Къде са онези свестни, добри и красиви жени, които си стоят сами? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде са онези свестни, добри и красиви жени, които си стоят сами?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 11265 пъти
От ивестно време насам чувам от различни места, как имало свестни, добри и красиви жени, обаче те си стоели сами, защото не можели да си намерят приятел и едва ли не тях не ги искали.

Предполагам, че някои от жените, които четат и пишат тук ще се оприличат на такива, за това ми е любопитно да чуя тяхното мнение. Интересно ми е те къде търсят половинка, как подхождат и защо според тях не им се получават нещата.

И въпрос към всички останали - как решавате за себе си, дали сте свестн и добри хора? Красотата няма да е коментираме - всеки си има огледало в къщи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 137

преди: 5 години, 8 месеца
hash: d04012b94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   " свестни, добри и красиви жени" свободни няма. То само красиви да са, пак са заети, защото винаги имат 3-ма, 4-ма под ръка, когато трябва да сменят сегашния.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ff78f8e6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Ха-ха-ха, ти ЛУД ли си? !
Всичко свястно е отдавна окупирано... Ама буквално от 13 годишна възраст! Не само е окупирано, ами и опашки стават, и с години се чака, ако въобще те огрее!
Чувал ли си израза "стара мома"? Е това са точно едни такива "свестни, добри и красиви жени", които кой знае защо цял живот си стоят сами... :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0557941f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Преди се самоопределях като "добра и свястна", но сега не. Питаш на основата на какво и ще ти кажа - вярвах в истинската любов, през целите си тинейджърски години исках сериозна връзка, а не нещо повърхностно, никога не съм имала фриволно поведение, не съм егоист или поне не бях, рядко съм се подигравала на някого и обикновено е било, когато ме провокират, никога не съм обичала да се хваля или самоизтъквам и пр. За много хора това, че не пуша и не пия също е индикатор за "свястност", но аз не съм много съгласна с това, защото познавам хора с такива пороци, които не са злонамерени използвачи или интриганти.
Търсила съм потенциален партньор от училище или компании, с които съм се събирала. Като по- малка избягвах да показвам, че изпитвам чувства, защото ме беше страх от подигравки, но като по- голяма започнах да ги демонстрирам с погледи или опити да заговори въпросното момче. Уви, или се оказваше обвързан, или нещо друго се случваше.
Преди си мислех, че проблемът е в стилът ми и тениските на групи, но като върна времето назад осъзнавам, че това много често не е било нито повод, нито причина, защото познавам други момичета, които се обличаха така, а им вървеше. Да, отнесох доста неверни квалификации, но не това е била главната причината да не ми върви. Вървеше и на по- непривлекателни и по- неподдържани момичета от мен, без изобщо да са се обличали така. Донякъде бих добавила това, че поведението ми беше по- агресивно, но повечето тинейджъри са такива, а съм срещала много по- нагли и агресивни жени от мен, на които също им върви в любовния живот.
В 12- ти клас реших да сменя стила и да се покажа в друга светлина. Дори на изпращането и на бала бях с рокля, грим, прическа, маникюр и пр. и повечето хора не можаха да ме познаят. Беше шок за всички. Уви, нищо не стана и след смяната на стила.
Причините да не ми върви вероятно са повече от две или три и част от тях сигурно се крият в мен. Но съм забелязала, че повечето мъже харесват сериозните и свестни жени само на думи, а в действителност изобщо не ги отразяват. Прави ми впечатление, че много мъже са готови да се борят за леките си приятелки, като полагат всички усилия да ги променят към по- добро, угаждат на всякакви скъпи и излишни приумици като скъпи парцалки, скъпи прически, скъпи обувки, като същите тези момичета няма да умрат, ако облекат нещо по- евтино, нито ще ослепеят, ако пропуснат няколко дни в мола или кафенето за да отидат на разходка сред природата или прочетат някаква полезна информация. Но масата мъже впрягат безумни сили за такива жени, потъпкват си достойнството, преглъщат изневери и лъжи, за да може принцесите им да са щастливи. Може би се вживяват като принцовете, които спасяват такива момичета от собствената им гибел, знам ли. Дори два пъти коментирах на темата на такова момче, което било готово да се докаже като мъж и да се бори за приятелката си, която излиза с 40 и кусури годишен. Съжалявам, но малко от тези жени се променят и то, когато те решат.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 40aa52cabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Аз съм мъж и съм останал с впечатление, че такива жени има, но... По-мое мнение те очакват по-някакъв чудодеен начин да станат нещата при тях, по-някаква щастлива случайност, самите те не си търсят целенасочено мъж, не излизат, не ходят по-заведения, не правят нови запознанства, ако някой прояви инициатива към тях са по-резервирани и подозрителни и т. н. Накратко - пасивни са и по-трудни за опознаване и общуване. Те самите са недоволни от това положение, но трябва да предприемат нещо да разчупят ледовете около себе си и да са по-инициативни, отворени и лесни за комуникация.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8d6d63170a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Свестните, добри и красиви жени едва ли ще скочат на такъв като теб... улавя се в част от текста ти злобичката хаххахаха
Иначе аз не съм свястна, красива и добра.
Аз съм много красива, уважаваща себе си жена и достатъчно "кучка" за да напомням по един достоен "кучешки/ вълчи" начин на нагли навлеци да не ми дишат въздуха.
И факт е, че само с българи ми се налага да изкача звярът в мен.
Затова и съм далееееч от българи макар, че и тук някои само като чуят бг реч се оцъклят на мига и цирка започва...

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c8679b7ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Каква хубава тема
Първо тези жени или са пасивни романтички и чакат мъжа да ги отктие, или са разочаровани от минала връзка и не искат да рискуват отново да бъдат наранени. Разправят на всички че сами им е много по-добре и дори си вярват.
За това като какъв човек се определям:
Аз мисля, макар че ще напиша голямо клише, че жената е огледало на мъжа.
Бившият ми беше нервак, обиждахме се и се карахме постоянно.
Сегашният ми приятел е кротък човек който ме превърна в коренно различна жена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bf855de25a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Има такива жени (като мъж на 30 го казвам). Имам една позната от работа - добра, красива и свястна, на 28. Сама си стои. На мен не ми харесва, защото просто не е мой тип. Прекалено е логична, имам чувството, че говоря с мъж като си говоря с нея. Като се напие обаче става съвсем различна - става много "флираджийски" настроена и се мята на много мъже. Това още повече ме отказа от нея и сега сме си само познати/приятели.

Имам една друга позната - на 27. Добра, свястна, сладка. Не знам какъв ѝ е проблема, та все отхвърля всички мъже, които са ѝ предложили. Понеже е в компанията ми знам че и мъже от общата ни компания са ѝ предлагали, съвсем нормални свестни мъже при това, но тя все ги отхвърля и после се жалва как била сама и нямало мъже. Странно е.

Едно друго само момиче също на 27 знам, девствено. Голяма красавица. Никаква връзка с реалността обаче. Не знам принц ли чака някакъв или какво.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 48a7b324dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Мен често са ме питали защо съм сама, макар че аз лично не се определям нито като първа красавица, нито с кой знае колко добър характер, на моменти съм доста особена. Но явно впечатлението, което оставям, е друго. Не знам за другите жени, които нямат приятел/годеник/съпруг как е, но при мен е личен избор. Просто към днешна дата така се чувствам добре. Не вярвам обаче да съществува жена, която никой да не я иска, както си написал/а, по-честият случай според мен е, че не я иска този, който тя иска. Изпадали сме (почти) всички в тази ситуация. :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 336f451705
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Хората като цяло имат склонност да се надценяват в собствените си очи. Без значение мъже или жени. Така че ако някой си мисли че е свестен добър и красив, е неговото мнение, не факт.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a0ca7f8093
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

10.   Това, че чуваш (четеш) истории за такива жени (най-вероятно разказани от самите тях) не значи, че е така.
Не съм чул жена да каже: "Аз съм капризна, своенравна и тъпа и за това съм сама. "
Най- често казват: " аз съм горда (разбирай своенравна), със самочувствие (капризна), уникално умна (тъпа) и мъжете ги е страх от мен защото ги превъзхождам по всичко (освен това съм и грозна). " Или нещо подобно. ;)

И най-вече подобни излеяния НЕ са придружени със снимка ;)

Тъй че споко. ;)

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3428728a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Как се самоопределяме като свестни и добри?
Не си правя самооценка. Помня, че в гимназията ме изпитваха точно на такъв урок по психология и учителката ме попита, как се прави самооценка. Естествено, казах ѝ онова, което пишеше в учебника, паметта може би ме лъже, но самооценка=успех/претенции. После ме попита за колко бих се оценила, отвърнах, че не е моя работа да си давам оценка, защото имам емоционално отношение по въпроса и не мога да бъда обективна.
Знам само, че се опитвам да бъда добър човек и не го правя насила, искам да съм добър човек. Понякога гледам на себе си като на дете, на което също така съм и родител. Опитвам се да накарам разумната част от мен, да укроти неразумната. Друг път се сблъсквам с лоша ситуация и решавам, че е по-добре да дам воля на всичките си чувства и емоции. Премислям дали думите и действията ми ще наранят някого. Личните въпроси ги решавам със сърцето, въпросите за оцеляването с главата. Предполагам, че всичко това ме прави поне малко свестен човек. С времето си изградих стереотип за добър и свестен човек, старая се да следвам този стереотип, искам, когато съм на 30 години да влизам в този образ и да е естествен за мен. Чета романи за удоволствие и учебници за образование. Пия кафе за успокоение и вода за хидратация/здраве. Търся баланса навсякъде около мен, защото понякога съм безкрайно объркан човек и допускам грешки. Сега, след като ме опозна, сигурно осъзнаваш, че не съм съвсем нормална в размишленията си, но можеш да решиш какъв човек съм на база на написаното.
Как се запознавам с бъдещи партньори?
С приятеля ми имахме куп общи познати, един ден той ми прати покана за приятелство във фейсбук. Приех го, защото съм го виждала на живо... всъщност го приех, защото на момента се чувствах отворена към нещо ново, обикновено добавям само хора, с които съм разговаряла. На следващия ден си уговорихме среща, понеже и двамата не си падаме особено по онлайн общуването. Срещнахме се в градска градина, пихме кафе и влязохме в магазин за картини, защото и двамата обичаме да рисуваме. Останалото е история. С бивши мои приятели сме се срещали в приятелски кръгове. Обикновено с това се занимавам в свободното си време, излизам с приятели, понякога се случва така, че се запознавам с техни приятели или пък заедно с компанията се заговаряме с хора от съседната маса. Понякога тези запознанства се превръщат в нови приятелства, а понякога тези нови приятелства се превръщат в любов. Освен това се срещам с хора около работата/университета ми. Никога не съм имала профил в сайт за запознанства и никога не съм приемала някоя социална мрежа като място, на което да търся любовта. Оставям го на случайността.

Защо не ми се е получавало с всички връзки?
Защото не може всичко да е в розово и да има цветя навсякъде. Понякога хората не си пасват. Откривам грешки и в собствения си характер, но ако променя всичко в себе си, няма да съм истинска пред останалите. Най-общо казано, винаги съм търсила човек, с който взаимно да си търпим глупостите. Ако не се търпим, е, случва се, не е бил Човекът за мен.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c3e2bc3c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

12.   Не се самоопределям и не си слагам етикет като стока на рафт в магазин
За вас български мъже не си мърдам пръста, не полагам никакви усилия и не ви искам по никакъв начин в живота си!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8fa4564c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Аз се мисля за хубава, до колко съм добра... не знам, но не съм лош човек със сигурност, не правя зло на хората, но това не ме прави добра. Свястна, ами зависи какво разбираш под това. Ако свястна означава да не излизам от вкъщи, да не се забавлявам, да не пия и да не пуша, да съм девствена... ами не съм свястна в такъв случай. Имам си своите луди нощи и истории, които не са за разказване. Но не съм и златотърсачка, не въртя мъжете, които ме харесват, колкото да си поддържам егото, не лъжа и не използвам хората.
От година и половина съм сама и не мога да срещна подходящ. В собствените си очи може и да съм хубава, свястна и добра, но щом толкова дълго съм сама, може и да не е така. Хубавата стока не остава дълго на рафта все пак.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 23010d3113
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Според мен това се случва, просто защото съответните дами едва ли не чакат някаква супер взаимност - тя да го хареса още от първия път, той нея и т. н. и т. н. А не да ѝ е симпатичен и да му даде шанс. И аз като млад, когато ставаше дума за гадже исках да има здрава тръпка, не можех просто така да тръгна с някоя. Ако съм поддържал по-дълга "връзка" е била само сексуална и ясно съм показвал, че е такава. Т. е. привикчавш сия да си се пердашите и толкоз.
Нямам друга идея, защо се получава така. Ето например, жената имаше едни колежки-страхотни мадами... и като визия и като интелект, не някакви меркантилни, не само да гледат да гуляят, обаче вече мчинаха 40 г. и са си сами. А съм ги наблюдавал, защото когато се запознах с жената, те бяха около нейната възраст - 26-28 г. Но така си и останаха, а едва ли не е имало оферти.
Един съвет към дамите - както сте в разцвета на силите, зрелостта и хубостта си, т. е. около 25 -28 г., само за няколко години вече минавате в графата "стари моми". Да, никога не е късно, а и на 30 г. и нещо да сте, пак е ок, но кръгът от подходящи партньори се стеснява все повече. И много момчета-дори ваши познати, съученици, състуденти и приятели, които не са ви били интересни докато сте на 20, сега осъзнавате, че са станали страхотни мъже-за ваше съжаление обаче, отдавна заети. С две думи, много не подбирайте, давайте шанс на мъже, към които имате все пак сексуално привличане и поне на пръв прочит ви пасват като интелект виждания и т. н. Не е нужно да чакате да се влюбите в някой от пръв поглед и той във вас.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1c362afeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Къде ли - никъде и навсякъде. Със сигурност няма магазин за свестни мъже и жени. Въпрос на среда, на късмет, на съдба е всеки да срещне подходящия за него партньор, който не е е непременно "красив, висок, млад, богат" или "красива, умна и добра". Който живее с клишета, си остава с тях и с някоя и друга котка.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c5fc5cf1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Познавам такива момичета. Защо не им се получава... стават прекалено удобни, угаждат и бързо стават безинтересни на господата.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b5808a361e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Аз съм поддържано момиче, външния ми вид е един от основните начини да изразявам себе си. Красива съм, но не по онзи типичния начин. Вида ми е по-скоро alternative и бунтарски. Гримирам се, имам цветна коса, дрехите не са ми парцаливи и само черни като на типична метълка, нося дрехи по мен, обичам много блестящи дрехи, цветни, ексцентрични. Доста тренирам и може да се каже, че имам хубаво тяло. Някои хора понякога определят стила ми като курвенски, но не ми пука. Имам много интереси, главно към изкуство, с това се и занимавам. Свиря на китара, занимавала съм се с актьорство, второто се надявам и професионално един ден. Имам много приятели, обичам да излизам, да пийвам с поводи, да се забавлявам. Рядко пуша. Едно време бях умряла за любов, така да се каже, бях много влюбчива, но някак си осъзнах, че просто НЕ ми върви в тази сфера. Мъжете полудяват по мен. Мога да имам почти всеки, когото поискам. Но и малкото пъти, в които съм била влюбена силно, винаги е в крайно неподходящ. И не, не харесвам много по-възрастни от мен, звезди, побойници, наркомани. Това ме отблъсква. Само веднъж се случи впоследствие да разбера за един, че е адски пропаднал. Останалите по-скоро имаха някакви чисто личностни проблеми - страхливи, не можеха да ме разберат, не знаеха като цяло как да приемат, че една жена е наистина влюбена в тях... просто или някакви дечица, или абсолютно неосъзнати и неориентирани. Аз пък съм много борбена, направо все едно аз съм мъжа - докато не направя всичко възможно и не дам всичко от себе си, не се спирам. Отдавала съм години на такива хора, но накрая просто свършвам изцедена и разбита. Просто НЕ знам защо се привличам от такъв тип хора... в началото ми се струват винаги забавни, приветливи, понякога дори и за умни съм ги бъркала... но накрая се оказва точно обратното, но е друг въпроса колко време ми отнема, за да го приема. Никога не съм имала дълга връзка, просто защото не мога да съм с човек, към когото нямам чувства. Хората, които са ме харесвали и са искали сериозни взаимоотношения с мен просто... не знам... някак си са ми били направо скучни и не сме си пасвали. А насила нещата не стават. Понякога ми е мъчно като гледам всичките ми познати и приятелки с гаджетата си, а аз вечно без. Може би съм в грешната среда, та не намирам подходящ, знам ли. Виждала съм как добри момчета се борят до последно /като мен/, за някакви леки момичета, които постоянно им изневеряват или използват. Аз например съм доста логична, повечето ми приятели са мъже и си ме приемат като брат все едно. Нямам типичните женски залитания, например да твърдя, че обичам някого, да съм във връзка с него, но не знайно как друг изведнъж ми е привлякъл вниманието и край. Обичам ли един човек, с него ли съм, няма да погледна друг, ако ще да съм пияна, да ми се прави много секс или да съм се скарала с човека до себе си и такива. Имам ли проблем, разговарям, а не бягам. И може би това дразни повечето мъже, защото търсят слаби жени. Омръзнало ми е семейството ми и приятелите ми постоянно да ме питат няма ли да си намеря някого.. как да стане като буквално винаги едно и също се случва. Да не говорим, че и повечето мъже направо се плашат от мен, в малък град сме, всички се познаваме и хората като видят различен и веднага се обсъжда. Знам много добре какво се говори за мен, а повечето са глупави и веднага това ги спира да се занимават с мен, дори и да ме искат. Аз мога много да дам на някого, но вече съм изморена просто и не знам дали искам вече да се отдавам на когото и да било, след като отсреща винаги получавам едно неразбиране и подигравка...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 21759442d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   авторе, дефинирай какво разбираш Ти под 'свестни и добри'.
Иначе да, красотата е нещо субективно.

А на въпроса ти - според мен и 'светстни' и 'несветсни' почнат ли постоянна работа вече нямат толкова възможност да се запознават с нови хора - това е проблем на много хора, които не са си намери половинка, не са срещнали подходящ човек, с който да си пасват до към 24-25, и на жени и на мъже. Е, зависи от работата, но в повечето случаи и жените и мъжете в България работят работа, която ги ограничава доста в социално отношение, а и като сложиш и времето, което се губи в пътуване от работа до вкъщи..
Лесно е да си богата наследница/наследник и само да си обикаляш по разни места да си търсиш човека.
Друг фактор е, че и жени и мъже, ако са били разочаровани в любовта като по-малки са някак си обезверени към любовта и подхождат резервирано към всеки нов човек. Не мисля, че е редно да ги виним за това.

Според мен всички хора, които наистина са щастливи от връзката си са просто едни големи късметлии. Познават се по това, че не са злобеещи и не са бъркат на никой човек как си живее живота и какви житейски избори е/не е направил/а.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ad47b1c590
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Тези жени са си препатили от неподходящи мъже и някак нямат желание отново да бъдат наранени и точно затова са предпазливи.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 699d6cc859
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Съгласявам се с №16. Добрите и свестните момичета не обичат да играят игрички, искат да обичат партньора си и да дават, което ги прави скучни и биват изоставени. После стават подозрителни към всеки следващ или се отказват да търсят сериозна връзка.

Мъжете масово харесват кифли, каквото и да говорят тук.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 699d6cc859
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

21.   14 - изразът "стара мома" съществува само в България, където хората прекалено много се бъркат в чуждите работи и предполага много закостеняло мислене.

Ясно е, че дори не ти е хрумнало, че много жени предпочитат да са сами и не ги интересува изобщо как ще ги нарича някакъв непознат в нета.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 141c5f905e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Мъж съм, познавам няколко такива девойки. Красиви, лъчезарни, усмихнати, образовани и не се натискат на никой. Останал съм с впечатлението, че такива жени чакат принца на белия кон. Поради това все си стоят сами. Те си "знаят цената" така да се каже, и не биха излезли с някой не до там симпатичен и успял мъж. В същото време не излизат и с типичните селски бекове с шкембаци и стари БМВ-та, просто защото са интелигенти и няма какво да си кажат с такъв тип хора.
Чакайки принца на белия кон, тези дами релаксират като гледат сериали вкъщи, четат книги и пътуват. Тях рядко можеш да ги видиш по дискотеките или селските клюкарски кафенца.
Много бих искал такава жена да ме забележи, но за тях съм винаги приятел. Явно и аз не съм толкова красив, обаятелен и с престижна професия.
Но когато тези дами остареят, виждат, че принц на бял кон няма, и веднага се хващат за първия срещнат като удавник за сламка.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e1f012eb2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Така е, за себе си ще кажа, че искам истинска любов и искрена взаимност, които не смятам да търся с пробване 'връзки'.

Вече не се надявам на нищо, защото виждам какви са хората, затова не търся любим или приятели.

Рядко общувам с едни и същи хора, за да не се привързвам, обичам да общувам, и умея да разбирам човека срещу себе си, но аз не допускам до себе си, просто няма смисъл.

Хората ме изоставят, винаги, било то - емоционално с недостатъчните си емоции към мен или физически - изчезвайки, защото виждат, че имам особен характер, а именно - мога да обичам. Всъщност, така беше докато бях малка, дори в собственото ми семейство. Сега, освен особеността ми да обичам силно, имам и много изкривявания поради миналото си. Сега... сега, не мога да кажа, дали някой би ме изоставил, защото не допускам никого, но най-вероятно биха ме изоставили и биха ме наранили, аз съм си все същия чувствителен човек, макар и вече смачкан, а хората са си все същите.

Разбира се, има такива като мен, но няма как да се срещнем и да живеем нормално един с друг, чувствам, че ми е невъзможно.
Чувствам, че ако избера да живея като повечето хора (връзки и обяснения в любов на повече от един човек, раздели, съпруг, който все някога ще ме излъже или изостави, деца, които ще пораснат и ще си тръгнат... ) ще се чувствам лъжовно, винаги, дълбоко в себе си ще изпитвам разочарование.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 762e991590
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Жените, коитоса без мъж обикновено все намират кусури на мъжете. Търсят принца, който е в главите им и никога не го намират.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 762e991590
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Жените, които са без мъж обикновено все намират кусури на мъжете.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c3dc32b929
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

26.   Номер 16, ами като не са доволни от какви мъже си патят, защо тези жени от примера ти не престанат да си избират мухльовци и да започнат да си избират свестни мъже, които няма да се гаврят с тях?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 149a2f4a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Имам позната на 38г. Изключително хубави черти на лицето, тялото също е много хубаво за жена на толкова години - много по-млади жени могат да си мечтаят за такова тяло. Мога да я определя като хубава със сигурност. Но е сама... За добра и свястна критериите на всеки са много различни. За нея конкретно не мога да твърдя със сигурност, че е добра и свястна, единственото, което съм установил със сигурност е, че е малко особена и има някои странности (то кой няма всъщност). Основната причина да е сама обаче мисля е друга - има прекалено завишени и нереалистични критерии към мъжете. А обожатели не й липсват.
Аз съм на 32 и също съм сам, като замисляйки се и при мен май причините са от подобно естество.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 154e51d4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

28.   Авторе, "От ивестно време насам чувам от различни места, как имало свестни, добри и красиви жени, обаче те си стоели сами, защото не можели да си намерят приятел и едва ли не тях не ги искали. ", това ти изказване говори, че ти не вярваш в съществуването на такива жени, което говори за песимизъм. До тук добре, дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна е въпрос на спор между песимисти и оптимисти, но в изказването ти прозира и озлобление, а жените усещат озлобените индивиди и естествено не искат да имат нищо общо с тях - че кой иска връзка със злобен индивид! Няма свестни, добри и красиви човеци, има човек, който ти допада или не, човек, с когото ти се иска да продължиш опознаването и човек, който не провокира в теб добро.
Според мен си тръгнал в погрешна посока, отрицанието те заслепява, фокусирал си се върху негативните страни, а не виждаш хубавото, нямаш вяра, не търсиш, а разсъждаваш.
Знам, че точно ти няма да ме разбереш, постът ми е по-скоро към такива като Черната Събота - "когато искаш да свършиш една работа-търсиш начин, когато не искаш-оправдания много", казано с други думи "ту му млякото горещо - ту му друго нещо", а може би "на Сърдитко Петко - празна му торбица".
Дали един човек е красив можеш да определиш от пръв поглед, дали е добър и свестен ти трябва време, мноооого време, трябва да му дадеш шанс да ти покаже кой е, трябва ти да си искрен и почтен с него, а не да го гледаш под лупа и да търсиш раковото образувание в клетката.
Общо взето, не мисля, че повече ще пиша в тази тема, злобата и предубежденията не са ми по вкуса - очакването ми е това да е поредната тема "вие мъжете, вие жените", няма ВИЕ, има човека срещу теб с всичките му достойнства и недостатъци.
Между другото, авторе, ти защо не написа как се виждаш пред огледалото, когато търсиш, какво предлагаш, ти свестен ли си, добър ли си, в какво се изразяват тези ти качества?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 85ee5c9ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Уважаеми авторе, в нашата страна, а и не само тук, всичко е сметкаджииство. Не било всичко колата, апартаментът и почивката. Е, така е. Иска се и 20% умение в общуването и 1% късмет. Живеем в свирепи времена. Атеизъм, материализъм и нарцисизъм определят поведението ни повече от други елементи. И аз съм в тази група от хора. Приеми го като факт и се бори да изплуваш. Виждам всеки ден хора, които потъват. И не ми пука и на йота за тях.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 23010d3113
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   21, 14 съм.
Затова съм сложил понятието в кавички. Не става дума за това, как страничните наблюдатели оценяват въпросната дама, а иде реч, че на тази възраст вече кръгът се стеснява.
... И съм наясно, че много жени предпочитат да са сами, ама точно тези които ти давам за пример, не искат такава развръзка и постоянно си търсят човека - обаче нъцки.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7acffc07e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   "25 -28 г., само за няколко години вече минавате в графата "стари моми"" Който се е оженил до 30, той се е вече развел.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f1c07106a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   От автора до номер 28:
Уважаема госпожо или господине, предполагам сте права/прав за нотката на злоба в мнението ми. Аз също съм леко разочарован от преживяванията, които съм имал с другия пол и предполагам, че за това пиша по рози начин.

Относно себе си, щом не ми върви достатъчно добре с жените мисля, че явно съм грозен, не особено добър и за съжаление не особено богат. Мисля, че съм леко над средното ниво и за това не мога да предложа много. Бях чел някъде, че 100% от жените се целят в 20% от мъжете. Явно аз съм извън тези 20%.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e1ebd71d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Ами да, както са написали и преди мен -много е вярно, че си седят сами пасивно и чакат да им падне мъж от небето. Истината е за жалост, че мъжете ги е страх да рискуват с такива жени, защото в повечето случаи изглеждат студени, резервирани, недостъпни... и накрая остават сами. Умна ли си, свястна ли си, а още повече и да си красива това означава, че имаш достойнство и трябва някой да се потруди, за да те опознае.. това в никакъв случай не означава, че жената е надута, просто осъзнава какво представлява. Но за съжаление в този век, в който живеем всеки е станал материалист и предпочита лесното. Та към мъжете: Моля ви бъдете мъже наистина и се потрудете повече да помислите освен с долната, също и с горната глава. И авторе, предполагам не е толкова трудно да отличиш умна и красива жена пред красива и повърхностна... поведението и маниерите си казват всичко. Кафета, университет, работа, бар.. даже и в рейса, на улицата тези жени са навсякъде, стига да обърнеш достатъчно внимание.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9e8552d6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Да уточним все пак: Сама, не значи достъпна, търсеща, желаеща връзка. Супер тъпо, отчаяно и смешно звучи "ее, толкова хубава, пък сама".

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 16ea4ebbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Цитат на №33:
"Бях чел някъде, че 100% от жените се целят в 20% от мъжете. "

№33, по-скоро ще е нещо от сорта на закона на Парето (правилото 80/20): 80% от жените се целят в 20% от мъжете.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e1ebd71d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Красиви жени има много, умни и свестни може би по-малко. Въпросът, авторе, е не къде да срещнеш такава жена, а като я срещнеш как ще се държиш с нея. Мъжете понякога сте толкова първобидни.... цялото ви същество крещи”искам да ти сваля гащичките”. Срещнеш ли този тип жена трябва да имаш търпение и най-вече уважение. Трудно е да ги хванеш и те си го знаят, но доверят ли ти се.. предполагам си спечелил от лотарията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 075b76cdc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Много точен коментар е написал/а #28. Мога да добавя единствено това. Перфектни хора няма, но когато си допадаш с някого, много по-лесно приемаш недостатъците му. Иначе, дори най-малкото ти бърка в здравето.

Пък ако установиш, че не допадаш на хората, които допадат на теб, развий се, израстни като личност, грижи се за външния си вид. Прави ми впечатление, че много от хората, които се оплакват, не желаят да работят върху себе си, а или искат светът да се нагоди според тях, или се фокусират върху грешни фактори и си мислят, че заради тях не им се получава.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 32f4bc874f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   Авторе, и аз като теб много години си задавах същият въпрос, защото първо не попадах на свестни момичета и второ - нямах успех сред жените. Накрая случайно, покрай работата, пък и извън нея срещнах момичета, каквито общо-взето дотогава не бях - спокойни, уравновесени, с работа, на всичкото отгоре и красиви. Така стигнах до извода, че средата има много, ама много важно значение. Човек трябва ясно да постави критериите си пред себе си и ако излезе, че обкръжението му е различно, необходимо е запознанството с нови хора. Не казвам, че трябва да изоставиш досегашните си приятели, но трябва и да се потърсят нови контакти. Другото много, ама много важно нещо се крие в заглавието ти. Ние искаме хем красиви, хем много свестни, хем много добри. Това нещо трудно се осъществява на практика, защото колкото повече един човек ( независими мъж или жена ) е ласкан, търсен и превръщан във вървежен, толкова повече той се надува, става арогантен и общо-взето се има за голямата работа. Това е нормална човешка реакция. Може би не винаги е така, но в общия случай е. И друго, за което пак сравнително скоро си дадох сметка. Ние уж все ревем, че търсим свестни и скромни момичета, че намерим ли ги едва ли не веднага ще ги понесем на ръце, негодуваме, че жените масово се хващали с тъпаци, а в крайна сметка правим същото. Аз също мислех по абсолютно същият начин. Един ден обаче, замисляйки се над всичко това, осъзнах, че аз свестни момичета бях срещал и то поне 2 на едно и също място - в университета. На всичкото отгоре бяха и в моята група. Какво направих ли - ами нищо. Едната дори си дойде сама при мен и започна да се шегува, намеквайки, че ме харесва. Много деликатно, без изобщо да се натрапва. Аз обаче не й обърнах никакво внимание, дори се надух вътрешно, мислейки си: "оо, тази ли, че тя изобщо не е хубава". А си беше доста хубава, че и умна и знаеща какво иска. В същото време бях харесал абсолютно неподходящо момиче в родният ми град, което си падаше точно по онзи тип глупаци, за които ние ревем под път и над път. Както казах имаше и още едно момиче в групата, също изключително тихо, добро, умно и красиво. Защото беше тихо обаче, никой не му обръщаше внимание. Тя също прояви желание да се опознаем повече, но аз не проявих такова желание. Тогава пък си бях изгубил акъла по момиче, което мислеше само за излизания и кръчми ( по принцип изобщо не обичам кръчми, но заради нея ходех с удоволствие ). На всичкото отгоре си имаше уж сериозен приятел ( разбрах, че му изневерява, но това е друга тема ) и аз нямах никакъв шанс. Ето по този начин, от две хубави момичета, аз не благоволих дори съвсем малко да обърна внимание на нито едно. След университета, напълно нормално средата ми се стесни и нещата станаха вече доста трудни. Сега съм на 35 и общо-взето ходя на работа и се прибирам вкъщи. Нямам абсолютно никаква среда. Със заведения не става или поне не при мен. Има го варианта с ходенето на танци, но просто това не е моето нещо. Не обичам да танцувам и не ми идва поне малко отвътре. Освен това от хора, които ходят по такива курсове знам, че са съставени основно от семейни мъже и жени, които си търсят лесен секс навън и нищо повече. Ходя да бягам в парковете през почивните дни, но и там рядко срещам свободни жени. Така, че в общи линии, когато човек си пропилее възможностите, нещата стават сложни и трудни.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ededf5eafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Към №39 доста подобна ситуация и при мен, иназдраве.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 50117dce97
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

41.   Номер 34 - Най-важното за една жена е да е лесна, с нея да ти е приятно, комфортно и леко. Ако е трудна, разпитва те, създава ти затруднения то за един мъж е по-добре да иде да играе компютърни игри, да си пусне някой филм или нещо друго което не го натоварва. Съжалявам, но така седят нещата. Тези жени "които си знаят цената" трябва да разберат, че никой не се интересува от стоката им на такава "цена" и просто "стоката" ще се залежи на рафта докато и изтече срока на годност а после и без пари да я предлагат пак никой няма да я иска, сори.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 85a296be92
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

42.   Аз не знам дали за всеки бих била добра и свястна, но имам самочувствието да съм красива и умна. И съм сама. След две сериозни връзки, общо 6 години, завършили с огорчение и лъжи, към днешна дата нямам сили да преживея всичко това отново. Опознаването, компромисите, напасването, съвместното съжителство, плановете.. всичко това повторно.. ме ужасява. Държа се намусено и с досада парирам всеки опит на непознати да завържем контакт. Излизам рядко по заведения, ограничавам средата си, а когато се появи нов човек в нея, ставам резервирана и хладна, щом усетя проявения интерес. И така си седя сама. Не че искам, но нямам смелост пак да се доверявам и да минавам този "кръг на ада". Имаше много точни коментари по-горе. Пасивна съм и чакам принца на бял кон, знаейки, че такъв сценарий няма. И ето парадокса - мечтая от малка за свое семейство, искам да се грижа за близките си, да създавам уют, търся семейната среда. Приятелките ми, които не искаха деца преди 30 вече имат по едно, някои по две.. Аз, която не целях кариера, съдбата ми я поднесе на тепсия /за което разбира се съм безкрайно благодарна/. Съзнавам добре проблема си и темата ми бе много полезна. Опитвам последно време да съм по-отворена към околния свят, да дам шанс. Но цялото огорчение в мен ме спира. И междувременно.. се прибирам сама всеки ден.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c3dc32b929
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Поздравявам авторката на коментар номер 42 за това, че е наясно как би могла да успее и как да не го стори. Рядко тук хората имат смелостта да си признаят, ако осъзнават, че нещо в поведението им е причина да не са така щастливи, както биха желали. След две раздели е трудно човек отново да вярва в доброто развитие, но мисля, че именно миналите неуспехи трябва да ни правят още по-желаещи да успеем за в бъдеще! :) Затова, номер 42, смело напред и нека усмивката ти да е огледало на душата ти!

От номер 26.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f990236c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   До 41- ми то жени има всякакви. Този 'един мъж', дето предпочита да играе компютърни игри, вместо да си намери лесната жена, за която казваш, по-скоро има психологически проблем, точно защото лесни жени не липсват и се намират най - лесно ;)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f1c07106a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   До номер 42:
Хич не те разбирам. Аз съм мъж и най-големият ми проблем е завързване на разговор с жена и уговаряне на среща.
На вас жените с целия интерес, който мъжете навсякъде имат към вас всичко това ви е поднесено на тепсия.
Много пъти, когато съм се чувствал кофти съм съжелявал, че съм мъж и съм искал да съм жена само заради тези хиляди възможности, които имат жените. Ако бях жена нямаше да се спра, докато не намеря идеалния за мен в това море от възможности.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0ca2dc0173
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

46.   до 45

Абе да ти кажа и тяхната не е лесна. По цял ден някакви навлеци, а те искат просто да излязат примерно. Аз експериментално съм си правил женски профил във фейса или някъде. Сматяй не можеш да се оттървеш от навлеци, 90% от които са абсолютни селяндури и дори почват да заплашват и всякакви такива глупости.

Отделно когато човек има прекалено голям избор, в един момент се обърква какво да избере и в крайна сметка или не избира нищо, или избира далеч не най-доброто. Затова и много жени правят грешен избор на мъж. Докато когато по нямаш избор, някак си повече премисляш, повече оценяваш връзката, не си толкова капризен и не правиш драми за дреболии. Ако пък жена направи няколко грешни избора, което е нормално предвид големия избор, после и тръгва име на курва и става още по-сложно да си намери подходящ.

То е като децата. Тези, на които им купуваш играчки всеки ден, губят интерес към тях много бързо и нищо не ценят, а тези, на които не им купуват, дори и някаква грозна и непотребна играчка им се струва съкровище и я ценят години наред, развиват си фантазията с нея, ипровизират с нея и като цяло си изкарват по-хубаво.

Аз точно от тази гл.т. не съм искал никога да съм жена. Много щях да се нервя по цял ден с навлеци и нямаше да знам кого да избера.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0bc45fd15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   45, мисля, че 46 е много прав, а ако не му вярваш можеш и ти да опиташ с женски профил, тогава със сигурост ще разбереш какъв е огромният избор от... навлеци. Мисля си, че точно поради тези навлеци голяма част от жените остават с впечатлението, че свестните мъже са се свършили. И ти да си жена, ако всеки ден ти се натрапват десетина глупака, ако това продължи цяла седмица, че дори месец, какво ще си помислиш, няма ли да махнеш с ръка и да кажеш "всички са свини", "всички мъже мислят само с долната си глава"? В никакъв случай не искам да кажа, че жените нямат своя принос за виреенето на навлеците, но и тяхната не е лесна защото сред навлеците има и хитреци, които доста умело се прикриват и на фона на останалите л.йна заприличват на цветя. Предполагам проблемът на 42 е точно в това, че е стъпвала в такива рафинирани л.йна и сега се страхува от пореден неуспех, не че 6 години разпределени в 2 връзки са кой знае какво, но си е загубено време, напразни очаквания, разбити мечти, отрицателни емоции.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b12160fdbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   Според мен тези жени (а и мъже) развиват едно тънко презрение към всички, които не са като тях. Казват: "виждам какви са хората" и приключват. Именно това презрение, тази гордост на характера, съчетана с несигурност заради предните провали, хвърля сянка върху добродетелта и красотата. За себе си съм стигнала до извода, че каквото и да е преживял човек, каквото и да вижда, трябва всячески да се бори да не загубва своето човеколюбие, своята усмивка и отвореността към другия. Много е трудно да се постигне, но това е верният път. Ако искаш да бъдеш обичан, трябва да обичаш и ти. И тук не говоря за мрачните въжделения към любимия, който упорито не те забелязва. Всички сме минали през това. Говоря за любовта към човека по принцип и към живота.

Alpha, ж. 29 г.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1cb39420a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Къде ли? Българките в чужбина!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d556f6fa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

51.   При добричките, свестни и красиви момченца, предполагам (никъде).

Няма по-паразитна и гнусна дума в родния език от "свестен". De facto се подмята като мокър парцал и утешителна награда за онези, по чийто адрес буквално нищо друго положително не може да се каже. В англисйкия му викат "nice guy/girl". Всеки който се определя като такъв или такава, това означава че трябва да прибегне до най-низкото, за да се изкара читава стока. Едната подробност, която тези хора пропускат е, че да си "свестен" (елементарно възпитан, отзивчив и без зли намерения) не е висш идеал, а обществен стандарт - гаменчета никой не ще.
Всеки който е достатъчно прост, за да вярва наистина че "лошите" момчета/момичета са харесвани заради неприемливото си държание (и не заради други личностни черти като увереност и подобни), съшият може да си направи теста сам. Да видим: кой от четящите ще се зарадва/възбуди/влюби ако някой непознат им забие шамар, напсува, се държи грубо и отчуждено или им открадне портфейла? Само някой с мозъчен кръвоизлив е отговорът.

В моя опит, хората определяни или самоопределящи се като "свестни" или "добрички" са тези, които седят по цял ден на компютъра, правейки нищо (момчета) или обграждащи се с мъжки приятелчета, защото от другаде няма да получат и грам внимание (момичета). Тези индивиди нямат какво друго да предложат - вид, материално, хумор или каквито и да е други личностни характеристики, които да ги отличават и да им придават богатство на личността.

По-накратко, стойностни и красиви момичета има, но 9/10 ще са заети. "Свестните" хич няма да са толкова свестни и далеч няма да са толкова красиви. Това, че някои хора тук се имат за скрити диаманти, си е илюстративно за тях самите: затова са тук, сами.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a59aec5bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Коментарът на Alpha е много верен и на място. Аз много съм си мислел същото. В живота понякога има и разочарования, но нашата цел трябва да е да се съхраним от злобата въпреки помията около нас. Това е като да се бориш с прасе в калта - и двамата ще се оцапате, но на него ще му хареса.

Само едно уточнение - да се съхраним, не означава да сме наивно добри, пасивни или да се изолриаме от света. А просто да сме силни и да не губим хармонията си заради неудачите.

 
  ...

1-50 от 137
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker