Момиче от работата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Момиче от работата
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1810 пъти
Мъж съм на 30+ години и вече ми е време да се задомявам. От скоро имам приятелка и като цяло се надявам тя да е жената в живота ми, обаче все има неща, за които да се скараме и като цяло сякаш не мога да се влюбя така силно в нея и да си кажа - това е жената трябва да се вземем веднага.

От друга страна в работата има едно момиче малко по-младо от мен, с което много се разбирам. Винаги има за какво да си говорим и ми е много приятно с нея. На моменти се усещам, че доста мисля за нея все едно съм влюбен. Тя си има приятел и аз по никакъв начин не бих искал дори да й намекна каквото и да било. Нямам идея дали ме харесва, но и да ме харесва не е редно отношенията ни да са нещо повече от чисто приятелкси.

Това, което ме тормози е, че нещо не е на ред с разума ми. Сякаш мозъкът ми непрекъснато кънти, че ако имаше начин бих веднага се оженил за момичето от работата и бих искал да прекарам живота си с нея, а в същото време не ми дава същите сигнали за приятелката ми, която също е доста свестен човек.

Защо става така и защо разумът ми не мисли правилно и рационално, ами ме подлага на такива мъки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: e5713e48a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото в главата си идеализираш любовта, искаш нещата в любовта да се случват по план.
Е, съжалявам, но в любовта има караници, сърдения, негативни помисли и т. н.
Няма двойка която да не се кара, никой не е перфектен.
Спри, да мислиш, че нещата трябва да се случват както ти си ги натъкмил в съзнанието си.
Не си опознал достатъчно добре колежката си, за това я идеализраш в очите си.

Съвет : Ако искаш наистина да имаш отношения с колежката си, то скъсай с гаджето, така съвестта ще ти е чиста.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: abba3f4c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли какво ще те посъветвам (като твой по-голям приятел) - вземи момичето с което много се разбирате!
Защото "чувствата" са до време (най-много 2-3 години), а приятелството и взаимното уважение е за цял живот. Има ли я здравата основа от преди това - ще я има и след тях...
Не случайно човекът за цял живот се нарича "партньор", а не "влюбеник" или нещо подобно.

Нищо му няма на мозъка ти - ти си един от малкото щастливци, постигнал единомислие между "мозъка" и "сърцето"...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: eb4b788d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защото сърцето ти надделява над разума. Потърси момичето от работата и още сега я питай как е и какво прави. Ще се зарадва. Когато се сближиш с нея, ще разбереш дали връзката й върви добре и дали е щастлива. Дотогава би трябвало и ти да си наясно с твоято връзка и твоите чувства. Тогава можеш да решиш как да постъпиш. За момента просто поддържай приятелски отношения с нея.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1e261f670b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам, но аз съм жена и съм в същото положение с колега. Супер много го харесвам, но това е още отпреди настоящия ми приятел. Вече години. Смених няколко гаджета, защото колегата си има приятелка, а докато разбера, че няма и той вече е с друга.
На мен разумът ми ми говори дори, че ние всъщност не е като точно да си пасваме. Говорим си, забавляваме се заедно, приятно е, но реално начина ни на живот, изкарването на свободното време и на двама ни е малко по-различно. Дори и на ниво принципи сме различни. Но просто много ми харесва да бъда с него, много ме привлича и визуално, чувствам се добре въпреки че понякога имаме различно мнение. Той е един от малкото хора около мен, които ме карат да бъда умна, спокойна, разумна, преценяваща.
Уф, извинявай, не ти помагам. Ако имаш смелост честно казано аз бих заложила на това да споделиш с колежката си въпреки обстоятелствата симпатиите си към нея и да видиш как ще откликне. Ако е положително, що пък да не се разделиш с приятелката си и тя с нейния и да станат нещата.
Преди 2-3 години новопостъпила при нас се залюби с новопостъпил и се раздели с дългогодишния си приятел. Още са заедно и са щастливи. Това нямаше да се случи ако заради това, че си има приятел момчето не й бе обърнало специално внимание и не бе флиртувало.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2bf22acc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чисто и просто биология.. и хилядите глупости за привличането, които за жалост за верни. Не създавай семейство с приятелката си, щом не го чувстваш от вътре ни най-малко.. деца на разведени родители, или на такива, които спят с гръб един към друг са едно 70%. А за момичето Пт работата.. не ставало? ! Защо по-точно?? Няма да разваляш семейство все пак. Дръжте се малко по-мъжки, искате ли една жена я печелите, взимате и това е. Що за етически съображения използвате, за да прикривате страховете си? ! Смело към нея.. ако ли не, чети 10те клиширани мнения за това как не цениш приятелката си, какви сте вие мъжете, как ще съжаляваш, и как семейството не е само ‘привличане’..

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bbeb6e6355
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора:
Момичето от работата е щастлива с приятели си. Познавам го и него и двамата са много свестни. За това не искам да се намесвам. С моята връзка нещата не вървят и едва ли ще изкараме дълго, но това не значи, че искам да прецакам нечия друга връзка.
От друга страна усещам, че момичето от работата едва ли ме има за нещо повече от колега. От време на време излизаме заедно в обедната почивка, но не усещам да си е паднала по мен.
По-скоро се замислям, че може да има много други жени като колежката - с които ще ми е много приятно, ще можем да си говорим за всичко, ще ме привличат много и ще съм влюбен, докато със сегашната ми приятелка сякаш сме като два остри камъка и не мога да стигна до тази силна любов, която мисля, че е нормална поне в първите години връзката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: eb4b788d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, трябва да решиш дали искаш да се бориш за момичето, с което си в момента, или искаш да намериш друго, с което би бил по-щастлив. Ако имаш някакви проблеми в сегашната ти връзка, опитай да ги разрешиш. Ако не стане, просто я прекрати, докато не е твърде късно. А колкото до колежката ти - няма как да знаеш каква точно е връзката й. Много често нещата в действителност са едни, а отстрани изглеждат по-различно. Съветвам те да не се привързваш към колежката ти и да се опиташ да не гледаш на нея като повече от приятел. Не е нужно да спираш да общуваш с нея, даже както е казал №3 - осъществи контакт с нея още сега. Колкото по-рано започнеш да работиш върху разясняване на ситуацията, толкова по-добре, но само времето ще покаже какво трябва да се случи. Важното е ти да си наясно с чувствата си. И както е казал №5 - не създавай по-сериозни взаимоотношения, още повече семейство, ако наистина не го чувстваш отвътре.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8f4526cfbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Маса хора предпочитате да сте във връзка с кой да е човек, дето Става и Бива, само и само да сте във връзка - 'да не седите сами'. И в същото време се опитвате да натрапите на необвързаните хора, особено ако са жени, че не трябвало да 'подбират'.. каквото си разбирате там под 'подбират', защото на мен като не ми харесва някой - ами значи не ми харесва и това е.
Аз не разбирам хора като автора как тръгват с някой човек с очакването любовта да дойдела.. еми няма да дойде, защото тя или я има или не.

Пиша тези неща, защото допреди малко бях в темата: "Къде са онези свестни, добри и красиви жени, които си стоят сами? " и се афектирах от коментари 14 и 7, които проповядват, че едва ли не жените, които 'подбират' 'нямат връзка с реалността'. Всъщност е точно обратното -нямат връзка с реалността хората, които не подбират, или поне не много.. или както казах аз - не се замислят, че човека, с които излизат действително не им харесва, затварят си очите дори и пред самите себе си за този факт, та само и само 'да не седят сами', нали да се във връзка. Някои като този автор се осъзнават навреме. Да, трябва да призная, че в тези ситуации мъжете се осъзнават по-често навреме, отколкото жените, които им идва акъла чак като народят 1-2 деца..

Правилно си преценил авторе, че момичето от работата не те харесва, а просто е дружелюбна. Аз също съм така - лесно правя приказка с всякакви хора и ми се е случвало поради това някои мъже да си мислят, че си падам по тях.

ж30

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b4881be8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Раздели се с приятелката си щом чувстваш, че тя не е жената за теб - така ще е най-честно и за двама ви, а не после да се измъчвате заедно и да се разделите след като сте създали дете/деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker