А които учат в чужбина ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

А които учат в чужбина ?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1201 пъти
Аз съм авторът на темата в този сайт „Да се захващам ли сега с гаджета“, който иска може да я прочете. Там всички, с изключение на един ми казаха, как човек трябва да има опит с връзките от по - рано, а не чак когато стане на 25 - 30 години, че като студент средата на човек е по - широка, отколкото когато започне работа и т. н. Но в такъв случай си мисля, че българите, които отиват да учат в чужбина, (аз не съм от тях ) нямат такива възможности, освен ако тук не са си намерили гадже, преди да заминат. Просто защото там ако ще и да има нещо като българска група, възможностите за избор и грешки са значително по - малко, а с чужденци според мен е по - трудно да се хванат, освен ако не планират да останат да живеят там и след като завършат. А дори тези, които учат задочно в България също нямат толкова широки контакти с хора. Та в такива случай как хората могат да си намерят приятел/ка, като същевременно да следват плановете си за образование и кариерно развитие, които за мен и за тях са също толкова важни, колкото и връзките?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: c6b4c6c24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти пък какво толкова си се запритеснил за студентите в чужбина :) Ти тях не ги мисли, оправят се някак.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 77092782f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Tи нито ще завършиш, нито гадже ще завъдиш. Дано има кой да те дундурка, докато си философстваш.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3bec9edb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Какви са тези разсъждения. Отиват учат, забавляват се, срещат различни партньори, каквото съдбата поднесе. Моля те "отвори си съзнанието и очите", в живота не всичко е черно и бяло. И в България да си и тук да учиш пак можеш да си намериш гадже чужденец. В животът паралелно вървят много неща. Тези които се отдадоха на учене и оставиха изборът за партьорство по-късно останаха сами. Все си мислех, че това е било присъщо за преди повече от 20 години, но като чета тук в последно време, млади хора с разсъждения на баба ми, чак не мога да повярвам как е възможно. Някога е било комунизъм не е имало нет, но сега светът е отворен, информацията достъпна, откъде такава затвореност и ограниченост не мога да разбера.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 914773acc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "а в такива случай как хората могат да си намерят приятел/ка, като същевременно да следват плановете си за образование и кариерно развитие, които за мен и за тях са също толкова важни, колкото и връзките?"

Първо - не всичко, което е важно за теб, е важно за другите.
Второ, не си дал собствената си дефиниция на връзка.
Трето - откъде реши, че българските момичета и момчета, излизат само с други български момичета и момчета ?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f69360a40e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз бях единственият в онази тема (8), който те посъветва да дадеш приоритет на образованието си. За връзка не ти трябва опит, както те съветваха другите - и тия с много "опит" нали са имали първа връзка? Значи без никакъв опит са осъществили връзка. :D За връзка са нужни привличане (външно или материално за материалистите/материалистките) и запознанство, комуникация. А за стабилна и удовлетворяваща връзка са нужни още качества като интелект, духовно развитие, широк мироглед, емпатия, материална независимост. Успешна връзка не значи само тя да е по-продължителна от 3 години. Много хора остават във връзка въпреки, че са неудовлетворени от нея. Тия с многото "опит" са хората с много неуспехи. Като всеки умен, можеш да научиш от тях какво да не правиш и да прескочиш направо на успехът им. Но никой от тях не каза дали е намерил подходящ партньор и съвети за това. Предполагам повечето от тях нямат такива или все още са неудовлетворени - един щастливо обвързан човек едва ли има време за тоя сайт. Отминалите изживяни емоции от краткотрайни връзки няма да те хранят когато годините си минават. Радостта от живота не е само в младостта. Сиурен съм, че не искаш да живееш със спомени по отминалата безгрижна младост, както правят неудачниците, а да живееш с чувство на удовлетворенст до края на живота си. Подсигури си бъдещето, дали с учене у нас или в чужбина, а след това (стига наистина да искаш връзка, а да не си от тия, като мен, на които им е по-добре сами) ще намериш подходяща разумна жена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker