Милион въпроси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Милион въпроси
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1233 пъти
Аз съм момиче, на 14 години. Не знам защо, но в последните ми 2 години постоянно си задавам въпроси като '' Съществува ли Бог'', Кога ще дойде краят на света? Защо съм се родила? Ние хората имаме ли мисия? Има ли живот след смъртта? Как се призовават духове? Съществува ли нещо като '' сила, която ме пази''... Подобни въпроси си задавам почти всеки ден. Не е ли малко странно да си задавам такива въпроси. Все пак съм просто на 14. Също така съм проучвала много неща в интернет, относно духове и т. н. Дори веднъж не можах да заспя, защото четох нещо, свързано със смъртта и живота.. Опитвам се да не мисля за такива неща като смърт, живот и духове... Но не се получава. Чувствам се така сякаш съм вманиачена по такива теми... Според вас защо си задавам такива странни въпроси?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2d8fed05b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети книгите на д-р Майкъл Нютън. Има ги сканирани в сайтоже като spiralata, izvorite. Има и много други автори, които чрез научни методи са се докосвали до отвъдното и дори са описали статистически голяма част от структурата и характеристиките му.
Изводите, до които стигат, са че тук сме за да се учим. За да експериментираме и грешим, и да събираме преживелищна информация, която да анализираме "оттатък".
Тези истории с духове в по-голямата си част са измислици. Духовете не са съвсем свободни и не могат да правят точно каквото си искат. Има си духовна йерархия, която се грижи за всичко.
Хубаво е, че си задаваш подобни въпроси. Имаш голям духовен потенциал.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9278158a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всъщност е напълно нормално, според мен това са най-важните въпроси на този свят.
Хубаво е, че търсиш истината.
Дали има бог, според мен има, но всеки го чувства различно.
Имаме ли мисия? - Според мен имаме и тя е да сме щастливи и да сме полезни за другите
Дали има живот след смъртта не мога да ти кажа, но интуитивно чувствам, че има
"Съществува ли сила, която ме пази". - всеки вярва в различно, според мен когато живеем щастливо, правим другите щастливи, когато сме полезни за обществото това води до вътрешно дълбоко удовлетворение, вътре в теб кипи ентусиазъм и цялата тази позитивна енергия до голяма степен определя съдбата ти. Според мен има знаци от съдбата. Кой както иска да го нарича.
Истината е, че за да осъзнаеш тези неща, няма как да ги разбереш единствено с логика, това са нещата, които сам чувстваш на интуитивна основа, а интуицията съществува със сигурност.

Дали съм прав или не- за някой друг- Не знам. Но съм прав за себе си. Всеки има своята истина и аз не я натрапвам на никого, защото всеки я усеща различно.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: beb05713d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много сте сладки! Доведената ми дъщеря е на 14. При нас въпросите са: мога ли да си взема коте, а куче, а папагал, а канарче, а бяла мишка, а малко порче и също така искам да ида на море, на кино, на сафари в Африка, на курс по актьорско майсторство, на йога, и също искам обувки с висок ток и да ме запишете на екскурзия до Марс. Ако я слушам истински, означава да полудея. Обичаме ви, дечица златни! Не си тровете главиците с "важни" въпроси. Най-важната ви задача днес е да сте здрави и усмихнати. А защо живеете? Защото сте прекрасни и ни носите радост, затова.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 13c265ea8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интерес, любопитство? Всеки човек от време на време се заема с екзистенциалните въпроси. Можеш да намериш милиони отговори, почти никой няма да е съвсем доказуем. В крайна сметка си родена, знаеш, че това се случва благодарение на един бърз сперматозоид и една готова яйцеклетка. Чисто биологично това е ясно. Имаш ли душа? Да, аз вярвам, че хората имаме души. Не знам как се обяснява вътрешния ни глас, това което чуваме в главите си докато четем, още по-малко разбирам интуицията. Вярвам, че всичко в хората е една купчина енергия събрана в простата човешка материя. Приемам, че понякога тази енергия в нас действа в наша полза и се явява като силен и необясним усет за определени неща. Ставаш сутрин и някак си знаеш, че трябва да минеш по друг маршрут към училище/работа, после разбираш, че е станала катастрофа по обичайния ти маршрут. Интуиция. Родила си се, имаш инстинкт за оцеляване, имаш нужда от социална среда, от занимания, от чувства и преживявания. Жива си и трябва да живееш, поради някакви причини. Невъзможно е никога да не засегнеш чужд живот и да не оставиш следа. Да кажем, че си купуваш вафла и в същия ден някой си Иван много е искал вафла, но в магазина е нямало такава. Индиректно си засегнала живота на Иван. Самият факт, че си жива променя много неща. Представям си го като една глобална мрежа от зависимости. Всеки живот докосва много чужди животи, директно или индиректно. Всеки живот оказва влияние върху природата- барбекю, лагер на открито, рециклиране или липсата на такова, че дори и простото ни дишане. Може би простият смисъл на животът е да се усмихнеш на някого, което да му даде мотивация и позитивна енергия и благодарение на това, той да измисли нещо в полза на човечеството...? Кой знае? Може единствената причина да си жива да е да си изживееш живота, за да може три поколения по-късно в рода ти да се появи гении или пък прекрасен оратор, а защо не духовен водач.

Имам разбирането, че всичко е една сложна мрежа от събития, срещи и влияние. Не търси смисъла отвъд. Прекалено е дълбоко и изобщо няма да ти е трудно да изпаднеш в лошо емоционално състояние. Живей, защото си родена. Няма особено значение дали душата ти ще отиде в рая, дали ще се преродиш, или ще се разпръснеш на малки частици и ще се рееш по цялото Земно кълбо, наблюдавайки живота на другите, предпазвайки ги от грешки. Преди всичко останало, ти си тук и сега.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 19dd703bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Въпросите изобщо не са странни, а глобално-екзистенциални. Всички си ги задават, но като не намират отговор ги запращат в "девета глуха" откъдето понякога изплуват за кратко. Вероятно, когато се влюбиш, започнеш работа, създадеш семейство, деца, тогава и ти ще мислиш повече за други неща.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b6668457c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Да, Всевишния - Бог съществува и владичествува над всичко. За да изпълни плана Си, позволява сегашното състояние на нещата да се задълбочават докато настане края. Края на света ще дойде скоро след като се изпълнят определени условия посочени в Словото Божие и се покажат знамения. Някои от условията са - масово отстъпление от Христовата Вяра, морална и сексуална деградация на хората, преследване на християни и идването на световен лидер който ще се представя за "бог", ще върши чудеса и личби чрез сатаната и ще иска да му се покланят като на "бог". Към този край се стреми сатанинското сборище или така наречените либерали. Личби които Бог ще покаже за свидетелство, че края идва - дим, огън и кръв, слънцето ще стане черно "като струнено вретище" а луната червена "като кръв", хората ще изпаднат в объркване и меланхолия а "силите небесни ще се разклатят". След тези събития ще дойде Господ Иисус Христос с ангелски армии за да изтреби до крак всички които са с антихриста. Антихриста ще събере земните армии и двете армии - небесни и земни ще се срещнат на мястото в Изрел наречено Армагедон или Ар Мегидо където всички с антихриста ще бъдат убити а антихриста и неговия лъжепророк който го е представял за "бог" ще бъдат живи хвърлени в огненото езеро приготвено за дявола и неговите ангели и където ще бъдат изтезавани с огън и жупел завинаги. В това езеро ще бъдат хвърлени в последствие и всички които са били с антихриста, приели са печата му и са били против Бога. Сатаната ще бъде заключен в тъмница за 1000 години за да покварява хората и тогава ще настане 1000 години мир и земен рай под ръководството на Христос. След 1000 години дявола ще бъде пуснат, ще събере земни множества и ще отидат да воюват срещу Христос и тези с Него. Тогава Всевишния ще изпрати небесен огън и всичките тези множества ще бъдат погълнати а дявола хвърлен в огненото езеро при антихриста и лъжепророка. Тогава сам Твореца на вселената ще дойде и земята, моретата, небесата няма да устоят пред лицето Му и всичко ще се разпадне. Всевишния ще седне на висок бял трон и ще съди живите и мъртвите по записките на постъпките от техния живот и който не е записан в книгата на Живота ще бъде хвърлен в огненото езеро, смъртта и ада ще бъдат хвърлени в огненото езеро. После Всевишния ще създаде наново всичко, няма да има смърт, нито болка, нито сълзи, нито страдания, защото предишното ще е минало.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d5512ddc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много ви благодаря за коментарите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d5512ddc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Сега имам друг въпрос? Никой от семейството ми (според мен) не си задава подобни въпроси. Мислят си за нормални неща. Защо при мен е различно?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d5512ddc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Също така през нощта, когато се сетя за тези неща през нощта, започвам да се страхувам, но не знам защо. Също така понякога ме е страх да заспя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker