Как се къса с влюбен човек?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се къса с влюбен човек?!
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2309 пъти
Здравейте, хора! Момиче на 17 съм, скоро 18. Приятелят ми е на същите години, гаджета сме от две години. Това е може би най-страхотното момче, с което съм излизала. Умен е, възпитан, хубав и доста "луд", никога не е скучно в неговата компания. Всяко негово действие показва, че има много силни чувства към мен. Прави страшно много за мен, държи се сякаш съм единственото момиче на земята. Няколко пъти съм го хващала просто да ме гледа с широка усмивка на лицето. Проблемът обаче е, че моите чувства вече не са такива. Обичам го, но вече само по приятелски. Двете години прекарани с него бяха наистина прекрасни, беше "първият" ми в много оношения - първа любов, първи секс и т. н., но смятам, че е време връзката ни да приключи. Не мисля, че има какво повече да извлечем от тази връзка, а и сме само на по 18. Тази година завършваме 12 клас и всеки ще поеме по своя път, така че раздялата е неизбежна. Рано или късно това щеше да се случи и аз смятам, че времето дойде. Проблемът е, че не знам как да подходя. Не знам как да прекратя връзката ни без да го нараня или поне да остане минимално наранен. Бих искала да останем приятели, но предполагам, че няма да се случи, за това просто моля за съвет как да скъсам с него възможно най-деликатно! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 856bf0bb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли колко момичета искат да ги гледат влюбено, да не ги използват, а просто да ги обичат безусловно?
Един ден моето момиче ще съжаляваш, точно когато преживееш едно, две или няколко разочарования.
Ще искаш първото си момче, ще го обичаш, ще искаш да е твой, но ще е късно, защото желязото се кове докато е горещо.

Просто му кажи в прав текст, без да шикалкавиш, и моля те това с приятелството го забрави, влюбен човек и приятелство клони към нула.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 243cda0e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще го нараниш адски много, но няма лек срещу това по-добре така от колкото само той да е влюбен а ти не

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4dbd87948f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До всички момичета и до авторката - самата.

Ето какви сте всички. Намерите момчето, което да отговаря на всичките ви мечти и представи и да искате след време да се разделите с него. Но паралелно с тона търсите, мислите, говорите и мечтаете за същото.

Някой хора просто не заслужават любов.
Трябва да ви боли, да плачете и да страдате. Само и единствено това... защото вие сами си го правите.

А, какво да му кажеш на момчето си, авторке... ами просто му покажи това, което си написала тук. Прати му линк и сложи края. Няма какво да го овърташ. Само ще загубиш твоето и неговото време.

Пожелавам на всяка една да изпусне по едно такова момче и после неизбежно да се хване с някой простак, както впрочем ще направи авторката веднага щом отиде в университета.
Успех, всичко най-най и приятно изкарване на сезона на "любовта"

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4ec1652208
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Връзката не трябва да приключва а трябва да направиш всичко възможно да я запазиш за да не съжаляваш после. Не слушай тези които ти препоръчват да станеш курва с множество връзки а когато се наситиш на разврат и искаш семейство да няма с кой, защото никой няма да иска сериозни отношения с това в което ще си се превърнала.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a40f1ee269
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Казвам ти го от позицията на влюбения. Къса се категорично, без недомлъвки. Ако този човек наистина те обича, най-малката надежда, най-малкото съмнение, най-малкото колебание, ще го накарат да продължи да търси варианти и да се държи за чувствата си. А това много, ама много ще утежни периода след раздялата. Така че, ако нещата от твоя страна наистина са приключили, трябва да си твърда и категорична. Няма да е приятно нито за теб, нито за него, но това е правилното. Успех!

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 38cd58bad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма какво да съветвате авторката да остава с него. Не го обича вече. По-добре ли е да остане и да го лъже, че още го обича? Не. Момчето ще срещне друга.

Към авторката: Сядате и му казваш как се чувстваш. Спокойно. Не му предлагай да останете приятели, ще му бъде още по-тежко и ще те забрави по-трудно. Както и да му го съобщиш, ще излезеш лошата. Ще бъде наранен. Но всеки минава или е минал през това.

Номер 4, да ти се връща пожеланието! Кълнеш като стара циганка, колко мъжко...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4bdad63600
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не го прави, момиче! Луда ли си? Какво всъщност искаш? Някой боклук ли търсиш.. - много ще съжаляваш и един ден ще искаш да си го върнеш, но ще е късно.... От опит го знам

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a941cb91d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Както и да го кажеш, все ще го заболи, така че кажи му както тука го каза на нас и толкоз.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7247cab6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко тъпи коментари се дадоха тук. Ако наистина е момчето на мечтите й, щеше ли да къса? Моля мислете преди да пишете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cb61ceb1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не видях нито една разумна причина за приключване на връзката. Дано това да е майтап. :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8bdff7b7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Искаш връзка от която трябва нещо да "извличаш" ли? Или да влачим нещо от където можем, пък майната им на хората. Толкова млада а такъв меркантил..

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 747a4d309b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   #10, вместо да поучаваш остналите коментатори, защо ти не се изказа по темата?
Само знаем да лаем, ама един смислен и адекватен съвет не даваме.
Очевидно, че момичето не знае какво иска, на нея й се живее, и за това трябва да страдат другите, за дето по-рано не се е осъзнала че не иска сериозна връзка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a40f1ee269
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Момичето не го обича повече, каква друга причина ви трябва? Това, че някой е влюбен в теб, не е никаква предпоставка да стоиш с него. Този човек също заслужава да бъде обичан и гледан по този начин. А това няма как да стане насила. Любовта не е награда.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 622994de44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Какво въобще си губите време да коментирате тази тема. Момичето се приготвя за бесен студентски живот, макар че не го признава пряко, за какво и там някакъв в родния и град? Оставете я да си троши главата.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 66d27d74b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Не слушай приказките, че ще "съжаляваш". От личен опит ти казвам, че шансът да се случи е минимален. Щом няма чувства, връзката е към края си. Щом няма желание да се съхрани връзката, значи тя вече е приключила. Колкото и да е прекрасен твоя човек, не е човека за теб - толкоз.
С влюбен човек не се къса деликатно. Ако си деликатна, то означава да му кажеш, че много го цениш, много го обичаш, държиш да държите връзка и да си бъдете близки и т. н. Това е деликатния начин. Това е начинът, по който той ще продължи да се чувства ценен и обичан. Този вариант съответно носи информацията за младежа, че все още има шанс да бъдете заедно - просто си объркана, трябва да те изчака и т. н. Което от своя страна ти не мислиш да става така.
С влюбения човек се къса от раз. Започваш със страшното "Трябва да говорим", казваш му, че не го обичаш вече, не се чувстваш добре като сте заедно и въпреки че е страхотен като цяло ти не го искаш в своя си живот. Той ще страда, разбира се. Ще го боли. Ще те потърси 5-6 пъти, от които поне 2-3 ще те ругае, кълне или нещо друго. В другите ще ти се извинява, ще те моли за прошка, ще те моли да се съберете и ще те увещава в чувствата си. Възможно е да заплаче. Това са тежки моменти и за двама ви, но ги приеми студенокръвно и не показвай кой знае каква емоционалност докато не останеш сама със себе си.
В бъдеще в крайна сметка може и наистина да станете приятели отново. Имам такъв мъж в живота си. С него сме си говорили, че съм постъпила много адекватно при края на тригодишната ни връзка и че наистна ако съм го държала около себе си след раздялата е щяло да бъде много лошо положението за него. След мен друга е сторила това и е било голяма мъка докато установи, че тя реално наистина не искала нещо повече от приятелство.
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 624ac488ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не се надявай на приятелство. Ако едната страна е влюбена, приятелство не може да има. Даже и той да се съгласи на нещо такова, само и само да е близо до тебе и двамата ще разберете, че това не е приятелство. Имаш два избора, или да останеш с него, защото е свястно момче или да приключиш категорично и завинаги, с което ще го нараниш. Съответно той винаги ще си спомня с болка за връзката, а приятелство, ако се получи изобщо, ще е след много години. Така е в живота.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3f27b664f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Извинявам се, че това не е точно отговор на въпроса й, но горещо искам да посъветвам авторката. Аз лично не виждам истинска причина да не продължите връзката. Някои хора могат целия си живот да пропилеят без да изпитат и за миг това, което вие възприемате за даденост.
Въпреки, че завършвате 12 клас и няма да може да се виждате лице в лице дълго време след това, това не значи, че не можете да продължите връзката си като връзка от разстояние. 21 век е: има скайп, има фейсбук.. не е същото, но е по-добре от момчетата, които ще те разиграват в университета.
пък и пак ще се виждате най-малко веднъж в годината. Това само би направило моментите, в които сте заедно по-специални :)
Да, трудно ще е, но истинската любов в една връзка се тества точно в такива моменти на трудност и компромис със себе си и със света. Каквото и да направиш, обещавам ти, че ако издържиш с него през 4 години университет, после до края на живота си изобщо няма да съжаляваш за трудностите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 32eef86d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   До коментар 4-Как смееш да говориш такива грозни неща,виждала ли си се как изглеждаш отстрани?Не разбирам как побирате толкова много злоба и простутия в себе си?Без коментар.

До авторката-Ако вече не го обичаш просто го зарежи.Аз също съм имала много връзки с момчета,които не обичам,но съм ги зарязвала,защото осъзнах,че няма смисъл след като отново се чувствам празно,а и момчето не заслужава да бъде лъгано.

До повечето хора в коментарите-Толкова приятно ли ви става когато критикувате другите?Само знаете да казвате кое е грешно,но не и да дадете съвет как да се подобри.Хората имат нужда от разбиране,а не от критика и обиди.В живота всичко се връща и злобата,и комплексарщината ви ще ви се върнат двойно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bafe1ec825
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Авторката:
Единствената и според мен основателна и достатъчна причина, е че вече не го обичам по този начин. Все пак нямам власт над чувствата си, не мога да ги контролирам. Никой не си избира кой да обича и кой не. Наистина го ценя и обичам, но само и единствено като приятел.
А дори да не беше така, той ще замине да учи и евентуално да живее в чужбина, а аз оставам в София. Следователно края на връзката ни е неизбежен и не виждам причина да го отлагам просто наистина не знам как да подходя!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: eb772e369d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Той вече е усетил нещо, така че просто седнете и поговорете. Щом и заминава в чужбина, едва ли не се е замислял за вашата връзка.. Няма да му е като гръм от ясно небе.
И все пак мисля, че някой ден ще съжаляваш за него.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d3887003b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Колкото и да е изтъркано: "Маймуната се пуска от клона когато се е хванала за друг! "

Няма друг вариант има друг, дори може авторката да не осъзнава. И колко често се случва да не осъзнават (май се правят на луди? ! ). И аз неотдавна чух, че нямала чувства към мен, а това че е имало друг е чисто съвпадение??? !!!

Авторке, ако наистина не знаеш, отговори си има ли някой "просто приятел" около теб? Има сигурно е - чувствата не изчезват просто така, те се пренасочват. Смешно е твърдението, че нямате бъдеще, има повече от година докато "всеки поеме по своя път". Тези неща ги разправяш за да си успокояваш съвестта (хубаво е че още я има). Единственото е, че исках да завъртиш няколко десетки бройки преди да идеш студенка.

Това с оставяне на приятели? Само за последните няколко години има милиони и милиарди доказателства, че приятелството между момче и момиче - НЯМА!!! Каква е целта на тези предложения? За всеки случай да те чака като резерва, докато опитваш по-специални неща от само приятели? !

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 38cd58bad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Учудват ме някои от коментарите. Изкарахте авторката едва ли не дявол, само защото не иска вече да бъде с момчето.
Не го обича, това е напълно основателна и достатъчна причина.
Но ако смятате, че е по-добре да го гледа в очите и да го лъже-грешите. Ако на вас не ви пречи и ви харесва да си живеете в заблуда, не всички са така.
Освен това и двамата са супер млади, нямат 20 още. Колко от вас са останали с човека, с когото са били на тези години? Или не са правили грешки?
Всъщност не очаквам отговор, риторични въпроси са това.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 85dd5f4a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Струва ти се, че вече не го обичаш "по този начин", защото ти е прекалено сигурен и защото си се преситила на любовта му, защото вече го виждаш като "доброто момче". Но ако сте дълго време заедно, това си е вид изневяра. Разликата е, че не сте минавали церемонията в гражданското и ли в църквата и че нямате деца. Иначе всичко друго е равносилно на изневярата. Естествено е, че някой друг ти е завладял мислите, както предположиха по-горе. Но с голяма доза вероятност може да се предположи, че ако го оставиш, следващата ти връзка няма да е успешна и щастлива за теб. Дори и да не е сигурно, че ще си нещастна, нямаш и никаква гаранция, че ще си щастлива в новата си връзка. И ето че ситуацията се изяснява: изпускаш питомното, за да гониш дивото. Аз бих предположил, защо чувствата ти към твоето гадже са изсекнали - защото от дълго време си привикнала само да взимаш във връзката, без да се раздаваш. Ако промениш сама това съотношение, което е напълно в твоя власт, то ще усетиш, как чувствата си към същия човек избуяват с нова сила. То е обяснено от психолози, и не са прави тези, предимно мацета, които просто заявяват: "Ми, не го обичам вече пък, не мога да се насилвам!! ". Това е претекст да си правят каквото им скимне, но този маниер в живота не е добър, той е безотговорен. Защото така се учиш, че можеш емоционално да изсмучеш, да изконсумираш другия докрай и да го изплюеш, като някаква ненужна костилка. Това граничи с цинизма. Затова, смятам, че без да направиш опит да съхраниш връзката си, стъпваш на пътя на стервите, на циничния егоизъм, който не е успешен в перспектива. Този начин на мислене ви кара да считате, че всяко едно ваше желание, прищявка, трябва да бъде задоволено, стига само да му измислите и оправдание: "Вече не его обичам! "... Дори фактът, че толкова ти е неудобно да кажеш на приятеля си за промяната, да скъсате, да му разбиеш сърцето, издава вътрешното ти колебание, което всъщност е гласът на съвестта, който ти всячески се мъчиш за потиснеш. Трупаш си лоша карма.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 85dd5f4a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Имо много други, същите, като теб, които впоследствие остават самотни или разведени майки, и чак тогава им прищраква, и се сещат, колко идеално им е било с първото им влюбено гадже колко чудесно е било да бъдеш безкрайно обичан и обожаван! Пресни примери с мои познати – нещата си се повтарят с желязна закономерност, нищо ново под слънцето. И тогава пак ще почнеш да го търсиш, защото никога не си го губела от мислите си, държиш си го там, като първа резерва, и отиваш ти при безумно обичалия те човек, който ти е казвал, че никога няма да срещнеш друг, който да те обича колкото него, и тези думи са ти звучали като стар омръзнал шлагер, но в новата ти ситуация на сама с дете те ще ти звъннат в паметта, като спасителен сигнал. И ще почнеш да си го мислиш, и да правиш опити да те приеме обратно – вече с чуждото дете. Той, разбира се, вече няма да те гледа с тази широка влюбена усмивка и с тези безкрайно влюбени очи, ами ще ти покаже среден пръст. Дали защото вече си има жена, приятелка, или просто достойнство, но средният пръст ти е гарантиран. И си се оправяй в живота, има много такива теми тук - за самотните майки с деца, попрочети ги, това е вероятното ти бъдеще. Там върлуват озлобени и диви женища, по нищо не напомнящи милите и лъчезарни момичета, които някога са били.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d022d9d3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 25

Мале човече, право в целта. Направо толкова точен коментар си написал, че е достоен да се покаже в някоя вечерна емисия новини. Шапки долу.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker