и гланц на устните, нищо че не е модерен от 10 години. Облеклото е или изрязано или прилепнало с много ликра, пайети, връзки, розово, леопардово. Такава селска мадама си търси някой ако не е богат, поне да изглежда богат. Ако няма луксозен апартамент, поне да има едно бмв стар модел. И ако няма бмв, то поне дънките му да са филип плейн от пазара в Димитровград. А в краен случай може анцуг с бродерия филип плейн. Ама ти не си бил с такъв и те е върнала.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ec289b3a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Така са селяните, те се изтупват винаги като са в някой голям град. Иначе в селото си ходят мърляви и парцаливи. За това ти правят забележка, защото за тях е недопустимо да не се наконтиш в София или на морето. Това за дънките го знам. Плата е много здрав и е предназначен за фермери. Но с времето е навлязъл в ежедневното облекло. На някои места не се ходи с анцуг, но хората се обличат както им е удобно. Например представи детска учителка по анцуг или доктор по анцуг. Аз веднъж отидох на зъболекар и него го нямаше. Обадих му се и след известни време дойде по анцуг. Изглеждаше повече като пазач и се бях притеснила дали качествено ще ми направи зъба. Но сега в университета какво странно има да ходиш с анцуг? И аз така съм ходила и още си ходя. И никой не ми прави забелвжка, защото не познавам селяни.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 459ec49944
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Анцугът е само един от многото поводи непознати хора да ти се бъркат в живота, и да ти дават наклон за това какви дрехи да носиш, каква храна да ядеш, и за всичко останало. Ето това е ганьовско.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cb2d14f608
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Напълно съм съгласна с теб, но това е обществото, в което живеем и за съжаление е балканска страна с изкривени представи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ed62dd17e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Според мен между клин и анцуг разлика няма, с голяма кифла си излязал, добре поне че си си тръгнал

Аз не бих казала, че е селско облекло, но е несериозно да идеш при работодател/професор с анцуг или джапанки- без значение колко си платил за тях.Анцуга/клина са за фитнес и толкова.

Не е задължително да си с дънки- има хубави панталони които са на границата между елегантно и ежедневно. Също има всякакви разновидности на блузи, просто избери добра материя.
Или разгледай различни визии които съчетават спортното с ежедневното и смяташ, че биха ти отивали.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 00e15c5d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Ти си неуверен в себе си, не ти е проблемът анцугът. Когато човек има самочувствие, какво казват другите не го интересува. Не мисля, че трябва да се фокусираш върху това - не можеш да промениш останалите. Но със сигурност трябва да помислиш защо мнението на останалите те тревожи толкова - одобрението им можеш да го получиш и с пижама, ако самият ти излъчваш увереност.
Но все пак живеем в общество и трябва да се съобразяваме с някои обществени норми - клиновете и анцузите си намират мястото във фитнес залата или когато спортуваш. В университета трябва да покажеш уважение към институцията и преподавателите, затова е добре да си спретнат. Така показваш уважение и към самия себе си. Представи си някой преподавател да се появи на лекция с анцуг и тениска - да, ако е от онзи малък процент хора, които са страшно харизматични и уверени, ще го слушаш и няма да ти се струва нелепо, но повечето хора имат някакви колебания в самочувствието и това, в комбинация със "селското" облекло, карат отсрещните да не ги взимат насериозно.
И на мен ми е най-удобно в широк анцуг и тениска, но тези дрехи не ми дават самочувствие, а само комфорт. Ризата и панталона например ме стягат, но не само физически, а и ментално - карат ме да се държа по-сдържано и "на ниво".
Според мен имаш две опции - или да се пречупиш и да влезеш в приетия стереотип за "добре изглеждащ човек", или да добиеш достатъчно увереност, за да носиш каквото искаш и да не ти пука. Но второто всъщност е парадокс, защото за да имаш увереност, трябва да виждаш одобрение в останалите, а за да го виждаш - трябва да си уверен. Хаха. Не знам. Успех

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 99b00161d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Всеки има дрехи, които са му най-удобни, но човек трябва да се съобразява с обстановката. За мен е неуважение към самите преподаватели да влизаш с анцуг на лекции и изпити, като се ходи по институции също има етикет...до сега не си ли го научил? На родителите ти не им ли прави впечатление? Мен 2 пъти в живота ми не са ме пускали в заведение, заради облекло и половината компания не можахме да влезнем, много е неприятно (единият път в пиано бар, другият в ресторант, като отпред даже имаше табела с дрескод и какво не се допуска). Анцугът е много удобна дреха,но аз я нося само в домашна обстановка и като спортувам и така смятам, че трябва да бъде. Като излизам някъде си съобразявам дрехите къде ще ходя, елементарно е. На мен също няма да ми е приятно да ме поканят на среща, да си сложа новата рокля и единчас да се гримирам и оправям и човека до мен да е по анцуг, все едно до сега се е потил във фитнеса и мирише или е играл карти с пияниците пред блока. Като не харесваш дънки има много други видове панталони, с които ще изглеждаш по-прилично. Какво учиш, смяташ ли, че един ден ако започнеш работа и шефа ти ще те търпи всеки ден да си по анцуг?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6841aea60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторе, напълно те разбирам. Комфортно ти е, мекичко, широко и удобно. Сега ще ти кажа истината. Нито анцуг, нито дънки са подходящо облекло за работа, лекции, посещение на събития или обществени институции. Симпатичен е спортния стил за спортни събития, ходене на тренировки и разходка в парка или планината. Там си е съвсем подходящо и ок.
Облеклото за лекции, посещение на институции и работа в офис за мъже е: панталон, риза и сако. Ако човекът има вкус и си избере хубави такива дрехи, правят го неустоим на външен вид и за първо впечатление могато дори да отклонят вниманието от недостатъци на характера и поведението. Но това е само за повърхностно впечатление. Изтупай се като сериозен делови човек, който има вкус и държи на себе си и ще се наслаждаваш на завистливи коментари от другите мъже и на желани погледи от жените.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d24e3d517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Анцуга не е за да ходиш на лекции или на срещата с него, даваш лош имидж. Някак си мързелив и не заинтересован. Дънките определено също не са елегантни, но като панталони за всики ден са ок. Аз лично не ги харесвам и мисля, че прекалено много се носят в България. Като не са ти удобни не ги носи, но си купи 1 - 2 панталона, които да ти пасват и да изглеждаш добре.
Носи си анцуга за спорт или у дома.
Не забравяй, че хорага по дрехите посрещат, а по ума изпращат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 35d9bd33aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   То по тази логика и некъпан може да се чувстваш удобно, защо трябва да се къпеш тогава и да се съобразяваш с другите? Шегичка :)

Авторе, прав си хората, които са ти направили забележка. Не е редно точно те да ти правят такава. Но все пак това не променя факта, че е проява на лош вкус да се появяваш по анцузи в университета, на първа среща или на работа например по анцузи. Не казвам да си супер изтупан, но чак анцузи е прекалено.

Не са селски, но не са подходящи просто. Ако си парка, във фитнеса, в кварталния магазин, няма проблем, но в университета да цъфнеш по анцузи е неуважение към университета и преподавателите. Това е университет за Бога, не е кварталния пазар.

И не, не е казано да ходиш по дънки. Има си нормални панталони, които нито са прекалено официални, нито пък са неоудобни като дънки. Дори има е леко спортни такива от хубави материи.

Колкото до дънките до някъде си прав. Но все пак зависи и от самия модел дънки. Ако се изтупаш с нарязани дънки в университета, си е същото като с анцизуте. Има и по-обрани и семпли модели дънки, които определено са по-приемливи от анцузи в таква обстановка.

Разбира се, ти както си искаш, така се обличай в официална среда, но не очаквай уважение от другите, защото ти самия не ги уважаваш с подобно облекло, а ти малко или много си зависим от чуждото уважение.

Утре ще завършиш и как си представяш да се изтупаш по анцузи на интервюто? Дали ще те одобрят за работа? Как мислиш? И така до кога мислиш да я караш, като просто заклеймяваш всички, които се опитват да ти кажат, че това е неуважително? Живеем в общество и си има определен дрес код, който трябва да се спазва.

Представи си, чр отидеш на адвокат примерно или на лекар, или при банкер. Ще го приемеш ли на сериозно ако е с анцуг? У вас и в квартала си ходи и с бермуди и джапанки, ако искаш, но в определени учреждения те съветвам да имаш малко уважение към хората, защото от това зависи как те биха те приели, а това има голямо значение за живота ти като цяло - кариера, връзки и т.н.

Както ти си приел за селянка онази мома от срещата, така и теб ще те приемат с анцузи. Ако това не ти е проблем, ходи си и по плувки, ако искаш. Но се съмнявам да се окаже проблем за теб в един момент.

Нищо лично, но имай малко уважение към хората и поне мъничко авторитет. Лично съм бил свидетел как са гонили човек от банка, защото се изтупа по бермуди и джапанки. И така трябва да е.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8d90ed8c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Винаги съм считала, че анцуга е облекло за стадиона, фитнеса, да се шляеш по двора вкъщи, да отидеш най-много до кварталното магазинче и дотам. Не може да ходиш на лекции по анцуг, да излизаш на срещи облечен по този начин, абсолютна липса на уважение към другите е според мен. В днешно време има толкова много избор, като дънките не те кефят, и един нормален черен панталон върши работа.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 284d7d9e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

21.   Напомняш ми на един тип от казармата. Като ни пуснеха градска и беше по-топличко той си вадеше хуя и го размахваше докато се разхожда. Като му правехме забележка, че все пак е пред НДК, той се аргументираше, че така му е удобно.
Ако си сиромах, естествено, ще ходиш, с каквото имаш. Ако обаче не си, е жива селяния да се явяваш в академична среда в спортно облекло. Иначе, ако съм нудист, по твоята логика мога да отида в университета гол.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 67172c3b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Едно по едно. Анцунга наистина не е уместен за много места. И ако не си с някаква спортна специалност и в университета не е на място. Не казвам слески, а неуместен, двете неща са различни.
Дънките - са в раздел ежедневно, а не официално облекло. Ежедневното облекло се носи на кафе, разходка и т.н. В университета, макар че и там има и хора, които се носят по-официално, което при някои е и прекалено, но не ни е това темата.
Официално облекло - мъжки официални панталони, подходящи за офис, работни срещи в официална среда, когато имаш да свършиш нещо свързано с институции, в които средата е по-строго официална, сватби, кръщенета и други подобни случаи, които го предполагат.
Спортен екип, на жаргон анцунг - носи се във фитнес залата, на разходка в планина, гора, когато караш велосипед, когато си излязъл за спортуваш *тичаш, правиш упражнения, волейбол, футбол и каквото друго ти хрумне*, когато е необходимо да си облечен удобно по някаква причина, у дома, до магазина.
Не ти казвам, че трябва да си купиш дънки. Мразиш ги в червата. Разбрах. Обаче не е уместно да ходиш постоянно само със спортния екип. Има и ежедневни мъжки панталони. Ако не искаш да даваш определена сума пари за тях, има магазини втора употреба. Само трябва първо да мериш и да оглеждаш дали са скъсани или дали ще се изперат, ако са мръсни. Със сигурност не са като новите дрехи в магазините, така че ще трябва да си направиш труда да разглеждаш доста, но и от там хората си купуват дрехи, които не е за вярване, че не са чисто нови.
Колегата ти, ти прави забележнка, че не се съобразяваш как да се обличаш за средата, но и той не се съобразява как да говори в такава среда. Момичето пък, идва спортно облечена *клиновете, почти всички се причисляват към спортно, има клинове тип панталони, те могат да се причислят в ежедневно* и ти прави забележка за същото. Присмял се хърбел на щърбел е цялата тази работа.
Надявам се коментара ми да ти помогне.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 89bbb6aa6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   О боже, на нашите псевдоуниверситети анцугът им е последният проблем. Или на нашата селяндурска държава - бе то всичко се разпада, кал навсякъде, но ще сме елегантни и от сутрин до вечер с костюм! Аз пък без срам си ходя с анцуг и джапанки навсякъде - в центъра, по заведения, в банки. Есента ще го правя и в университета и някой копче да ми каже.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4055e5c91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Твърдоглав си братле. Помисли малко защо всички те критикуват за анцунга който не събуваш от задника си, преди да се убиждаш и да им търсиш кусури.
Има места където е недопустимо да се явиш все едно идваш потен от джогинг колкото и да ти е удобно.
Моето обяснение е че си дебел и в анцунга се чувстваш скрит. А дънките те дразнят защото са те присвили но тайно завиждаш на мъжете които ги носят, защото изглеждааат много добре с малко усилия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c93f742f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

26.   Изчетох много внимателно и темата, и всички коментари. Няма да повтарям аргументите на хората, които мислят като мен - излишно е. Ще дам довод, който не срещнах. Уточнявам, че съм жена. Значи, представи си, че ти си кандидат за моята ръка, връзка с мен, секс за една вечер, или каквото там се сетиш - хипотетично. Заедно с теб, обаче се явява и твоят брат - еднояйчен близнак, хипотетичен, разбира се, облечен с риза и секси-дънки... Познай кого ще избера?... Хипотетично...
P.S. Софиянката, двеста трийсет и девето поколение, просто не пиши и не говори - по-малко ще се излагаш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e858ef9cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Веднъж един ми дойде на първа среща по гащи парашутки и джапанки, едвам изградят десет минути и избягах, буквално. Авторе, въпросът ти е тъп.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9d25981adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Добре, като си тръгнал да пишеш за произхода на облеклата, напиши и за анцуга. Какъв е произхода му? За какви цели и от кого се ползва? Има си места и ситуации, на които да се ползва анцуг. По-горе са ти посочили някои...
Анцугът е спортно облекло и се ползва за спортни дейности. Университетът не е мястото, където да се ходи с ангуг. Да, може забележките за облеклото ти да не са дошли от най-известните хора, но това не означава, че е уместно да ходиш с анцуг в университета.
След някоя друга година, като завършиш, отиди на интервю за работа с анцуг - пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 89bbb6aa6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   До 26
ще ми кажеш ,че няма да излезеш с този?
https://img01-olxbg.akamaized.net/img-olxbg/123160417_4_585x461_nrl-mazhki-antsug-nike-trak-air-suit-moda_rev001.jpg

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 17a00a7e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Авторът е. Започвам отзад-напред
26, Ваше Превъзходителство от София. Позволете да Ви върна в реалния живот където няма такива хипотетични сценарии. Радвам се, че Умеете да избирате точния между двама мъже, но не знам защо Решихте, че непременно ще се занимавам с Вас. Ако ме дразните най-вероятно ще постъпя както с кифлата с клина. Е, децата ми няма да са Софиянци 240 поколение, но ще го преживея някак си.
25, не съм дебел.
24, прав си, е, аз джапанки нося само на село, но имаш право за другите неща.
21, да си изкараш чепа и да носиш анцуг няма нищо общо.
Пиша от телефона и не ми е удобно, но после ще обърна внимание и на другите. Само още два:
15 не се влияя от хорското мнение. Аз ако се влияех щях да съм изгорил всички анцузи вкъщи и да съм ги сменил с дънки.
Black Sabbath, не разбирам за какво говориш, не съм виждал това момиче повече и не знам защо реши, че нещо сериозно чакам от нея, къде пък съм споменавал подобно нещо?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fcf92a2e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   " Или на нашата селяндурска държава - бе то всичко се разпада, кал навсякъде, но ще сме елегантни и от сутрин до вечер с костюм! "

"ТИ" си причината, за разпадането и калта :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b52cc1bea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Авторе, не винаги твоето виждане за нещата е правилно и колкото и да държиш на личния си комфорт има някакви общоприети норми, които е желателно да бъдат спазвани.
И на мен са ми по-удобни спортни долнища и къси панталонки, но работата ми налага да нося костюми, рокли, поли, ризи, токчета - неща, които до 25-тата си година не съм и заглеждала по магазините, камо ли да нося.
Дрехата показва доста за човека и неговото отношение между другото. Да нахулиш един анцуг е най-лесната работа, няма гладене, няма чудене с кое си подхожда и с кое не, т.е. не ти е отнело време и залагаш единствено на своето удобство. Да съчетаеш обаче панталон (та било и по-спортен) с тениска или риза, ако ти предстои примерно среща или интервю за работа, предизвиква усещане в отсрещната страна за внимание към детайла, за старание, дори и да нямаш супер вкус, поне се долавя, че си се постарал над това да направиш добро първо впечатление.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f29f7caafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

34.   Хайде да предложа и другата гледна точка. Аз преподавам в университет. За да мога да правя това, съм се подготвяла в продължение на 17 години - две бакалавърски степени, две магистратури, докторска дисертация, допълнителни курсове; това са планини прочетена литература, много хиляди изписани страници курсови и дипломни работи, научни статии, доклади и прочее. И след целия този положен от мен труд, за да мога да предложа качествено образование на студентите в онази негова част, която тематично покриват моите лекции, те нямат елементарното възпитание да се явят в приличен, спретнат вид. Задава се въпросът: "селяния" ли е да се идва в университета в облекло за тичане в парка? Не, не е "селяния", колега! Някога селяните са давали мило и драго да изучат децата си, продавали са ниви, продавали са стада само и само чедото да захвърли опинците и да го видят като успял човек с пардесю и часовник. Така че думата "селяния" я забравяме и въвеждаме модерната дума "дрескод". Т.е. всяка ситуация изисква определен дрескод и неговото неспазване не само те прави да изглеждаш нелепо, но може да се приеме като обида от околните. Как би се отнесъл ти, авторе, към нашите депутати, ако решат да ходят в Народното събрание по анцузи, защото така им е удобно? Ще го приемеш като обида към институцията и лично към себе си като техен избирател, нали така? Е, същото е и с академичните институции. Разбирам, че сте млади хора; да идвате с костюми и вратовръзки би било неестествено за вас и никой не го очаква... Но аргумента "на мен по анцунг ми е удобно, а който не ме харесва, няма вкус" звучи арогантно и за жалост издава не само пренебрежение към преподаватели и колеги, а и безхаберие към собствената личност и бъдеще.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f9dfebbc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

35.   Авторе, държиш се като ощипана мома!
За всяко място си има облекло. Що не отидеш със сако във фитнеса? И по повод дали е селско, или не, недейте да обиждате селяните, защото те са най-трудовите хора в тая държава. На работата на селския човек, ти не можеш да издържиш и 3 дни, ама лаеш тука. Това вашето се нарича СЕЛЯНДУРЩИНА, а не селяния. Правете разлика!
И да, недопустимо е да отидеш на среща и то на ПЪРВА среща с анцуг. Аз ако бях на момата, нямаше и да седна с теб на кафе, а директно си тръгвам. Било му удобно само с анцуг. Ми като е така - ходи в гората за гъби. За там облеклото ти ще е перфектно. Никой не ти налага да си облечен задължително с дънки. Има 20 вида панталони - избери някакъв удобен панталон и отиди с него. Кво си налузил тоя анцуг за среща и как очакваш да реагират? Ей заради това никой няма да ти върже. И най-обикновеното, непретенциозно момиче да дойде на среща с теб - при този ти вид, втора среща няма да има. Помисли малко и поработи по въпроса, а недей да изкарваш хората около теб виновни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a4623a1256
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   И за мен не е нормално с анцуг в университета, камо ли по срещи. Да, селско ми е, ако искате и снобарка ме наречете, просто за всеки повод си има облекло.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a8c90ed3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

37.   Авторе, да си изкараш пишката на площада и да ходиш с анцуг, всъщност е изражение на едно и също. Незачитане на общоприетите норми на поведение. Когато нарушаваш правила, трябва да очакваш да се сблъскаш и със санкциите.
Твоят въпрос всъщност е: Защо трябва да се подчиняваме на неформалните обществени норми? Отговорът е, ча ако нямаме общи неформални норми, общуваненето ни ще е, все едно говорим на различни езици.

Дядо Торбалан

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ce4786512c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   от 26
Явно авторът се развълнувал прекомерно, та не е схванал коментара ми. Послеписът е препоръка към коментиращата под номера 10 и 11. Трябва ли да обяснявам, че подобен брой поколения столичани не съществув
Четете, моля.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1036fa5f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   30, това най - вероятно е модел, или по - скоро някой, който тепърва започва да прави кариера на модел, и се е снимал с този анцуг, защото са го наели продавачите с цел да се продаде въпросния анцуг.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dd0e427803
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Защо искаш мнение , като ти вече си имаш ? Много са ми интересни такива хора - искат да си правят каквото поискат, а не са готови за последиците .. Като искаш ходи си с анцуга , но не се и оплаквай , като хората ти правят забележка .. Добре а на плажа или в бара пак ли си с анцуг?Не го смятам за нормално. Представи си министър с анцуг или пастир с костюм ? Не става нали ? За всяка среда си има облекло!..

#doitwithflair

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d54d8e9fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Пак е автора.
39, написах го с ирония. Не приемай всичко на сериозно.

Хора, наистина не разбирам. Ето, 34 дава пример с депутатите. Какво щяло да стане ако ходят с анцузи. Обаче те не ходят с анцузи. Облечени са в скъпи костюми. И какво от това??? Харесвате ли депутатите ни? Вършат ли си работата? Това само доказва тезата ми - няма значение с какво си облечен, важно е какво имаш в главата! Ще продължа са си нося анцузите, напук на всички "модни критици". Защото не съм повърхностен снобар и не оценявам хората по нещо толкова пошло.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d54d8e9fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Забравих да допълня - на интервюто за сегашната си работа отидох точно с анцуг, никой не обърна внимание, разговорът беше изцяло професионален и ме наеха да работя, а не да ходя все едно съм на модно изложение. Не всички са снобари.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5b665886cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Авторе смята се за селско поради някакъв неясно изграден стереотип.Живял съм много време на запад,главно в Германия и мога да ти кажа,че 95% от учениците и студентите ходят точно с анцуг и то не някакъв модерен,а от тези от супермаркетите.Всички казват,че така им е удобно,пък и там не се вълнуват от чуждото мнение.Директорът на гимназията,в която учих беше с дълга коса,обици,нарязан кожен панталон,беше доктор и преподаваше и в местния университет,но просто хората са над тези неща.Специално за анцузите го отдавам,че особено гермснците много пътуват с колело и много спортуват.От другс страна представите на българина за селянин са точно с анцуг,а на циганин анцуг адидас.Точно пък за университета,сиромашия до шия да се очаква от хората да имат някякъв дрескод,помня единият ми колега имаше само един панталон и го переше петък и не излизаше два дена.Разбора се имах и колежка,която си взимаше рокля за 100 лв и караше цял месец на консерви.В университета много рвдко носят костюм преподавателите,не повече от 20%.Бих попитал супер квалифицираната преподавателка не мисли ли,че студентите и дават заплатата,че да им държи сметка?Разбирс се за работс си има дрескод.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 56138f962f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Авторе, срещата с момичето ме навежда на мисълта, че вероятно си искал да започнеш по- сериозни взаимоотношения с него. Естествено, мога и да греша, но както и да е.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 35d9bd33aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

46.   42, в този сайт е пълно с такива като теб. Питаш за мнение, хората ти казват, а ти пак си държиш на своето.

Всъщност ти изобщо не питаш хората, за да кажат истината, а за да потвърдят твоето мнение. И когато не потвърдят, започваш да се инатиш и твърдиш, че това доказвало тезата ти. Как точно я доказва, като хората ти казват точно обратното? Ти сам на себе си я "доказваш" и се самонавиваш на пук на хората.

Имам само една молба към теб. Когато тръгнеш по интервюта за работа, си спомни думите си "Ще продължа са си нося анцузите" и ела пиши тук как продължаваш да си ходиш с официалния анцуг. Това, че са те взели на работа с анцуг, го разпрявай на баща си. Ако работата е за докер, може. Като те вземат на работа в банка или дори в магазин за дрехи с анцуг, ела и ми се обади.

Колкото и да се пънеш, истината е, че зависиш от чуждото мнение, а докато си с анцуг, ще чакаш да имат добро такова за теб. Ако ще работиш чобанин, няма да имаш проблем с анцуга.

С твоето инатчийско мислене ще си тъпчеш цял живот на едно място, само за да се мъчиш да потвърдиш тезата си, че облеклото няма значение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7e0c7393e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Пак съм аз.
Програмист съм, често ходя с анцуг на работа. Нещо не ви бива в предположенията? Единия ми вика, че съм дебел, другия че съм чобанин, сори пичове, но не познахте.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 35d9bd33aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

48.   Ами щом си си намерил работа, влязъл си в университет и гаджетата ти се лепят, докато си с анцуг, и не искаш чуждо мнение, за какво изобщо писа темата? За да се хвалиш колко си готин въпреки анцуга?

Аз ще ти кажа - защото нещо в теб те гложди и искаш потвърждение. Ако не те глождеше, изобщо нямаше да ти мине през ума да пускаш тема. Аз защо не пускам тема, че ме кефи да ходя с панталон примерно? Когато не получи потвърждение, се заинати. Кажи и сега, че не съм познал. Знам, че ще го кажеш, но няма да ти повярвам. Между другото докато ходиш на първа среща с анцуг, не се чуди защо ти връзват само мацки със селски клинове. Човек привлича подобното. И не съм казал, че си чобанин, но щом изопачаваш думите ми, това само потвърждава, че нямаш аргументи, а си се запънал от чист инат.

ПС: програмиста не работи с клиенти, дори може да работи от къщи. Пробвай да работиш в държавно учреждение примерно по анцуг.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 08dca7ddcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Като бях студент, една бесарабска българка ми каза следното нещо...
- Чудно ми е тук в България. Защо не се обличате според повода. Отивам на църква, там полу- голи. Отивам на кино, там с анцузи, отивам в магазина, там издокарани. Защо не се обличате според това къде отивате."
Донякъде те разбирам, защото и аз до преди няколко години носих само анцузи. Де да можех да върна времето назад.
Сега съм на 26 години, до към 22 носих само анцузи. ОГРОМНА ГРЕШКА.
Постоянно ме бъзикаха колегите, приятелката ми доста често ми намекваше да сменя гардероба. Накрая взех, че си купих едни дънки и много ми хареса.
Ясна е тази история с дънките, от къде и за какво са се появили. Но важно е настоящето, от дънки до дънки има разлика.
Сори, ама с анцунг не може навсякъде. Ако си един млад, себеуважаващ се мъж, не носи само анцузи. Има си дънки, джинси, панталони и тн.
Носи се лоша слава на анцуга, заради мутрите и бековете. Анцунга си е просто анцунг. То БМВ-то си е просто кола, но селските бекове дадоха лош привкус на автомобила.
Според мен си много твърдоглав и тесногръд. Защо тази омраза, пич.
Носи си анцузите, кой ти пречи. Остави хората да си ходят с дънки.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: bd52c67a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

50.   Аз ли съм тесногръд и злобен? Просто искам да си ходя с анцуг, а насреща получавам само обиди и закани. Какво ви пречи анцуга ми, нито съм обидил някого, нито съм откраднал нещо, защо сте толкова елементарни, преценяте човека не според държанието и отношението, а според гащите му, смешно е!!!
Повече не ми се коментира, ясно е, че няма да се разберем. Просто аз преценям човека според отношението му, а вие според гащите, не ми се пада на вашето ниво!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 08dca7ddcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Сори пич, ама като един млад човек, не ти ли се иска понякога да се издокараш и да обуеш нещо различно от анцуг.
Не съм някакъв гелосан, епилиран кифльок. Но много обичам като излизаме с приятели на кафе, заведение, театър и тн. да се облека по- подобаващо. В моят случай някои семпли но добре стоящи по мен дънки или панталон. Някоя ризка, чисти обувки и тн.
Това някак повдига самочувствието ми и ме кара да се чувствам добре.
Особено зимно време много обичам да нося черни джинси.
Дънките също могат да бъдат много удобни, но трябва да нацелиш размера и материята, можеби не си се ровил и не си намерил такива, които да ти пасват.
Анцузите са много удобно нещо, но не може навсякъде с тях.
В Англия работех две години, там повечето носят анцузи и са супер неглиже облечени, но това си е техният манталитет.
Тук в България сякаш повече ценим външният вид, дрес кода и тн.
Не бъди толкова твърдоглав, пробвай някакви дънки, джинси или панталони, може да ти хареса.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 35d9bd33aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

52.   Авторе, не знам защо се почувства обиден и че ти отправяме закани. Аз не видях някой да те обижда. Искаше мнение, изразихме го, че това облекло не е подходящо в някои институции като университет. Най-"лошата" дума, която видях е "твърдоглав", което не мисля, че е чак обида.

Ти си човека, който каза цитирам: "големите гъзари с дънки за 50 лева да се замислят колко са смешни докато твърдят как дънките били официални, а анцуга - селски. СЕЛЯНИ СТЕ ВИЕ". За разлика от теб никой в коментарите не те нарече селянин или лементарен. Хората ти обясниха, че няма нищо лошо в анцуга, стига да се носи в подходяща среда, но не и в университет или на първа среща.

Кое му е толкова трудното да разбереш, че поне на определени места можеш да си сложиш един нормален панталон, вместо да си 24/7 с анцуг? Никой не е казал да си хвърлиш анцузите.

"Какво ви пречи анцуга ми" Аз не видях на някой да му пречиш, хората ти обясниха защо това е неприемливо на определени места, от там нататък ти си решаваш.

"Просто аз преценям човека според отношението му, а вие според гащите"

Отговори ми на следния въпрос - трябва да се оперираш и за целта отиваш да се консултираш с хирург. Обаче хирурга ти се изтърсва, докато е на работа по анцуг или джапанки и плажни гащи с мотива, че така му е удобно и не му дреме какво мислят другите. Ще го приемеш ли на сериозно и ще повериш ли живота си в ръцете му? Същото може да важи за адвокат, финансов консултант и др. Ще повериш ли живота/здравето/парите/бизнеса/имуществото/свободата си на такъв специалист? Да или не?

Всъщност на мен не ми отговаряй, защото знам, че или няма да ми отговориш, или ще излъжеш, само за да защитиш тезата си. Отговори на себе си и ще разбереш горе-долу как изглеждаш в чуждите очи. Ако не ти е проблем да не те взимат на сериозно, ходи си 24/7 навсякаъде с анцуг. Да, на първа среща не е като да си лекар, но въпроса е принципен, а именно, че си има определно облекло за определени случаи и места и ако не спазваш общорпиетите правила ще изглеждаш нелепо и глупаво отсрани.

Пак ти казвам - носи си анцузите, но само на подходящите за това места. Ако разбира се, имаш някакво себеуважение. Защото за мен, а и за 99% човек, който не може да разбере елементарни неща, касаещи ежедневния ни живот и изглежда нелепо на официални места, няма елементарно себеуважение.

Аз по-горе ти казах - на някого може да му е удобно да не се къпе, ти как би приел такъв човек? Ако изглежда мръсен, ще си кажеш ли "е, този смърди като пръч, ама ще му дам щанс и ще го опозная"? Надали. Нали вида няма никакво значение?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f568396ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Преди време един преподавател на изпит изгони един колега. Беше дошъл с чехли и къси панталони. А той с костюм и вратовръзка. Вярно е, че нещата се променят но все пак има граница. Колкото и българинът да има самочувствие, факт е че рядко се вижда елегантен човек. Това, че някой с пари се е облякъл скъпо, не значи елегантно. Тя с ток 10 см. , той с анцунг.

 
  ...

1-50 от 100
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker