Такъв хубав човек, а така да ме наранява... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Такъв хубав човек, а така да ме наранява...
преди: 13 години, 1 ден, прочетена 3685 пъти
Здравейте. Пише ви едно объркано момиче, което
твърде рано започна връзка. Преди 5г. си мислех, че това е най-правилното, защото " за любов голяма, прегради няма". Но се оказа не точно така. Сега съм на 20г. , а се чувствам поне на 25. Ето я и причината :

За приятелите си и за целия останал свят моят приятел е уникално добър, свествен, откровен, способен... мога да изброявам много, защото наистина е така. Има много високо образование, добро семейство и от много места съм чувала, че съм с него заради парите му. Това винаги ми е било смешно.

Както винаги се получава зад този прекрасен образ се разкрива истината в един момент. Отначало на връзката ни той винаги е бил доминиращият и знам защо - силен характер е, пък и аз го оставих да е така, защото е по-голям (с 6г. ), по-разумен и т. н. Но нещата излезнаха извън контрол...

Отначало не ми правеше впечатление, но сега го виждам ясно - той иска във всичко да ме ограничава. Гледа ми телефона, и пита когато звънне" Кой е? " и ако не е майка ми или сестра ми се почва един отчайващо празен разговор - защо той/тя ти звъни, какво иска и т. н. После това прераства в скандал. Той не харесва никого от приятелите ми (страшно много изгубих точно заради него) и то без особена причина - той някои дори не ги е виждал, а говори как всички били еднакви и т. н. Това много ме натоварва.

Другото, което адски ме озадачи е, че като разбра, че имам регистрация във фейсбук почна постоянно да ми натяква за нея. Все едно аз нямам право на лично пространство. Там приятелите са ми колеги, роднини, близки, които познавам и с които общувам. Какво толкова странно има за него? Той си мисли, че едва ли не там се върти великата конспирация и аз му изневерявам... Ужасно е, просто...

Не дай Боже пък да ми звънне някои приятел или колега да излезем на кафе... Тогава повечето случаи го лъжа, че излизам с някоя колежка, за да няма разправии.
Вече мисля, че ви става ясно къде е проблема. Не знам ревност ли е, недоверие ли е, какво е, но вече не го понасям! Ще кажете тогава защо пишеш тук, като сама знаеш отговора на проблема си... Пиша, за да ми кажете защо се получава така... Обичам го, няма да крия, но много съм изстинала към него. Почти не излизаме. Той ме третира понякога като слугиня, която трябва да готви и чисти и... а като го помоля да излезем дори само на разходка се мръщи и казва " Няма да излизам с теб никъде".

НЕ нам как стигнахме до тук. Мисля, че голяма част от вината е моя. Два пъти се разделяхме за тези 5г. по моя инициатива. И двата пъти той прави невъзможното, за да се съберем и аз понеже съм много мека с него пак се връщах. Това ми е огромна грешка, знам.

Сега вече съм на ръба. Преди 2 дни ме нарече " подмолна кучка" и то не за първи път и аз просто не издържах и му казах, че ако още един път ме нарече така ще си тръгна завинаги. Той само поклати глава, с което даде вид да се разбере, че мисли, че съм му сигурна и няма да си тръгна. Но мисля точно това да направя. Какъв избор имам?
Да седя и да слушам постоянно упреци, обиди или да си тръгна- да може да ми е трудно, но ще свикна, защото в крайна сметка - свикнала съм с него, ще свикна и без него.

Чета историята си, докато я пиша и не мога да повярвам! Много от хората, които ме познават добре ми казват, че съм невероятен човек, страшно търпелива и сега наистина го виждам това. Въпросът ми към вас е - заслужава ли си заради една голя любов (от моя страна, за него вече се съмнявам ) да съм седя? Ще съм благодарна за всяко едно мнение и не ме щадете с упреците, заслужавам си ги :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 17 часа
hash: 5ac945097f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сменяй го! Не те заслужава!

 
  ...
преди: 13 години, 16 часа
hash: 297704cdbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че е навика между вас вече и това, че ти е първия, ако не греша за последното. Смятам, че имаш шанс да намериш някой който ще те забелязва и ще е до теб заради самата теб. Няма да те има за даденост, защото този си вярва, че безрезервно му принадлежиш! Трудно се взима това решение, но трудно се живее по този начин. Ден година, две, три пет трудно, но после спокойно! Пък и както казваш си готина и "невероятен човек" едва ли ще се задържиш дълго самотна и в депресия! Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 15 часа
hash: e038055237
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защо винаги съветвате хората да се разделят? ! Винаги има момент, в който се получават подобни неща във връзката! Това е заради рутината и навика, но не значи че няма чувства! Просто твоят човек те ревнува и навярно има някакво чувство на малоценност, което го кара да постъпва така, но едва ли той го съзнава. Просто се постарай да поговорите ясно и разумно над нещата. Ако ти самата искаш промяна, поеми инициативата в това! Но най - лесно се решават проблемите, като се разделиш с някого....

 
  ... горе^
преди: 13 години, 15 часа
hash: a36ea2d222
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката до 3 : Напълно съм съгласна с теб, но като той не иска да говори? Мисли, че няма проблем. Говорих разумно, но сякаш си водех дълъг монолог, от който той само се опитваше да се измъкне. И така става като говорим за нещо сериозно, винаги. После следва скандал, аз понякога плача, а той никак не отреагира. Нормално ли е да твърдиш, че обичаш някого, а да не се трогнеш от сълзите му...?

 
  ...
преди: 13 години, 15 часа
hash: 9175e9ff7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Момиче четох историята ти имаш две грешки едната, че не си говорите достатъчно и той не познава приятелите ти а живеете заедно доколкото разбрах. Имате прекалено много тайни един от друг. Втората променила си държанието си към него и той започва да се съмнява.

 
  ...


...
преди: 13 години, 15 часа
hash: 9175e9ff7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   № 4 да нормално е когато си му ядосан.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 15 часа
hash: a36ea2d222
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката : 5, съгласна съм и с двете ти твърдения! Особено това за приятелите. Аз толкова много исках той да ги приеме... Нямам кой знае колко приятели... и ги подбирам, а и в крайна сметка защо той трябва да ги харесва? Те общуват предимно с мен... Аз не харесвам някои от неговите, но не мрънкам за тях.. Не зная, много ми е объркано...
Исках да говорим, говорихме, т. е. аз говорих, но той сякаш си мисли " тя е по-малка какво ли знае? " е нали като двама живеят заедно са равноправни партньори? Моето мнение за нещата къде е... Уморих се да говоря...

 
  ...
преди: 13 години, 13 часа
hash: 5ffed9251a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен проблемът е в неговия характер - прекалено доминантна натура. Такъв мъж се чувства добре с по - безлична жена. Ти явно не си, той се опитва да те обезличи, ти не позволяваш, той се сърди. Мисля, че с тази несъвместимост на характери трудно бихте могли да продължите. По - добре да скъсате сега, а не да чакате да се влюбиш в друг.

 
  ...
преди: 13 години, 11 часа
hash: ae42f4054f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   слънце ти вече си взела решение що търсиш отговор от хората. никои нчма да доиде да ти каже браво да ти кряска и те обижда. търпелива си много хубаво качество ама когато виждаш че си струва. ако не се интересува от приятелите ти и не му е приятно че ги имаш проблема е негов. ако не иска да говори и за него няма проблем значи очаква да се съобразяваш с неговото мнение и да си мълчиш. не смятам че си в състояние да търпиш такова отношение. прави каквото си решила никоя жена не заслужава да е третирана като слугиня кво кат имал пари голям праз

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 часа
hash: 0dffde90c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да го оставиш, според мен. Ако не го направиш, ще става по-лошо. Няма само да те ограничава и обижда, но и ще те удря. Той не те обича. Трябва да се махнеш от него, преди да е станало твърде късно.
*Яса

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 часа
hash: d0a8a0644f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мисля, че ти сама си му позволила да те разиграва така. Това, че бил по-голям и опитен, не му дава право да ти казва какво да правиш. Просто започни да му се опълчваш, а ако се притесняваш от раздяла и поради това няма да се защитиш, тогава няма за какво да се чудиш, че той ти се налага.

 
  ...
преди: 13 години, 3 часа
hash: b37dde3cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   С подобен тип човек трудно се живее. Та той не те уважава, а разяждащата му ревност ще убие и малкото което е останало. Не си губи времето, казвам ти го от опит. Вие не веднъж сте сте разделяли и новото събиране също не е помогноло много. Мисля, че връзката ви се е изчерпала и се е превърнала в навик.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 часа
hash: 8ce2b1cace
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Тука ми се струва, че нещата са опрели до предела си. Не е нормално да те ограничава така, нито държанието му за вс останало. Човек трудно се променя и мисля, че с един два разговора нищо няма да свършиш. Сега е момента да изпиташ любовта му. Нямаш вече какво да губиш така че рискувай. Кажи му всичко това, което написа тук и че ако не се промени няма как да продължите. Бъди убедителна, постарай се да му дадеш основа да осъзнае грешките си, след което си събери багажа и се изнеси. Както спомена по горе, той си вярва, че си му сигурна, така че задължително трябва да се изнесеш за да се стресне. Ако този мъж те обича ще се промени и ще направи и невъзможното да се върнеш. (но не отстъпвай при първото "моля те върни се", трябва да разбере че си твърда и да спечелиш уважение)Помни няма какво да губиш. Ако те обича ще те върне, ако ли не поне си се отървала от голям кошмар. Искрено ти пожелавам да е първото....

 
  ...
преди: 13 години, 2 часа
hash: 8452c4e8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Хубав човек" и ти вика КУЧКА????!!!!!
Всичко друго е, но не и хубав човек.

 
  ...
преди: 13 години, 2 часа
hash: a36ea2d222
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката : 13, искрено ти благодаря! Ти каза това, което аз мисля от толкова време в 10 изречения, но аз не можех да го формулирам... Благодаря ви много, помагате ми!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 22 мин.
hash: 407d15cf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Зарежи го! Той е агресивен, ревнив, иска да доминира и даже има параноични наклонности. Не иска да излизате, а какво тогава иска? Да те командва, да те тормози. Типичен комплексар - явно се страхува да не те изпусне, да не ти хареса да контактуваш с някой друг, иска да е единствен и пр. ипр. И накрая това обръщение - грубо, невъзпитано. не мисля, че такъв човек е способен наистина да обича - за него си нещо като завладяна територия, частна собственост, но без да се грижи да ти е добре. Това е много егоистично. Така, че докато е време бягай, че после ще е трудно и късно.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 522819fa76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей сладурке! Четейки между редовете ти мога да кажа, че си направила всичко необходимо! Дали си виновна коментарите на някой от хората по горе, ми се видяха не на място... До талкова, че и тук ти се налага да обясняваш отново и отново случая, който така добре си описала от самото начало. Говорете са казали една част от хората другата пък "мълчанието е злато" и. т. н. Май е по добре да търсим златната среда, дали я има или не, не зная със сигурност, но така ни учат. Мисля, че си направила повече от нужното! Остава ти да приемеш живота такъв какъвто е в момента или да продължиш да си търсиш правата. В пълния смисъл на думата, да имаш своята независимост и правото да избираш, кого да ти бъде приятел, с кого да излизаш и с кога да го правиш!!! Не си единствената, която се сблъсква с такъв проблем подобен но твоя. Има моменти които са поносими до момента в, който не се почувстваш напълно зависима, обръщайки се назад всичко старо се е заличило и заради един човек"уж когото обичаме". Ама забравяме, че той не е единствен, имаш семейство приятели които са били винаги част от твоя живот. До появяването на този важен господин, опитвайки се да контролира живота ти. Та той те обезличава с всеки ден! И как очакваш да го "обичаш" трудно е да се запазят в такъв момент истинските чувства. Знаеш ли колко семейни жени живеят така зависими доминиращии обезличаващи тяхната крехка същност. Не напразно толкова харесвам предаването на Марта Вачкова "Ние Жените" там предимно говорят за нашите проблеми и се опитват да намерят решение във всяка една ситуация. Пожелавам ти да намериш най доброто решение и в двата случая ще боли. Ако останеш с него и не се промени ще се чувстваш така както сега, ако си тръгнеш, ще ти липсва спомените "онези хубавите" не тези днешните. Няма как и чувствата да не бъдат засегнати! Мислила си твърде дълго и ти остава само куража да се решиш за да направиш една стъпка напред, сама си реши. Успех миличка!!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 522819fa76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей мило момиче, мисля, че говоренето е твоята стихия. За онези които не са доразбрали сори. Упреците, че ти си виновна са излишни тук. Моя съвет е: 1. Ако изтърпиш това, още в близкото и далечно време, остани там и не се обръщай назад! 2. Усетиш ли сърцебиене и въздух който не ти достига, плюй си на петите и дим да те няма!
3. Живей така както искаш както можеш и само ти умееш!
234

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d837fece7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Как хем си изстинала, хем го обичаш много? Мисля, че сама не си наясно с чувствата си. Казваш, че е бил страхотен човек, преди да го опознаеш. Вероятно и той си мисли така за теб, а оттам и това държание. Можеш отново да спечелиш уважението му, но трябва коренно да промениш подхода си към него.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a138dacfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз живея с такъв вече 20 години. Напълно те разбирам, все едно описваш моя съпруг. Моят съвет е да го напуснеш докато си млада и нямате деца, защото той няма да се промени, а ще става по-зле. Той не те обича, защото твърде много обича себе си. Този контрол ще продължи, докато един ден се събудиш и разбереш, че така си откъсната от всичко, че няма кой да те подкрепи и няма къде да отидеш, т. е. си в пълна зависимост. После ще започне да ти изневерява (ако не го прави вече.... ) и ще изкара тебе виновна.
Бягай и не се обръщай назад и не се връщай, дори и да плаче и да те моли на колене. Той НЯМА да се промени!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 82123a9f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Сега си на 20, а се чувстваш като на 25.. А представи си как ще се чувстваш на 30, 40 - като на 100 ? Не си заслужава, не си пропилявай младостта. Очевидно връзката ви е изчерпана - дай на себе си и на него нов шанс за истински емоции и тръпки. Сега ви е времето :)
Илси

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0db7309aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз пък мисля, че никога не е виновен само единия... Ясно е, че момчето е ревниво и обсебващо в повечко, но като цяло авторката се съгласява, че има редица други добри негови качества, които компенсират това. Няма да гадая и коментирам какво е направил или не е направил той, за да се стигне до тук, защото просто нямам поглед над нещата. Единствено ще отбележа, че както самата авторка е споделила, тя е била малка (едва 15 годишна, когато са тръгнали), възприемала се е като такава и се е държала като такава, оставяйки приятеля си да я третира като малко дете... От там и неговото чувство за "превъзходство" и леко пренебрежение. Сега е време тя да покаже, че вече е порасла, че е пълнолетна и разумна млада жена, а не детето, за което той още я има. Това няма да стане лесно и най-вероятно, както номер 13 отбелязва, може би ще се наложи да се премине през раздяла, за да осъзнаят и двамата своите истински чувства един към друг. Но преди всичко, авторката трябва при всеки удобен случай да заявява ясно, че вече не е дете и е порасла, и затова не иска да се отнасят към нея като към такова. Така, постепенно ще промени възприемането му, че тя е малка и зависима от него. Важно е също да му се опълчва открито и да води битки (по възможност без скандали, но на достатъчно твърда позиция) по отношение на личното си пространство и приятелите си. Досега си му показвала само подмолност като си го лъгала къде и с кой излизаш "само, за да има мир", което го е и подтикнало да става все по-подозрителен, защото не се съмнявай, че за 5 години малко или много те познава достатъчно добре. Заеми една открита и достойна позиция и той бързо ще си възвърне уважението към теб. Дори да се мине през няколко караници, просто откито казвай къде и с кого отиваш, че нямаш никакви задни мисли, но смяташ за твое лично право да имаш тези социални контакти и ако него не го устройва това, толкова по-зле за него... Като заключение: в една връзка тръгне ли единия да се чувства малък и глупав, другия ще го възприема като такъв, докато не му се докаже обратното, т. е. трябва да има равнопоставеност не само на половете, но и на съзнанията... също така, не бива да се допускат недомлъвки и потайности в една връзка, ако искаме любовта да се съхрани "чиста и неопетнена". Трябва да сме максимално открити и честни с партньора си, така както искаме той да се отнася по същия начин с нас. И не на последно място, трябва да седнете и да поговорите, че ако искате да не изгубите любовта си, трябва да се полагат усилия тя да се поддържа жива като се създадат ритуали и принципи на връзката - например да се договорите за седмичен ритуал по излизане някъде, било то и на проста разходка, да си създадавате настроение с дребни жестове на внимание и да приемете за принцип, че за да останете заедно, ще трябва да измисляте по нещо ново и разнообразно за правене заедно, така че и на двамата да ви е интересно да сте един с друг - хобитата са добра идея, екскурзиите и пр. неща, които да разнообразяват ежедневието ви, за да не стане сиво и скучно то... защото именно сивотата поглъща любовта и остава само блед спомен за някаква отминала емоция. Пожелавам ви и двамата да се осъзнаете навреме за важните неща и да успеете да възродите връзката си на едно ново по-съзнателно ниво! Късмет и всичко добро :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker