Трябва да реша дали да остана с нея или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва да реша дали да остана с нея или не
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1981 пъти
На кратко - на 35 съм вече, нямам почти никакъв опит с жените, понеже за всичките години съм имал само една дълга връзка и 2 кратки, не съм привлекателен за жените, трудно си намирам приятелки, но в момента съм с едно момиче на 36.
Преди да я срещна бях бая отчаян и си мислих, че само да срещна свястно момиче вече ще съм по-нисък от тревата и ще направя каквото е нуждно, за да останем заедно.

Обаче нещо не се получава. Сякаш с това момиче сме заедно, защото аз искам приятелка, а тя иска мъж, дете и семейство. Казавме си, че се обичаме, но някак не усещам да има голяма любов. Много често се караме за какво ли не понеже сме доста различни. Разбира се момичето има и много положителни качества, но също така има и доста качества, който не ми харесват.

Такава каша е главата ми, че нямам идея как да постъпя. Имам чувството, че всичко е един огромен хазарт. Ако се разделим може да не си намеря скоро нова приятелка и да прекарам доста дълго време сам, което хич не ми харесва. Също така не се знае какви са ми шансовете да попадна на момиче, което наистина да усетя, че е моят човек.

С две думи - имам чувството, че момичето, с което съм не е точно за мен, но пък и нямам кой знае какви шансове вече на тези години да се надявам, че може да срещна човекът за мен.

Вие какъв съвет ще ми дадете? Над какво трябва да помисля?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9db872286d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ми работи за семейство, създадено от хора, които са се взели просто за да не останат сами. Резултат - нещастен брак, ежедневни скандали и ЛУДО дете. Лудо като психично разстройство, а не като лудетина.
За мен не е правилно да бъдеш с някого просто защото може да не намериш друг. Виж, ако я чувстваше като най-добра приятелка; ако ти беше много приятно с нея и да не можеше да си представиш живота без нейното присъствие; ако поне можеше да кажеш, че грам не се карате и цари адско разбирателство - да се вземете. Ама ти нито я чувстваш, нито се спогаждаш с нея. Дразни те. Ами, с течение на годините дразнението няма да премине, а ще се увеличи. Напрежението ще расте. На стари години ли искаш да се разделяш? Или от сега да си знаеш съдбата.
По-добре сам отколкото зле придружен. Тя може и да е най-добрата мацка на света, но щом не те прави щастлив - тръгвай си. И се надявай да срещнеш точната, а ако ли не - живи и здрави.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2e8abc2805
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами така е пич като всички блеят и са пълни с комплекси ставате на по 40 и олеле мале. Относно жените нямаш успех защото като 100% от самотниците дори и не се опитваш. Чакате... ма какво чакате и вие не знаете да дойде и да ти почука на вратата ли не знам. Малко право куме в очи ти говоря ама не може на черното бяло да кажеш. Та по въпроса ти доста си изпуснал срока, в тази ситуация и аз не знам как бих постъпил, по-скоро бих останал без наследство отколкото е така да си направя дете пък то после какво? Дете се прави с любов, е то е ясно че няма нищо вечно но.. все пак. Рисковете са ти ясни и просто трябва да си дадеш сметка. Какво предпочиташ да създадеш нещастно семейство или изобщо да не създадеш такова. Избора си е твой и най-добре е ти сам за себе си да си прецениш щото после да няма хън мън.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3b7818ead8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На 35 не си престарял. Не разбирам защо се страхуваш от самотата, щом не си щастлив в тая връзка. Ако правиш прекалено много компромиси и просто не я харесваш тази жена, сложи точка. Ако един ден имате дете, нещата ще станат още по-сложни, накрая пак ще се разделите. Успокой се, изясни си какво искаш и потърси друга. Обаче как - не знам. Желая ти успех. Връзките от немай къде са вид мазохизъм. Аз лично не си падам, но не всички са смели да стоят малко или много време сами.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c8a08f94a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Единствения ми съвет към теб е... много си жалък, много

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 67ab4dfc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора:
На номер 4 мога да кажа да отиде да се гръмне някъде.

На другите - благодаря за споделеното мнение. И аз си мисля, че нещата трябва да са по-добре, за да имаме дете и да мога да се почувствам така сякаш ще ми е приятно да съм с тази жена цял живот.
На моменти започвам да си мисля, че по-добре сам и да си чакам евентуално късмета отколкото с човек, който ще ми скъса нервите и ще си прецакаме и двамата живота.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 71716ebd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей,

Аз съм горе-долу като теб - непривлекателен за жените, може би защото съм нисък и срамежлив. Като теб си хванах жена и създадохме семейство, аз я обикнах. След като се роди детето и минаха първите месеци на ентусиазъм и пориви от нейна страна, настъпи ад! Започна да се държи грубо, нахално, надменно, то не са капризи и претенции, а накрая ми се заявява айде чупката, аз искам да си живея живота с други мъже и почивки (детето ти ще го гледаш, когато съм заета).

Съветът ми е, по-добре сам, отколкото с такава компания!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f3fc4e1d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Семейство без любов е огромна грешка! Самият факт, че се чудиш дали да си с нея, сам отговаря на въпроса ти. Ако от сега няма силна любов и имаш съмнения, като ви се роди дете и започнат битовизмите....? Не би искал детето ти да плаща за това, нали? Дете се създава с любов. Работи над самочувствието си и проблемите, заради които трудно общуваш. По добре след 4-5години, семейство (не си стар все пак) но с правилен човек до теб. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d2d7b167e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За мъж 35 г. е ок, хубава, зряла възраст, когато вече знаеш какво искаш. Би следвало да си разбрал, че от двама нещастни и самотни хора не става едно щастливо цяло. Продължи напред и гледай да показваш повече самочувствие на жените и интерес към тях. Ние обичаме това. Всъщност всеки обича да се интересуват от живота му, защото така се чувства значим.
Казвам всичко това от опит и с най-добри пожелания!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 247b623ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Доста общо си описал ситуацията около теб, затова не очаквай конкретни отговори или съвети.
Аз бих ти предложил да направиш един самоанализ на предишните си връзки, не за да търсиш чужди кусури, а за да видиш своите и да се опиташ да ги елиминираш в сегашната си връзка. Звучи ми много естествено на тази възраст тя да си търси мъж за брак и дете, не ми е ясно какво ти имаш предвид казвайки, че си търсиш приятелка. Ако можеш фокусирай се върху хубавите и страни, сподели какви са лошите и, може пък само ти да си мислиш, че са лоши - аз например мога да приема много недостатъци в един човек, но има и такива, за които съм категоричен, че никога няма да си затворя очите.
Във всички случаи най-добрият вариант е да седнете и да разговаряте по темата, изслушай я, нека първа си каже какви претенции има към теб, на базата на чутото заяви своите претенции - говорете си бе хора, опитвайте се да си паснете, а не да се отдалечите, човеците не сме манджа, която като ти омръзне или не ти харесва можеш да я хвърлиш на боклука, ако трябва ще добавиш малко сол и други подправки, ще довариш или допечеш, ще се коригираш, ще опиташ пак или както се казва "Ако искаш да свършиш една работа - ще намериш начин, ако не искаш да я свършиш - ще намериш оправдание. ".
Желая ти успех с настоящата, за следваща никога не е късно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: aa67431a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По добре сам, отколкото зле придружен! За разтуха все ще ти попада нещо, но ако се вържеш с неподходяща, ще ти съсипе живота. По добре си вземи самотна жена с дете(почти всяка втора майка е такава), хем ще си чукаш на воля, хем и жената ще е по разумна(заради детето), защото ако ти прави номера, лесно ще загуби рахатлъка си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: acc0ccaec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами номер 4 е прав колкото и да не ти харесва истината. Жалко изглежда отстрани, двама отчаяни се опитват да направят нещо ама то нищо няма да излезе.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 361e825189
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами решавай, няма да си нито първия, нито последния който сключва брак от подбуди различни от любов. Голяма част от семействата са така, взимат се за да се размножават, а любовта рано или късно изчезва, ако изобщо я е имало...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cb59268dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Защо й губиш времето със себе си, на нея й текат безвъзвратно годините, в които може да роди, не на теб. Искал приятелка...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: dd2f99d8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 10, за този коментар съм напълно съгласна" По добре сам, отколкото зле придружен! ", но за това не "хем ще си чукаш на воля, хем и жената ще е по разумна", но за това не. Една стойностна жена не би позволила такова нещо освен, ако има чувства, дори и с дете да е.
Към автора на твое място бих търсила правилния човек, защото е твърде вероятно след появата на детето да се стигне до развод, щом още в началото си задаваш тези въпроси. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5e27090e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Дори да си най-лошият човек на света, авторе, пак не заслужаваш съдбата, към която си се запътил. Повярвай на жена, която е минала по този път - брак без любов, просто защото бях на 34 и "вече ми беше време". Съпругът ми не беше някой идиот, приличен, сериозен и отговорен човек е, но ние нямахме нищо общо чисто емоционално. Вероятно той също се е оженил за мен, защото "всички така правят". Слава Богу, че той не пожела деца (смятай един мъж, за да не иска деца от съпругата си, каква "любов" е изпитвал към нея). 10 години отстрани изглеждахме като образцова двойка и 10 години се разяждах от самота отвътре. Накрая се разведохме с идеята да "останем добри приятели". Ами не се получава. То ние ако сме били приятели изобщо, най-вероятно нямаше да се разведем. Звъним си по рождените дни и толкова, никой от нас не изпитва потребност да общува с другия. След време срещнах друг мъж. И с него вече разбрах какво е това любов. Това е да не искаш да заспиш, защото така ще спреш да усещаш тялото му до своето; да се разболяваш и ти, ако той е болен; да полудяваш, ако ситуацията не допуска да го докоснеш; да тичаш към къщи, за да го прегърнеш колкото се може по-скоро; всичките ти приятели добродушно да те наричат "влюбена-загубена" и да не те е срам, че на 40 и кусур очите ти блестят като на ученичка. Оженихме се, разбира се, то просто нямаше начин да не се оженим и още десет пъти бихме се оженили без никакви колебания. И единственото, което не ми дава мира днес, е, че животът не е чак толкова дълъг, колкото ми се иска, за да мога докрай да се насладя на тази любов, затова всеки ден го живеем като последен. А ти, авторе, доброволно си се запътил към сиво, безрадостно и бездуховно съществуване с жена, която дори не харесваш особено. Моля те, човече, не си причинявай това нещастие! Няма да направиш добро нито на себе си, нито на момичето, чиято единствена вина е, че двамата сте различни.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e7e6f21eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Пич, един пример с мен. Аз съм на 31, изглеждам добре, със стабилна професия, не чакам някой да ми плаща сметките, нито искам да го връзвам с деца или брак. Но мъжете си не ползват само за секс и за отдушник, а се обвързват с някакви, които им лягат на плещите, искат брак, деца и прочее. После се оплакват и така. Аз съм им вечната приятелка с привилегии, при която да дойдат за съвет, услуга и прочее. После чувам разни "Ти си много хубава, много те харесвам, но... ". Не че съим и искала или очаквала нещо от такива несериозни и и неудачници в личните отношения. а Вярно, имам много кусури, но никога не съм ги крила. Любов според мен вече не съществува или я изпуснах като тийн. Сега само си гледам личното благо. Нямам намерение да живея с някой без тръпка. Случвало ми се е и не повтарям. Майната и на общество, и на биологичен часовник. Егоистично е, но. щастието ми на индивид в момента е над всичко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker