Как се задържа любовта? Успешни и неуспешни връзки. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се задържа любовта? Успешни и неуспешни връзки.
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1497 пъти
Здравейте, питам се как се задържа любовта.
Забелязала съм една малка разлика между двойки, при които се получава и двойки, при които не се получава.
При успешните връзки - хората повече се изслушват и гледат да се подкрепят.... тоест има разбиране. Подхранват връзката, пробват новости, гледат да се справят с проблемите, споделят...
Докато при неуспешните, сякаш куца споделянето и взаимното разбирателство. Сякаш там надделява егото, което трябва да бъде преглъщано понякога, жертвано.
Интересно ми е да чуя мнението на други хора.

/малко лична история/
Имам връзка от 2 години, човекът до мен твърди че с всеки миг се влюбва все повече в мен. Погледът му покрай мен понякога наистина е омаен. През тези 2 години когато усетим зараждащ се проблем, го оправяме в зародиш. Разбира се, имали сме и по-сериозни спречки, при които основно аз поемам инициативата да се оправи - не бързам да се ядосвам в моментът на спор, запазвам самообладаное, говоря спокойно, анализирам емоционалното състояние на партньора ми и с търпение след не дълго време успявам да разбия сърдитата преграда и да го накарам да ми сподели какво го мъчи. След като разкрие истинските тревоги (дори да го е било срам) успяваме да оправим проблема.

/Лично мнение/
Ще споделя с вас и личното си мнение. Като цяло не само заради 2 годишната ми връзка, но съм имала наблюдения и върху приятелските ми отношения с други хора. В повечето случаи на спор, хората реагират с определен защитен механизъм - съответно защитават се в спора, но съм забелязала, че ако човек подходи внимателно и спокойно, успее да накара сърдития да сподели истинските си тревоги, в повечето случаи се оказват нормални човешки ценности, които например неволно са били наранени. При което отново успявам да предотвъртя по-голям спор. Разбира се, тактиката ми не винаги работи, не работи при хора, които са тип "филмари" и по-скоро обичат интригите.
/Извинявам се ако звучи, сякаш хваля дадено свое умение, не съм целяла това/
Ж, 19

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8c4c325b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Любовта е едно, а връзката - друго.
Любовта е чувство и емоция. Връзката се гради върху отношения. В тази връзка темата е как се поддържа връзка с даден човек.
Както с приятелите, така и при любовните отношения, разбирателството, подкрепата и търпението са важни за стигане на дългогодишна връзка. Нормално е като не се караш с някого за щяло и нещяло на него да му е комфортно около теб и да се чувства добре.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c473ed9d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най - вече, трябва да е взаимно това желание, за споделяне. Аз дори да съм най - добрия психолог, любяща, загрижена за него жена... ако той е най - мълчаливия човек, затворен в себе си, че и склонен към лъжа (защото така е по - лесно), няма никакъв смисъл.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cc52b9dfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Душа не можеш вечно да обичаш даден човек, любов и тръпка има първите 3 години след това остава уважение, навик и общия мироглед. Във всяка връзка най-трудна е 3тата година, говоря за връзки в които се мисли за общо бъдеще, а не връзки по 7-8 години където хората дори още не са заживяли заедно. Успешните връзки се крепят на емоции, във всяка връзка трябва да има достатъчно емоция за да поддържа живеца в нея и най-важното колкото и да не ви се вярва е да не вземем човека до себе си за даденост, любовта се казва но и показва всеки ден, в момента в който спрем да правим малките неща тогава връзката е обречена. Но всичко казано до момента е моя гледна точка от личния ми опит. Масово гледа, че хора след определен период просто спират да се борят за връзката си и си мислят, че всичко им е в кърпа вързана, стават домошари, секса започва да куца, проблемите стават повече, потъват в ежедневието.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker