Стиснато гадже - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Стиснато гадже
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2896 пъти
Здравейте.
Имам приятел от половин година, обичаме се и всичко е наред, но проблемът е, че той е прекалено стиснат. Има възможности, но не харчи нищо. Нито за него, нито за когото и да било. Приех го и не задълбавах много. Направих му два подаръка за два специални повода и му нося неща от чужбина, когато пътувам. Направих му и един сантиментален подарък и като цяло все се старая да мисля варианти да го изненадам - или с някакво преживяване, или с някакъв подарък. Но той не прави нищо. Иска да излизаме, да идва в нас, да се чуваме, но дотам. Почна да ми омръзва, тъй като съм единствената, която мисли за някакво разнообразие във връзката. Чувствам се гадно, когато приятелки ми споделят за техните гаджета, които им приготвят изненади - материални или не, няма значение, просто изненади. Делим си сметките навсякъде, което не е кой знае какъв проблем, поне за мен. Просто... се чувствам тъпо, за дето такива неща ме притесняват и исках да споделя тук. Ако може, давайте съвети какво да правя.

Предварително моля темата да бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 279ef8e311
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Здравей! Явно това не е твоят човек, когато някой те обича се опитва да те зарадва с всевъзможни неща, иска да си добре, в случая ти си мъжа във връзката! Личното ми мнение е да не се занимаваш и да си откриеш някой, който наистина ще те цени, няма смисъл да се тормозите! Хубав ден! :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7f2fe1b500
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чакай сега... ти подаръци ли правиш или разменна търговия на стоки, като обвиняваш другата страна, че не си е изпълнила поетите ангажименти? (той поемал ли е такива?)
От една страна финансовата дисциплина съвсем не означава стиснатост! Това че някой "има възможности" не означава непременно, че трябва да си харчи парите за глупости... От друга страна има хора, които иобщо не държат на материалното... За тях дори е досадно да им правиш разни подаръчета и т.н., а пък и да им искаш нещо в замяна - това е вече върхът на неадекватността по тяхната скала!
За мен, ако направя подарък на някого, наградата ми е да видя изненадата и радостта в очите му, и никога в това да очаквам той/тя да ми подари нещо "в замяна"...
Опасявам се, че все още твърде малко познаваш хората. Разделяйте се, щом имате толкова различен поглед върху живота, но си имай едно на ум, че има и такива хора. И точно те са истинските, според мен.
Всеки се е родил без 1 стотинка, и без 1 стотинка ще си отиде. И който не умее да бъде човек без тези стотинки, и милиардите няма да го направят човек...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1cd8e597c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може така да те тества дали си с него за кинти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c279ec4cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Твоят случай е малко сходен с моя. С разликата, че ние не делим, а а аз плащам подчти всичко. И в интерес на истината винаги попадам на стиснати мъже, на които не им се харчат особено пари за мен. Аз мисля, че един мъж трябва да, се държи като такъв. Не казвам, че трябва да те издържа, но трябва да е готов да похарчи нещо и той за теб. Ако не си много хлътнала по него ще ти е лесно да го оставиш, но те разбирам напълно съпер дразнещо е ти да си мъжът и ти да си инициатор за всичко. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 40b5dc02fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

6.   Номер 2, хайде да прочетеш отново, какво е написала авторката! Мисля, че ти яко си захапал - материалното, а не момичето. И не се изкарвай ангелче, защото от всякъде прозира, че си дребнав/а и стиснат/а.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f68a72aa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Изкоментирай мнението и желанието си с партньора си. Защо?
Колкото и да ти е трудно да го приемеш, е възможно той не да е стиснат, а на този етап да не е достатъчно привързан към теб. Аз в началото на връзките си съм така - под начало визирам първата една година, може и повече. Чувствам човека като преходен през живота ми, нямам нужда да го радвам. Просто го опознавам. За много хора една година е вече здрава връзка, за мен след първата година реално започва нашата връзка.
Аз съм романтична, мила, обичам да радвам човека до себе си. Но първата година буквално съм дърво в това отношение и много рядко се случва да подаря на човека до мен нещо и то е предимно в случай, че съм разбрала по някаква линия, че много се радва на дадена вещ и аз мога да му я взема. Или пък ако много се е зарадвал на нещо, което са подарили на негов приятел, и аз му направя същото. Но е рядкост.
Ако приятелят ти е такъв тип, по-бавен от теб в развиването на отношенията ви, определено го разбирам защо не ти прави подаръци или по-специални жестове, които да те правят щастлива.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 167bc50528
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бягай, утре ще се стиска за децата ви. Познавам един такъв. Купи си кола за 150 хиляди и жилище от 450 квадрата, но на децата си купува само сладолед Галакси от 80 ст.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a406903a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ако се ожениш за такъв ще ти е много зле, ще се дели до стотинка, а за детето само ти ще даваш. Аз мисля, че е нормално веднъж той да плати, после може ти да платиш. На първата среща поне плати ли? От такива мъже не става семейство. Моя мъж например плащаше сметките, но сега иска да си делим някой разходи и все търси пиловината. Не се сеща да остави пари за пампврси или храна за детето, освен ако не му искам или кажа да купи.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 906dcc7d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 1-но го каза най точно, просто след като има възможности, а дори и да няма ако е влюбен в теб ще прави дори скромни неща просто за да си щастлива, НО все пак има и един тип мъже, който не са по тази част а като ти не си такава просто откажи - намери правилния. Макар, че то не е до подаръците ама човек, който те обича ще го показва и с малки жестове не е до парите а до липсата на каквото и да било не е за теб :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bf5747aced
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Истината, момичета е, че мъжете харчат по нас толкова колкото ги научим и ги накараме да искат да харчат за нас. Но не на всички се отдава. И аз за съжаление все провокирам такова поведение у тях, че мога и сама, мога и сама да си плащам и сама да се издържам. Но давам пример, бившия ми почто нищо не даваше по мен, а по новата си приятелка е готов цялата заплата да си издуха. И моля да не ми обяснявате, "ами тя може би не търси пари и заслужава", просто така го е научила, че да е с него, ще харчи и ще пита за още, самата тя не е нищо особено, бо явно и се отдават тези неща с мъжете. И не само това е причината да смятам така по тази тема. Мъжете уж не обичат лигли и кифли, а искат силни и самостоятелни жени, но всъщност масово по такива се заслепяват и обичат жени тип "sassy/bossy" поведение, които да изискват с визия и държание за тях, а останалите като не можем да се превземаме ще си плащаме сами и ще си останем силно. И бтв с молби да ти влезе в положението и да разбере, че и ти си жена и имаш нужда от внимание и нежност, пак няма да стане. Само с изискаващи поведение.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e67eae31fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От авторката до номер 2:
Написала съм, че се старая да правя всякакви изненади - включително нематериални, и бих се зарадвала и на такава. :) Просто някак се чувствам сякаш само давам, а не получавам в замяна. А бих искала. Може и меркантилност да е, не знам. Затова моля за съвет, пак повтарям, тъпо ми е, че изобщо мисля за това.

Благодаря на всички за отговорите, наистина.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 813cb1b3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Има хора, които просто не се сещат за такива неща. Винаги съм бил за разговори. Ако нещо не ти харесва, казваш му. Ако той държи на теб, поне ще покаже някакво желание, дори да не му се получи. Ясно е, че не е въпроса в покупките, а във вниманието, взаимността и жеста.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4ea144fb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Намерил си е нацка да я чука, пък и подаръци му прави ;)
Сигурно му е удобно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4a9a31653f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   /16/ - По принцип на мъже, които харчат по жени не се гледа с добро око, но все пак.

Какво ще получи благоверния ако 'инвестира' в изненади ?
Ще станеш ли по-красива ? Не.
Ще правиш ли по-добър секс ? Не.

Тоест - нищо.

А и парите са негови все пак. Той решава за какво да ги похарчи.

Ако все пак тоооолкова те притеснява, че ти даваш, а той не - спри да го правиш. Мини на основното - секс и .... секс. Едва ли ще забележи разликата ;)

А можеш и да се похвалиш на приятелките си с нещо, което няма как да проверят. Уверявам те, че и те го правят т.е. измислят си.

Успех !

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 175a00d279
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Скъпи мъже, въпросът не е в парите, а в отношението. Няма жена, на която да не и стане хубаво, когато един мъж харчи пари по нея, дори да не си го признае. Не, че тя няма пари да си плати сметката или се стиска и гледа да мине по-тънко. Просто, когато един мъж ти плати сметката, това е своеобразно уверение в неговата мъжественост (той е водещият). А когато мъжът се чувства мъж, това позволява не жената да се почувства жена. Не бъркайте желанието и да се почувства желана, женствена и значима с меркантилност.
Естествено, че всеки е свободен да си харчи парите както иска. Приятелят на авторката може да не даде и пукнат лев за нея и това е негов избор. Но после не трябва да се чуди защо го е зарязала. Защото дори да не дава пари за нея, трябва да я кара да се чувства добре, иначе от връзката им няма смисъл. А той не го прави по никакъв начин.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 46e9c86e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Виж, според мен не толкова стиснатостта му е проблем, колкото че си личи че е плужек и темерут.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c2d796ac75
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Само да надуша и намек за стиснатост изчезвам. Много ми е грозно. Особено деленето на сметката "Аз ядох салата и риба, ти еди какво си...". Абе пич, ако съм по-успешна от теб и ще ме дърпаш към мизерно съществуване за какво си ми?! Ако имам желание и възможности за почивки по света, да седна с теб на дивана да пестя за черни дни ли? Или да ти плащам, че съм учила повече, че съм по-упорита и че не ме мързи?

Нека минусите започнат да валят. Но меркантилните кифли са всъщност мъжете. И ако не бяха толкова мързеливи и заспали и ако вадеха нормални пари, нямаше да им пука толкова дали ще ти платят сметката.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 40b5dc02fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 20, стига глупост! Секс, секс и само секс, това омръзва, ако я няма грижата и вниманието! Говориш, като някой мъж!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b33a87eb70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   С този ако се обвържеш, щом сега е такъв, после животът ти ще е ад. Едно е пресметлив човек, друго е такъв мизерник......да, точно това е определението, независимо има ли пари-мизерник.
Заебавай докато можеш без негативни последствия. И не му казвай защо, прост, че не е твоят човек и толкоз.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3ccf7d5998
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   15 е абсолютно права. Мен ми е неудобно да вляза в магазин и да поискам нещо от приятеля ми. Но в случаите, в щоито отиваме в магазини той да си купи дрехи, там обикновено има разсел мъжко и женско облекло. Какво се случва: Мадами, хванали под ръка и виждат скъпа дреха (за тях) и "Това е толкова хубаво! Харесва ли ти? " В повечето случаи момчетомъжа купува харесаното или по думи на приятелки, които правят този номер, друг ден това им се купува. Не ме разбирайте погрешно. Не съдя тези жени. Възхищавам им се и се чудя колко съм глупава. Моят взима добри пари, отстрани изглежда, че се грижи за мен, но не е така. Той си яде по заведенията, аз пия едно кафе или чай в заведението: първо, щото взимам малка заплата и поръчвам това, което мога да си позволя са си платя. И второ щото не винаги плаща той. Като ме попита искаш ли от моята порция ми става тъпо и винаги казвам:не. Унизително ми е. Бъдете умни момичета, не тъпи като мен!!

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a406903a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   26 А защо ти предлага от неговото, а не ти вземе направо и на теб. На мен ми става много тъпо ако ям, а другият ме гледа. Е защо да не плато той, да не очаква, че ти ще му платиш вечерята заедно с кафето. Да плати той сметката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3a3fc59e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Моя мъж стана стиснат. Не дава на детето 50 стотинки. А ние никак не сме бедни. За себе си си купува каквото иска без да пита за цена, а за детето било пари хвърлени на вятъра.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker