Нежелани реакции от противозачатъчни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нежелани реакции от противозачатъчни
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 17522 пъти
Здравейте. Искам да знам какви са нежеланите реакции от противозачатъчните - надебеляване, окосмяване и др. Също когато ги спра и когато реша да си родя дете ще имам ли затруднения?

Очаквам мнения от жени които са ги използвали и ще с полезни с коментара си не само на мен, а и на други читателки.

По-конкретно ме интересува за марката Логест.

Моля не пишете излишни коментари просто да си правите вятър на устата и да ме упреквате колко е грешно използването на такива контрацептиви. Достатъчно голяма съм, за да решавам сама кое да изполвам и кое е вредно за организма ми!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: ac89aba5c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Това което мога да напиша е, че момичето с което живея получи много силно емоционално разстройство, когато взимаше противозачатъчни. Нямаше физически проблеми от сорта на изброените от теб, но я изби на зверска депресия. То бяха ревове, то беше подтиснатост, то беше чудо - нонстоп. Ей така - от нищо. Престана да ги взима доста бързо. Доктора й беше казал че подобни реакции са субективни и зависят от типа хапче и хормоналния баланс на лицето, което ги взима. Така че, имай го предвид.

bile

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2e65d7f6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Много е индивидуално. На всекиго действат по различен начин. На мен лично ми действаха ужасно, имах всички странични действия. Но при мои познати всичко беше ок.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 5e7bb04437
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   виж отиди на гинеколог и нека той да ти изпише хапчета, а колкото до страничните ефекти, хайде стига с тия отживелици, в 21 век живеем, вече има хапчета който не предизвикват никакви странични ефекти...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ef3f5cfee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   аз съм приемала противозачатъчни с цел - лечение на продължителен цикъл. Отношението ми е крайно отрицателно, като знам как ми повлияха на мен - на 5-тото хапче получих кръвоизлив и стигнах до болница. След това ми предписаха други и получих асматични пристъпи и задушаване... Отделно се чувствах зле психически и всякак си.
Внимавайте какво правите с тези таблети. не бих си тровила живота по този начин! Това е ад!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e75fb01f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Пия точно Логест от 5 години. Бях писала в съседната история - само глава ме боли понякога, по време на цикъла. Като се има предвид, че заради хапчетата цикълът ми е по-кратък и не така обилен, както беше преди, аз съм много доволна.

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: cf76703d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   До номер 3 - ти, чедо, кога за последно пи противозачатъчни, та акъл седна да даваш в кой век живеем? ! Да ти кажа ли при мен какво стана... и да не искаш ще го споделя с теб, за да видиш в колко дълбока заблуда живееш. За 10 месеца (цифром: десет месеца) качих 6 килограма при все че бях на ДИЕТА, защото забелязах, че качвам противно на това, което пишеше на листовката и из интернет пространството, че били предизвиквали подобни странични ефекти. Освен това вместо да ми облекчи ПСМ, всичко си беше както преди с изключение на две неща - цепеше секундата на две и винаги идваше.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 368c520ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Номер 6, аз пия Милигест от 5 години и нямам нито една нежелана реакция. До човек си е. Това, че твоя организъм не ги понася, не означава, че и при всички е така. Сега противозачатъчните са много изчистени, така че спокойно. Скъпо момиче отиди на гинеколог, той ще ти предпише подходящите хапчета.
lo

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: cf76703d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   До 7 - не е до човек, а до организъм, това че на теб нищо ти няма не значи, че и при другите е така, схващаш ли логиката? ! Какво от това, че били изчистени и кво значи изчистени, ниско хормонално дозирани са, а не изчистени. Вземи се ограмоти малко.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 368c520ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

9.   Вземи ти се ограмоти и тогава пак спори. Пий една студена вода и тогава, ако държиш коментирай отново. По твоята логика това, че при теб има нежелани ефкти, не значи, че при всички ги има. Айде сега студената водичка и спокойно.
lo

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9e2f3c07d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Аз съм съгласна с 8, защото това, че при някои има отрицателни ефекти, е достатъчно за да не е препоръчително да се взимат, без значение дали при други няма....
Според мен, каквото и да взимате, все си тровите организма....

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ef3f5cfee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Офф, някой пишат пълни идиотщини! Фармацията е най-печелившият сектор! Така че имат сметка, да има повече болни хора, за да вървят лекарствата...
Колкото повече реклами - толкова повече продажби. Колкото повече болни - толкова повече работа за лекарите...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c0c56f27b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   както всички момичета, така и аз съм слушала, чела доста по темата. Затова лично аз смятам, че взимането на противозачатъчни днес е нещо нормално. Според мен това с надебеляването не е само до организъм и така нататък, до голяма степен се дължи и на психика. Сега обаче да се върна на моят въпрос, който е доста различен. От 2 месеца започнах да взимам противозачатъчни, който ми ги предписа гинеколог, за сега не мога да кажа че съм надебеляла, чувствам се добре, като изключим факта, че от както ги пия ми се струва че съм в цикъл постоянно, защото не спира да изтича кръв. След като свърших първата опаковка ходих на гинеколог и той ми даде друг вид, но положението е все такова :) Вече 15 дни си имам цикъл, някой имал ли е такива проблеми?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 ден
hash: c5c88d0c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Хормоните, контролиращи раждаемостта, често имат странични ефекти, които могат да варират от леко досадни, до достатъчно лоши, за да ги преустановите. Може би знаете какво причиняват, ако сте опитвали вече от тях. Но ето, кои са най-често срещаните проблеми:





1. Главоболие, замайване, чувствителност в гърдите



Бъдете търпеливи. Тези странични ефекти изчезват, след като приемате хапчетата известно време. Ако не отминат, може да смените марката.



2. Гадене



Това вероятно ще отмине след няколко месеца. Ако не минава и вие сте взимали противозачатъчни, то опитайте се да ги приемате с храната. Ако сте с лепенка или пръстен, може да се наложи да смените метода.





3. Непредвидимо кървене



Това е нежелан ефект, който стресира жените, колкото и всеки друг страничен ефект. Най-вече, защото е непредвидимо. Приема на хапчетата в точното време, всеки ден може да помогне. Особено при използването на инжекции, мини хапчета и импланти или т. нар. прогестин методи, лигавица на матката е толкова уязвима и финна, че понякога се наранява от много малко. В положителен план това прави вашите периоди по-леки и понякога ги кара да изчезнат.



Четете още: Лъжи и истини за хапчетата срещу зачеване



Говорете с вашият лекар, ако сте обезпокоени от зацапването, защото може да има решение. Понякога може да се наложи приемът на ибупрофен или естроген.



4. Намалено либидо





Опитайте друг препарат. При някои жени, с промяната на хапчетата с такива, които са по-андрогенни (с повече тестостерон), либидото се връща. В противен случай сменете метода за контрацепция.



Четете още: Съвременна контрацепция или как да се предпазим от нежелана бременност



5. Промени в настроението



Ако това наистина се дължи на хормоналните хапчета, то е по-добре да се намери друг метод за контрацепция. Ако жената е в депресия от хапчетата, сменянето на вида им не помага. Всички хормонални методи могат да причинят същия ефект. Ако някой въпреки това желае да си остане на тези хапчета, то могат да се предпишат и антидепресанти.

 
  ...
преди: 10 години, 16 часа
hash: 509e46b006
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

14.   Здравей!

Разбирам притесненията ти,защото и аз имах такива преди да започна да пия противозачатъчни.
Реално никой не може да ти отговори на въпросите-дори и лекарите.
Ако имаш сериозна причина да пиеш такива хапчета и ти ги е изписал лекар- ОК,но ако не- изобщо не те съветвам да ги взимаш.

Та... както ти казах,много е субективно,защото всичко зависи от тялото ти.
Аз лично много се бях панирала,но тръгнах на спорт,паралелно със зверска диета,за да не напълнея.
Има обаче жени,които качват мнооого килограми (от сорта на 20 килограма).
Другото което е,че ми се изчисти лицето,а цикълът ми е толкова регулиран,че почти не го усещам.

Така,че ефекта при мен е по-скоро положителен.Пия Жанин (ако марката има значение).

Като цяло,пак ти казвам-ако не си на 100% сигурна,че ти трябват,не ги почвай. Но ги почнеш-спокойно,винаги можеш да ги промениш,ако не се окажат "твоите"хапчета.

-Sun

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: faaba57994
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   До номер 12 Аз имам същия проблем като вашия цикъла ми продължава вече месец естествено не така обилно но кърви след консултация при гениколог от една седмица пия ппротивозачатъчни ефек няма но получих силно разтройство Извинете за израза притесняваме но часът ми при доктора е следващия месец чак ако някой има същите симптоми нека да сподели Благодаря ви за търпението

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: fa51723511
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Мили дами само да кажа на някои от вас как влияят противозачатъчните при продължителен прием от 5-10 години. За съжаление най- лошите нежелани реакции са: рак на ячниците, рак на гърдата и др. Самото лекарство се отлага в организма ви още 10 години след спирането на терапия с противозачатъчни. Така, че пазете се и не се осланяйте изцяло на тях за хормонално и ЕДИНСТВЕНО лечение!! Търсете алтернативи!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 91e83864cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

17.   n. 16 говори глупости!
Противозачатачните не са ново лекарство, а на запад ги има от 45-50 години близо и милиони жени са ги взимали - значи са известни и дългосрочните ефекти.

Първо НЕ ПРЕЧИНЯВАТ РАК НА ЯЙЧНИЦИТЕ, а точно обратното - пазят от рак на яйчниците, защото този вид рак се образува заради многото овулации на съвременните жени. Женското тяло не е направено да има толкова менструации и овулации, а да е в режим на постоянна бременност, защото при нашите предци детската смъртност е била много висока и жените са раждали много деца. Това е било така до скоро - до преди 120-150 г., което означава, че не сме пригодени просто да имаме само 2 бременности в живота си.
Затова и противозачатачни се предписват като вид предпазване от рак на яйчниците..
Предпазват и от рак на матката поради горната причина.
Трябва обаче да са взимани 6 години без прекъсване

За рака на гърдата - действително нараства минимално риска от рак на гърдата, но той се хваща по-лесно и е далеч по-малко агресивен от горните видове.

И още - чистят се хормоните за точно 1 ден до 1 месец.
Хормони по принцип не се задържат в човешкото тяло, а само тежки метали примерно и други прости съединения. Сложни органични хормони няма начин да се задържат - затова и веднага като се спрат противозачатачните можете да забременеете. хормонът не се натрупва - спирате и на другия ден сте бременни ако внимавате.


Като всяко хапче и противозачатачните имат своите противопоказания и рискове - за пушачки изобщо не са подходящи, защото увеличават риска от тромбози особено при тях. Четвъртото поколение противозачтачни са известни с това, че увеличават много повече риска от тромбози от старите поколения и затова се започва с второ поколение 1 година и после се минава на по-новите
Не бива да се злоупотребява с противозачатачни като примерно лекарство против акне да кажем, но ползите са много повече от рисковете.
У нас хора като 16 имат по 10 аборта, но не взимат противозачатчни и затова сме на едно от първите места по безплодност при младите жени и сме втори по абортите след Русия, а през 80-те сме били страната с най-много аборти на глава от населението в света като през 1980 г. се достига пик при абортирани 2 от 3 бременности!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 18203b830d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Само веднъж от тези Ясмин и за много кратък период, нямам оплакване, промените до колкото си спомням бяха че гърдите ми се подуваха и ставаха по големи-само това:D, но не се лъжете че при всеки ще е така, имах приятелка която пълнеше на всякъде от тях. Не знам за противозачатъчните но онези хапчета като Eскапел/след секс които се пият били много вредни. На мен ми се е случвало след употребата на такова хапче цял месец не ми беше добре, цикалът ми не спираше-имах кръвотечения, изобщо пълна трагедия, наистина можеш да си навлечеш сериозни проблеми. Аз мисля че най добре си е да си се ползват презарвативите, защото всеки организъм е различен, не се знае кое как ще ти подейства.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d49f6a4ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Пих противозачатъчни почти 3 години.
Не съм сигурна доколко има общо с тях, но докато ги пиех последната година получих проблем с щитовидната жлеза, от който качих 20 кг (подчертавам - 20кг! ) в рамките на 2-3 месеца.
Противозачатъчните ги спрях, но сега взимам хормони за щитовидната жлеза и вероятно ще ги взимам цял живот.

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: 566d13e5d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Добър вечер! Включвам се в темата, защото си изпратих от противозачатъчните. Пих Белара отначало всичко беше добре после се започна едно кървене 2 месеца не спря. Направо щях да падна от умора и се смеси с цикъла то някакъв ужас стана. После Мидиана 28 от които получих гадене 2 пъти на ден после замаяност, а гледам дете и направо едвам издържах накрая ги спрях и взех решение да и кажа на гинеколожката ми да прекрати това лечение. Изписват ги за кисти обаче скъпи хора не се лъжете по тези хапчета. При мен едва не стигнах до спешното накрая отключих задух. Едвам дишам от това, че ги взех. Има една тинктура Гинекологична подкрепа с невен, турта, котешка стъпка фармацевтка ми каза, че помогнала на едно момиче, което имало кисти и щяла да има операция с тази тинктура се излекувала така, че хора не ползвайте противозачатъчни ще си направите беля. Не ви натрапвам своето мнение. Който иска да вземе думите ми под внимание който иска да не ме чува. Пише ви един разтревожен и изпатил от тези убийци хапчета.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 2 дни
hash: de1c320b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Пих Ясмин 5 год при които мога да кажа почти никакви проблеми нямах, щом не са ми направили впечатление. По предписание на гинеколожката ми ги спрях за 6-7 месеца пауза, почивка и организма да се настрои сам. После каза че мога пак да ги започна. Така и направих но оттогава 6 месеца АДСКИ мигрени, като казвам адски- не можех да върша ежедневни дейности, а се налагаше- работа и тн и бях постоянно на обезболяваши- само аулин помагаше. И другия ефект- зверски болки в гърдите които започнаха около овулацията (стедата на цикъла) та чак до следващия. И реших да ги сменя. По предписание започнах логест. Втори месец съм на тях- засега НИКАКВИ проблеми направо се родих, като знаех какво нещо търпях 6 месеца преди това с ясмин. Надявам се и така да продължи.
Иначе окосмявания, надежелявания- това са митове. Винаги съм била 47-45 кг висока 165, и не са ми влияели нито на апетита нито на кг.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker