Бихте ли изневерили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бихте ли изневерили?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2672 пъти
Здравейте. Има една тенденция, която напсоледък наблюдавам да се случва около мен - на моите прителки, на майка ми и отскоро на мен самата все са ни изневерявали.. Аз лично не съм от ревнивите и вече преживях изневерята, но един въпрос продължава да ме мъчи. Затова се обръщам към сайта и ще помоля да ми отговори единствено силният пол - Нека си представим, че до себе си имате идеалната жена - външен вид, характер, тяло, секс, а бе всичко. Обичате я и тя ви обича. Сега си представете, че може да направите секс с друга жена, без да има абсолютно никакви последици. Говоря за просто секс, нищо повече. И никой няма да разбере. Вие сте силно привлечен от тази жена. Ще го направите ли?
Моля ви, бъдете честни. Ще ми се да вярвам, че има такива, които няма да го направят. Не искам да прекарам останалата част от живота ми със съзнанието, че ако може, човекът до мен би ми изневерил. Вече обаче почнах да губя надежда... може би наистина ви е генетично заложено да спите с колкото се може повече. Дори това да означава да нараните жената до вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: cceb67a81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Слънце запомни нещо от мен, колкото и добре и щастлив да е човек в една връзка винаги ама винаги ще му липсва нещо. Можеш да му даваш 99 от 100 неща но ще се появи някой който ще му даде това нещо. А дори и да му даваш 100 от 100 в един момент просто връзката омръзва, хората не сме моногамни и за съжаление нямаме уважение към избора си. Аз лично, след като един път съм давал 100% от себе си за дадена връзка и дори и прекратих комуникация с женското съсловие само и само човека до мен да не се съмнява е в крайна сметка ми сложи рогата. Отговор на въпроса ти: Да бих изневерил ако не смятам да имам семейство с даден човек, и то не за друго просто защото имам комплекс. Много хора ще кажат, че това е егоизъм, да факт но на кой му пука за теб в днешно време освен на семейството ти. И още нещо говорил съм с жени с по 10-15 години брак 90% от тях изневеряват на половинката си а другите 10% още не са го решили, причините са различни, но това е без значение. Зад всяка изневяра стой причина.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 87b9bbc41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отговарям за себе си откровено. В описания от теб случай - да, бих изневерил, макар никгоа до сега да не съм изневерявал. Не съм изневерявал, защото така съм възпитан и не бих искал да нараня жената до себе си. Но истината е, че ми се иска и това, че не го правя, си е изцяло за моя сметка и сексуалната ми задоволеност, което не е никак малка цена, но така съм си преценил и ще я платя.

Но ако знам, че не би имало никакви последици и няма да се разбере, определено бих го направил.

Не изпитвам нуждата да го правя с друга, само и единствено когато съм в началния етап на връзката, когато съм силно влюбен. Но след това когато влюбеността прерастне в обич, тогава определено чувствам, че няма как да ме задоволи само една жена.

Не казвам, че обичта е по-лоша от влюбеността, но просто не е толкова вълнуваща и дори леко скучна на моменти и от там идва и леката сексуална незадоволеност.

Поне при мен е така.

За проткола имам щастлив брак и семейство от 8 г., заедно сме от 12.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: aff3c72da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   НЕ!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 481cffcb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обичам една жена до смърт и да я предам - означава да предам себе си. Притежавам нещо, наречено съвест. И не, тя не е идеална, нито пък съм аз. И не търся идеалното, защото не съществува. И пак не бих изневерил. За да правя секс с друга жена, първо бих приключил връзката с едната. Ако исках безразборен секс с всяка срещната, нямаше да се женя и да създам две деца.

Julian

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 87b9bbc41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   От номер 2

Ако трябваше да отговоря на този въпрос, преди да срещна жена си, щях да отговоря твърдо НЕ, но реалността понякога се разминава от това, което си мислиш.

Пояснявам, че при получените отговори трябва да се имат 2 момента. Първо, това, че някой си мисли, че би или не би изневерил, съвсем не означава, в действителност би постъпил така в определен момент, защото често взимаме емоционални решения и не винаги познаваме себе си достатъчно добре. Защото зад клавиатурата, нямайки никакъв сексуален стимул в момента, може някой да си мисли "какво толкова - просто една привлекателна жена", ама съвсем друго е, ако тя е до теб, достъпна е, иска те, флиртува с теб, усещаш сексуалното напрежение, феромоните, съблазнителния език на тялото ѝ, който излъчва непреодолима страст. Просто има една енергия, един много силен порив, на който в такъв момент не е никак лесно да се възпротивиш и като нищо може да се поддадеш на моментната емоция. Особено ако примерно известно време не си правил секс или си пийнал и т.н.

Второ, ако някой не би изневерил, трябва да се има предвид дали нчувства нужда да го прави или му се иска, но не би го направил от съвест и това ми коствало емоционална цена. Защото не знам колко е ОК, човека до теб (като мен) постоянно да е незадоволен и във фантазиите му да са други жени (не говоря за влюбвания), а да се стиска само от съвест. това си е пак някакъв вид емоционална изневяра. Макар че такъв вид изневяра е много по-приемлива от физическата, но все пак.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 992d7d4286
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Преди бих казала не, но да ви кажа честно гледах Кобилкина, и се замислих за много неща. Изневярата се приема в стил, ужас, край, недопустимо. Но истината е някъде там по средата. Една плътска изневяра може само да освежи връзката и да се чувствате по-удовлетворени. Не казвам да имате траен любовник/ца, имам предвид просто забежка. Вярно е, че някои от съветите на Кобилкина са просто абсурдни според моя мироглед в стил, следващите 20 дни трябва да правиш секс. Но в крайна сметка трябва да сме щастливи без да нараняваме близките си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d9319e23d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съществува нито идеален мъж, нито идеална жена, така че не мога да си представя такъв човек до себе си. Хората често си мислят, че ако правят всичко за партньорите си, или ако са "идеални", те не биха им изневерили. Но това ще означава, че само чрез своите действие биха променили същността на един човек, което разбира се не е така. Човек няма как да промени някого, той трябва сам да се промени. Никога не съм изневерявал и никога няма да го направя. Ако не съм доволен от връзката просто ще я прекратя. Дали един мъж ще изневери зависи не от жената до него, а от него самия. Така, че вместо да правиш безмислени теми, се замисли с какви хора започваш връзка.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bd38ba478e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Запомни това, което ще напиша : Човек е привлечен, когато иска да бъде привлечен.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 53ca80f70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ако я обичам защо ми е да изневерявам ?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8f4a6ed6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   "Нека си представим, че до себе си имате идеалната жена - външен вид, характер, тяло, секс, а бе всичко."

Жени, които мислят по този начин ме отблъскват. Вземи порастни ментално..

Освен това, жените имате грешна преценка за мъжете, която се базира на емоционалното привличане. За здрава връзка трябва да се мисли рационално и дали характера на човека съвпада с вашия, а не колко е красив или заможен.

Имам една колежка, която мъжа и я изостави. Не, че нещо, но е доста глупава и като я слушам как говори само за пари ми прилошава. Тя явно се е омъжила заради красотата или парите му, а не заради него.

Сбъркани същества.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8998e21de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мъж съм, женен от 17 години. Според мен хората не са моногамни. Много ни се иска да вярваме, че ще се обвържем с някого до живот, че имаме деца и ще живеем във вечно щастие, но животът е доста по шарен.
Моята съпруга е почти всичко от това, което описваш, не съм й изневерявал, но това по никакъв начин не ми пречи да заглеждам хубавите жени на улицата и да си представям как правя секс с тях. Това е заложено в природата на мъжа. Не знам защо е така, но е факт, който не може да се оспори. Вие жените имате друг тип сексуално поведение, ориентирано към задържане на мъжа с цел деца и последващото им отглеждане. Затова ви е толкова важно, някой да се обвърже колкото се може по-дългосрочно с вас, да ви се закълне във вечна любов и т.н. Достатъчно е да видиш така наречените "женски" филми за сватби, годежи пръстени, клетви, които толкова вълнуват жените. И въпреки това има жени, които не робуват на този нагон и изневеряват, обикновено търсейки някаква емоция от това. Ние мъжете наблягаме основно на физическото изживяване на новото и сме способни да го направим без каквото и да е емоционално обвързване.
Относно въпроса ти - номер 1 и 2 са ти отговорили много точно и не искам да се повтарям с тях. Мога само да потвърдя казаното. По някаква причина природата е заложила след определено време и най-перфектно изглеждащите хора да си омръзват и да започват да се оглеждат за друг партньор или поне за сексуално разнообразяване.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 35aa032695
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   " Просто има една енергия, един много силен порив, на който в такъв момент не е никак лесно да се възпротивиш и като нищо може да се поддадеш на моментната емоция. Особено ако примерно известно време не си правил секс или си пийнал и т.н."

Значи си слаб. Никой не харесва слабите хора ...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8ea9cada46
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   13, според теб излиза, че повечето сме слаби и почти никой никого не трябва да харесва?

И изобщо не държа да съм силен (още по-малко по твоите критерии за сила) или някой да ме харесва освен аз самия и най-близките ми.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1d0cad28f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Ще ти отговоря с една притча:

Прибира се една вечер отруден селянин от нивата, но си дошъл по-рано, защото му се счупило нещо по инвентара. Заварил обаче жена му да му изневерява с Краля! Стъписал се селянинът, едва промълвил: "Ваше Височество... такава хубава Кралица си имате! Как можахте с моята проста селянка?!"
Кралят помислил малко, па му отвърнал: "Кое е любимото ти ядене?"
"Печено пиле с картофи." - отговорил селянинът.
"Стража, отведете го!" - заповядал Кралят. Затворил го и започнал сутрин, обед и вечер да му сервират печено пиле с картофи, приготвено от най-добрите майстори-готвачи в кралството. 2-3 дена селянинът бил на седмото небе и не можел да се нарадва на късмета си. Но само след семдица-седмица и половина започнал да крещи от килията си: "Не искам пиле!!! Дайте ми една проста лещица! Ще умра така!"

Поуката я оставям за теб. И не се учудвай на нищо в този живот...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e9ccef98b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   "Аз лично не съм от ревнивите и вече преживях изневерята, но един въпрос продължава да ме мъчи."
Ти може и да не си от ревнивите, но със сигурност не си преживяла изневярата и никога няма да я преживееш докато си с този човек, няма и да престанеш да си задаваш този въпрос, той ще те мъчи цял живот, дори и в следваща връзка въпросът ти ще те "мъчи", ще те изяжда, няма да ти дава покой. Аз може и да не съм изневерявал никога, но това едва ли те топли, дори и да ме срещнеш вече ще си с едно на ум, зрънцето на недоверието е посято, гордостта ти е наранена, поставила си мъжете под общ знаменател и сега се опитваш да оправдаеш неверника с това, че всички са такива т.е. не е нужно да се оглеждаш за друг, така или иначе всички са свини. За себе си мога да кажа, че се чувствам точно по същия начин или казано с други думи "покрай наш Илия, намразих и Св.Илия". Това, че не съм изневерявал не ме спаси от женската изневяра, а си мислех, че ако аз не изневерявам и на мен няма да ми изневерят. Само за протокола ще кажа, че не визирам само физическата изневяра, дори бих казал, че емоционалната е по-страшна.
Не искам да те плаша, но е въпрос на време да ти се наложи да прощаваш и още една физическа изневяра защото на теб вече са ти изневерили емоционално, а това е необратимо. Емоционално изневерилият ти няма никога да те заобича отново (ако изобщо те е обичал преди), той просто ще стане по-прикрит, ще внимава да не бъде хванат, но други ще са в мислите му, а не ти.
Прави си изводите и взимай своето решение, а след това внимавай в следващите избори!
Ако все пак решиш да останеш в сегашната си връзка направи така, че ти да си гонената, а не да си гонещата - не е лесно, но не е и недостижимо, забрави за това "Нека си представим, че до себе си имате идеалната жена - външен вид, характер, тяло, секс, а бе всичко.". Идеалната жена далеч не е само това, което ти си написала, фактът, че наблягаш само на тези неща говори, че няма какво друго да предложиш, очакваш майката природа да е свършила работата си добре и на теб да не ти се налага да правиш нищо повече от това да излагаш на показ природните творения.
Дано съм ти дал повод за размисъл, човек трудно се самооценява, но нищо не ти пречи да се загледаш в майка си и приятеките си, да се опиташ да анализираш тях и да разбереш защо на тях са изневерили, отговорът защо на теб са изневерили е някъде там, а не в това какво са казали мъжете тук - естествено, че никой няма да каже, че си пада по изневерите.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2521550082
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 11 е загатнал част от това което аз искам да кажа - а то е че това което описваш като идеалната жена не е достатъчно за да не изневери един мъж. Друго е нужно и него малко жени имат и затова на малко не им изневеряват. Важи и за мъжете разбира се, може би в по-малка степен но важи!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4748525637
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Нещата от живота са прости и прагматични.... но вкарвайки емоцията стават трудни и разочароващи. По същество. За протокола М53. Когато обичаш един човек, влюбването е минало вече, ти преценяваш може ли да живееш с него или не можеш. Съобразно собствените ти приоритети приемаш неговите отрицателни качества и продължаваш или не ги приемаш и се оттегляш от връзката. Ако си приела да живееш с неговите отрицателни качества (пие, секс навън, мнение на околните, грандоман, буйства, арогантен, себичен, държи си парите в джоба и т. н), нямаш право да се оплакваш. Всички ние като биологични същества се променяме съобразно ситуацията.... и ставаме други. Или приемаш и продължаваш или напускаш кораба. Проблемът ни идва от желанието да живеем по правила и.... да имаме право на избор. Не е възможно да искаме обич и вярност, а да не даваме обич и вярност. Моралът в човешките отношения умря. На всеки може да "заиграят пеперудите в стомаха" по всяко едно време в семейният живот, но човекът не е животно водено от нагона (не визирамв само секса)... или бъркам. В нашия семеен живот е имало много проблеми (включително и сексуални), които са се решавали със съпругата ми, говорим си и то много... и сме заедно 23 години и нямам желание да я заменя с никоя друга. И мога да ви кажа, че чувствата с възрастта стават по-силни!!!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e496a29319
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Според мен всеки би изневерил на всеки - ако знае, че няма да се разбере.
Аз съм изключително морален човек според обществото пък и според мен все пак. Въпреки че ми се прави секс 2 пъти в месеца и реално погледнато мъжът ми трябва да бъде сакат, за да не успее да ми задоволи нагона, съм попадала в ситуации, в които да бъда привлечена към друг мъж. Заедно сме от много време, минало и заминало е времето на флиртуване и печелене. А когато някой друг мъж влезе в картинката той започва отначало - флирт, закачки, подаръци, комплименти, ухажване, шепнене на ушенце. Единствената причина да не изневеря на мъжа ми е това, че няма кой и как да ме убеди, че няма да се разбере. Пък и подозирам, че ще ми е съвестно.
А мъжът ми е прекрасен човек. Дава ми всичко, от което се нуждая. Кусурите му са толкова мижави, че след толкова години заедно даже спрях да ги забелязвам. Сравнявайки нашите отношения с тези на други двойки - много сме си добре! Но въпреки това сме си на етап, в който сме семейство, знаем се твърде добре, колкото и да се изненадваме, каквото и да си подаряваме, каквото и да си говорим - някой свеж ухажор си е доста по-вълнуващ. Просто е краткотрайно и в даден момент осъзнаваш, че не можеш да си позволиш да изгубиш половинката си.
В повечето случаи хората, които казват, че няма да изневерят никога, ползват доводи "Не искам да нараня половинката си." или "Не искам да се разделя с партньора си". Е, хубаво, но в твоя вариант - никой няма да знае, така че... да се нареждаме маймуните на клона!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b90a84913c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Няма такова положение, "никой няма да узнае". Аз ще знам. А какво се е случило с лейди Макбет и знанието за сторено? Аз не спазвам закона, от страх пред санкции, а защото престъпването на закона е неморално. Същото е и с неформалните закони и норми. Спазвам ги, защото са правилни. Не бих изневерил на съпругата си, защото съм и обещал да не го правя. Така дори тя никога да не разбере за една хипотетична изневяра, аз ще трябва да живея със знанието, че съм измамник.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c4461f276c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Ние с мъжа ми сме бели врани сред тукашните разбирания, може пък наистина нещо да не сме наред с главите, но проблема с изневерите сме го разрешили едва ли не от началото на познанството ни. След страстна, изпепеляваща любов в продължение на три години, придружена от 4-часови секс-маратони и цялата Кама Сутра от кора до кора, естествено се кротнахме в семейното ложе и... се замислихме. И колкото повече мислехме, толкова повече не ни харесваше идеята да живеем скучно. Да се лъжем един друг пък съвсем не ни харесваше. И така стигнахме до абсолютно легалните, договорени с партньора и одобрени от него "изневери". Някои го наричат суинг. Веднъж на месец-два се срещаме с други хора в различни конфигурации. Оказа се обаче, че аз съм облагодетелстваната, защото желаещите мъже са в пъти повече от склонните към подобни приключения жени. Не зная защо. Така че накрая се спряхме на варианта "друго семейство" и така... Събираме се на гости с приятели, които мислят като нас, и си разменяме партньорите. Разбира се, ако се появи някой извънземен красавец сингъл, който искам на всяка цена в леглото си, няма никакъв проблем. Ако пък мъжът ми се захласне по някоя хубавица - също. Но всичко това го правим заедно. Аз може да съм пасивен зрител, но присъствам, както и съпругът ми. При нас няма тайни срещи, няма тайни желания, нито тайни оргазми - всичко се съпреживява от двамата. Пак казвам: може да ни хлопат дъските, но е факт, че за нас изневярата просто престана да съществува като понятие. Даже вече ми е трудно да схвана какво точно притеснява хората в това, че партньорът им е пожелал сексуално някой друг. След като обичаш един човек, защо да не искаш той да получи удоволствие? И защо непременно всички негови удоволствия да са свързани с теб? То е все едно да му забраниш да се храни в ресторант и да настояваш само ти да му готвиш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8dc7fce962
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Здравейте, аз съм мъж на 25, необвързан съм, но ще се опитам да споделя моята гледна точка или по-точно страховете си:
Аз вярвам, че психиката на мъже и жени е коренно различна в следствие на еволюцията и че това оказва влияние на това кой как приема изневерите и кой как изневерява.
От чисто биологична гледна точка (животинска ако щете) една жена може да създаде едно или две деца за около една година, докато един мъж може да създаде толкова за 15 минути (и още 24 часа да речем, за да "презареди батериите"). От друга страна една жена е много по-уязвима от мъжа по време на бременността и дори години след раждането (докато детето изисква грижи).
Тези факти според мен са наложили традиционния семеен модел, в който жената се грижи за дома и децата, а мъжа генерира ресурси извън него (било с лов, фермерство, воюване или работа в офис).
Та по мое мнение, най-ценното нещо което може да даде една жена във връзката е утробата си, а най-ценното което може да даде един мъж са времето, труда и ресурсите му.
Тук идваме на страховете ми:
Аз не съм от т. нар. "алфа-мъжкари", не съм красив, не съм "вървежен".
Ако искам да имам свясна жена в живота си (не богиня на красотата, но все пак хубаво момиче), аз трябва да компенсирам със много повече време, труд и ресурси. До тук добре. Но представител на тези "алфи" може да има същата жена само като щтракне с пръсти.
Това е нещото от което се страхувам аз като мъж: Да се окаже че аз съм прекарал години за да получа нещо от жена, а друг да получи същото от същата жена, просто защото има хубав ген.
От друга страна не виждам, какъв е проблема когато мъжа изневери само със секс след като продължава да инвестира същото време в половинката си. Мисля, че за една жена е много по-гадно да бъде пренебрегната заради друга след като вече се е посветила на един мъж, като това пренебрегване се изразява в това, мъжа да прекарва по-малко време с нея или да прави повече за другата жена отколкото за нея.
Не знам дали успях да се изразя разбираемо и пак казвам това е моето лично мнение и нещо което наистина ме възпира да се стремя към връзка.
Ще се радвам да прочета какво мислите по въпроса.
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 91986c2274
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Аз пък противно на мнението на 23.... бих именно защото аз ще знам. Ще съм си позволила. Приемам го като.... хубава беля.
Но май всичко е в мислите ми. Реално? Не

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker