За или против пластичните операции - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За или против пластичните операции
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1677 пъти
Здравейте!

Като човек, който си е правил две пластични операции - едната беше много искана от страшно много време, другата беше по-скоро глезотия, пиша с едно запитване.

Какво мислите за пластичните операции?

Любопитно ми е какво е мнението на хората за тях. Единствено семейството и по-близките ми приятели знаят за моите корекции, като бяха твърдо против тях.

Аз например съм на мнението, че ако човек се чувства нещастен, има комплекс от дадена част от тялото си и не може да се справи с това, трябва да направи нещо, за да я промени. Или променяш мисленето и отношението си към себе си (най-хубавият вариант), или променяш... себе си. :D

Ще се радвам, ако темата бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80197107f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лично аз не съм против, ако не харесваш нещо от себе си и можеш да го промениш в посоката, която искаш, защо не. Примерно корекция на носа. Много хора имат криви носове, с не правилна форма и т.н. За мен е нормално да искаш да отстраниш този дефект, все пак като разговаряш с някого това е първото нещо, което той вижда в теб и може да се взира там и на теб ти става неудобно и се притесняваш... Та, да има корекции, за които се заслужава, но и много хора прекаляват и заприличат на кукли от прекалено много операции... Та всичко трябва да е с мярка.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a810115416
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами смятам, че освен ако не е наистина наложително, например след лош инцидент, болест и подобни, няма смисъл да лягаш под ножа заради единия външен вид.
Личните ми наблюдения са, че никой, който си е направил пластична операция, не остава само с една. Може да не е масово, но хората около мен, които си направиха някаква корекция, която уж беше единствената, после продължиха и с втора, и трета... Става някакъв вид мания, обсебване.
Също така не мисля, че ставаш по-щастлив или по-уверен. Може би има някакъв временен ефект, но много бързо се изпарява и човекът започва да си намира нови "недостатъци", които да коригира. Получава се безкрайно преследване на перфектността. Вярно е, че живеем в общество, в което външният вид е от изключителна важност за това как те приемат хората, но животът не опира само до това колко си харесван.
Не се държа различно с хората, които са минали под ножа. Все ми е тая, всеки е свободен да прави каквото си иска.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 13a69d26d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Винаги съм била против, и като медицинско лице, и чисто човешки погледнато.
Операцията, пластична или не, си е операция, крие сериозни рискове, пък и е доста болезнен постоперативния период. Освен ако не е абсолютно необходимост, по-добре да не се прави. От друга страна съм забелязала, че при хора, които си правят една операция, обикновено последва и втора, трета и т. н. Това означава, че поначало тези хора имат ниско самочувствие и колкото и операции да си направят, пак нещо няма да им харесва във външността им.
Вярно е, че аз реално никога не съм имала проблем с начина, по който изглеждам, и за тово може би разсъждавам така. Ако имах грамаден нос или малки увиснали гърдички, друга песен щях да пея. Обективно, някой би казал, че мога да си сложа силикон в гърдите и устните, за да ги направя по-големи, но няма начин да си го причиня на тялото.
Теб не те познавам, не искам да звуча обвинително. Говоря от професионален опит и наблюдения върху психиката на пациентите- все не се харесват достатъчно, колкото и корекции да имат.
Освен това си мисля- гените са си гени- децата ти ще приличат на теб отпреди операциите. Това не те ли смущава малко?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4aa7952b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз мисля като теб. Един дерт по-малко. Обаче някои дефекти на човека, особено манталитетни, не могат да се коригират с пластична операция.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8ca9d1c3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Абсолютно ЗА! След 30 години поддръжка от такова естество за една себеуважаваща се жена е задължителна. Разбира се, не визирам интервенции, които имат гротескни резултати, а всичко което освежава визията в приемливи граници. От неоперативните методи-филъри и ботокс задължително. :)
Ж 25

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 773d142246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Принципно съм за. Ще дам пример. Нещата, които не харесвам в себе си са носа и изкривени палци на краката. Когато бях малка имах кофти захапка и много навреме с шини ми оправиха зъбките, още преди излизането на брекетите. Въпреки, че това е дентален проблем, се оказа, че навременното оправяне на издадената захапка влияе на това каква форма ще придобие долната част на лицето (дали няма да се деформира). Против съм уеднаквяването т. е. хирургията, след която много жени са с еднакви устни и гърди. Също е важно нещата да са умерени. Ако устните са напомпани до невероятни размери на едно мъничко лице, се получава все едно ужилено от оса.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 129aff5980
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По мое мнение, човек има правото да решава сам за себе си.

Външният вид не е тривиален, изключително важен е за увереността. Аз съм напълно за премахване на белези, поправка на несъразмерни гърди или всевъзможни нелепости по външния вид, които не са по вина на пациента.

Онова, което никога няма да приема (и много хирурзи също) е нещо като правене на гастрален байпас или липосукция, само защото въпросният клиент го мързи прекалено много да си вдигне лойния задник и да вложи работа в тялото си. Такива процедури трябва да са само за най-краен случай (и не, 2 седмици диета без резултат не е такъв). Друга сходна простотия е например "искам да си променя носа, този просто не ми харсева" - чист идиотизъм.

С това поставено наяве, всеки сам си прави изборите. Ти знаеш какво си направила, последствията са за теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker