Да продължа ли с нея? Как да взема това трудно решение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да продължа ли с нея? Как да взема това трудно решение?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1761 пъти
Имам приятелка от око 6 месеца. Понеже и двамата сме възрастни (около 35) вече ни е време за деца и тя много иска да има дете. С нея доста често се караме за някакви глупости - предимно битовизми. Не знам защо, но сякаш я няма тръпката или поне от моя страна я няма тази силна любов, която ми се иска да имам към нея.
Понеже не искам да й губя на празно малкото време, което има за дете трябва съвсем скоро да взема решение дали да остана с нея за цял живот, да си правим дете и т. н. или да се разделим и всеки по пътя си.
Ако трябва да слушам интуицията ми тя ми казва, че това момиче не е за мен и по принцип щях да се разделя с нея и да не го мисля много, но вече на тези години се замислям дали проблемът не е в мен. Дали пък не е нормално хората да се карат често за глупости и не при всички да има голяма любов и голяма тръпка. Дали няма да изпусна много стойностен човек, защото си мисля, че нещата не са на ред, а реално никога с никой да не може да са такива каквито си ги представям и искам.
За себе си мога да кажа, че явно съм от тези смотаните мъже, които никой не иска, защото като цяло нямам успех с жените, въпреки, че през годините не съм бил сам за повече от няколко месеца. Просто през всичките години не съм усетил жена да ме сваля, а няколко пъти се е получавало жени, които съм си харесал да са ме рязали.
Може би за това имам и един страх какво ще стане с мен, ако остана сам. Дали ще намеря друго момиче и както се казва - на каква ще попадна.
Как да взема това трудно решени? Имам чувството, че каквото и да избера все ще е погрешно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8dce691cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разделете се. Не е добре и за двама ви, да създадете семейство при това отношение и съмнения. От опит ти казвам, когато имам съмнения за някого, винаги е било загуба на време и емоции когато съм давала шанс, макар че всеки опит е полезен и учи.
Караници между хора - има, ако едната или и двете страни са по-незрели и/или избухливи, а това е ужасно съжителство. Доста е грозно да се вика или мърмори, или издребнява.
Хубаво е да си намериш спокойна жена, която да има мнение, но да не се кара с теб, да не ти повишава тон, тогава караниците ще приключват мирно и бързо, когато единият е с тих темперамент, забележи - не подтиснат, а спокоен, другият се успокоява по-бързо, и се стига до решение на спора. Например аз, винаги разговарям спокойно, дори насреща ми да се крещи, а и, за да предизвикам такова отношение, не е съвсем без повод, всеки има свои товари, трябва да сме съобразителни, най-вече с близките си, които познаваме добре.

Помисли дали се уважавате, любовта, за която говориш е повече страст, която е силна в началото, а после (особено ако жената не е супер красавица и секси) - изчезва и се появява регулярно по поводи, било то заради позитивна промяна във визията й, някаво секси отношение, жест, бельо...

Така че - уважавате ли се е въпросът. Питай я дали се чувства уважавана от теб, питай и ти себе си дали се чувстваш уважаван от нея.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8dce691cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   О, също така. Бъди с реален поглед за себе си вкл., но не критичен, защото критиката води до черногледство, а то води до взимане на погрешни решения.

И не си стар, за да се притесняваш, тя е, но ти не си. За жена е лошо да бъде възрастна или прекалено млада майка, но за бащите не е така. Изхождам от възгледите си, че за мъжвте е важно да се трудят и да се развиват професионално, и да поддържат семейството, докато - жената е тази, която трябва да се занимава с децата, от хранене до възпитание, и възраст между 25-30 е правилната за жената да стане майка, биологично, а и емоционално, след 30, без мъж, имаща връзки, за мен, тези жени се изхабяват емоционално. Намери си жена към 27-30 годишна, тази е възрастна за теб.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b62d7ad249
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ми, пич, какво да ти кажа. Аз също съм на 35 и почти през цялото време съм бил сам. Имал съм възможност да бъда с момичета, които не харесвам, но никога не съм го правил. Знам как се чувстваш, понеже преди няколко години бях поставен пред подобна дилема. Запознах се с доста стойностна жена, на която не мога да намеря една лоша черта или дори нещо, което макар и малко да не ми харесва. Проблемът бе, че просто нямаше тръпка, ама никаква. В последните няколко години дори се усещам, че започнах да свиквам да бъда сам. Нещо, което по принцип никога не съм можел да понасям. Все пак си мисля, че тръпка поне малко трябва да има. Не може човека до теб да ти е безразличен. За мен е много важно отношението. Една жена може да ме спечели само с една дума или жест. Това означава, че и тя има отношение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0595bd07a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако се карате и след година, две имате дете това няма да оправи нещата-най-вероятно ще се разделите или ще живеете заедно заради детето.
На 35г за жена си е доста, която няма дете, но за мъж не е, много мои приятели се ожениха кой за първи, кой за втори път след 35-36г.
Моето мнение е, че щом само за 6 месеца сте заедно и не виждаш бъдещето си с нея, остави я, за доброто и на двама ви.
М33

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: df0871b5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Едно невинно дете не заслужава да страда заради твойте страхове и нерешителност.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 07c4b69708
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Остани с нея и си направете дете. Всеки човек има кусури, със следващата ще е същото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c031e225ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тя е доста възрастна за майка - 35 е възраст в която фертилитета на жената рязко спада. Ти си млад за баща - имаш време до 40-45 поне. Зарязвай я и си гледай кефа иначе цял живот ще се карате.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c45dfab5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Говори с нея и виж как чувства тя нещата. Кажи й, че тези караници те смущават, помисли добре дали тя наистина е стойностен човек и дали и ти искаш на този етап от живота си да имаш дете. Ако усещаш, че нещо не е наред, съветът ми е да не избързвате с правенето на дете, защото то после трябва да отрасне в добра среда. Въпросът ми към теб е защо смяташ, че си от "смотаните мъже"? Тази самооценка е малко притеснителна за човек на твоята възраст. Може просто да не си попаднал още на правилната жена. И да, хората е нормално да се карат за глупости, но обикновено това не се случва на шестия месец от връзката, а доста по-късно (1-2-3 години). Трябвало е да не заживявате заедно още сега, избързалите с това като че ли. Редно е и да се разберете дали сте на една и съща страница от животите си в момента. И другият ми въпрос към теб е прекарвате ли някакво време, забавлявайки се заедно? Защото може да сте на по около 35 години, но все пак връзката ви не е започнала много отдавна и се иска някакво време за опознаване, прекарване време заедно, забавления, изненади, сближаване...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dee25dee3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ех пустия страх да не останеш сам. Личи си че не я обичаш, направи й услуга и се разкарай от нея.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d5e3cb017e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:
Усещам доста злоба в коментар номер 9. Само мога да кажа, че за съжаление такъв е животът. Не съм извадил късмет от генеричната лотария както много други хора и точно поради тази причина имам страхове какво ще стане с мен. Това донякъде се припокрива с отговора, който исках да дам на номер 8. Просто през всичките години от както се интересувам от жени съм усетил, че не съм особено харесван. За сравнение съм виждал как нещата вървят при някои от приятелите ми, които нямат проблеми с жените, харесвани са и сравнително лесно си намират нормални жени.
Сега тук някой може да скочи срещу това, че казах "нормални" и да каже, че аз много подбирам, но все пак и аз си имам някакви изисквания. Примерно жена, която тежи повече от мен, продава вестници в някоя бутка и любимият й стил в музиката е поп-фолкът определено не я намирам за нормална за мен.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 65073739cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Изумява ме как смело Бай Ганьо слага етикети. Номер 4 и номер 7 още живеят в Каменната ера, за да определят жена на 35 като престаряла за раждане. Авторе, за втори път искаш мнение тук по същата тема. Стига се мъчете и двамата, на сила хубост не става.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5a62698652
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Послушай интуицията си. Не съм много съгласна, че една жена е много възрастна да ражда на 35. Имам позната, която роди 3-то си дете на 50. Проблема е, че явно не сте един за друг и това неминуемо ще доведе до раздяла. Ако сега се карате за глупости при липса на дете, повярвай ми след раждането на детето проблемите ще се засилят в троен размер. Имам горчив опит в това отношение, въпреки че аз се омъжих по любов.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e0a37e6762
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Посетете психолог или семеен консултант и опитайте да си решите проблемите. Дайте си време, независимо от всичко - толкова, колкото ви е нужно, за да бъдете стабилни в емоционално и интимно отношение. Ако успеете, чак тогава може да помислите за дете. Ако не си готов да се изправиш пред себе си и да победиш егото (същото важи за твоята партньорка), няма никакъв смисъл да се обвързвате и като родители. Нито детето, нито вие двамата ще бъдете щастливи. Напротив. Ще разрушите още един живот. И ще се чудите после как да си търсите навън погубената свобода, тръпка, желание и т. н.

Семейство се прави само от хора, които се обичат повече от всичко на света, искат да остареят заедно и изпитват истинско желание да бъдат един с друг - психически, физически, емоционално, душевно. Всякак. Готови са за отговорността да създадат и възпитат човешко същество, да го отгледат в добра среда и да му предложат пример за едно истинско семейство, за обич, грижа и топлина между партньорите. Борили са се заедно срещу трудното, мъчното, проблемите, бедността, скуката, болката, и са се справили.

Когато хората решат да се обвържат с дете, но нещо от горепосочените им липсва, резултатът са тайни, любовници, разводи, скандали, обиди, безразличие и раздели - нещо, на което ставаме свидетели твърде често. А после се чудим защо децата ни тръгват по лоши пътища или повтарят нашата съдба... Не ставайте родители, ако усещате, че има голям процент вероятност да влезете в тази статистика. Не си го причинявайте. Първо си оправете проблемите и ако намерите светлина в тунела... тогава може би е време да поговорите за следващата стъпка. Ако решиш да прекратиш отношенията си с жената, която споделя живота ти в момента, посещението при психолог от твоя страна пак е задължително. Пречат ти страхове и психически блокажи, които е добре да бъдат изчистени. Тогава, когато започнеш да работиш над тях, ще видиш съвсем друга перспектива и вече няма да ти се струва, че си смотан. Напротив. Жените ще проявяват все повече интерес. Във всеки случай, успех!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4754ac8aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И двамата сте престарили ( и не сте поумнели), за да имате право на избор. По въпроса за жените, това, че жени раждат на 30-40... 50??? ... (съпругата ми роди второто ни дете на 31 г. ) чува ли ли сте за Симфизен ръб, който до към 25-тата година е хрущял (свързан е с раждането) и после става на... кост, ако не сте прочетете. Казвам, че сте престарили, защото и двамата имате ОПРЕДЕЛЕНИ битови изисквания и никой не отстъпва... не иска да отстъпи!!! Тръпката.... тази тръпка... на тези години, направо е смешно, да не сте по на 15-20 години, какво не ви е ясно... та да изтръпвате. Хванала си любовник щото нямала "тръпка" към съпруга си... (отклонение от темата). Седнете и говорете, говорете, говорете... и се разберете, ще живеете ли заедно или ще се разделяте!!! ... и не забравяйте, че докато чакате тръпката, ще станете на 60, ... а може и да не я дочакате.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3039c73c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Човек не трябва да създава семейство с партньор, който не усеща за правилен и още повече с такъв, с който имат чести конфликти. Така че успех с бъдещите връзки! Не се мъчи излишно, ще обремените и децата с проблемите си.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cc76bb8373
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Съвет дали да се разделиш, няма да давам. Аз съм малко по-голям от теб. Имах дългогодишна връзка. И аз имах съмнения относно човека до себе си. В някои моменти, червената лампичка ми присветваше. Но просто не обръщах внимание, правех компромиси. Всеки си има кусури все пак. Докато дойде момента в който тя прекрати връзката ни, в труден за мене период. Не казвам че съм бил безгрешен. Та искам да кажа, че щом имаш съмнения, те едва ли са без причина. Някой път трябва да вярваме на интуицията си. Вярно е, че в живота компромисите са важно нещо, но големите компромиси водят до големи грешки. Насила хубост не става. А, аз загубих години с една оказала се безмисленна връзка, защото не обърнах внимание на интуицията си, и вярвах в неща които се оказаха голяма грешка. Ако не се чувстваш щастлив сега с жената до себе си, ако не си сигурен сега в нея, едва ли в бъдеще ще се променят нещата. Така че ти решаваш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e2112f5cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От н. 9: не е злоба а възмущение че губиш времето на жената. Време през което тя може да намери някой който да я обича. Защо не й споделиш това което написа тука, за да й дадеш право тя да избере дали да бъде с теб или не.
Просто се държиш като жалък страхливец, и аз като жена няма как да не се възмутя!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d5e3cb017e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От автора до номер 17:
Тя много добре знае какво ме притеснява и за какво се караме. Свободна е да избира по всяко време какво да направи. Както казах - такъв е живота. Понякога ни кара да се държим егоистично.
Само не разбрах защо да съм стахливец?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker