Защо мъжете избягват да имат връзка с жени с деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо мъжете избягват да имат връзка с жени с деца?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 8260 пъти
Живея от дълги години в чужбина, забелязвам как масово мои приятелки в България оставам сами, след като се разделят поради една, или друга причина с бащите на децата им. На мен самата се случи и много се притеснявах, как ще си остана сама, но много бързо след това се намери човека с голямо Ч, който прие дъщеричката ми и дума не е казал, че това е проблем... но това се случва на запад. В България имам няколко приятелки, т. нар "самотни майки" и вече години усилено търсене, нищо не се показва на хоризонта, даже се наричат с много грозни думи като "жена с ремарке" или "жена с товар". Забелязвам, че тук на запад такъв проблем няма, много жени са с деца от предишни бракове и нямат проблем с намирането на партьори. Не казвам, че не съществуват и такива мъже в България, но просто лично наблюдение :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 74

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 75ea52175f
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

1.   Аха, правете вие глупости на поразия - или се хващайте с "лошите момчета", или се хващайте с добър, обаче го зарязвайте, понеже бил смотаняк, а вие сте големите примадони, пък после чакайте човека с главно Ч да дойде и да ви спасява...
Има една приказка: "Каквото сам си направиш, и цяло село не може да ти го направи!".

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 49563862fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   Отговора е елементарен. Сега болшинството жени ще ме оплюят.
Живи и здрави : )))
Но това е МОЙ анализ и гледна точка към проблема на авторката.

Всеки мъж иска да има собствено дете, да остави неговата ДНК верига и т.н.
В България вече българите (изключвам тъмно-синята биологична маса) - не само че не гледат чужди деца - те и не правят свой.
(б.а. демографска катастрофа).

Колко свестни мъже милионери има в България? Каква средна класа има в България? Българският мъж или е беден или е от онези 1% богати Българи, които не влизат в уравнението. Това е положението.

Ето го и резултата! В България мъжът ще отглежда свое дете, ще влага енергията, любовта и средствата си за неговото дете и ДНК наследство. Суровата истина. С това съвремие, ценности и консуматорско мислене - това е положението.

А защо самотните майки са самотни? Защо са без мъж? Какви са причните за това? Това е друга тема.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6f4cfd187d
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   Основните причини са 2 - пари и разбирания. На запад и двете са по-различни. Аз лично трудно бих взел жена с дете повече заради второто, но и за заради първото.

Знам, че ще се намери някоя коментираща да ме обвини в комерсиализъм, но от парите произтичат други неща, за които няма да изпадам в подробности

Има и трета причина. А именно че за разлика от чужбина в България не малка част от самотните жени с деца са тип кифли, които си падат по батки. Само че батките често правят деца и после ги зарязват заедно с жената. После самотната жена не може да си намери нова батка, защото батките не обичат жени с деца, а уважаващите себе си мъже пък никога няма да вземат кифла дори и да е без дете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 57af531ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ееее пак ли, айде спри се бе писачо. И жените с деца избягват връзка с тебе, не разбра ли?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 57af531ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Излагаш се пич.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d63ae7c65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако се разровиш малко назад във форума ше намериш темата "Жена с дете.... толкова ли е страшно" и безброй коментари и мнения по нея....
Същата изходна позиция в чужбина е доста по различна: бащата на детето много често е задължен да плаща яка издръжка както за детето така и за неработещата му майка. Тоест, финансово те не са в тежест на новия любовник/приятел на майката. В БГ издръжките са смешни и майката с детето обикновено е финансово доста зле и точно поради тази причина си търси нов мъж...
Самотни майки с добри доходи нямат проблем да си намерят нов мъж, проблем имат тези, които търсят просто следващия баламурник да ги отглежда..
DirtyDaddy

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b3c11dd3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Колко подобни теми още бъдат публикувани?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c3856cb942
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Първо, искам да наблегна на факта, че не слагам всички жени под общ знаменател и със сигурност има и свестни жени с деца, които си стоят сами. Моят опит обаче показва, че болшинството от тях не стават. Тези, които познавам всички са изневерявали на мъжете си. Една част от тях са и доста материални, за тях е важна банковата сметка, а не човека отсреща. Други пък, просто си падат по мъже тип "селски бек". Първо, с такава жена нямаме никакви, ама абсолютно никакви допирни точки. Второ, след някой друг месец тя ще започне да се оглежда отново за такъв мъж. И трето, много от разведените жени не искат повече деца, но не го заявяват открито, а шикалкавят. Принципно, бих дал шанс на жена с дете, но бих бил много внимателен.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 75ea52175f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   №3 изби рибата! Точно така! Кратко, точно и ясно (за кифлочите, батките и свестните момчета)!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: adeeb5c9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вероятно заради по - високият стандарт и помощта от държавата за детето и мъжете не се притесняват .

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1060137c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Здрасти, доста пописахме по-въпроса в другите подобни теми. Както и да е. Първо да уточня нещо - проблема не е в хората които спортуват и които наричате "батки". Аз спортувам и изглеждам добре, това не значи, че зарязвам жените ей така. Ако искате да изглеждате добре - спортувайте. Относно въпроса на авторката, която явно знае вече всичко необходимо по темата, но не е удовлетворена от отг

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 789a020d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Ооооффф...
Ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cab653627d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Аз съм мъж на 24 и живея с жена на 39 с дете, не ми е проблем напротив, обичам и нея и детето и, малкия още като ме видя и играхме с него баскетбол и каза "искам ти да си ми татко", просто съм щастлив с тях те са ми семейство! Не ми пука че истинския баща не плаща издръжки, аз сам мога да се грижа за тях и когато се срещнах с този идиот който ги е зарязал и им е посягал, хванах го за врата и той се насра, пълен кенеф излезе, не ми се искаше да го лежа иначе бих го пребил, но нямаше смисъл, той си беше просто един насраняк и такъв ще си остане сам боклук доживот, а аз имам жена и дете, които обичат мен, и да имам други деца Иво е мой син и Майка му е моя жена и не ме интересува кой какво казвал да си го набутат мнението отзад!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ad22a2e96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

16.   Автора е един злонамерен трол,който цели да развали и оспами сайта напълно,за да го направи безинтересен за читателите и да ги накара да спрат да го посещават напълно. Моля модераторите да баннат IP адреса на този психично болен индивид,за да спре да ръси лудостите си тук.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e15fc87463
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   отговори на въпроса авторке: Ти би ли гледала чуждо дете? Би ли взела мъж с дете? Да се трудиш, да го отглеждаш, да се лишаваш заради него? Да не ти достигат средствата да имаш свое собствено? Твоят отговор е отговорът на твоя въпрос?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 060ec49b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

18.   Вие на балъците така ли вече им казвате - човек с голямо Ч? Искам да чуя, имаш ли намерение да му родиш деца на този Човек, и да ги обичаш не-по-малко, отколкото първото ти, както и да му градиш авторитет и пред твоето дете, като глава на семейството, или просто си го вързала до до себе си като ресурс, като слуга, за да отгледаш и уредиш с негови пари и старания чужди на него деца? Това е най-основният въпрос. Ако си свястна, защо не ти се е получил първият брак? Все мъжът ви е виновен. А ти очи нямала ли си, да го проумееш какъв е, още преди да родиш от него? Или пък си почнала ада въртиш очи наляво и надясно и си съсипала брака си? Всеки да си тегли последиците, а не да търси, кой да му плати вересиите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 752494d45d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Хора, спрете се най-после! Три, да не са и четири, еднакви теми се въртят тук и от месеци го дискутираме казуса. Стана ясно вече: всички сме бедни - това е отговорът Жените с деца едва свързват двата края, защото издръжките са мизерни, държавните помощи - още по-мизерни, а работодателите недолюбват самотни майки. Мъжете от своя страна и те едва се справят и не могат да се ангажират с още разходи, каквито вещае бракът с жена с дете. Това е. Не търсете под вола теле!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9b5a572da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Дори авторът да е трол, темата е добър пример за жените да са по-взискателни и търппеливи при избора на мъж, за да не стигат до самотни майки. Освен това, вдигането на техните критерии би оказало влияние и на мъжете да си вдигат нивото, за да ги огрее, а оттам по-интелигентна нация. Примитивни жени и мъже ще се размножават простотията и проблемите - примери бол и у нас, и по света.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b85a86153b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

21.   Има си обективни причини човек да не иска да се събере с жена... или мъж с дете. По-интересното обаче е, че тая тема събира доста "добри мъже" , които плюят като луди по такива жени и явно се чувстват лично засегнати, че видиш ли някоя е дръзнала да направи дете с друг мъж. Като млада жена, която все още няма деца, е това е типът мъж, с който не бих се събрала. По-добре някой с дете, отколкото злобен комплексар. Нормално е жените да не искат да се размножават с такива.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 060ec49b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   №21. Някой явно те е излъгал, че си говорителка от името на всички жени. И не си мисли, че мъжете ги интересува, с кого смятат да се размножават жени с курвенски манталитет.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fe5d40343e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Вижте, хора, сложно е. Ето към днешно време мъжете не биха поели отговорност към жена с дете, но към минало време може би е било различно. Поколенията, децата, родителите се променят, няма как да е като преди.
Имам втори брак и отгледан от втория ми съпруг голям вече син. Отделно имаме и наша обща дъщеря, обичана от нас и от брат си. За мен истината е че ако няма И общи деца, връзката с партньор с дете ще е по-трудна или поне рядко срещана и успешна. Това първо.
Лично за себе си бих приела мъж с дете, може би защото съм жена.
Второ-мъжът ми никога не е делял децата, но е имало разлика в отношението му спрямо различния им пол. Спрямо сина ми е бил по-суров, но дори да му беше роден, пак би бил такъв. Неведнъж сме говорили по въпроса и е категоричен, че НЕ заради липсата на генетична връзка е бил по-груб, кажи-речи към него.
Днес синът ми живее и се издържа сам, често ни идва на гости и ни помага при нужда.
Е, манталитетът ни е различен от този в чужбина. На запад явно по-лесно приемат жена/мъж с дете. Не съм била там и не зная..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 51885dd96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   Номер 21, не се притеснявай - ти обезателно няма да избереш някой от нормалните мъже, а ще си поредната, която е избрала от другите мъже, които чукат и после зарязват майките с децата им.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 51885dd96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Номер 19, една поправка. Ти пишеш "Жените с деца едва свързват двата края, защото издръжките са мизерни, държавните помощи - още по-мизерни, а работодателите недолюбват самотни майки."

Истината е, че жените с деца едва свързват двата края, защото са имали неблагоразумието да изберат доказано некачествен мъж измежду всичките други ухажори.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 51885dd96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Номер 13, в грешка си. "Батки" не се казва на спортуващите мъже, а на тези, които се държат по определен начин в обществото, за да помпят ниското си изначално самочувствие: лапат химии, блъскат в залата с тежести и парадират с мускули, татуировки, имат арогантно отношение, егоисти са, а най-често заради гена си са и високи с едра фигура. :) И повечето добре умеят да залъгват по-простоватите жени, за да ги накарат да мечтаят и да ги вкарат в леглото си. Те лесно правят деца, но почти никой от тях не гледа собственото си дете след това. :)

Аз и много други мъже също спортуваме (например днес направих 50 лицеви опори вдигане на тежести и упражнения за стягане на талията и дупето, а привечер и карах велосипед 25 км - почти всеки ден е така), но категорично не сме батки, както и ти самият не причисляваш себе си към батките. Не са батки и много от професионалните спортисти, както и монасите от Шао Лин, които са невероятно издръжливи, с жилави мускули и с лекота могат да потрошат от бой повечето маймуноподобни "батки", но са с тесни рамене и нисички, съответно дори повечето неугледни и пълни жени не биха изявили интерес към тези толкова тренирани и сериозни мъже с извисена душевност. :) Както виждаш, спортът не е равнозначен на "батка". Батките искат да ебат яки мадами, в краен случай в момент на неколкодневна суша се примиряват и с някоя по-грозновата и/или пълничка, а младите жени в болшинството си искат да бъдат ебани от тези батки и да се "топят в обятията им", за да се "чувстват защитени" (не казват от какво обаче искат защита). :) Защита от провал на живота определено не намират при тези батки, но го осъзнават едва след като родят и са зарязани.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ea32e83754
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Защото не искаме да поемаме отговорност за чуждите лоши житейски избори (освен ако жената не е вдовица, тогава мъжете можем да проявим малко разбиране, не сме чак толкова лоши). :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fcd6b1b616
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Явно не съм чел последните издания на Тълковен речник? ! За самотна майка винаги съм знаел, че е жена без брак и бащата не е припознал детето. Нали всички деца принципно са заченати от мъж или поне подобие? Може и тук да съм изостанал? !
Самотни майки преобладават сред циганките. Те не се интересуват от закона, с изключение на случаите когато имат да вземат.

Та преди време беше така както описах по-горе и презимето на детето не е бащиното, а майчиното. За всички други случаи има други имена: разведена, вдовица и най-често разделена след съвместно съжителство.
Самотни майки, освен циганките са такива които: които не могат да се сетят с кои мъже са били в дните около овулацията (всички ли жени знаят какво е това? ); такива които са ползвали само донор по естествен начин и също, ако има голямо разминаване между физическата и емоционалната възраст (например: тя е на 20 години, а акълът й на 9).
Ще кажете, че в повечето случаи бащите не се интересуват от децата си. И аз съм чувал така. Ще ви кажа от първо лице какво става, ако бащата се интересува от детето иска да се грижи и под грижи разбирам да иска да дава пари. Тогава "майка" разбира, че може да тормози бащата чрез детето, няма абсолютно никакви угризения като "промива" мозъка на детето. И ръководното е не щастието на детето, дори не и нейното, а удовлетворението на злобата.

Та така, преди години се възмущавах на бащите които не дават или дават смешна издръжка. Ама сега знам - явно това е правилният подход. Е правилният поне при глупави и прости жени. Та това ми дете (дъщеря) знае какъв е баща му без дори да е разговаряла с него (откъде ли? ). Освен ако не се приема, че е добила впечатления когато е била на две години (сега е на повече от двадесет). Добре че имам още три деца та отдавна вече не ми прави впечатление.

И в заключение мъже, има една приказка, че умните се учат от грешките на другите. И ако не искате като мен да пробвате точно в този живот дали можете да променяте "обичаите" у нас не правете като мен. В България е прието, че бащата не се грижи за децата. Ако "майката" реши, че ще разиграва бащата, ще възпрепятства свижданията - няма закон в България да я спре. Не казвам, че няма начин, но няма законен начин.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ca21b84a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   25 една поправка. Повечето мъже в бг имат ниски доходи и по твоята логика са доказано некачествени мъже - като става дума за пари. Така че по-полека с изказванията. Никой няма гаранция, че няма да се окаже сам с дете. Нито мъж, нито жена. Причини - колкото искаш. Де да бяха само жените, които си избират неподходящи мъже /по твоята логика/. Обратното важи с пълна сила.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b85a86153b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   От #21

Гледам доста се припознаха в моя коментар, че и побързаха да затвърдят мнението ми за тях. И продължават с опитите да прилагат някакви тактики с обиди и сплашване, та да накарат жените да приемат "качествения им материал". Това ли е определението ви за стойностен мъж, господа, такъв дето поставя всички от дадена група под общ знаменател, плюе и обижда, държи се всякаш някой му е длъжен и подскача като малко детенце? Както и да го мисля, не остава друго освен да повторя думите от първия си коментар.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d83da128fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Пичове, не "батките" са проблема, а манталитета. Ще бъда малко директен, но няма как да го кажа по друг начин. Селяндурката си търси селяндур и обратно. Не е нужно и да е "напомпан", важното е да е прост, нагъл и нахален. От това, което съм виждал до момента, общо-взето има два типа сценарии. И в двата съвсем скоро започват изневери и от двете страни (при повечето даже не са спирали ), понеже това е един вид гордост и признак на отраканост. Едните обаче са по-хитри и не го правят толкова явно, докато другите в даден етап се разделят основно заради хорски срам или заради това, че се е появил нов "тарикат" с малко повече пари, който пък от своя страна бързо си обира крушите, понеже вече си е минал от реда. Дори и да прилъжат свестен мъж, подобни жени се "кротват" съвсем за малко и после пак започват да се оглеждат за "селския бек". Свестният просто им е скучен. Все работи, обича да чете книги, ходи да бяга в парка, като някой балък, вместо на обяд да удари 4-5 бири, не слуша чалга, не се осира по разни мазни дупки, не се е сбил нито веднъж като са излизали заедно и т. н. Примери много в това отношение, ще дам един, за да е по-ясно. Преди време съвсем случайно се натъкнах на едно подобно "семейство". Мъжът абсолютен селяк, мошеник на дребно и крадец. Момичето на пръв поглед изглеждаше супер добре, дори беше облечена съвсем семпло. Не знам поради какви причини се беше разделила с първият си мъж, от който имаше и дете, но изглеждаше доволна от сегашният си сельо, който на всичкото отгоре беше и с поне 15 години по-голям от нея. Общо-взето да срещнеш свестен човек изобщо не е лесна задача, особено у нас, където простотията е на почит. Примерно, познавам две момчета, много добре възпитани, с образование, със сериозни професии, спортуват активно от малки, но са все без приятелки, а са вече над 30.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1537a8c346
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   защото на запад семейните ценности са разбити, но и тук постепенно се налага същият модел

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fd0132b64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Авторе какъв ти е точно проблема? Като не харесваш жените с деца просто не пиши. По безполезен си и от глупостите дето пише целящи провокация и обида. Тука пишат хора които имат нужда от реален съвет или проблем а ти си седнал само да тролиш. Кому е нужно това?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 51885dd96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Номер 25 съм. Номер 29, поради странна причина не си разбрал(а) правилно написаното от мен. Къде видя да пиша, че "некачествен мъж" е равно на "мъж с нисък доход"? Жените с деца, зарязани от мъже с душа на помияр (или избягали от такъв) са сами, не защото мъжът е имал нисък доход, а защото е имал гадно отношение. Затова и написах: "Истината е, че жените с деца едва свързват двата края, защото са имали неблагоразумието да изберат доказано некачествен мъж измежду всичките други ухажори. "
Под "доказано некачествен" имам предвид точно некачествен, като мъж, а не като доход. Защо така винаги избързвате да свързвате качеството на мъжа с парите му?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ca21b84a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   до 31 абе спрете да дадвате примери с чужди животи, да ги коментирате и да обобощавате. Ти, неселенядурина и не-батката, седиш на пиедестал ли какво. Спрете да дадавате рецепти, да съдите. Колкото семейства, колкото самотни/разведени/вдовци и моми/ергени - толкова индивидуални истории. Всеки носи своята болка. Всеки си взима урок или не. И всеки си плаща накрая. Ти като бабите пред блока - от всичко разбираш, за всичко даваш акъл.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ba7b700e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   За първи и единствен път чух некрасивия израз "ремарке" от жена с дете, която беше в процес на развод. Като ми каза "аз съм с ремарке" в първия момент помислих, че ми говори нещо за колата си, после ми трябваше доста време, докато схвана, че има предвид детето си.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ca21b84a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Мъжете това, жените онова. Има готини хора има и боклуци. Мъжете харесват руси, черни, слаби, дебели, грозни, красиви, бедни, богати, тъпи, умни, възпитани, невъзпитани, с деца, без деца...Жените - по същия начин. Колкото хора - толкова вкусове и ситуации! Стига обобщения и клишета.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9448ed7a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Ето ти няколко причини - искрено и сигурно малко цинично:
1. повечето жени с деца не искат още деца, а мъжът може да иска свое.
2. повечето самотни майки са били от вървежните, които са спали с кого ли не. Други пък са си отворили краката веднъж, но пред неподходящ. Намери ми жена с дете, която е вдовица и детето е от единствения мъж в живота ѝ /живели са заедно дълго време и не я било някаква задявка в бар/, пък ще се замисля дали да не ѝ обърна внимание!
3. малко са тези, които биха поели издръжката на чуждо дете.
4. не се знае какъв е бащата на детето - може да си спала и с някой убиец, чието дете за благодарност да ме убие в бъдеще. За моите деца поне ще знам какви могат да бъдат като си знам роднините и мен самия. Тук както и при осиновяването просто не знаеш какво вадиш от баницата с късметите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: afd812cad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

41.   Не пиша по форуми, само чета теми и коментари, но тук вече има доста глуповати и унизителни коментари. Аз не съм самотна майка, аз отглеждам сама детето си, не съм родила от убиец или престъпник, а от съвсем нормален човек, с който възникнаха други проблеми довеждащи до това положение (не са изневери), не съм се запознала с него в бар и не сме били само за веднъж, имахме 6 годишна връзка, на половината на която заживяхме заедно, после сключихме брак, роди се детето и така още 6 години. Връзката ни беше 12 години, не е бил "батка", "лошо момче" или както ги наричате там. Вече 3 години минаха от развода и се уважаваме безкрайно, всеки полага необходимите грижи и сме запазили както добрия тон, така психиката на детето. Относно коментарите, че едва ли не жената търси спонсор, ще отговоря така-имам професия, имам образование, карам кола която аз съм си купила с мои лични пари, работя в офис, работя 6 дни в седмицата по 10 часа дневно и изкарвам месечно 6 пъти колкото е минималната заплата за страната, издръжка не получавам в кеш, бащата поема част от облекло или лекарства или нещо друго, с което компенсира това, така сме си определили. И смело мога да твърдя, че много голям процент от българските мъже, които се бият в гърдите, не могат да ми стъпят и на малкия пръст. Гледам си детето, изкарвам си парите с честен труд и не търся някой да издържа мен и детето ми. И запомнете, преди да бъдете толкова категорични, не забравяйте че колелото се върти, да не ви се случи на вас някой ден по една или друга причина да се разделите с жена си и някой да се отнася с детето ви като с ремарке. И не само, тогава ще трябва и чужда жена да приеме вашето дете, което също не е никак лесна задача. Не слагайте етикети на родителите, които сами отглеждат децата си, независимо мъже или жени.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3047b42571
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

42.   Номер 41, отговорих ти в една съседна тема, но понеже виждам, че се изявяваш и тук със смели твърдения как се "уважавате безкрайно" с бащата на детето ти, с когото сте се развели и сте го обрекли на несемеен живот, ще ти напомня, че такива неща като "безкрайно уважение" и "развод" не виреят на едно място. Ако имаше "безкрайно уважение" помежду ви, въобще нямаше да се стигне до развод, а щяхте да сте задружни в момента и заедно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ee25d06234
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Аз преминах през това. Разделих се с мъжа ми, защото нещата между нас изчезнаха - буквално. И той го усети и аз, след 10г. връзка и дете на 3г. Разбрахме се чисто нормално да прекъснем взаимоотношения. Излизах с един, двама, трима, като първият си ми го каза в очите, че съм много готина, но детето е проблем. Другите двама нямаха нищо против детето, но не бяха мой тип мъже. Сегашният ми мъж е по-голям от мен, но е човек с главно Ч. Няма деца, чакате наше детенце, а е най-добрият приятел на дъщеря ми и тя го обожава. Всичко е според зависи. Има мъже, които нямат против, макар че като се сблъскат с реалността и осъзнават, че да бъдеш отговорен човек и да трябва да се грижиш и възпиташ дете хич не е лесно, еле пък ако не е твое дете. Освен това странични фактори като семейство и приятели, коментари и шушукане много влияят на слабата психика на мъжете ;) Но има хора и хора. Моя приятелка се раздели с мъжа й и започна връзка с друг, който я обожаваше но просто не знаеше как да се държи към детето й, постоянно му правеше забележки, постоянно говореше на майката колко непослушно е детето, как нарочно тя се държи лошо към него, как майката му обръща повече внимание (на детето) а на него не, и тя превъртя и му би камшика. Льольото сега много съжалява, но счупеното трудно се поправя. Така че зависи от хората. Но ето - бившият ми мъж си намери жена с дете и сега си живеят чудесно заедно. Просто повечето мъже са страхливци, но не осъзнават колко по-зряла и истинска е една жена преминала през това, отколкото момиченце което търси принца на бял кон.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c3856cb942
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

44.   Мъж съм и съм съгласен, че не трябва всички самотни майки да се поставят под общ знаменател, но е факт, че една голяма част търсят точно финансова издръжка и нищо повече и не искат повече деца. При тези условия е излишно свободен мъж да си губи времето. Същото е положението и със самотните бащи, дори е много по-лошо. Колко млади жени познавате, които гледат чужди деца? Сигурно целият сайт да се съберем, няма да ги изкараме повече от 20. Аз лично такива не познавам, дори не се сещам да съм чувал за подобни случаи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 12513e5248
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Защото не са луди...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8096621b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Това наистина е масово срещано явление, заради "добрия" избор на момичетата. Винаги избират възможно най-погрешния човек. Забременява ги и на 2-рата година ги оставя с детето. Аз не мога да разбера как ги избирате тези момчета честно... Имам много примери и от хеликоптер си личи че това не е мъж, който може да гледа семейство поне в този момент. Акъла му е колко да на. бе и какъв зоб да удари във фитнеса.
Аз като цяло нямам нищо против жена с едно дете ако си заслужава, но имам приятели които в никакъв случай не биха си взели такава.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 32ba01da1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   Темата ти авторке е извехтяла - нямам нищо против жените с деца, но такава като теб не бих погледнал, очевидно е, че за теб стойностните мъже са само на "запад", горко им на приятелките ти, които са си останали тук. Не виждам смисъла обаче, да повдигаш въпроса, нали си си уредила нещата, нали си намерила портфейла, пардон мъжа, сори човека с главно Ч, какво тогава те чопли кой в какво блато е нагазил. Ще използвам случая да отговоря и на една друга подута като теб - 41, иде ми да се самоубия като разбера, че жена изкарва 2 пъти повече от мен, вероятно и оня, с който "безкрайно се уважавате" си е бил камшика защото не е могъл да ти стъпи и на малкия пръст. Глупости на търкалета 41, заебали са те, хич не им пука за издувките ти, забрави за парите изкарани с "честен труд" - ама нейсе, няма да се женим я! Другата заблудена е 43 - излизала била с 1-2-3ма и сега намерила балъка дето да я приеме с всичките и негативи. Казвал съм го и на други места, пак ще го кажа - проблемът на майките с деца, не е в това, че са с деца, проблемът е в това, че оставят впечатлението на леки жени т. е. и отношението към тях е такова. Надявам се да не е много нагло и прекалено обобщаващо, но болшинството майки с деца са клякали на какви ли не, само и само да имат мъж до себе си, карали са я през просото години наред, търсели са голямата любов, а когато я срещнат не са способни да я различат от секса за една нощ.
Не виждам нищо учудващо в това, че "каквото повикало, такова се обадило", нека не изпадам в подробности какво търсят к.. вите и к.. варите, важното е, че се намират.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ee25d06234
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   Много интересно мнение има номер 47. Може ли да споделиш на колко години си и какъв ти е опита с жените с деца, че така всички ни намести под общ знаменател?
А защо не обърнем темата към мъжете, с които сме се разделили и те съответно са с децата ни също - самотни бащи с деца? Дали и те не са ку*вари и не са клякали и залягали по чукарите, като долни ку*ви и леки мъже, както нас ни определи? Или ти ги познаваш добре и те негативи нямат и имат само позитиви, какъвто си перфектният ти?
Леле леле поредната мъжка пу*ка на хоризонта :D В такива моменти се чувствам благословена и ужасно благодарна за хората, които имам в живота си!
47 - ходи си при жена си (ако въобще имаш такава) и гледай да я слушаш, за да не ти бие камшика и на дърти години да търсиш жена без дете, че повярвай ми, няма да те вземат с това простовато и безпочвено мнение.
И още нещо - мисли логично. Много по-логично е на жена на 30 без мъж и дете да й викаш лека и минала през много, отколкото на тази имала брак и мъж от 10-15г. ;) Just saying...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1efb424473
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

49.   48, нали знаеш кога змията хапе - когато я настъпят. Не съм визирал конкретно теб, но ти нещо се припозна като една от многото, за които говоря. Многото не означава всички, може би не означава и болшинството, но сама се издаде, че си една от тези, за които говоря. На колко години ли съм - на достатъчно за да мога да говоря на база личен опит, а и като чета темите в този сайт, личният ми опит бледнее. Онова което писах под номер 47 е, че нямам нищо против жените с деца. "проблемът на майките с деца, не е в това, че са с деца, проблемът е в това, че оставят впечатлението на леки жени т. е. и отношението към тях е такова. " - това не е упрек а по-скоро апел към онези, които по една или друга причина са останали сами и все още не са се пуснали по надолнището. Очевидно не умееш да четеш или просто си заслепена от неудачите в живота си, вероятно много поредни мъжки пу*ки са те разочаровали, за да си така язвителна - как ти се събра в устата само. Аз съм вулгарен и с мъка се удържам само заради изискванията на сайта, но не понасям вулгарни жени - прдпочитам да замълча, иначе с удоволствие бих споделил личния си опит със самотни жени с деца - сега ще се позова само на прочетеното в сайта, в същност всеки сам може да си го прочете. В общия случай схемата е ясна, веднага след развода се пробвате с първия, който ви е забелязал, пробвате се за да си докажете, че все още сте вървежни, не подбирате особено, ерген ли е, с 10-20 години по-млад, все още семеен. Връзките са кратки, да не кажа еднодневни, ама и вие не търсите нещо повече, важното е да изживеете онова, за което завиждате на 30 годишните моми "Много по-логично е на жена на 30 без мъж и дете да й викаш лека и минала през много" - това прави ли ви "тежки"?
Има ли смисъл да коментирам посланието на авторката на темата "българите не струват, търсете си чужденец" - ами търсете си, кой ви спира, само че (за мое съжаление) познавам и такива дето пред чужденците също не вървят, а после се връщат в родната кочина при балканците.
Няма да се извинявам за думите и разсъжденията си, знам, че онези, които не се припознават в описаната картинка ще се усмихнат, вероятно ще подминат великодушно приказките в множествено число, ще са сигурни, че тях това не ги касае. Ти обаче 48 се припозна (знам, че се повтарям) и с това показа, че съм прав като обобщавам за такива като теб, а не за онези, които дори и не надничат в подобни сайтове, камо ли да изпитват нужда да доказват на "поредната мъжка пу*ка", че не са ку*ви.
С две думи - изложи се, ама яко се изложи защото аз знам кой съм, знаят и хората, на които държа и ти няма как да ме уязвиш с голи приказки в анонимен сайт, но ако това ти доставя удоволствие можеш да ме наречеш както си искаш, виждам, че речникът ти е богат, но все пак ще ти подскажа - пу*ката вече го каза, ку*вар също пасва, консерва, задръстеняк, комплексар, тъмен бакански субект, защо не и моралист, малоумен идеалист, всичко, което ти се събере в устата. Едно знам, с моми и омъжени/обвързани не съм се занимавал и нямам намерение да се занимавам, самотните майки с деца преценявам според това какво са постигнали с децата си, ако гледат на детето си като на ремарке, ако си мислят, че с 5-10 лева на ден са изпълнили майчиния си дълг, ако поставят секса с мен пред нуждите на детето си, бягам, бягам и не се обръщам, моля се да не ме достигнат и слава Богу, никоя до сега не ме е догонила.
Следващия път 48, "не казвай хоп преди да си скочила" защото усещането ми е, че скачаш само от блато в блато, а такива като мен не искат да го играят "Аварийно спасителна служба", не си ползват оная работа като спасително въже, сламка, колче, за което да се хване поредната удавница!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c3856cb942
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Номер 49 го е казал малко по-директно, но като цяло е прав. Едно от нещата, които не мога да понасям е вулгарна жена. Точно една дума е достатъчна да ме откаже да се занимавам с нея още преди да съм си го помислил. Казах го и по-горе, но ще го повторя - не всички самотни майки са леки жени, но наистина една голяма част са. Всички, които такива, които познавам са хойкали и по време на брака и то не малко. Бих дал шанс на майка с дете при две условия: Първо, да иска да имаме собствени. Второ, да е отговорен и добър човек. За първото можеш да лъжеш известно време, но второто си проличава още в първите месеци.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8511c4eae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Към номер 43.
Сегашният мъж внимавай да не направи бебе на дъщеряти. Гарантирам ти и този ден ще дойде, просто е въпрос на време.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc85806cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   "51. Към номер 43.
Сегашният мъж внимавай да не направи бебе на дъщеряти. Гарантирам ти и този ден ще дойде, просто е въпрос на време. "

Подценяваш Човека с главно "Ч", може да знае как да предпази добрата си приятелка и Дъщеря. Сещам се как си достигнал до това предложение: "а е най-добрият приятел на дъщеря ми и тя го обожава. "

Съгласен съм, че приятелството между дори Човек и момиче винаги стига до едно и също.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0036476dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Мисля, че отговорът е ясен.
Всеки би предпочел да си избере нова техника с гаранция и да си я ползва с удоволствие, като се сърди сам на избора си, отколкото да избере дефектирала такава, без никаква гаранция и само ядове и после да се чуди на акъла си.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5029cb313c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

54.   РСП - В Русия така се казва това, сравнително ново явление в съвремения свят.
Разведьонка С Прицепом. Разведена с дете.

Това е сравнително ново явление, от максимум 40-50 години и набира лавинообразно сили...
Дължи се на разпад на традиционните ценности, криво разбрана свободия, необуздано импулсивно поведение на младежите...
Причините са безброй. Огромен комплекс от доктрини с дългосрочен и глобален ефект.
„Права на жените”, „Еманципиране”, „Феминизъм”
Пълна девалвация в отношенията, стимулиране на мързела, консуматорството, егоизма... и тн тн...

Но никой не е виновен, че правим грешните избори. Преди да се прецака нещо, спомни си, че някога си казал/а - „ДА”

Хората са объркани и дезориентирани. Всичко ги обърква.
На жените се казва, че имат „равни права”... Равни? ! Права? !
Че кой ги е лишил от права въобще? !
Кога са им били отнети и от кого? !

Това е точно, оная „Либерална” и „Неолиберална” помия, за манипулация над общото с изключения от частното.
Например, двай да направим закон, да вкараме в затвора всеки мъж, който плесне един шамар на жена си, защото Пешо се напил и пребил Пена, накрая откачил тотално и я убил....
Това е трагичен, но частен случай. Не всички мъже бият и пребиват или убиват жените си... Просто единичен случай с конкретен психопат. Трагичен и грозен, но не е мерило за обществото...
А, че имате нужда от това в някои моменти е ясно. Понякога прекалявате. Доста често ми се е случвало дори, жената сама да ми каже „Уф, извинявай, забий ми един... Прекалих” Не се майтапя. Дори вие си знаете, че си просите шамара и като че ли се очудвате, че в повечето случаи ви го спестяваме... Стиска ли ви да си го признаете? ;)
Манипулация със страх. Всяка жена ще скочи и ще каже - „Какво безобразие! Утре може и моя да ме претрепа, давай да му вържа ръцете... ”

Някога, на времето, моите родители са имали проблеми. Майка ми си взела чантата и хоп - при родителите си. Какво се случило? Баща и, моя дядо, взел един прът, напердасал я яко и я натоварил на автобуса обратно при мъжа си... Спасил е брака на дъщеря си. Да, момента с напердасването е ключов.
Неговия аргумент е бил прост. - „Ти си избра мъжа, отивай си при него”. „Ама татко, той ме бие”. „Бие те, защото ти е дебела главата. Няма искам не искам. ”

Тя е нямала възможност, да шикалкави и увърта. Трябвало е да си седне на задника и да бъде съпруга.

Сега този сценарий вече не е възможен. „ Правата” превръщат хората във врагове. Зад големите приказки за права, обикновено става въпрос за отнемане на същите...

Въпроса с малцинствата е подобен. Даваш „права” на някаква група и се оказва, че задълженията липсват или драстично намаляват за сметка на другите... Грозно нали? Но модерно и демократично...

Престъпленията не се възпират с адекватни и реципрочни мерки. Цари усещане за безнаказаност, което поражда униние и демотивация в нормалните хора....

В училище, гаменчетата издевателстват над преподавателите и никой не може да им каже копче. На времето, при всяка магария, другаря учител ти скъсваше ушите и отнасяше няколко стабилни шамара... Ефекта беше изумително градивен.
Сега, ще започне едно реване, ще се викат телевизии, ще се надигнат „вълни на недоволство”...

Съзнателното насаждане на чувство за безнаказаност и последствия от грешното поведение, се наричат „ценности”.
Значи, ако едно гаменче саботира урока и се лигави с преподавателя, последния няма права, но ако получи зад врата едно „напомняне” - ужас! Насилие! В 21 век това е недопустимо!

Така и жените, излязоха от изконната си роля, да са съпруги и майки. Излязоха от домовете си, да работят и да са „равни” с мъжете. Е, готово. И това се случи. Резултата харесва ли ни???

Това е общата картина. Знам, че подлежи на много критика и може много „аргументирано” да се атакува, но резултатите са на лице. Тук говорим за симптомите, не за истинските причини.
Тук говорим за вятърничевото и безотговорно поведение на девойките, когато съзреят и започнат полов живот, също и момчетата, които искат да чукат... Но какави са последствията? Жената е пак от към слабата страна, защото за разлика от мъжа, тя забременява и ражда. Мъжът какво му е? Вдига панталона и си отива. Последиците от един полов акт остават за жената. Тя забременява, не мъжа, тя ражда, не обратното, тя е слабата и уязвимата. Мъжът, ако е боклук, може да и каже - „Еби си майката, като си бременна. Оправяй се. ”

Мили дами, топката е във вас една идея повечко. Ясно е, че за да съществува тоя феномен РСП - (Разведена с дете) или „Самотна майка” или Жена с Ремарке, да, значи някой мъж е направил това дете... НО - никой не говори за тия „герои”, никой не говори. за тия оплодители.

Феномена се нарича Самотна майка с дете, не анонимен оплодител или биологичен баща. „Майстора” остава в сянка. Изчезнал е някъде.... като че ли не съществува.

Не разбирайте равенството и правата, както дявола чете евангелието или както ви изнася. Разбирайте нещата правилно.
Ние, не сме равни и никога няма как да станем такива. Половете са различни, устроени сме различно. Естествения порядък е различен. Мъжът води, жената следва, раждат се деца. Мъжът ги брани, жената ги отглежда.
Не случайно се казва Раз Вод - от водене. Мъжът е глава на семейството - той води.
На времето старите хора казваха - Ти коя булка водиш? Аз водя Стефания... Примерно. Това е било чест и за двамата. Единия да води, другия да следва...

Но сега е различно. Много, много различно. Старите ценности са заклеймени, като ретроградни, закостенели, средновековни, мракобесни... Либерализъм. Пълна злоупотреба със свободата.
Дават се примери, които са частни, за да опровергаят общото правило. Например:
Ако някой лекар сгреши или злоупотрби и загубим любим човек, трябва ли да отрчем медицината или да заклеймим всички лекари?

Това е най-старата манипулация на света - да противопоставяш частното на общото и обратно. „Риба, ама цаца - Цаца, ама риба”

Наблюдава се винаги, във всеки злонамерен и недружелюбен разговор, когато не се търси решение, а само конфликт.

Например тук. Има много обобщаващи мнения и от двата пола. Има много мнения, които поставят под общ знаменател, но има и частни случаи, които ги опровергават. Тогава, сякаш говорим на различни езици, някои остават засегнати и обидени, а също така и неразбрани...

Тук в този сайт има много болка и разочарование. Забелязъл съм, че по-голямата част от аудиторията са тъжни, разочаровани, наранени, обидени... от някого. Търсим отговори, защо ни нараниха... защо някой постъпи с мен, като с пълен боклук.... защо някой се подигра с чувствата ми... защо някой ме използва....

Всеки излага своята лична и субективна истина... но може и да е лъжа. Всички лъжем, а се стремим да изискваме от останалите искреност? !

Прав ли съм? До някъде? ...

Искрените хора ще се засегнат, защото горните няколко изречения не са верни... по отношение на тях.

Но лъжците ще замълчат засрамено или ще започнат да се оправдават, че са в крайна сметка „жертви”. Не - не са жертви. Просто са възмутени от живота и обстоятелствата, че са яли и пили на аванта, ама то било с пари... Какъв ужас. Никой не чете „дребния шрифт” на промоцията... Както казва един френски благородник „Дори след най-прекрасното и обещаващо изречение, ако има НО - стува, колкото купчина конски фъшкии... ”
Така и ние, чуваме половината изречение и увлечени от копнеж и мечти, изпадаме в само/заблуда... защото отказваме да чуем онова НО... защото не искаме да го чуем.
После любезно ни напомнят, че ни е казано... но ни боли, че не сме искали да го чуем.

„Защо мъжете избягват да имат връзка с жени с деца? ”

Това е манипулативен въпрос. Въпрос, който не може да се разглежда едностранно. За каква връзка става въпрос?
Модерните времена създадоха много видове „връзки”...

1. Напротив - не е вярно. Ако връзката е безотговорна и полова, никой тарикат няма да откаже секс и забавление. Какъв проблем е детето? ! То дори няма да разбере какво прави мама, докато е на градина или училище...
Обикновено мама, понеже е жена, а като жена има нужди, поддържа някви „контакти”. Строго профилирани и конкретни.
Това и затваря „достъпа” до мъж със сериозни намерения.
Манипулацията идва от там, че всъщност този тип жени, в голямото си мнозинство, всъщност са във „връзка” или по-точно казано, във много„ връзки” на различен етап.... Подобни дами биха се разпознали прекрасно - знаят за какво става въпрос. Принципа на маймунката, коята не пуска клончето, преди да е хванала другото клонче...
Не, че няма сами майки, които са целомъдрени... Колко са според вас?

2. Защото не са ясни причините, жената да е сама с детето си, а те са много важни. Обикновено, жените послъгват... яко.
В повечето случаи, мъжете си казват, че никой не бяга от хубаво. Кой мъж би изоставил читава жена и детето си на произвола.... Да, това си казват, защото не са убедени, че предишния мъж е толкова виновен, колкото чуват...
Следващия въпрос е - Кой по ред съм аз, след като сте се разделили.... Обикновено съм първия, след раздялата?? ;)

3. Ако говорим за сериозна, официална връзка, стои въпроса, как ще ме приеме детето, как ще реагира истинския му баща...
Това не е просто обстоятелство. Никак даже....

4. Какво е материалното състояние на жената с дете?
Тук, някои дами заявиха, че имат впечатляващи доходи и раздялата им с предишния съпруг-партньор е на нематериална основа.... Напълно е възможно. Това са техните конкретни случаи. Значи, не влизат в общата картина, за което - респект.

В по-голямата си част от случаите, нещата стоят по съвсем друг начин. Жената няма стабилен доход и изнемогва с отглеждането на детенцето си. Обикновенно е притисната силно от сериозен недостиг на средства. Лично не познавам жена в прилично материално състояние, сама с дете. Сигурен съм, че има такива, просто аз не познавам такава.
Тия, които познавам, обикновено едвам свързват двата края,
така, че е нормално един мъж да се стегне, че нещата не са много чистоплътни. Нормално е, да си го помисли всеки.

5. Страхът, че можеш да бъдеш изоставен от такава жена с лекота. Щом е оставила бащата на детето си, с когото са се обичали някога... Защо да не те зареже, когато и хрумне? Какъв си и ти в крайна сметка?

6. Голямото надлъгване и хитруване. Недоверие.

- И този ли ще ми разбие сърцето? Ще приеме ли детето? Или го търпи за сега, докато си поиграе с мен известно време?

- Тая дали не ме ползва само да ме дои, докато намери по-паралия-чичко? Като го намери, ще ми бие шута на мига, а аз ще съм се набутал с една камара пари, а и чувства, надежди...

С една дума - Недоверието.
Много дами пропускат понякога, че съпруга им ги е подкрепял, докато. следват или в началото на бизнеса и тн тн...

Те „справедливо” смятат, че са се „издължили” за това...

Сами не вярват, а и на тях е трудно да им се вярва. Няма как просто.

7. Свободно пускане по „пързалката” на живота.
Обикновено, жената, когато вкуси своята „свобода” и се отдава напълно. Тя „проглежда” за много „истини” и бързо разбира, че има много по-приятни начини, да продължи. Детето е при нея, не е сама. Ако и потрябва „компания”, при жените е значително лесно, дори моментално.
С една дума - Номад. На приятното и лесното, бързо се свиква.

8. Тъмно минало и криви сметки. Алчност и мързел.
Човек, по природа търси насладата, удоволствието, престижа, успеха...
Това е валидно за абсолютно всеки човек. Несъответствията идват от завистта. Защо аз нямам? Защо другите са по-добре?
С какво са по-достойни?

Нездравата и несериозна оценка: Къде всъщност се намирам аз в обществото?
Рекламите, продуктите, екзотичните дестинации... С една дума - болното мечтание за наслади, които са недостъпни за нас...
Колкото и да е странно, хората се поболяват от завист и мъка, че не могат, да имат нещо... Нещо, което някой им е втълпил, че трябва да имат или да преживеят...

Хайде да не се лъжем, в България никой не е умрял от глад. Да, бедност има, но по-голямата бедност е поражението, че си се предал и се възприемаш, като беден... Бедността е състояние на духа. Парите можеш да ги загубиш за минути. Но, ако си прекършен от вътре - свършено е с теб. Много хора страдат, не защото нямат пари, а защото някой или нещо или те самите са си втълпили, че не могат да имат... Пораженеца, дори и милиардер да е - той е по- беден и от най-бедния клошар...

В повечето случаи, в България хората са добре. За разлика от редица западни държави, ние имаме собствено жилище. Това е феномен. Дори англичаните се удивляват, че уж „бедните” българи, всъщност имат собствена къща или апартамент... в Англия, болшинството жители са под наем. Кой е бедния?

Свикахме да ни наричат бедни, догонващи, изоставащи.... Аз не съм убеден в тия токсични внушения.
Въобще дори, не съм съгласен с тия снизходително - презрителни квалификации. За мен са си чиста манипулация и насаждане чрез внушение, че видите ли, колко сме били бедни българите.

Какво е бедност?

Никой не е гладен или жаден или без покрив.
Друг е въпроса с нездравите мечти, за които писах. Да, ако искаш излишни глезотии - ще изпаднеш в депресираща мъка, че и в лудницата можеш да влезеш от скръб.... :)))

В една голяма част, жените без мъж до себе си, но с дете са меркантилни, изискващи, очакващи... Това е факт.
Жадни за наслади и лукс, които „някой трябва да им осигури”.
Много от тях нямат брак, но имат дете. Лесно влизат в ролята на любовница. Много не им пука, че нараняват някого или, че рушат чуждо щастие. Готови са да ощетят някого в името на своя успех.
С лекота отнемат от съпруга си всичко, защото са убедени, че го „заслужават”... дори е обидно малко...
Но и не само от съпруга си. Всъщност от всеки, който им се изпречи на пътя.
Те смятат, че „уникалния секс” с тях и въобще тяхната компания е толкова скъпа, че бедния наивник няма представа, колко е облагодетелстван всъщност...

До тук с отрицателния образ на сама жена с детенце... :)

Има и положителен.

1. Вдовица. Перфектна, вярна... с една дума - уникална...
Но загубва съпруга си. Има детенце, млада е...
Нямала е избор. Просто живота трябва да продължи...
Тук няма укор, няма забележка, няма какво да се каже.

2. Съпруга се променя драстично. Полудява, става наркоман, тргва по други жени или пияница, безумно пилее средствата на семейството по комар... Попада в пълна и безвъзвратна зависимост и деградация...

3. Съпруга става инвалид. Не може да бъде мъж...
Това, много малко хора биха понесли и от двата пола.
Само много силна и саможертвена личност, може да остане до край... Но, до някъде оправдано обсоятелство....

Това според мен са основните „извинителни” причини, една жена да напусне мъжа си или да е сама с детето си.

Другото са оправдания и празни приказки. Както казва един познат за такива жени - „Търсят две неща. Пари и хуй. Не в този ред задължително. ”

Сега, както казва един мой много добър приятел:
„Когато говориш за един проблем, не е важно само да го изложиш пред околните, но трябва да представиш и решение”

И за да не помислят дамите, че съм просто един токсичен трол, който е комплексиран и внушава вина, бих казал:
Мили дами, обичам жените. Обичам женската красота и доброта и се прекланям пред тях. Една жена, може да бъде обичана по много начини. По един начин обичаш първата си и безусловна любов - майката. Родителката, която те е носила под сърцето си, която те е родила, кърмила и треперила над теб, да станеш човек...
По друг начин обичаш сестра си. Една плът и кръв. Сестричка. Който има, знае за тази чиста любов. По друг начин обичаш жена си. Най-прекрасната любов на света, когато с любимата ставате едно неразделно цяло... По друг начин обичаш дъщеричката си... Твоето момиче, твоето бебче, което се превръща пред очите ти в жена... Любимите баби, които са ни гледали... друга, трогателна обич към жена... Всички тия образи са свещени за всеки човек, за всеки мъж.

Много е важна любовта между един мъж и една жена. Съпрузи, партньори... Само тази любов е най-важна. Без нея няма живот. Красотата в отношенията, доверието, искреноста, саможертвата...

Да, хубаво е да си майка, но за това трябва да си и съпруга...
Как ще станеш майка, ако не си съпруга?

За това е трудно, да приемеш жена с дете... има. нещо непълно, нецялостно, развалено... Има вина. Някой е виновен. Някой не е поел отговорност, някой е огорчен... Лъжи, страх, алчност, егоизъм...

Стигнах до тези мои, лични изводи от опит. Горчив житейски опит. Бях лъган и мамен без нужда и причина. Питах се защо.
Защото отсъстваше искреноста. Защото надделя егоизма...

Много пъти съм искал да ви кажа... Как не разбирате? Защо не искате да го разберете?

Богатия, не е богат за теб, мила. Той е богат за себе си. Да, ще ти каже хубави неща, ще те заведе на места, където малцина могат, ще ти даде всичко, което си мислиш, че е хубаво и искаш, но накрая.... Накрая ще си сама, без нищо с дете на ръцете.

Виждаш го, но пак не ти се вярва. Казваш, нека опитам пак. Ще се продам на най-високата цена... И пак същото. Нищо.
Плачеш от яд, че не се получава, започваш да вършееш наред. Като не става, ще карам, до където стигна...
Това е цената. Нищо. Накрая това получаваш - Нищо.

Хората се делят на добри и лоши. Пола е без значение.

Да, никоя жена, не може да търпи мързелив и отчаян неудачник, който лежи като вонящ труп на дивана и си чеше косматото бирено шкембе и гледа тъпо в телевизора...
Едва ли умира от кеф, да му готви, да му пере миризливите чорапи и насрани гащи.... А той да не прави нищо за нея и детето...
Но защо мислиш, че другата крайност, богатия тюфлек, ще ти подари рая?
И двете крайности свършват еднакво - ти си сама, без нищо, на улицата и с дете.

Изхода е в искреноста... от там започва всяка чистота и почтеност...

Мили дами, с дете или без.... Пробвайте с искреност :)
Не очаквайте „настоятелно” един мъж да прави наготово нещо за вас. Ако искате нещо, направете го заедно... :)

Как ще прозвучи - Искам Мис Вселена, да ме задоволява тотално и... да ми дава по 100-200 кинта на ден... :)

Махнете това искане и очакване, които някой ви дължи. Никой не ви дължи нищо. Най-добре дава този, който обича, а той дава не защото трябва, а защото желае.

Виждал съм „богати”, да размахват пачка едри банкноти... размахват ти ги пред очите, говорят надуто, колко са велики, подават ги подмамващо, сякаш аха ще ти ги дадат, после с победоносен замах ги слагат бавно в портфейла си... жалка картинка. Тяхното даване си е половин вземане...
Виждал съм и „бедни”, които ще ти дадат, без да си им искал, дори няма да си ги поискат обратно...

Мизерника си е мизерник, без значение какво има или няма.
Каква полза, че някой е богат и яде пред теб, знае, че си гладен, но не те кани... а друг, макар и скромна да му е трапезата, ще те покани... Кой е богат за теб? Мисля, че тоя от когото няма да си отидеш гладен... Може и да греша? ;)

Някои дами, ще ме опровергаят може би, ако такива въобще влизат в този сайт... едва ли, според мен. Ще кажат „О, не е вярно. При мен номера минава. Метреса съм и всичко ми е осигурено. Кола, апартамент и тн тн... ”

Има и „успели”... Но не бих искал да коментирам проститутки.
Те винаги успяват. :)))

За меркантилните и закоравели в занаята, тия думи са вятър и мъгли... Те имат своята увереност и успехите им потвърждават, че може и по „другия” начин. В крайна сметка, свички отселяват по някакъв начин... Тук ще плаче с крокодилски сълзи, там ще прелъсти някой, после поредния овен, после другия и тн тн... със сигурност ще отселеят. Е, достойнство, любов? Айде сега... ;)

Но за някои може пък да им е интересно, какво мисли един мъж....

Бих свързал живота си с жена с дете, първо, ако имаме задължителното, чисто човешко привличане, влюбване и тн тн... без което няма как. Но решаващото е - естествената искреност... На моменти си мисля, че е утопия...

Мисля, че щом добра дума - железни врати отваря....
Искрена дума всяко сърце отваря... Кой знае... Може би завинаги.

Желая успех на всеки, който е искрен в търсенето на любовта, без значение, жена с дете ли е или не. Любовта е единственото нещо, заради което си струва да живееш. Който не е обичал и не е бил обичан, напразно е живял...

По-добре в колиба да живея и хляб и сол да ям с прекрасна и искрена жена, била тя и с дете, отколкото в палат с фалшив човек...

На добър час, мили дами. Бъдете искрени, обичайте и бъдете обичани!

 
  ...

1-50 от 74
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker