Само аз ли мисля по различен начин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (95465)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22445)
 Секс и интимност (11126)
 Тинейджърски (20039)
 Семейство (4757)
 Здраве (7711)
 Спорт и красота (4014)
 На работното място (2108)
 Образование (5782)
 В чужбина (1276)
 Наркотици и алкохол (918)
 Измислени истории (730)
 Проза, литература (1486)
 Други (12898)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Само аз ли мисля по различен начин
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1247 пъти
Здравейте, напоследък гледам масово мненията тук в сайта и доста съм учуден. Постоянно давате съвети на някое момче да се откаже от дадено момиче, лигла била, еди ква си била, нямал ли достойнство. Абе мен ми е много интересно, какъв мъж си ако оставиш момичето, което обичаш, да ти бъде отнето от някой така изведнъж. Наистина се чудя, когато обичаш истински според мен си длъжен да се бориш за момичето си. Дори и на моменти да те пързаля или да се държи зле всички момичета го правят. Ти нямаш право да се отказваш от нея веднага, а повечето тук това съветвате. Дори някой говори за достойнство, а за мен няма нищо по-недостойно от това да обичаш някой и да не се бориш за него и а позволиш да ти го отнемат като пълен страхливец. Какво мислите по въпроса, прав ли съм, че 80 % от пишещите тук във този сайт за слабохарактерни и изобщо дори нямат желание и качества да се борят за хората, които обичат. Аз никога не бих се отказал от щастието си само защото един път ми се е подиграла или нещо такова. Ама явно голяма част от хората дори не са изпитвали такива силни чувства през живота си.

Моля историята ми да бъде публикувана

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2dd09fb470
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Имаш изкривено чувство за характер само това бих ти казал. Аз съм на правилото: Бъди като стъкло - счупят ли те, режи. 28 години съм се опазил следвайки това правило дано още толкова успея. Лека вечер

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 806b375790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Уважавам мнението ти, но не мисля за правилно да квалифицираш останалите като слабохарактерни. Аз не съм съгласен че на всяка цена трябва да се боря, а сега ще се опитам да се аргументирам защо. Има достатъчно евентуални щастливци от моето и предполагам от твоето подхлъзване, разбираш ме предполагам, не живеем в розов свят където всеки ти мисли доброто, защо трябва освен за всичко останало да се боря и затова и то борба налагаща се заради евентуалното държание на някой. Ако някой друг с определени други способи и мярки се опита да ми попречи с жена/момиче което обичам, тогава разбирам и се съгласявам че борбата е нужна. Но да се боря да убеждавам някой че аз съм по-добър от друг, къде е нейната любов тогава. Ако си сгрешил да, но иначе. Разбрах едно, любовта като отношение между двама не е караници; спорове и въпрос дали обичам този някой, нещата там са ясни, за теб няма съмнение че обичаш този човек, вие не бягате един от друг, със сигурност не се лъжете, вие двамата сте екип, най-добри приятели. В повечето случаи в действителност съм съветвал да не се "борят", но защото за мен, от моята гледна точка създадена на база получената информация просто любов не е имало. Има много силни влюбвания при които може за неопределено време да смяташ че са били любов и това не е лошо. Обикновенно човек израства много, ако си вземе поука от каквото трябва да си вземе поука и ако не натиска нещата там където не трябва да бъдат натискани, тоест "борбата" не винаги е правилна. Без тези влюбвания не бихме могли да бъдем готови за любовта, така че ние докрай би трябвало да бъдем благодарни на тези хора че са били в нашия живот и чрез взаимоотношенията ни с тях сме израснали. Така че тук според мен няма някой който би бил срещу твоята позиция че трябва да се борим за любовта, просто в различните ситуации, различните хора квалифицират отношенията между споделящия и този за който той (автора) споделя по различен начин.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2d5b47b5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Млад си още и нямаш опит, затова е така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 37c8ce8814
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Слушай сега. Когато 2-ма души се обичат няма място за трети. Щом се е появил 3-ти човек в една връзка всякакви борби, войни и сапунени сцени са излишни. Стомната се е счупила и лепилото няма да може да я залепи

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: baa078a9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Според теб хората, които не са склонни да търпят подигравки и лошо отношение са слабохарактерни? А тези, които търпят да ги третират като боклуци са със силен характер?
Мисля, че представите ти са на обратно.
Не искам да правя изводи на каква възраст си, но мисля, че имаш прекалено наивна представа за любовта.
Истински можеш да обичаш само някой, който въплъщава в себе си твоите собствени идеали за човек.
Ако си влюбен в някой, който не те уважава, отнася се зле с теб, то значи и ти самият имаш доста ниско мнение за себе си.
Силните хора изискват да ги уважават. Не от високомерие, а от собствено уважение към човека отсреща.
Любов можеш да изпитваш само към някой, който смяташ за ценен. Не можеш да смяташ за ценен груб, невъзпитан и некултурен човек.
Ако си влюбен в жена, която те обижда и ти се подиграва, задай си въпроса - дали обективно си влюбен в нея, или в някакъв идеализиран образ, който си изградил в главата си?
Защото никой не е идеален, никой не е черно-бял, но времето минава, сваляш розовите очила, и ще трябва да живееш именно с човека от плът и кръв.
Готов ли си да го обичаш истински и след това?

М. 36

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c43797a6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мисля, че си прав! Всеки тук дава акъл на другите да "зарежат" половинките си, докато те си стоят с техните проблемни половинки без да се опитват да си оправят отношенията. Естествено, че има връзки които трябва да бъдат прекратени, но имам чувството че са хора с които са много изнервени и са с проблеми и искат някъде да си го избият. Не говоря за всички, да не ме нападнете сега ха-ха.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b9641e073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не знам в кое време живееш, но рицарите на бял кон останаха в друга епоха... В момента, поне играем ролята, че двата пола са равнопоставени, и следователно от тях се изискват подобни неща. Както жените предявяват претенции относно мъжете, и очакват определено поведение и поемане на отговорност, така трябва да го правят и мъжете...

Твоето мислене показва инфантилност, а още по-голямата инфантилност, е че си направил цяла тема в опита си да налагаш собственото си мнение. Като това ти е начина на мислене, живей си го, никой не те спира. Хората дават съвет единствено от собствената си гледна точка. Един уважаващ себе си мъж не се "отказва" от момичето, а преценява, че не му е на нивото, не отговаря на критериите. Няма нужда от драмите, а още повече - не би я избрал за майка на децата му. Фактът е, че твоето поведение е слабохарактерно, и заради хормоните които наричаш любов, си готов да си затвориш очите и продължиш сляпо напред. Всъщност се иска повече характер да си признаеш, че това не е човекът който търсиш за партньор, подвел си се (най-често по външния вид) и свалиш розовите очила. За това се изисква мъжество, поведението което описваш ти, тази "истинската любов" за която си готов на всичко, за мен са женски фантазии... Истинската любов е това след 30 години когато докажеш че си извървял пътя с този човек. Малцина го правят, особено в днешно време...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9613908d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Това за борбата никога не съм го разбирал. Всеки втори казва "бори се за нея". Чакай малко - значи тя няма да иска да е с мен, а аз трябва да се боря за какво? За нейното одобрение и съгласие? Все едно аз да мразя някого, а той да се бори да го заобичам. Не вижам особена логика. Или обичаш или не. Какво общо има борбата?

Аз съм се борил, но сме се борили двамата заедно срещу обстоятелствата, а не единия да се бори, а другия да си чеше егото с "борбата" на другия. От второто не виждам смисъл. Това не е джудо, че да набориш другия. Той или те иска, или не. На сила можеш да вземеш, но не и да дадеш.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9772cffeb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Достойно било да се бориш?
И какво му е достойното ако някоя кифла реши да те зареже да се влачиш подир нея да и се молиш?
Били му я отнели?
Тя да не е колело, че да му го отнемат?

Или смяташ, че момичетата ей така се отнемат - отиваш, казваш и вече не си с него, а си с мен и тя тръгва навела глава към твоята спалня ;) А? !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ac86bc130c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Има едно нещо, наречено взаимност. Има ли го си струва да се бориш. Няма ли го, си е чиста загуба на време и емоции. В крайна сметка не можеш да накараш някого да те обича насила, колкото и да се "бориш".
Като жена мога да ти кажа, че ако обичам някого не го мачкам и използвам. Едно е да се скарате, друго - системно емоционално използване.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 43fbb7e5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ние никое момиче не оставяме... просто те сами се вкарват в някакви филми и си отиват при другите момчета. Няма нищо като 'губене' или 'изпускане'. Като видя, че момичето, което е до мен до преди няколко дни ми е говорила колко много ме обича и започне да се заглежда по друг или да се занимава с друг... какво да я правя като вече е поела по този път?

Да се опитам да я задържа? На нея вече и рашят очите и гъза по други... безмисленно е. Щом е стигнала до там, значи ще стигне много по-далеч. Ако обичаш някого истински, никога няма да допуснеш това да се случи. Да започнеш да хареваш други или най-малкото да ги допуснеш толкова близо... опасно близо до себе си, защото ей така стават белите.


Ама той само приятел, ама ние се запознахме случайно, не е кой знае какво, и после... влизаш и четеш теми тука за ; нов колега, случаен, който ми писа, бившо гадже, нов съученик, не мога да си го избия от главата, а имма гадже, съпруг, дете и същевремно разбираш ли... не искали да нараняват човека до себе си или да си рушат семейството, а карат бясно към това.

Айде, моля ти се и със здраве! Тия, който се обичат истински... остават заедно въпреки всичко и завинаги. Всичко друго е ала-бала и оправдания :)

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1eec4ce805
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Авторе, да се бориш има смисъл, ама ако ти самия си сгафил.
Иначе каква борба? С кого? За какво?
Тя примерно е изневерила - е за какво ще се бориш? Да те прави на балък още няколко пъти докато проумееш, че няма за какво да се бориш ли? Макар, че и в такива ситуации хората казват - прости, ако си струва! Никой не кара някой друг да слуша неговото мнение или да изпълнява това което друг мисли за правилно. Ние четем, коментираме, а накрая ставаме и виновни когато на някой не му изнася какво мислим ние.
Ама не виждам още някой, да е сложил ножа на врата, на друг и да казва зарежи я, ние само съветваме - вие избирате. :)
Цитирам "Аз никога не бих се отказал от щастието си само защото един път ми се е подиграла или нещо такова. "
Какво щастие, каква любов - щом се подиграват с теб? Ти за какво говориш? Или даваш съвет, нека ме мачкат, нека не ме уважават, нека не ме обичат, нека да се държат гадно, но аз ще се боря. И ти някъде из написаното каза, че е нормално всяко момиче го правело. Моля? Ти имаш някакви изкилифенчени представи за нормално и за любов!
Човек, който обича - обича и не се държи гадно НИКОГА!
Ние казваме - махай се докато е време, защото вече имаме опит. Аз бях наивна като теб приятеля ми изневеряваше, но аз вярвах, че ще се промени шансове, шансове поне 100 - ми не се промени!
Посягаше мислех, че ще спре, че ме обича - ами не спря! Напротив, винаги беше повече и повече, но и аз като теб не слушах - борих се! Ето ти борба - такава борба е, да си като кон с капаци, да вярваш в невъзможното и, да заблуждаваш себе си. Почни да мислиш! Запомни няма борба щом те цакат, щом се подиграват с теб - те не те обичат, няма тогава за какво да се бориш! Не ни съди, а мисли, че така ще те правят на балък! Един ден ще го осъзнаеш, но дано не е късно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7a48ee3605
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Какво значи да се бориш? Тя е с теб, идва брадат мангал, хваща я за ръката и я повлича. Тя реве и те моли за помощ и ти се хвърляш да се бориш. Ако е така - да, бори се за нея. Но когато тя по цял ден се чуди как да се чука с другия без да усетиш или как да те излъже за да не питаш къде е била - и ти тръгваш да се "бориш" т. е. да ѝ се обясняваш колко я обичаш и да се откаже от всичко (всички други) за да е с теб. Само че тя иска точно обратното - да се отърве от теб за да се мушка с други, още и още. Бори се, но след време ще разбереш колко жалка картинка си бил.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker