Ужасните мъже и добрите жени ;) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ужасните мъже и добрите жени ;)
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2565 пъти
Струва ми се от опита, който имам с женската част на човечеството, че има някакъв двоен стандарт в отношенията между мъжа и жената. Най-бързия пример, за който се сещам е, че някои жени очакват от мъжете да плащат в продължение на месеци, че и години всяка една сметка и т. н., което бих го разбрал, ако живеехме през 19 век в някоя западноевропейска държава, в която жените нямат право да работят и са задължени да стоят вкъщи и да гледат децата, а пък мъжете трябва да изхранват цялата там челяд. Но както знаем в България това никога не е било или поне не и по същия начин още от 14 век насам.. но да не се връщаме толкова назад. Защо днес, при положение, че и мъжете, и жените работят сметките не се поделят между двамата? Не е ли това използване на единия от другия? И защо има разлика, когато тя е на среща с най-добрия си приятел (мъж) и тогава сметката се дели, но когато е с гаджето си той трябва да поема всичко? Моето мнение като мъж с бих казал не лоши доходи в България е, че никога не е било проблем да плащам, но винаги ми е правило лошо впечатление това, че жената не го прави и не, защото парите са ми важни, а защото сякаш тя не дава нищо от себе си за отношенията ни, че смята времето си за толкова ценно, че аз да трябва да си плащам за него... Мисля, че разбирате какво имам предвид... просто винаги това ми променя мнението за човека отсреща на 180 градуса в рамките на няколко месеца или по-малко.
Разбира се, познавам и момичета, които нямат против сметките да се споделят и всичко да е поравно, но като че ли по-голямата част от женското човечество е на друго мнение.
Има и други примери, които мога да изтъкна, като например, тя да може да се среща с бившите си гаджета, които в момента са и само приятели, но аз да не мога... или когато тя иска да излезе с приятели да няма проблем, но когато аз поискам да има тръшкане, скачане, викане и сърдене, защото тя... еми просто не иска да те изпуска от поглед... или ако тя не ти е писала две седмици и я попиташ какво става, да ти се каже, че не можеш така да и се намесваш в личното пространство, но когато ти не си и писал 5 часа пак да започнат мрънканиците, тръшкането и тем подобните щуротии. Не казвам, че всички жени са такива, да не си помислите нещо, но.... често се среащат, поне според мен.
Мили дами и господа, какво е вашето мнение по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4d3795b96e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм жена и съм на твоето мнение. Редовно или аз плащам сметката, като излезем с приятеля ми, или я делим. Случвало ми се е и аз да плащам на първа среща с мъж, но идва проблемът, че много мъже не обичат това. Проятелят ми се сърди понякога като плащам, а аз много обичам. Относно свободата... приятелят ми е с пълна свобода, като не аз, а той мрънка, че не ми било пукало за него и затова съм му била давала свобода. Заедно сме от 9 години и мога да кажа, че на мъжете е много трудно да се угоди.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 97bfa87443
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На новата ми работа ми се налага често да пия кафе извън офиса с адвокати, преводачи и др. обикновено мъже. И все не ми позволяват да си платя сметката, а сме си буквално непознати. Един по-възрастен адвокат дори ми направи забележка. Каза ми, че бъркането в чантата е обидно за мъжа и е намек за ниска самооценка на жената. Еми... аз не мога да ви разбера вече

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 69b80b7a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Въпрос на възпитание и на манталитет. В Германия келнера винаги пита когато се плаща сметката "zusammen oder getrent", което ще рече заедно или поотделно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7a33fb71e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При положение че има мъже които с удоволствие плащат сметките без да мрънкат като теб, как мислиш какво ни е мнението? Излизай си най добре с приятелчетата ти мъже и не ни занимавай с глупости.
Ж.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 141ae906e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Това с претенциите от женска страна са с цел да ти се качи на главата, ако мине номера. Иначе за плащането на сметките съм съгласен да платя първите няколко срещи обаче очаквам ако се получат нещата да си делим разходите все пак сме заедно малко е егоистично моите пари са си мои твоите са общи. Все пак си търся жена а не компаньонка.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0869ab2c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Направо ми олекна като го прочетох :). Все едно чета за мен и бившата ми. На мен също не са ми проблем парите, но аз не отдавах толкова значение за сметката. За другото обаче си мислех или че съм луд или че проблема е в мен. Месеце след раздялата съм си мислел къде и с какво съм сгрешил. Стигах до същите изводи, но чувството за вина надделяваше и отново си мислех, че явно отношението ми не е правилно, защото никъде не бях срещал такъв случай в нета или на живо и т. н. Не, не всички са такива, защото познавам няколко много стойностни жени в пълния смисъл на думата (красиви, умни, интелигентни) и при тях разговорите са толкова леки. Можеш да говориш с тях на всякакви теми и го няма това постоянно мрънкане от типа "аз съм принцеса" искам, искам, искам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b6684e5392
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Плаща този, който кани. Винаги. В деловите отношения също. Ако срещата е по моя инициатива, аз плащам работния обяд, въпреки че съм жена и въпреки че човекът отсреща е милионер. Това правило важи и при интимните срещи, въпрос на етикет е. Ако мъжът ме е поканил на театър, предполага се, че той е осигурил билетите. Да ми поиска половината пари, е проява на много лош вкус. Ако приема ухажването, следващия път аз ще взема билети за концерт, например. Така че, авторе, останал си с погрешно впечатление от жените, просто защото ти си бил този, който ги е канил. При първоначалното опознаване е добре да се следват правилата и дамата рискува да обиди кавалера си, ако измъкне сметката изпод носа му. Мъже са ми споделяли, че са се чувствали в такава ситуация директно отхвърлени. Аз съм плащала сметка на първа среща, но по време на вечерята мъжът ми отправи обидно предложение, аз станах, намерих сервитьора, платих консумираното дотук и излязох от ресторанта. Що се отнася до финансовите отношения между "гаджета", то вие ако си броите стотинките за кино и кока-кола, каква двойка ще сте? ! Тук, ако въобще има някакво правило, то е: който има днес повече парички, той плаща сладоледа. Съпругът ми би възразил категорично, ако прочете този пост. Той е джентълмен от старата школа и за него е абсолютно неприемливо жена да плаща. Ние имаме обща сметка и практически няма значение кой ще извади 50 лева от джоба си, но се е случвало да му пъхам пари под масата, за да плати той, иначе се срамува от персонала.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 831e54e550
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Към номер 7 Казвате плаща този, който кани. Добро измъкване при положение, че в началото на едни отношения обикновено този, който кани е мъжа... Лично аз искам жена, която да ми е равна, а не такава, която да не влага нищо като отношение и дори да не даде някой и друг лев за една добре прекарана вечер. Звучи малко на ръба на използването на единия от другия, което хич не ми допада. Днешните жени, които са 20-30 годишни са доста меркантилни, в сравнение може би с по-старото поколение.
"Който има повече парички, той плаща"... ъъ да, ако е сладолед, ако са сметки за 100 лева в продължение на две седмици.... еми сори, мъжете не са банкомати!!!
Иначе съм съгласен, ако ще е театър, концерт или билети за балет или нещо друго, да естествено, че няма да поискаш сметка на човека.
Към номер 6 За другите проблеми мога да напиша книга :D За съжаление има хора, които са адски контролиращи, манипулативни и т. н., въобще не си единствения преживял го. Даже имам стратегия вече как да го разбирам от първите няколко срещи с непознато момиче, докато още се прикрива :D и да ти кажа действа на 100 процента.
Към номер 1 Предполагам, че всички сме различни, но според мен нито пълната свобода (демек безхаберие), нито пълния контрол над друг човек е окей. Трябва все пак човека да знае, че има отношение от страна на другия човек
Към номер 2 Различно е, когато става въпрос за еднократно излизане с някого и то по работа, и когато става въпрос за месеци "романтични" отношения, поне според мен.
Към номер 3 Извинете, но Германците ги видяхме на какво са способни, айде няма нужда повече от цивилизационни насоки. Те си създадоха култура, те си я и унищожиха...
Към номер 4 Мрън, мрън, та мрън
Към номер 5 Напълно подкрепям твоето мнение.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 366d8efb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не ставай провайдър, защото това ще доведе до много лоши последици.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 55c91f3c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен ти сам си даваш отговор на това, което си попитал. Просто приятелката ти е дете. Една "пораснала" жена няма време и бонус нерви и напрежение, че да се сърди за подобни неща.
Ти обаче също постъпваш по детински начин. След като не одобряваш да плащаш сметката само и единствено ти - просто си кажи. Подбери подходящите думи и го обясни съвсем откровено. Възможно е човекът срещу теб да се обиди, но ако продължаваш да премълчаваш нито ще започне да ти допада да плащаш сметката, нито нещо ще се промени за в бъдеще.
Merriah

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c66fa9adab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ар, сладурче, ела ми. :D Аз пък имам проблем с това, че все не ме оставят аз да си платя и едва ли не трябва да се боря минимум да си разделим шибаната сметка. Което го разбирам, че от тяхна страна е “кавалерско”/набутано им е от обществото, все тая, сладко е, оценявам го, ноооо достатъчно много е, че въпросния е готов да плати, яко е, но какво му пречи да го направи още по-яко и да ме остави ако не моята част (щото наистина така идва тъпичко - дай 10лв. за твоите спагети, на ти 5 за моята мелба) то поне да си разделим цялата сметка. Така става и по-интимно и всичко, щот сме заедно. Плащаме половини на едно цяло - нас. :D А 5-10-20лв. нагоре-надолу - никой не е умрял, споко. :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c5c905fdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз съм жена и въпреки това подкрепям мнението ти. Направо полудявам като чуя някоя дърта лелка да вика на мъжа си, че той трябвало да издържа финансово семейството. Няма никакъв аргумент защо това трябва да е така при положение, че жените имат равен достъп до образование и работа. Много мразя и като разбера, че на някой мъж парите му са общи, а жена му си кътка нейните за черни дни вместо да ги вкара в семейния бюджет. В същото време естествено мъжете трябва да помагат в домакинските задължения понеже и жените работят. Много ми е противно това, но мисля, че мъжете са си виновни, че го позволяват. Изказвала съм гледната си точка на мъжа ми. И двамата работим много и сме заплатени много над средното, той плаща храната и сметките, а аз ипотеката. Парите ни са общи и си ги знаем. Понякога аз вадя повече пари, понякога той - колелото се върти. Не бих го оставила съвсем егоистично да се къса от стрес и бачкане докато аз клатя крак в някоя държавна администрация. Не мисля, че е честно. Нито бих крила парите си от него. В същото време той много ми помага вкъщи - пазаруваме, готвим и чистим заедно. Работим наравно и имаме право на почивка наравно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f5fe8a35f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Сега ще ви шокирам с една ужасна на пръв поглед, но всъщност забавна за мен ситуация, в която това лято ме поставиха бившият и бъдещият ми съпруг. Летните месеци живея извън града, имам наследствена къща и обичам да съм на чист въздух. Бившият ми мъж, с когото имаме официален развод, предложи да плаща режийните (ток и вода) с условието два дни през август да отсяда в къщата и аз през тези два дни да съм сама и на негово разположение. Не му избих предните зъби при това "предложение", само защото реших да направя тест на новата си голяма любов, с която живеем заедно. Та, съобщих офертата на човека, който на Коледа ми направи предложение за брак и нося годежен пръстен на ръката си, и той отговори нещо мъгливо: от типа - има време до август. И така цяло лято ние грижа за сметки нямаме. Но утре е 1 август и бившият ми съпруг може, според споразумението, да се възползва от уикенда с чиста съвест. Т. е. кандидат-съпругът да си вземе четката за зъби и да отиде да спи при майка си, защото аз съм длъжна да забавявам екс-съпруга. Разбирате ли за какво става дума? Единият - на който 10 години съм гладила ризите и съм му угаждала всячески - сега е готов да ме купи, а този, който ми се кълне във вечна любов, чисто и просто ме продаде, за да си спести 50 лева на месец. И после жените сме били меркантилни! Разбира се, че и двамата ще си изпатят жестоко за ситуацията, в която ме поставят. Вероятно е единият, като дойде да си вземе стоката, да бъде изхвърлен по стълбите, заедно с парите, които е платил дотук, а другият да си получи опакован и останалия багаж. Но дотогава ги наблюдавам и не мога да повярвам, че се случва на мен. А вие тук ми говорите за сметки и как жените използваме льольовците като банкомати. По-добре ми отговорете на въпроса как е възможно двама мъже да опозорят себе си по подобен начин?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 37330a01e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

15.   Нормално е от един мъж да се очаква повече да се раздава финансово, предвид че не ражда, не му се налага да стои в майчинство и съответно да жертва кариера. Така че като видя как мъж цепи стотинката на две ми става ясно от него що за съпруг и баща ще излезе.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4caa9ffff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 13 - Страхотно, много ми хареса.
Номер 14 - Не бива да "тестваш" никого по-подобен начин. Освен това ми се струва, че ти май искаш да видиш докъде ще стигнат нещата и всъщност си готова да "обслужиш" бившия си мъж като разбира се, се правиш на възмутена и обвиняваш тях двамата. Сигурно те блазни мисълта да ти плащат за секс услугите? Получава се нещо като триъгълник - сутеньор, клиент и ти (ролята я схващаш).
Номер 15 - Много лошо става с тия "очаквания", нещо много жени свикнаха да "чакат" на мъжа да ги глези а те принцесите само да казват "примък" и "отмък" (това е от народна приказка). Те пък мъжете като те видят, че това гледаш в тях и ги искаш за провайдъри поради алчност и изгода имат "очаквания", че си използвачка и бягат. Виждаш ли как тези "очаквания" водят до големите разминавания? Нищо де, ти си имай очаквания, изисквай от мъжете пък може и да удариш джакпота... но май по-скоро не!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 17e931b90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Да, #15, типично по женски "да ражда, да е в майчинство, да жертва кариера"... изтъркани псевдоаргументи.
Изкарвай ти колкото мен, пък аз ще си седя в бащинство и ти ще ни отглеждаш двамата с детето... да видим каква песен ще пееш тогава...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ab49a81450
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   До 14. Ами, то зависи от тебе дали с бившия си съпруг ще правиш секс, когато си насаме с него. Няма да те изнасилва я! Всъщност ти можеш да правиш секс с бившият си и извън описанота ситуация. не виждам от кокво си се притеснила. Ави, ако теб тръгнат да те изпитват?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 70188ed377
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   В нашия случай първо се харчи моята заплата и като свърши се прехвърляме към нейната. С моята заплата зареждам и поддържам колата, плащам сметките. Накрая като се тегли чертата се оказва, че тя от нейната по-ниска заплата си спестява всеки месец по едно 300 лева, които в повечето случаи отиват по магазините, а аз ходя със старите си дрехи.
Към номер 15, жените са бременни 9 месеца и раждат и забравят, че са били бременни, докато за мъжа тежестта стои цял живот.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4e3835b6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Към 14 Може бъдещият Ви съпруг да е решил да види що за стока сте и да Ви изхвърли, ако спите с другия. Сама сте си създала ситуацията. Но не оправдавам и сегашната Ви изгора, който не е тропнал по масата и не е направил нищо по въпроса досега.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4e3835b6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Към 15 извинете, но майчинството да не е 50 години. Какво Ви пречи да продължите с работата си след това... Не е много ясно. А когато става въпрос за деца и двамата родители се грижат за тях, правят жертви за тях, избират работа, която не харесват само, за да имат децата какво да ядат. Осъзнайте се, не живеете в САЩ.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4bb5b8a203
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 14, аз пък ще те шокирам с това, че една нормална жена никога не би приела подобно предложение, а ти си го приела (дори и с оправданието, че си го сторила уж с идеята да видиш докъде ще се стигне с предложението да си продадеш тялото за два дни на бившия ти). Колкото и да се опитваш да прехвърлиш вината върху двамата мъже, които ти лично си избирала (единият в миналото, а другият в настоящето), вината всъщност лежи върху теб, защото не си отказала категорично това предложение, изхождайки от честта и достойнството си, а си направила точно обратното и си го приела. Вие жените редовно вкарвате и себе си, и мъжете до себе си в разни игрички и психологически "тестове", но не разбирате, че с такова престорено поведение всъщност сте пряко виновни най-малко наполовина за нещата, които след това се случват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1bbddec7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Виж сега, първо и до ден днешен масово жените взимат по-малки заплати от мъжете, второ едно е да излезеш на кафе с приятел от детинство, друго е да излезеш с гаджето си. След като сте двойка е напълно нормално отношенията ви да са малко по-различни, нали така? По същото логика по която няма да накараш някой, който ти е просто приятел да ти изпере дрехите, по същото логика би следвало отношението към твоето момиче да не е като към обикновена приятелка с която инцидентно сте излезли на кафе. И щом очакваш от нея да си делите сметките явно не гледаш на вас като на двойка, а по-скоро като на приятели. Когато сте двойка, няма такива глупости като мое, твое, а има наше и съответно всеки прави максималното за да се чувствате и двамата добре. Ти например, като печелещ повече ще плащаш сметките, а тя от своя страна ще влага повече усилия в домакинството. Обаче е безумна глупост да правите сравнения кой какво влага и какво получава. Стигнете ли до там, по-добре се разделете.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 71ad044ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Изчетох сума глупости. Оправдания на скъсани и некадърни мъже, както и такива на честолюбиви жени оправдаващи мъжете си.
Мъжът е мъж, жената до него го допълва. Точка.
Ако опре да си делят, то тогава кой е мъжът в семейството и какъв респект има жената от него и мъж ли вижда тя в него?
Аз съм адвокат, изкарвам достатъчно за да издържам цялото си семейство повече от добре. Сам съм си го извоювал, сам съм си стигнал до тук. Затова ми се полага и красива и умна жена. Аз съм си избрал според мен най-добрата. Тя от нейната си гледна точка си е избрала истински мъж в който да вижда един кадърен, способен и оправен човек на който може да разчита. Всичко се случва подсъзнателно, вижда силен мъжкар който й взима респекта и е готова да му е подвластна. Нормално е.
Когато се взехме на младини тя работеше, аз учих, и макар и да ми беше трудно никога не съм й позволил да си разделим каквото и да е. Аз съм мъжът, това е. Въпрос на възпитание и рабиране.
И сега работи, но не за пари. Работи нещо, което й харесва и я доизгражда като човек и я прави пълноценна и щастлива.
Та, да шикалкавите как всички имаме равен достъп до образование и ала-бала, всичко е много просто: Аз съм Мъж с главно М, силен, уверен, оправен и способен. Положил съм много усилия да стигна до тук и искам жена, която да ми пасва, а това не е някоя затлъстяла мърда в данъчното. Същото е и от женската гледна точка. Тя е красива, умна, положила усилия да изглежда стегната като модел, положила усилия, за да има обща култура по-богата от 80% от масата - естествено, че иска мъж, който да й пасва, а това не е Пешо с газовите уредби, който има черничко под ноктите години наред.
Ако си деляхме всичко, как тя щеше да гледа на мен? Като сега? Едва ли. Щеше да вижда един неуверен стиснат човечец, на който може да му се качва на главата защото са ''равни''. Не, мерси. НЕ съм такъв, не бих могъл и да го търпя. Жал ми е за вас, които ''клякате'' и преглъщате мъжкото си его заради бедните си стиснати душици. Хубаво е, е поне го правите от първите срещи, та да си знаят жените с каква цинцария се хващат...
И понеже усещам на къде ще духа вятърът в следващите коментари - не, не си купувам жената, това е признак на неподправено за веднъж джентълменство.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2b5e940f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Боже, пази ме от маларийни комари и от дребнави и стиснати мъже! Амин!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9121ec558f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   От номер 15 : Защо да нямам очаквания, вие мъжете нямате ли? Затова си взех щедър мъж който се раздава за мен, нищо че аз самата искарвам повече от него. И за разочарование на автора съвсем не съм примък-отмък.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d25ef8e5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Номер 17, като "мъж" на място не забравяй и да го износиш и родиш това дете, да го откърмиш и изгледаш, да го възпиташ и да направиш от него човек.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4bb5b8a203
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

28.   Номер 23, след като така дръзко заявяваш, че (цитирам) "масово жените взимат по-малки заплати от мъжете", дай пример кои са тези професии! Сервитьорките ли вземат по-малки заплати и бакшиши, таксиметровите шофьорки ли, учителките ли, лекарките ли, полицайките ли, миньорките ли, кранистките ли, комбайнерките ли, животновъдките ли, охранителките ли, спортистките ли, корабните работнички ли, месарките ли, готвачките ли, управителките на хотели, заведения и магазини ли, рекламните модели ли, водещите на новините ли, журналистките ли, проститутките ли, продавачките и касиерките ли, шивачките ли, танцьорките ли, актрисите ли, певиците ли, адвокатките ли, архитектките ли, масажистките ли, зидаро-мазачките ли, подстригвачките ли, носачките ли, дърводелките ли, бояджийките ли, стругаро-фрезистките ли, пътищните работнички ли, строителките ли, кметиците ли, зъболекарките ли, програмистките ли, телефонните операторки ли, пакетажничките ли, електротехничките ли, закускаджийките ли, преводачките ли, банкерките ли, международните шофьорки ли, пожарникарките ли, складовите работнички ли, посредничките продажби и имоти ли, художничките ли, крупиетата ли, инспекторките ли, диспечерките ли, часовникарките ли, маникюристките ли, пакетировачките ли, козметичките ли??? Дай нагледен пример, защото аз не се сещам къде "масово жените взимат по-малки заплати от мъжете". Дори напротив, в много от гореизброените професии жените се ползват с предимството да получават повече бакшиши и/или внимание, водещо до повишени продажби или ползване на услугите им пред тези на мъжете, изпълняващи същите специалности!

А и, какво значение има, ако в една двойка например мъжът взема повече пари, например заплата 1200 лева, а жената 1100 лева? Според твоята крива логика, мъжът трябва да плаща за всичко, само защото се труди да получава повече пари!? Ами, жената защо не направи така, че и тя да печели повече? Отделно от това, разликата от 100 лева в заплатите им е грубо около 3 лева на ден, т. е. мъжът ще харчи 3 лева повече на ден от жената, но И ДВАМАТА ще дават своя принос в плащанията! А ти искаш и очакваш все мъжът да плаща и да остане без стотинка от тези 1200 лева от примера горе, но жената с 1100-те лева да се ползва с някакво изключително предимство и както да харчи мъжките пари, така и да си харчи нейните собствени само за нейни си цели или да си ги спестява също само за нея.

Аз имах една хубостница (в смисъла на тарикатка като теб) миналата година, чиято заплата чисто беше 800 лева, а моята тогава беше 2000 лева. Тази работа аз ѝ я намерих, а тя дотогава беше безработна и в първите месеци аз поемах 100% от издръжката ни. След като започна да работи, се разбрахме, че наема на квартирата ще го плащаме поравно - тя 250 лева и аз 250 лева, както и всеки ще си купува дрехи и обувки със собствените си пари (откъде-накъде ще изисквам тя да ми плаща за моите дрехи и прищявки, нали? ), а аз ще поема изцяло сметките за ток и храна, които бяха близо 1000 лева месечно. Така с моите 1000 лева и нейните 0 лева за тези сметки смъквах от плещите ѝ тежест от около 500 лева. Също така плащах винаги и такситата, и билетите ѝ в автобуса, и плащах в ресторантите всичките ѝ сметки. И като теглих чертата, на нея ѝ оставаха около 550 лева чисто да си харчи за нейни си неща, купуваше си нови дрехи и обувки всяка седмица, а на мен ми оставаха свободни 0 лева, защото всичко отиваше да покривам нейни харчове! За половин година една дреха не успях да си купя, нито обувки. Обаче, забележи, тя мрънкаше и недоволстваше колко зле се чувствала, че трябвало да плаща половината от наема на общата ни квартира, след като аз съм имал много голяма заплата! Е, извинявай, ама аз да не съм бездънна каца с пари??? И защо аз да плащам за всичко, а тя не? Нали и двамата ходим на работа, нали и двамата вземаме пари срещу труда си? Минаха така няколко месеца и дойде лятото, а тя започна да ми разправя, че било вече време да ходим на почивка на морето и "трябвало да събера пари". При тези нейни думи не знаех да се смея ли, да плача ли. :) Казах ѝ, че на нея ѝ остават 550 лева месечно, а аз плащам за всичките ѝ други сметки, освен за половината наем. Тя се нацупи и ясно ми показа, че няма да загубя нищо, ако не сме заедно. Заявих, че е време тя да започне да си плаща сметките за телефона, както и да си делим тези за ресторантите и такситата. Причерня ѝ на горката. Аз от опит зная, че в подобни моменти жената започва да крои тайни планове да се намести на друг клон, т. е. да се нанизва на друг чеп при по-плащащ мъж. Така и се оказа след няколко седмици. Тя тайно се е виждала с бившия си (за когото в началото на връзката ни ми разправяше какви ли не гадории и уж го мразела до дъното на душата си) и се уговорили тя да се премести при него и той да плаща за всичко. В момента, година по-късно, тя е отново сама и изритана от бившия ѝ, като наскоро ме питаше дали искам отново да сме заедно (по-точно дали може да се натресе в квартирата ми). Сега едва крета на квартира сама и се чуди как да се прехранва. Опита се да ми приложи женската манипулация с рев и сълзи, да я съжалявам колко е слаба и как имала отчаяна нужда от помощ. Казах ѝ: "Ти направи своя избор преди година! " и така приключи разговорът ни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 26095806ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Номер 24, ти си просто комплексар - той бил мъж, а жената просто го допълвала хаха - тя не е човек, а притурка. Без пари няма да те уважава? Аз лично не уважавам мъже, които се оставят да ги доят като теб и са пълен въздух под налягане, както не уважавам и жени, които се опитват да командорят и да мачкат вкъщи. Хората ти говорят за равенство - ти си мислиш, че ако не даваш пари си по-малко мъж и ще ти стъпят на врата. Мама ли ти каза така? Сигурно и тя дои баща ти възпилзвайки се от егото и комплексите му. Темата е, че парите трябва да са в общ бюджет - не аз плащам и се трепя от бачкане, а ти скътаваш твоите пари и харчиш моите. Това е мачкане на мъжа и възползване от него, не проява на мъжественост.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 44d8a0d974
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Номер 28 - много ме изкефи. Номер 24, имаш доста изкривени представи. Парите не правят мъжа мъж с главно М. Звучиш като комплексар - “аз, жена ми и не знам си какво още”. Освен това ми се струва, че за теб във връзките или единият доминира, или другият. Замислял ли си се, че най-добрата връзка е тази в която партньорите са партньори, правят това, което обичат заедно, трудят се заедно и си помагат във всичко? Жената не е допълнение на мъжа, а завършен човек. И не са циции мъжете, които отказват да им точат най-нагло парите, както е описал номер 28. Масово са такива нагли жените, евалата на човека, че се е усетил и й е бил шута на тази. Аз лично не бих те търпяла и ден да ми се обясняваш как си мъж с главно М и трябва да ти се подчинявам. Нямам респект към мъже с комплекси.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ec6aa90c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   До 24:
Напълно подкрепям!
Аз работя, но мъжа ми изкарва много повече от мен. Никога не ми е поискал пари за сметки, и аз и той купуваме храна, и кой каквото си поиска. Не му искам пари за дрехи, за почивки, за глезотии. Купувам си сама. НО мъж, да не може да поеме битовите сметки, при положение, че иска семейство, да поиска половината пари от жена си или на почивка да и иска да си разделят разходите... Те да не са съквартиранти, че да си делят сметките....

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 71ad044ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   От адвоката.
Не съм мъж с комплекси, или поне аз не знам за такива.
Обясних ви, не съм си купил жената, но знам, че жените не са привличани от стиснати мъже, които цепят стотинката на две. Възпитаван съм да не съм такъв.
Истината е, че жените Ви, драги ми скъперници, доста често стават любовници на такива като мен - мъже, които обичат да угаждат и не пестят.
Сами си решете какви да бъдете в този живот :)
Поздрави.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6a211c4327
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Обърканото и феминизирано мислене води до тези глупости за равните партнъори. Жената трябва да гледа децата и дома, а мъжа да носи парите. Прав е адвоката. Затова има жена и деца.
Към самовлюбените госпожици имам един въпрос, как, милички, се виждате бременна, с малко 4 г дете например, на работа 8 часа, домакинството чака на вас и да имате време да се поддържате или да си починете? Давате ли си сметка колко сте прецакани от това "равно партнъорство " за което ви крънкат комплексарите, които са се вторачили да не се набутват с 2, 20 или 200 лв? Давате ли си сметка как ще изглеждате на 30 г, на 35 г, на 45г? Ами поогледайте се - по улицата препускат като спънати коне жени с огромни пазарски торби с цел да хванат автобуса (колата я кара мъжо) за да се приберат да чистят и готвят, да преглеждат домашни. Жени отоци и торбички под очите от недоспиване, с мазни и мръсни кожи и коси поради липса на време и пари да се поддържат, разплути от гадната храна, защото при подялбата на бюджета толкова се пада да даде тя (тоест всичко ) Ако това искате, продължавайте да настоявате да делите с мъжете всичко.
А онази, "тъпата " да изглежда вечно млада и да качва снимки от почивките, за които мъжа и плаща?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ed98cd1888
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   А бе момчета/мъже:
Чета от няколко месеца тоя форум и написах и десетина мнения и всяка тема се завърта в посока "Ние мъжете, вие жените. " И се почват едни спорове, едно чудо. За какво???
Спор с жена няма да спечелите, първо защото те не държат на логиката, второ, защото във форум като този те винаги ще се подкрепят една друга и колективно няма да държат на логиката. За какво се хабите??? Оставете ги да си крякат. Единственото, което сме длъжни да правим ние, мъжете, е да не се оставяме да ни манипулират с мили очички и празни обещания за любов и да не им се връзваме на игричките. От там на там, мъжа си е мъж и винаги може да се оправи сам.
Това поне е моето мнение.
Та какво искали жените, та какви мъже харесвали, та кой кого прецакал, та курви, та ебачи, та съпруги, та любовници.... има ли значение? Не!!!
Станете, драги господа, от компютрите, намерете си цел и хоби, което ви радва и си живейте живота. Не се занимавайте с жени. Те сами ще дойдат. Пък ако не дойдат, те губят. На мен до момента лявата ми ръка никога не ми е отказала, никога не ми е изневерила, никога не е искала да платя сметката, никога не е мрънкала. Вярно е че няма и дете да ми роди, ама деца има кой да ражда: циганите и турците са твърде заети с тая работа, за да спорят кой е крив и кой е прав.
А нас ни направиха на маймуни.
Мъж на 25 съм за протокола.
Поздрави,
Heisenberg
MGTOW is the way

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9b4c9a7e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   На мен това с деленето на сметката ми се струва много смотано и западняшко в лошия смисъл на думата. Веднъж плаща той, веднъж аз - цялата сметка. Какви са тия изчисления на дребно? Случвало се е да дам пари на човека предварително, за да плати после с тях, при това не съвсем рядко. От друга страна, има мъже, които много биха се обидили дори да им намекнеш за включване в сметката. Засягат се на чест. Когато се случи да изляза с такъв и дума не обелвам, знам си мястото.

Alpha, ж. 29

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d08fe34456
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Номер 34, прав си - и аз не подкрепям подобем тип отношение към жените - работят наравно с мъжете, а домакинската работа си остава за тях. Другият вариант също не е приемлив - поделят се домакинските задължения, защото жената работи, но пари реално тя не вкарва в домакинството. При равенството се очаква и домакинските задължения да са поделени, и парите да се знаят и да са общи - кой колкото изкарва, перфектно 50:50 няма.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 293feef67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   Като чета тук, вече губя представа как въобще функционира българското семейство. Ето, утре заминаваме с мъжа ми на почивка. Той е направил резервациите, защото си имаше някакви свои претенции и избра хотел по свой вкус. Аз пък, понеже имах повече време, купих билетите за пътя. Вчера, докато редих багажа, установих, че той няма приличен бански костюм, отидох и му купих два чифта. Той се прибра и каза, че не му се вечеря в къщи, а му се излиза някъде, така че отидохме да хапнем в едно ресторантче с приятели. Сметката не сме я "делили", той имаше само едри банкноти в себе си, така че аз оставих двайсетина лева за бирата и кюфтетата и това е. През деня минах да направя вноската по един стоков кредит, а пък той оправил таксите за кабелната телевизия за половин година напред и ми взел един нов сешоар, удобен за път. И така нататък, и така нататък... За какво изобщо е тази тема? Кой кого ощетява при положение, че хората заедно се хранят, спят, гледат телевизия, пътуват, боледуват, посрещат гости и прочее. Какво да му кажа на мъжа ми? Понеже ти купих панталон, дай ми парите за левия крачол, а пък аз - от мен да мине - ще ти платя десния. Или: понеже мусаката излезе 5 лева, дай 2, 50 плюс 10% бакшиш за сервирането. А той от своя страна да ми иска пари, задето е купил отвертка и да чака хонорар за отпушването на мивката. Вие луди ли сте, бре?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f7d489754a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Всеки си плаща своята сметка. Може да са те поканили, обаче ти си консумирал(а), нали? Виж, ако, когато са те канили, са казали - аз черпя - това вече е друг въпрос. Но ако не са - не се прави на много хитра. Така че, много моля, без цигански номера. В Европа и в Америка вече е така - всеки си плаща своето. Дай ви само да яхате мъжа и да ви плаща всички сметки. Ако трябва да плащам на жена, за да съм в нейната компания, това значи да си уронвам престижа. Което няма да стане. Ако ще да е Клаудия Шифър. Друга опция няма. Но ако тя реши някога да плати, може някой следващ път да върна жеста.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4bb5b8a203
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Аз уважавам жените, затова не държа да си делим сметката и да си броим стотинките, а като кавалер ги оставям те да плащат всичко. Така се чувстват значими и се издигат в очите ми, а също и показват, че не са с мен заради материалното ми състояние, а защото ме харесват като човек. :)

От един справедлив мъж, зачитащ правото на жената да е равностойна на мъжа.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d2b77b4ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Малиии... Европа и Америка, а? В Германия жените много рядко работят за твое сведение. Чета тук и сега разбирам защо младите момичета не искат да се обвързват и женят. никой не те кара да плащаш насила - стискай парите и си стой сам. Ти и деца не трябва да имаш, че и те ще ти искат пари и ще трябва да им плащаш сметките.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker