Разведохме се, а тя не спира да ме търси. Предлага ми някакви странни модели на общуване. Моля за съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (93168)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21837)
 Секс и интимност (10882)
 Тинейджърски (19789)
 Семейство (4586)
 Здраве (7539)
 Спорт и красота (3942)
 На работното място (2025)
 Образование (5610)
 В чужбина (1243)
 Наркотици и алкохол (904)
 Измислени истории (716)
 Проза, литература (1452)
 Други (12470)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разведохме се, а тя не спира да ме търси. Предлага ми някакви странни модели на общуване. Моля за съвети
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 9070 пъти
Здравейте,
Бих се радвал, ако ми дадете някакви съвети относно моето положение при създалата се около мен ситуация след развода.
Мъж, на 38 г. От шест месеца съм разведен, тъй като хванах съпругата си в изневяра и не можах да и простя. Имаме две деца на 10 и 6 годинки, момчета. Апартаментът го прехвърлихме на името на децата и тя живее в него, тъй като и родителските права върху децата са нейни. Аз и бях предложил да поема изцяло грижата за момчетата, а тя да си живее сама, но тя ми отказа. Финансово изцяло се грижа за децата си, освен издръжката, която плащам им купувам и всичко останало, от което имат нужда. Мисля, че съм бил добър съпруг и баща. Финансово съм обезпечавал семейството си, демонстрирал съм любовта си към жена ми многократно и съм го потвърждал с действия, но явно това не е било достатъчно и тя се хванала с семеен мъж. Ходили са заедно 7 месеца. Разбира се тя прекрати връзката си след като разбрах, но сле дъжд качулка както се казва.
Сега, проблемът е следният: съпругата ми изпадна в някакво много странно състояние след развода. Първо тя ме молеше да не се развеждаме, казваше ми, че изневярата и била само увлечение, че било груба грешка от нейна страна, но се случвало при по слабите хора, когато рутината в брака ги поеме, че никога нямало да се повтори, че не съм заслужавал такова отношение, че ме обича много и т. н. Ако съм искал да и отмъстя - да преспя с колкото си жени искам, тя щяла да го приеме и т. н. Обичала ме безумно, не можела живота без мен да си представи. Не простих, защото доверието вече е изгубено, а то трудно се възстановява и още заради това, че тя е имала връзка с този човек и аз я хванах. Това не е било мимолетна авантюра и тя да се е осъзнала и да я прекъсне. Вариант да се съберем няма и ясно и го казах.
В момента съм в процесура по закупуване на ново жилище и да ви кажа чувствам се окрилен за едно ново начало и другото сам се чувствам прекрасно. Знам, че на нея няма да е леко с децата, но аз ще бъда винаги до нея. Оставих и страхотен апартамент в нов комплекс, но има обаче един недостатък. Там всичко е на газ, вкл. и бойлера, а газта е много скъпа. Миналата зима плащах по 600 лв. на месец. Аз, ако не съм, не я виждам да се оправя финансово и макар, че живеем в София, нейната чиста заплата е 1100 лв.
Преди две седмици поиска сериозен разговор и ми сподели това, че сама с двете ни момчета трудно може да се справя, защото големия влизал в пубертета, а малкият му подръжавал във всичко. Аз и казах, че ми има пълната подщрепа за децата, а тя пак се разрева - плака, ама много плака. Бяхме в един ресторант и чак хората се обръщаха да ни гледат. Сподели ми, че не иска да се превръща в отчаяна разведена, която да пише по форумите и разни хора да я подиграват. За тези шест месеца след развода била разбрала, че освен сексуална играчка в ръцете на мъжете друго не можела да бъде. Никой нямало да я приеме насериозно с две малки деца и то момчета, а още по - малко да я издържат финансово. Не искала и да се обвързва с друг мъж и да му ражда деца. Нашите деца и стигали. Това било абсурд за нея. Момчетата била сигурна, че друг мъж нямало да да приемат да живее с тях. Не искала и да се занимава и с разведени мъже и да им гледа децата в събота и неделя и да влиза в нови филми, както тя се изрази. Не искала да си натоварва психиката с допълнителни емоции, тъй като тя била достатъчно натоварена. Животът и се променил коренно след развода и тя бавно се побърквала и се страхувала от всичко. Ясно ми призна, че се плаши най - много от това да не създам друго семейство и да я забравя с децата. Жените щели лесно да ме омотат, като ме видят колко съм добър и т. н.
Тя ми предлага следното: да съм ходел три пъти седмично в делничните дни в апартамента при нея и децата и там да съм преспивал през цялата нощ. Тя щяла да прави вечеря и всичко останало. И отделно от това в събота и неделя, или единия от двата дни, когато съм имал възможност да взимам децата и заедно с нея да сме пътували из страната, както преди. Причината за това е, че така децата нямало да чувстват моята липса и липсата на семейство като цяло. Тя ми сподели, че големият започнал вече да и отговаря и да не я слуша. Иска още всяко лято и зима да сме ходели на почивки заедно, както преди ( водил съм ги освен на нашето Черноморие, в Гърция, Турция, Испания и Португалия. Това лято обаче никъде не ги заведох). Предлага ми съдействието си във всяко едно отношение. Можел съм да разчитам за нея във всичко (Бога ми, докато сме били женени тя не ми е говорила така). Как ви се вижда всичко това?
Не съм и отказал предложението, но не съм и обещавал нищо. Как ви се струва всичко? Вопъл на здравомислеща жена или на отчаяна бивша съпруга?
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 117

преди: 1 година, 5 месеца
hash: a7e4c500a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Че опитай бе, пич.
Ако стане добре - добре!
Ако нищо не става - никой не може да те спре да дадеш заден.
Може да се е вразумила жената.
Има и други като теб тук във форума, един беше в същото положение и жена му коренно се променила.
И сега са щастливи.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0787553aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   Зарежи я. Оставяй я сама да се оправя и финансово и както и да е. Да не мислиш че иска да се съберете щото те обича, след като сте разведени, я е с 2 деца и едва се оправя? Сигурно нещата не са й тръгнали така както е искала и сега опира до теб. Майната й, ще си намериш друга на която й пука.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: aeb74f759f
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

3.   Отчаяна бивша съпруга!!!
Тези циркове ги прави заради парите, не заради децата.
Не се е променила всъщност, просто иска да си живее спокойно както преди.
Имаш два варианта : - Да й се вържеш, да заживеете отново заедно, но с недоверие и подозрителност.
- Да продължиш напред, ново начало, нова връзка...

Децата не искат фалшиво семейство!
В сподели има не малко истории от деца : "Мама изневерявя на татко", "Да кажа ли на баща ми, че майка има друг мъж? "

Всеки трябва да си знае цената, не да позволява да го тъпчат и манипулират по какъвто и да е начин.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 53ea4134d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Според мен или всичко, или нищо. Ако искаш да продължиш със семейството си, ако си бил щастлив, може би е добре да ѝ дадеш втори шанс, но без заобикалки. Ако обаче и без това не си бил щастлив с нея и тя те е приемала за даденост, е по-добре да използваш ситуацията за Exit без ти да си лошият. В момента тя е виновната и ти си чист. Ако ѝ дадеш втори шанс и в това време си нещастнеш, а срещнеш някоя жена (момиче), с което ще си допадате, какво правим???
Аз честно казано избрах ужасния край пред ужаса без край. Хванах жена си в чат с някакъв друг мъж и използвах този повод, за да се разделя легитимно с нея, но отдавна не бях щастлив. Бях по-възрастен от теб и въпреки това успях да създам ново, много по-щастливо, нормално, спокойно семейство, днес имам още 2 деца. Винаги съм искал да имам много деца, а с първата ми жена беше молби, изнудване. Сега двете ми големи деца са в университета, отдавна съм забравил за предишния си живот. И на мен бившата ми се извинява, присламчва, дори с изнудване опита, но не съжалявам, че я отблъснах. Ако обаче съм бил щастлив с нея и с предишното си семейсво като цяло, може би щях да ѝ дам втори шанс. При твоята бивша не виждам какво предлага тя в замяна. Иска доста неща от теб, но реално тя какво предлага?
ТИ да я видиш на почивки, ТИ това и онова.
Материално погледнато не виждам също защо си я съжалил. Как хората от провинцията успяват и с наеми, и със сметки, и семейство гледат. Може би и тя ще трябва да намали своите разходи или да си потърси друга работа.
За разлика от теб обаче, ние продадохме семейното жилище и тя си купи с нейната половина малка къща, в която живяха децата с нея последните години и апартамент в центъра, който дава под наем, освен това преди това ѝ бях направил бизнес, който тя просто подържа и така не се налага да я финансирам до живот.
Въобще твоята е осъзнала също, че твоите карти са в пъти по-добри. Н 38 г. Вероятността да забременее от друг е минимална, така че защо изобщо се е запритеснила. И разведените мъже си търсят нещо необременено, младо. Май е осъзнала реалистичната си цена на „пазара“ в съответствие с твоята, но дали ще те оцени дълготрайно?
За мен всичко се промени в положително. Имах шанса да си избера жена според новия си опит, според това, което исках за бъдещето, не това, което съм взел някога по грешка, а и животът е кратък. Няма да се усетиш и си на 5о, на 60 и вече нямаш избор
Един мъж

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5847f18df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Видяла е дебелия и сега ще ти лиже подметките или каквото там искаш за да я издържаш.
Има един лаф " Съдбата ти праща стари гаджета за да провери дали още си толкова тъп " - перефразирай си го, и си хвани млада жена без деца.

Успех!

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c4b0c8d07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   На мен историята ми изглежда като измислица, но ако все пак е реална, от авторът може да е 100% сигурен, че на бившата му жена изобщо не й пука за него, а за парите му.

Авторе, забележи само какво ти предлага - да я водиш (под предлог, че ще водиш и децата) на почивки, и насам-натам, пък тя в замяна 2-3 пъти през седмицата ще ти готви вечеря, а освен това ще трябва и да задоволяваш сексуалните й нужди. Аз не мога да си представя колко тъп трябва да е човек, за да се върже на подобна "оферта". С други думи - тя да не губи нищо от това, с което е свикнала, а ти по този начин да се лишиш от всякаква възможност да сбъднеш най-големия й кошмар - да си намериш друга жена, и респективно да създадеш друго семейство.

Но то не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава, така че тя си е в правото да си поиска, ама ти ако се вържеш...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 893763314e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Обичаш ли все още тази жена? Чувствал ли си се щастлив с нея, чувствал ли си се част от едно хубаво и щастливо семейство? Вечер, като си се прибирал от работа, с желание ли си го правил? Ако отговорът ти е "да", какво пречи да пробваш? Ако не стане, не стане. Ако се получи - супер! Въпросът е дали можеш да простиш изневярата.

Ще ти кажа една подобна история, но от другата гледна точка.
Аз съм мъж, имах сериозна приятелка от 4 години. И двамата много работихме, като цяло се прибирахме от работа, вечеряхме и сядахме да работим отново от вкъщи. Някак си разнообразието във връзката изчезна, а на мен ми омръзна и започнах връзка с една жена, която не обичах. Но имаше тръпка с нея, усещах привличане, при това силно. Никога не съм пренебрегвал приятелката си заради нея, винаги съм бил наясно, че сърцето ми принадлежи само и единствено на нея, но се случи. Вечер, след вечер и така близо година, докато гаджето ми не разбра. Беше много обидена, с право, заживяхме си отделно, прекратихме всякакъв контакт по нейно желание, аз просто нямах очи да се противя особено, но не спирах да мисля за нея. Исках си нейния аромат, нейния глас, исках си вечерите на дивана, пред телевизора, с нея, топлите и уютни вечери, почивките и забавленията с нея, които така ми бяха залипсвали.
След няколко месеца успях да наглася нещата така, че уж да се срещнем случайно в един бар. Започнахме да се срещаме отново и сега пак сме заедно. От всичко това минаха две години, сега сме сгодени и ни предстои сватба.

Ако я обичаш и държиш на нея, не я оставяй, наистина. А ако си щастлив сега, когато си сам, има много стойностни мацки в морето, може да намериш нещо в пъти по-добро. :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5404c50222
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Имаш отговорност само и единствено към децата. Нея я оставяш да си чупи главата.
Все пак си е признала че 6-те месеца след развода е строшила една гора х**ове. И сега какво? "Не те те искам ама не искам и друга да те има!!! "
Приемеш ли тая "сделка" губиш достойнството си.
Не я слушай какво ще каже и какво обещава, гледай я какво върши.
Така като чета ми се струва че си меко казано финансово обезпечен - живота е твой, света е твой, не ги пропилявай!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 31a1081f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Без да визирам конкретно тази история, нещо много интересно ми прави впечатление. Тенденцията е мъже масово да изневеряват и много от жените им прощават, а те самите, колкото и да са недоволни, ако жената не подаде документи, не мърдат. Но на тях изневерят ли им веднъж, край, всичко свършва. Тук не казвам кой крив кой прав в такава ситуация, но наистина ме кара да се замисля тази работа.

А относно тебе, авторе. Според мен е по малко и от двете, може би отчаянието говори по-силно обаче. Ти трябва да го почувстваш и да си прецениш няколко ключови фактора - какво изпитваш към тази жена в крайна сметка; толкова ли е фатална изневярата и защо - дари удара е повече върху връзката ви или върху егото ти; какви са били отношенията ви преди и какво е довело до тази ситуация; Помисли добре и прецени дали отношенията ви заслужават втори шанс. При всички положения смятам, че тя доста се е стеснала и сега ще се опита да компенсира, което ти трябва да прецениш, дали те устройва.

Но ако решиш, че това е непреодолимо, каквото и да правиш, наистина не забравяй децата си. И тук не става дума само за пари, на тях им трябва внимание и бащинство. Щом вече й се зъбят, значи контролът и дисциплината изчезват, а от това няма да страда само тя. Постаряй се между вас да няма лошо отношение и неуважение. Дори да не го мислиш, защити я пред тях. Те имат нужда от майка си, а не от някакъв нейн сринат и омерзавен образ. Не наказвай тях, за да накажеш нея.

Ж31

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a9a013596e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Тя направо ти ге е описала подробно. С теб и е лесно. Ти си грижовен. Кума лиса такава. И се разведох. Защото моичкия реши да избере лесния път. Вместо да се синхронизираме тои реши да се доказва сам на себе си -с любовници. Хубаво. Развод. Сега си ползва свободата. На 49 и без пари на квартира... ми вече и любовница не може да завърти. Децата ми бяха тогава момче на 17 и момиче на 15. Беше ми трудно не ами... Е вярно и моита младист свърши ама няма да ме правят на глупачка. Не го позволявай и ти. Всичко плащаш и си отговорен. Тя не взима малка заплата. Да се научи да се оправя. Плакала била. А ти като плака вътрешно? Не позволявай да те правят на глупак. И разбира се ако е добра майка не я възхвалявай. Това е норма. Да не вземеш да и благодариш сякаш ти прави услуга. И пиши какво си решил и направил в крайна сметка, че ми стана любопитно. Ако искаш де :-)...

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2be74114ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Съчувствам ти, че празноглавата ти жена ви е разбила семейството. И си прав, че си се развел.
Обаче, замисли се практически за нещата от живота:
Вариант 1 -Оставаш сам. Плащаш това онова, жена ти се гърчи със сметките. Момчетата са трудно удържими с двама родители в къщи, та какво остава само с майка. Твърде е вероятно да си навредят с неподходящо поведение. Какъв е резултатът -страдате и двамата, а с живота на синовете ви кой знае какво ще стане. Не забравяйте, че с провален живот на децата ви, не можете да разчитте на старини за помощ. Напротив, може и бой да ядете за пари за едно шише ракия или наркотици, недай си, боже.

Вариант 2- ти си окрилен от живота. Скоро ще се намери някоя гладна жена, която ще си направи семейство с теб. Ако е мома, ще трябва да си заимате още поне 1 дете. Ако е с деца, ще гледаш чужди деца. Може и сбор от всички видове деца-твоите, нейните и вашите.
Вариант 3 : Бившата, все пак, се докопва и тя до някой мъж. Същата схема като при теб, с тази разлика че децата ще се съобразяват с друг мъж. Ако го харесат, като нищо може и да те отсвирят.
Жена ти е постъпила супер тъпо, но сега се проявява като много умна и честна жена. Много добре е осъзнала какво е надробила и иска да си оправите отношенията. Не мисля, че става въпрос само до финаси, тя мисли за бъдещето на децата. Помисли дали няма да е най-добре за всички ви да се съберете. Да, гадно ти е, но помисли за бъдещето. Няма идеални схеми.
Не съм чела другите мнения, със сигурност има накукустършени мъже, които те съветват обратното. Мисли за децата си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 81a1b6466d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не знам дали си бил щастлив до нея, ако не, няма смисъл да се измъчвате и двамата... а и на тази среща, ти как я усети, когато говорихте? Искрена ли беше или долови фалш? Ако усещаш, че реално се е променила и ще ти бъде лоялна, без изцепки, дай и шанс. Малко хора умеят да прощават такава грешка, изисква се много вътрешна сила и обич, привързаност към този човек. Трябва да си готов за тази стъпка и когато се чувстваш готов, говори с нея. Ако и простиш, предупреди я, че и даваш този шанс и трети няма да има!
Също не може само ти да даваш парите за тия почивки, след като сте двама, нека и тя да допринесе, макар и с малко, дори и символична сума, пак ще е нещо... Ако ще и прощаваш, поговорете и обсъдете належащите проблеми и как бихте могли да се справите с тях. Според мен дай и някакъв срок, да видиш дали думите се припокриват с реални действия, така най- добре ще разбереш променила ли се е или просто лъже.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ccb37fb651
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   То е ясно защо прави всичко това. Тя дори си го е признала индиректно. Първо, никой няма да я вземе насериозно и ще търси само бърз и лесен секс. Второ, ще й падне значително стандарта на живот. Ти дори си бил твърде щедър, оставяйки й жилището и поемайки изцяло издръжката на децата. Принципно вярвам в прошката, защото никой не е безгрешен, но жена ти някак не ми изглежда да съжалява, че те е наранила. Тя съжалява за сладкият си живот.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c096e0303a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Използва децата, за да ти повлияе на решението, защото ти пука за тях и тя го знае, а за нея вече не това е един цирк иска да те върне, но ти искаш ли? Може и да се промени, може и да не се общо взето ти решаваш дали искаш да си с нея, дали искаш да опиташ, а децата тя просто ги използва, за да се докопа до теб, защото те за 6м. са осъзнали, че не сте семейство вече по добре не заблуждавайте и себе си, защото да простиш на думи може, но да вярваш пак?
Дали е било грешка или сега и за утеха?
Децата не ги ангажирайте с причината понеже е възможно, да намразят жените, да си създадат образ, че всяка жена изневерява и това определено може да им повлияе в бъдеще. Според мен не се карайте, дръжте се добре един към друг пред тях, за да се чувстват добре с останалото вече са свикнали татко и мама не са заедно и е по добре така, отколкото театри вие не сте перфектното семейство, не се правете на такова - да децата ще да щастливи, но и заблудени а вие няма да сте щастливи, и те ще го виждат като от това няма да се чувстват по добре нито от скандали, нито студени чувства. Тя ако се тревожи кой ще я вземе с две деца да ти ги даде просто ти си и предложил, къде е проблема? - като не са при нея на почти никой мъж няма да му е проблем. Ще те омотаят? Ето го страха и, че ще остане сама без теб, че те е загубила, че ще направиш някоя щастлива само, че го осъзнава късно ако изобщо го осъзнава което е друг въпрос.
Ако можеш, ако искаш прости ако не недей, но не се връзвай на този цирк така с вечери, спане, почивки иска да си възобнови старото семейство да ти премине, да е около теб и да, и простиш. Ти я познаваш знаеш каква жена е, каква е била, дали трябва, дали си струва, дали можеш и дали искаш да и простиш. :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8895760b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Първо да кажа, че съм жена, малко по-голяма от теб.

Второ, нали знаеш приказката - "хубавите ябълки прасетата ги ядат". В случая ти си ябълката...

И после - трудно ми е да ти дам съвет, но така, както описваш бившата ти жена, тя ми прави много лошо впечатление.

Значи, доскучал й семейния живот, обгрижена и осигурена отвсякъде, и решила да се разведри. А за миг не се е замислила дали поведението й не би те наранило, не искам да мисля как са се почувствали децата, ако (когато) са разбрали, че се заиграва с чужди мъже.

След това не й се получило с любовника, и хоп - обратно при теб. Да, направила си е сметката, че ако трябва да има сериозна връзка с друг мъж, той ще иска деца, а те на тази възраст я се получат, я - не. Или ако мъжът има свои деца - ще трябва да обгрижва, или най-малкото да се съобразява и с тях. Ама не ще, не й отърва. После, не можела да се издържа сама. Ами да беше помислила за това преди да се хвърля в юргана при юнака.

И нахална - има искания и очаквания към теб - да нощуваш еди-колко-си нощи при тях, после в събота и/или неделя да ги разхождаш, пък и на море и в чужбина да ги водиш... и все ти да плащаш. Хайде моля ти се. Да беше мислила овреме за теб, а не сега.

Също, ако се върнеш при нея, откъде ще си сигурен дали пак няма да й доскучее след година, две. Децата растат, поемат по свой път, по-малко домашни грижи и повече свободно време. Ако си от този тип мъже, които се концентрират върху работата и важните неща, на нея най-вероятно ще й стане скучно отново и може пак да се увлече по някой момък. Вместо, да кажем, да изкара някой курс, за да повиши квалификацията си и да изкара някой и друг лев отгоре.

По-нагоре някой те беше попитал "тя какво предлага"? Защо да се връщаш при нея? Хубава да е, колко да е хубава. Хората остаряват, променят се на външен вид. А децата така или иначе ще ги виждаш и вземаш редовно.

Стискам палци нещата да се наредят по възможно най-добрия за теб начин. И ако избереш да се върнеш, не допускай отново да "обслужваш" жената по всички направления - имай и ти изисквания и очаквания. А ако решиш да продължиш напред сам, може би с друг човек - пожелавам ти успех и щастие. Живеем само един живот и никой няма да ни възнагради за компромисите, които тровят душата ни.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 62268ce673
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Удавника и за сламка се хваща, бившата ти просто се дави в живота, който сама си е избрала! Момчетата ти знаят причината за раздялата, какъв пример ще им дадеш, ако отново се върнеш при човек който те е предал? Бъди истински мъж, а не чехлю, остави я да си чука главата, та дано проумее какво си е надробила сама!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f9e7b7d6cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Много просто - както тя те използва, може и ти да я използваш само за секс, под предтекст, че нали си добричък и помагаш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1468aa6656
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Какво значи това, че тя не иска да бъдеш с друга? Чакай малко. Може ли някой да те задължи да нямаш някога друго семейство? Че децата, които вече са големи, страдали. Оставям настрана, че имаш пари. В живота бягам съзнателно от такива (дори и да ви звучи налудничаво), защото не искам да съм бъдеща-съблазнена-от-парите и бившата на някой-с-пари. Остави сега парите си настрана и помисли трезво. Жена ти го казва. По описаното тя не тъгува по теб - по парите ти тъгува. Прибира си те кротко уж за децата - ако беше за тях, ти си уточтил, че освен издръжка правиш всичко друго. Децата тъгуват - ще се съглася ако са от 2 до 5. Единият е непослушен щот е пубертет, другото дете го имитира, защото е малко дете. Плакала, сигурно й е супер гадно, щото сега газта й е половината заплата и е готова да играе нов филм за да прибере наивника-богаташ у дома. А и защо един ден да нямаш друго семейство? За да нямаш други наследници, освен тези деца. Може да звучи грубо, но не казвам нищо за да те обиждам. А да ти подскажа, че като богат човек ласкателите ще са ти много, и е най-вероятно най-големият да ти е в кревата (която и да е). Ние може да сме бедни за вас, да не можем да се засичаме, защото ние не живеем в затворени комплекси, но аз съм виждала промяна на лицата на хора близо до богат човек - как грейват лицемерно. Имай едно наум с хората.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b7c69a438
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Не й се пуска клона, защото е разбрала, че няма да намери друг. Има само интерес, другото е ала-бала. Продай жилището, вземи една двустайна панелка и да се оправя.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2d3efb9a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Реално ти предлага отново да сте женени.
Ако приемеш предложението и, дори временно - ето така, за проба, ще вложи цялото си старание да те привлече обратно. В което лошо няма, зависи ти какво искаш и на какво си готов. Факта обаче, че си поискал развод след като си разбрал изневярата, показва, че не можеш лесно да прощаваш. Ако не си простил, какъв семеен живот ще е това?

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 43097abab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Вярвам, че човек може да осъзнае грешката си и да се промени. Заслужава си да опитате отново. Знам, че се окрилен от възможността за нещо ново в живота си, но свободните жени не са свободни случайно. Не очаквай чудеса от новата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d98b05edcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   В цялата тази история ще страдат децата и не само финансово! Може да тръгнат по лош път, може да обвиняват майка си и да не я приемат, като авторитет! Знае ли човек? Дори тя да обещава всичко, заради финансовата изгода, все пак, има опасност за децата, може да им се отрази много негативно. Хм, много ясно, че с това предложение цели да те привърже отново към себе си. Разбирам също и съм съгласна, че имаш право на нов живот. Залогът обаче са децата! Какво би избрал, нов живот или спокойни деца? !

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4bf0269a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Опитай се да й дадеш втори шанс. Хора сме - всички грешим, разбирам, че 7 месеца да кръшка с друг мъж не е никак малко, но понякога е необходимо да изгубим нещо, за да оценим това, което сме имали... Разбирам я и нея колко и е болно и как съжалява ( обикновено така хората предприемат крайни решения, а именно и да застрашат живота си)... Моят съвет е да и простиш, доживейте заедно.
Наскоро и аз направих грешката да обидя най-близката, сродна душа. ( Изпаднах в гняв, не можах да се овладея и показах това което не трябваше. Всъщност си имаше причина де.. Сега чак осъзнавам колко ми липсва и бих направил всичко да си я върна... Е при мен нещата са по-леки, необходимо е малко време... Та така де успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5847f18df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   По начина по който ти предлага да "общувате" ще се лишиш (и тя го знае) от възможността да имаш нова пълноценна връзка. Ти си прецени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d46172cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Независимо от всичко й дай шанс. Всеки бърка в този живот, всеки може да се поправи. Само смъртта в живот не можеш да обърнеш. Остави парите на една страна, остави страховете ти и гнева, обидата. Помисли си какво наистина искаш да направиш в тази ситуация? Какво е истинското ти желание? Очевидно е, че нещо се е пропукало, за да отиде при друг мъж. Очевидно е, че се разкайва искрено. Струва ли си да захвърлите предишното ви щастие и това на децата, заради една грешка. Най-доброто ви лекарство е прошката. Поздравявам те, че се отнасяш все пак уважително спрямо нея. Поварвай обаче че за децата е много трудно. Помисли си дали искаш те да страдат през детството и да растат с разделени родители. Единият от двамата трябва да е по-разумен. За теб мога със сигурност да го кажа, че си. Просто не наранявайте децата покрай грешката и липсата на прошка. За мен тя наистина си е взела поука.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 93eb6d3320
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   <18> тя сега без да му ляга го прави на луд пък смятай ако почнат да си лягат какво ще стане. За секс жени много. Тази е използувачка - колкото по далеч толкова по-добре. Лошото е, че ще използува децата за да го изнудва. Такива жени нямат никакви задръжки относно методите за изнудване. Все ще минава с номера, че е за децата, а за какво харчи парите.... един господ знае. ;(

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bb66a01323
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Бившата беше по същия начин.... То не бяха ревове, драми.... Не мога да кажа, че всичко м/у нас е изчезнало, но счупеното веднъж, трудно се лепи.... Моят съвет е.... пробвай.... и виж какво ще стане. Но имай предвид, че няма да разбереш след седмица-две. В началото тя ще прави всичко... АМА ВСИЧКО!!! Обвзела я е паника, страх... Ако не можеш да простиш няма смисъл. Всеки си има глава на раменете и носи последствията от постъпките си, било то положителни или отрицателни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7267550c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Тя сега е и от 2-те. И отчаяна бивша и се е връзомила. На някой хора точно когато ги хванат в изневяра, тогава им идва акъла. Ако ще се връщаш при нея и кажи, ча ако още веднъж я хванеш с друг няма да я погледнеш повече и ще плащаш само издръжка без други разходи. И даже ако трябва след няколко месеца намери някой детектив който да я провери дали ти изневерява.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7555b17cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Здравей,

Аз също съм в процес на раздяла, с едно дете сме, засега не съм открил изневяра, но се съмнявам. Отношението на жената към мен е гадно, грубо, гледа с едно самочувствие, но аз също съм добър, давал съм всичко за семейството, много хора смятат, че аз имам по-добри перспективи за бъдещето и не я разбират дори роднини.

Моят съвет е да не се занимаваш с нея, тя е спала (да не говорим подробности) с друг 7 месеца. Сега осъзнава нещата и иска пак да сте заедно и да й помагаш още повече с пари. Според мен тя отново ще ти изневери, просто жените действат често само емоционално, а разум никакъв. Гледай си живота и децата, тя да си върви при онзи!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c6b5a19b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   Човек започва да оценява това, което е имал, чак когато го загуби.....
Понеже имам два развода зад себе си, прочетох внимателно поста ти.....
Всъщност по думите ти правиш наистина доста повече от предвиденото в закона - плащаш газта, купуваш неща на децата...в твоята ситуация не съм сигурен, че бих го правил.
Щеше да я оставя на издръжката, определена от съда...да види къде зимуват раците. Очевидно си добричък, щом грижите ти са доста над минимума.
Вашият случай е доста показателен, бих казал даже класически: жената знае, че сама никога няма да достигне приличен стандарт на живот само със собствени усилия, намира си мъж, ражда (му) деца, (му)-то е нарочно, жените всъщност са тези, които искат деца, но го "продават" на мъжа така, все едно са направили нещо за него, раждайки...после следва семеен живот, като станат на 32-38 и децата са що-годе самостоятелни, решават че им липсва тръпка в семейния живот и започват да си веят оная работа из квартала докато не ги хванат...следват сълзи, разкаяния, обещания итн.
Твоята съвсем откровено ти е казала страховете си, инте са съвсем реални. Ако утре си направиш ново семейство и деца, едва ли грижата ти за сегашните ще е същата, нормално е да се концентрираш върху новото.
Повярвай ми, в сайтовете за запознанства поне 80% от жените са сами с деца и търсят някой да ги приеме барабар с децата. Тя няма шанс на този "пазар" и го знае. Съответно се опитва всячески да те върне, днес ще нощуваш там, утре ще те прикотка в кревата итн...с надеждата да се помирите.
Трудно е да преценя, без да я познавам, дали разкаянието и е искрено...ти я познаваш, помисли....
Моята любима арабска поговорка гласи:
Нещо, което се е случило веднъж, може никога да не се повтори...нещо, което се е случило два пъти, задължително ще се случи и трети път.
Поздрави от DirtyDaddy

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c25992f0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Хващай си живота в ръце без нея и не се занимаваѝ, тя сега е рязбрала,че е загубила златната кокошка и прави театри. Децата ако поискаш правата със сигурност ще ти го дадат,защото тя няма пари да ги гледа,така че ако сепритесняваш ще им стигат ли парите обмисли и тоя вариант...и внимавак каква жена ще си хванеш след това ;)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d6e51ae250
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Не, не и не!
Взел си правилно решение и си го довел докрай и то без кой знае какви колебания. Тя просто не я вярвала, че ще поискаш развод и ще го реализираш. Мисля, че си човек, който се самоуважава достатъчно. Не й се връзвай, тя си иска стария живот до следващия път... А и не виждам как човек като теб ще си възвърне доверието в нея - няма начин. Отрязвай я и толкова!

ж

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 66c5fc9d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

35.   Жена ти не ти дава децата, защото ако ти ги даде - апартаментът е на тяхно име и издръжката спира. Страх я е да не намериш друга, защото е явно, че й даваш повече отколкото заслужава - апартамент, издръжка, разходите на децата. Ако имаш друга жена, тя ще усети веднага как бившата ти жена те точи най-нагло и безочливо предвид мимолетната изневяра от само 7 месеца, и жена ти ще кара само на издръжка. Оплаква се от децата, но не ти ги дава, защото ще й спреш кранчето, а и се опитва да те манипулира чрез тях. Много долна манипулаторка е (като жена ти го казвам) - трябва да си наистина глупав, за да й се вържеш - тя сама ти е казала, че си добричък, значи осъзнава, че си лесен за манипулация. Ако се съгласиш на схемата й - никога няма да си намериш нова жена (една от целите й) и ще продължава да те точи (ти за това й трябваш). Малко са балъците, които ще приберат изневеряваща к*рва с две деца.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 863d9e055c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Изглежда ми, че наистина е осъзнала грешката си и ако й дадеш шанс, едва ли щя я повтори. Има хора, които дори няколко пъти са се развеждали и женили отново (за същия партньор). Изневярата е тежко провинение, но аз вярвам, че всеки заслужава втори шанс. Ако още я обичаш и семейството ти липсва, може да опиташ да й простиш. Ако обаче сега се чувстваш по-добре и търсиш ново начало, имаш пълното право, но й го кажи ясно. Каквото и да избереш - не спирай да й помагаш, за да може децата ви да живеят добре. Дори да сте разделени, идеята за общи уикенди и почивки ми се струва разумна, още повече, че нямаш нова връзка. Така няма да липсваш толкова на децата и те ще приемат раздялата ви по-леко. Според мен обаче би било много благородно да дадеш шанс и да спасите семейството си (независимо от развода).

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: eb3cbd0494
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Аз ще ти го кажа така:
Ако срещнеш друга жена и се влюбиш, то тя няма да влезе в подобна връзка- ти, тя и...бившата ти!
Това е идеята на бившата, докато те "влюби" отново да няма възможност друга! Контрол на личното ти време и пространство! Децата винаги можеш да взема при теб, да си ходиш с тях на почивка и т.н. но тя вече няма място в живота ти. Не и като контролиращ....

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4319393183
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   А удобно пропуснахте да прочетете, че тя предлага да готви "и всичко останало"!

Това по-горе за женомразците.

Сега за автора-няма смисъл от такова съжителство, не се съгласявай.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: eb3cbd0494
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Н 38 то само това оставаше, да иска от него и да им готви хаххаххаха. "Всичко останало" нали се сещаш, че включва и абсолютен контрол прикрит под "загрижената мама и виновната жена"?!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e6035ddcbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Доста схеми и системи допуснаха коментиралите пред мен. Аз обаче едно не разбирам авторе: Ако си толкова съвършен, колкото описваш, защо се е стигнало до там съпругата ти да отиде при друг мъж!!! Това, че развода е минал толкова гладко и безпроблемно, ти си Й оставил жилище, материално продължаваш да издържаш децата, не е ли продиктувано от твое чуство за вина. Едва ли ще си толкова великодушен и щедър, ако не изпитваш вина по отношение на тях. Не си ли наранен, обиден и засегнат от изневярата на съпругата ти? И как така ти 7 месеца не се усети, че нещо става със жена ти? Къде си бил ти през това време? Май и двамата сте си хойкали, но са хванали нея :))Това дали да останеш със семейството си, трябва да го решиш само и единствено ти. Не в името на децата, а само и единствено ако все още обичаш жена си. Няма нищо непоправимо, стига и двамата да го искате. Познавам семейство преживяли преди години нещо подобно, дадоха си втори шанс, 7 години по късно те са по щастливи отвсякога. Децата им отдавна са студенти и не живеят при тях, а те изглеждат по сплотени и влюбени отколкото на млади години. Едно такова нещо разтърсва из основи и човек пренарежда приоритети си. Напълно допускам, че бившата ти съпруга се е осъзнала и ще положи неиморевни усилия за Вас и вашето семейство. Но същите усилия трябва да са и от твоя страна. И не на последно място, децата ще имат контрол и от двамата родители, друго е мъжкото присъствие в семейството, особено в тинейджърските години. И за всички които казаха, че на свободния пазар няма кой да я вземе тази жена СПОКО, за всеки влак си има пътници

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: dc1dd7154c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   А къде е любовникът и?

Май семеен беше.
Жена му зане ли за връзката с жена ти?
Ако любовникът и се разведе също, да се вземат.

Или вземай децата си.
Като ти е слагала рога и е пъшкала под друг, къде и е бил акъла.
А бе, никаква прошка.
Всяко зло за добро са казали хората.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1468aa6656
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Майка ми ми е дала един съвет, който мисля да спазя: "Роди си толкова деца, колкото ще знаеш, че ако нещо се случи с мъжа ти - разведете се или почине, ти ще можеш да изгледаш сама." На 38 остава самотна майка, не получава 1 лев издръжка. Изгледала ме е и изучила сама. Не помня някога да е плакала за баща ми, или да е плакала, че живеем бедно - защото за да ме изучи живяхме бедно. 1 сълза не е проляла за своето положение или липса на всякакъв личен живот. Просто се бореше, работеше много.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2de9289cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Ситуацията е доста специфична и аз на твое място, въпреки че съм жена не бих бързала с отговора. Бих си дала поне 1 г. време, за да помисля и най-вече да попитам сърцето си...
Попитай себе си, обичаш ли я? Само ти знаеш отговора!

Успех!

Ме

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4319393183
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   39, аха. Ама явно И ТОВА сте пропуснали!
" Предлага ми съдействието си във всяко едно отношение. Можел съм да разчитам за нея във всичко (Бога ми, докато сме били женени тя не ми е говорила така)"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 42284f6fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Паникьосала се е. Права е, че никой няма да я вземе вече с 2 деца, а ти лесно ще си намериш друга жена. Женската изневяра не е толкова безобидна като мъжката, защото най-лошото при мъжката изневяра е да хванат някаква полова болест, докато при женската изневяра може да се внесе чуждо дете в семейството. Откъде си сигурен сега, че и двете деца са от теб? Моят съвет е да и плащаш само издръжката, без други разходи и да си търсиш нова жена и да си направиш ново семейство. Няма как да се промени жената - това да не е дете на 5 години. Сега е отчаяна и е готова на всичко, за да те задържи, но върнеш ли се, ще се успокои и ще си намери нов любовник. Все пак е имало причина да си търси любовник. Забележи, че нейното не е било секс за един път, а цели месеци те е мамела. Време ти е да започнеш нова страница от живота. Вземи си нов апартамент, търси си нова жена.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3dbead44fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Развел си се набързо, воден от егото ти, както ти казаха колегите по-горе. Тя мисли за децата ви, финансовата част не е всичко. Ако момчетата знаят причината за развода тя никога няма да има авторитет пред тях. От всичко най-много ще страдат децата, голямото щом влиза в пубертета и и отговаря, ясно накъде отива. Мъжете мислите че като оставите бившата да се мъчи сте голяма работа, а така мъчите децата си. Кое дете иска родителите му да се мъчат и е щастливо да ги вижда така? Авторе, най-лесно е да се разведеш и да я обвиняваш за изневярата. Но с това не се свършва света, децата си остават и тя винаги ще бъде тяхна майка. Дай си време, според мен тя е искрена

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bde294442b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Авторе, опитах като жена да вляза в положението на жена ти, но някои неща в отношението и към теб много ме смущават. Мисля, че на първо място смятам, че трябва да изясниш за себе си какво искаш преди да действаш.

Ако действително се чувстваш добре сам, изпитваш облекчение, че цялата история е приключила и си готов да продължиш напред с живота си, включително да си потърсиш нов партньор, то това, което предлага жена e изключително токсичнa и разрушителнa за теб форма на отношения.

Няма как да завържеш здрави и нормални отношения с читава жена, ако 5 дена в седмицата киснеш при бившата си и търчиш по гъза и. Mисля че тя по много мръсен начин изполва загрижеността си уж за доброто на децата, за да ти влияе. От това, което описваш не само е глупава, но и доста нагла. За да си покаже истинското лице, предлагам да и кажеш директно, че с удоволствие ще водиш децата си по почивки и излети, но без нея или пък и подхвърли, че си намерил приятелка и искаш да я запознаеш с децата, за да свикват - направи го и гледай сеир.

Предложението и е доста обсебващо и откровено нахално, освен това ме смущават следните и думи: "Ясно ми призна, че се плаши най - много от това да не създам друго семейство и да я забравя с децата. Жените щели лесно да ме омотат, като ме видят колко съм добър и т. н. "

Авторе, тя в прав текст ти казва, че все още те има за глупак!!! Един вид, такъв си наивник, че то ясно, че първата лисица ще те омота и ще ти вземе парите, ми поне вместо да е друга да се подсигури, че ще е тя. Ще му сготвя на балъка две-три вечери, ще си легна с него, ще го поглезя и поухажвам и той ще си влезе обратно у клетката... Не мисля, че този и начин на мислене е здрава основа за съжителство. Не искам никого да съдя за изневяра, защото човек не знае, какво може да му дойде до главата - случило се, каквото се случило. Но това, че е решила да си продължи и 7 месеца е пазила тайна??? С какво лице се е прибирала вкъщи и е играла театър - и също и целия театър сега - възрастен човек е, нека има поне малко достойнство и да поеме последствията от действията си вместо да се тръшка и да се изживява като жертва. Струва ми се че разсъждава страшно повърхностно и незряло - потресе ме че ти е предложила и ти да и изневериш с колкото жени си искаш, че да сте квит. Tя действително ли си мисли, че с това се компенсира цялото предадено доверие и всичко може да си е както преди - крайно незряло и наивно за жена на нейната възраст.

Като оставим всичко това на страна, ако това което искаш е да получиш обратно семейството си, то отношенията които тя ти предлага са точно начинът това да стане плавно, полека и безстресово. Въпросът е в състояние ли си да простиш и забравиш и да продължиш - ти си решаваш.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 18682c57b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Странен въпрос, как не се е усетил седем месеца съпругът?
А съпругата му? Как седем месеца не се е усетила, какво всъщност прави?
На мен лично ми е много грозно женени жени да се свалят на женени мъже и обратно, и да го считат за плюс.
Според мен, той да взема момчетата и да я пуска на свободния пазар. Нали това е искала всъщност?
И тук проблемът е, че и любовникът е семеен.

Познавам младо семейство с две дечица, жена му вечно мрънка и е недоволна, и за мен беше огромно учудването, когато сподели най-безцеремонно, че мъжът и не я е удовлетворявал и че с друг и е било по-добре.
Да, но аз помня, как го цедеше за пари още преди да се оженят. Защо не цедеше другия, по-добрия? Или защо "по-добрия" не я взе за съпруга?
Интересът клати феса, който както го разбира.
Чукам на дърво, друго незнам.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0ef1710925
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Звучиш като разумен и добър човек. Вече сам си си отговорил на въпроса и не вярвам някой тук да ти каже нещо ново, или пък чак толкова да промени погледа ти.

Чест и прави, че е била откровена с теб, наистина. Но тя просто е изтъкнала факти които са очевидни, поне за повечето мъже.

Есенцията от цялата тази мелодрама е - Всичко което тя прави и предлага сега, е само и единствено за да подсигури своето лично съществуване и бъдеще. Не и пука толкова за теб и за децата, макар че вече умело ги използва срещу теб.

Никога не забравяй това.

Ако беше по млада, надали щеше да е толкова дипломатично и компромисно настроена. Сега си е дала ясно сметка, че нищо хубаво не я чака без теб и нещата от тук насетне ще стават само по зле, за нея лично. Разбира се, че децата ще усетят твоята липса. Но ти винаги можеш да измислиш начини да подържаш жива връзката си с тях. Именно тя е била тази която е трябвало да си даде сметка за всички тези усложнения, за толкова много хора, докато се е клатила с друг зад гърба ти. И то не веднъж и дваж, това са 7 месеца системно странично поебване. И то със женен мъж. А дали се е поставила на местото на жената на онзи, ей така само странично да попитам? Едва ли. Тя чудесно е преценила риска и е решила, че всички тези проблеми които имате всички сега, са оправдани. Явно онзи е бил доста "добър". Или тя е била в "сериозна нужда". Разбира се, това вече не те касае. И не би трябвало. Каквито и проблеми да сте имали дотогава, е трябвало открито да си поговори с теб, преди да си разтваря краченцата странично.

Повечето мъже държат да се покажат като "добри". Дали заради своите принципи, дали заради децата, дали заради "данък обществено мнение". Често късно осъзнават, че срещу тяхната всеотдайност, те са получили нож в гърба. Най боли от загубено доверие. А още повече боли когато са го правили системно, и зад гърба ти. При всички тези малки специфики покрай нейните действия, прошката ти би била грешка. За всички освен за нея.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 461228ec51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   До 40. Изключително повърхностен коментар, явно си жена, която изневерява или някой дечко. Как можеш да даваш заключение за човек, който не познаваш. Ти да не си екстрасенс. Издръжката на децата е отговорност и задължение тя не е продиктувана от великодушие, гузна съвест или чувство за вина към майката. Как прецени, че авторът и той е изневерявал? Все някой друг е виновен на изневерявашите! Как не бил разбрал за 7 месеца, че жена му изневерява? Да не би да има някаква методология за улавяне на изневеряващите още първия месец? ! Според тебе излиза, че авторът трябва да е изгонил майката и децата на улицата, защото е наранен. Странна логика!
Ж 45

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b383d4e8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   <40>- Именно защото е намерила добър мъж е решила да кръшка. Ако знаеше, че ще и счупи главата нямаше да посмее да си подаде носа извън семейството. Някои жени / както и някои мъже/ не могат с един.

<44> - ката са били женени е смятала, че и е "в кърпа вързан". Сега набляга на обещания, ама ние в БГ на обещания сме се наслушали - изберете ни и обещаваме. че.... пък като ги изберат и веднага забравят. Сигурен съм, че и тя ще забрави ако вземе да се намести пак на топло при него ;)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 10136587fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Жена съм. Семейна, с ете и (слава на Бог) щастлив брак.
Разбирам я, като майка, която се е уплашила, че след гафа е изпуснала контрола. Идея си няма как да се оправи сама... и това е толкова нормално. След време ще се подреди. Този страх сега диктува предложенията й.

Но.. от всичко, което е предложила одобрявам само едно: опитайте раздялата да н е травмираща за децата. Посъветвай се с психолог за това. Едва ли пръскането на пари по почивки е решение. но наистина трябва да се помисли в посока да се намали травмата с малките.

Тоолкова.
Успех с новото начало

 
  ...

1-50 от 117
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker