Как за възстановя доверието си към него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как за възстановя доверието си към него?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1411 пъти
Моята история е малко по-сложна от повечето. С бившият ми мъж (с който нямахме брак, но имаме детенце и бяхме 10 години заедно) се разделихме преди 1 година и запазихме много добри взаимоотношения заради детето ни. Той си има приятелка и аз си имам приятел. Никой не чувства нищо към другия и се чуваме само и единствено заради детето - как е, какво прави и кога ще е при него. Сегашният ми партньор е значително по-голям от мен - 12 години, уникален човек е, обожава детето ми и се държи прекрасно с нея и сме заедно от половин година. Много го обичам. Много по-осъзнато влюбена съм в него и съвсем ясно знам какво и защо изпитвам. Може би се опарих от предния провал и сега знам какво да правя и какво да търся. Проблемът идва от неговата предишна връзка. Той я приключи точно когато започна връзката си с мен. Не я приключи заради мен, а по ред причини. Бил е с жената във връзка от 14 години, без брак и без дете, но всичко се е сринало заради купища изневери от нейна страна и неадекватно държание. Запознах се с него в периода на тяхната раздяла, а когато тя разбра за мен ме обвини, че аз съм ги разделила. Започна да кълне и да ме обижда. Но това майната му. Той имаше един период на съмнение и обвинение и за 2 седмици се върна при нея докато не реши окончателно, че иска да бъде с мен. Това всичко се случи в началото на нашата връзка. Оттогава сме заедно и нещата вървяха прекрасно. Даже повече от прекрасно. Живеем заедно, с неговите приятели се разбирам чудесно и той с моите. Семействата ни много ни обичат и подкрепят. Дори забременях и сега съм в 4ти месец бременна. Той е много щастлив и не спира да се грижи за мен и да ме обгрижва, детето ми също. Всичко беше добре, докато една вечер не се събудих в 1 презнощта и вместо към моя телефон посегнах към неговия. Просто нещо отвътре ме накара да го направя. Никога досега не бях правила такова нещо. Никога не бях прекрачвала границата, нито с бившият ми мъж, нито със сегашния. Но нещо вътре в мен ме накара да го направя. Интуиция или лудост, не знам какво. И видях неща, които не ми харесаха. Видях, че с бившата му са се чували през ден по няколко пъти и тя е преименувана с друго име, а на вайбър дори е заключен чатът му с нея. И тогава откачих. Колкото се сдържах и премълчавах и го оставях да се оправя с нея сам без да го притискам, толкова в този момент исках да го пребия. Естествено не издържах и се скарахме. Първоналачно той отричаше, че са се чували и ме лъжеше в очите. След това му казах, че съм видяла всичко и той остана като гръмнат. Призна си и ми каза, че с нея говорят само за нейния багаж, който е останал при него, и за колата, че трябва да я прехвърлят. Също и че чатът е заключен заради мен, защото тя още му пращала снимки техни стари и той триел всичко хем заради себе си да не ги вижда, хем заради мен да не се ядосвам.
И оттогава нещата при мен се промениха рязко. Просто лъжата му независимо каква е и защо я има промени всичко в мен. Аз съм бременна и той вместо да щади мен, щади бившата и й помага за всичко, защото чувства вина. Не ме разбирайте погрешно. Аз също имам бивш мъж от който имам дете, но никога не бих си позволила да скрия или излъжа заради него. Не и когата вече имам ново семейство. Проблемът е и друг - нямам му вяра. В главата ми е само мисълта за лъжата му и за постъпката му. Сега как да му се доверя отново? Другото е, че той ми обясни че 14 години са много време и с куче да си бил няма как да не се привържеш и да не ти е мъчно. Не да искаш да се върнеш там в миналото, но да ти е мъчно и да искаш да помогнеш по някакъв начин на човекът с който си бил, защото се чувстваш виновен. Обясни ми, че тя не знаела че съм бременна и то заради мен, за да не почне да ме кълне. Обясни ми, че когато тя му звънне за нещо наистина спешно и важно, той ще й вдигне и ще й помогне и че не иска да се сърдя за това. Също ми каза, че ако тя злоупотреби и по някакъв начин иска да е с него и да се натрапва, той ще й обясни нормално, че няма как да стане защото си има семейство вече. Но проблемът е в мен. Аз изгубих доверието си в него. В моята глава е, че тя иска той да е с нея и това е факт - тя съжалява за случилото се и всеки път, като се чуели го питала защо станали така нещата, колко мъчно й било... Той пред мен е категоричен, че никога не би се върнал при нея. Знае какво иска - бебето, нас, да сме семейство и да бъдем заедно. Ако е искал да е с нея е щял да бъде с нея. Чака дете от мен, и аз съм изборът му, но аз просто не мога да му вярвам. Преди тази случка му вярвах напълно, но сега...
Обичам го. Не мога да го оставя заради някаква групост и от моя и от негова страна. Чакаме дете. Той е моят мъж и ужасно много изстрадах заради него. Но доверието ми го няма. И ужасът и страхът ми изпиват главата. Просто не знам какво да правя :( Има ли ппичина да се плаша или не, как смятате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 242816743d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ситуацията е следната: Ако го зарежеш ще се окажеш с ДВЕ деца (надявам се второто да го родиш защото времето за аборт е минало) от двама различни мъже. Не знам дали си даваш сметка коооолко малко са мъжете, които са склонни на връзка (да не говорим за съжителство) с такава жена.
Накратко - сядай си на Д-то, извини му се и си гледай живота без да се месиш в неговия. Той и без това не ти е никакъв все още.

Сигурно ще има много и различни коментари, (и едва ли ще го одобрят) но това е през моя поглед.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6de544f95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само ти се чудя как забременяваш от непознат на практика мъж и очакваш романтика, цветя и рози? ! Приготви се да гледаш сама две деца от различни мъже, а трети няма да има.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d9a66d565d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е, добре де, разбирам те и не само затова, че си бременна и емоционално не стобилна. Самата ти казваш обаче, че искаш да живееш с него, но му нямаш доверие и ето го противоречието: как ще живееш с човек на когото нямаш доверие? Това означава постоянно да се измъчваш.
Значи моят съвет е: гледай си бремеността, роди здраво дете и постепенно нещата ще се наредят. Мъжът ти като грабне в ръцете си това мъничко човече друга песен щи запее. Дай му време! Той бавно, но сигурно ще разкара бившата си.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dd506df21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш причина.Твърде мекушав е ,най-малкото ,а тази позиция " и тако,и вако" ще те тормози.Тази жена му е изневерявала и той трябва да сложи окончателно точка.Няма как и за какво тя да ви свети,а той да е гузен.Нали си бил направил избора? Използвай случая да му обясниш как се чувстваш,какво ти причинява и какво е постигнал със задкулисните си действия.Дай му шанс ,но му обясни ,че доверието ти е счупено.
Бившата ще се вре доста ,още по-вече че не знае че си бременна.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 69841fbe0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма дим без огън. Ужасна ситуация. Аз също не бих му имала доверие. Доверието е като огледало, можеш да го слепиш парче по парче, но няма да е същото.
Струва ми се прибързано да забременееш само след 2 месеца връзка. Смятам, че този мъж не е приключил с бившата. Смятам, че чата е заключен, защото има какво да се види и то хич няма да ти хареса. Знам, че не ти се ще да го вярваш, чакаш и дете, но навярно е така.
Дано утре не се окажеш с бебе на ръце и сама...
Аз съм омъжена повторно. Настоящият ми мъж гледа дъщеря ми от първия брак като нашата обща дъщеря, която е бебе. Но ние излизахме 2 години преди да се реша да му родя дете и да заживеем заедно.
Връзката ни започна с лъжа навремето, той скри, че има сексуална връзка с друга и тя открила за нас, свърза се с мен и ми разказа всичко. Трудно му простих, но му дадох шанс.
Смятам, че е чудесен съпруг и баща. Отговорен, отдаден, работлив, но никога, никога не мога да му имам доверие. Преди нон стоп го проверявах, сега вече не. Знам, че няма да мога да го напусна ако ми изневерява, за това не ровя и не търся. Не го подозирам, но в мен винаги живее страха, че ще ме нарани отново.
Ако можеш да го преглътнеш не рови повече. Ако ти пречи обсъдете го пак. Но не вярвам да се откачи от бившата. Отчаяните жени са готови на всичко. Мътна им е работата.
Като жена с втори опит бих ти казала подбирай много внимателно, защото всеки мъж без деца ще иска от теб да му родиш, но той ли е човекът за теб? Виждаш ли се цял живот с него? Можеш ли да разчиташ на него? Ако да, раждайте, но ако има колебание недейте. Накрая децата страдат.. не бих понесла да разбия живота на децата, за това си опичам акъла и си гледам семейството. Дано и мъжа ти го направи. Иначе няма да стане с трети човек на борда!
Успех. И не се напрягай, малкото човече вътре усеща всичко.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3bc07d9d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжалявам, че ще те разочаровам, но всичко това не е случайно, не е и просто помощ. Миличка ако този мъж само и помага и няма нищо нередно щеше да говори пред теб, когато няма какво да крие, щеше да знаеш за тези разговори. Същото е и с съобщенията ако няма нищо и тя просто му досажда, защо ги заключва? Защо да не видиш като той няма нищо общо? Триел ги, за да не ги гледаш и ти, и той - ама, да колко удачно просто от всякъде си личи, че лъже. Ако и каже, че не може да има нищо между тях, защо да трие? Защо да не знаеш? Ами лъже те, чисто и просто :)
Тайни разговори, защото са си тайни, иначе къде е проблема ако е за колата и т. н., защо не ти е и казал?
Винаги ще и помага, защото му пука и тя винаги ще е в живота ви явно. Ти имаш дете от бившия, а те нямат, докато твоя мъж дори не присъства толкова в живота ви. Уж за колата, пък му ставало мъчно, а в същото време винаги ще и помагал, и т. н. с което ясно казва, че му пука, за нея.
Но, може и да бъркам не е добър съвет, но опитвай от време на време да гледаш телефона му, за да разбереш истината. Подслушвай го, а ако заподозреш нещо дори го провери или преследвай - идиотско е, но помага когато има съмнения.
Също дрехите за парфюм и т. н., дано се окаже, че греша и интуицията ме е подвела. Каквото и да е не се тревожи, ще ставаш майка и това е прекрасно, и по важно от всичко друго :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: bf556da58c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ще ти кажа в резюме моята подобна история, а ти си прави изводи сама. Когато се запознах с настоящият бях приключила преди около година предната си 8 г. връзка. Беше много бурна връзка, заради неговата ревност. Но си ми остана специален човек, както и аз за него. Настоящият беше в процес на развод тогава. Разказах му за бившият, и че за мен ще си остане специален. Казах му, че не съм отдавна влюбена в него, но го обичам поради много причини. Той разбра това и го прие. Чували сме се по 2-3 в годината с бившият да си честити празници, а в един случай даже се наложи да се включи по проблем (по-бързо предвижване на документи които го задържаха в България в дни в които вече трябваше да е в друга страна) на настоящият. По някое време бившият ми сподели, че има вече жена до него и планират да живеят заедно. Зарадвах се за него, надявах се с нея да е щастлив. И тогава започнаха проблемите.
Тя с влизането в дома му е намерила стари наши общи снимки и ги е изхвърлила без да му каже, а вечерта даже и скандал му спретнала. Той се опитал да обясни, че това е важна част от миналото му, но е минало и там ще си остане. Аз вече живеех на хиляди километри, а тя успя да ме намери по телефон и ми задрънка едни глупости...
От тогава той се пречупи към нея и връзката им стана токсична. Не се разделяха, но се тровеха един друг.
Трябваше по едни документо да си отида за малко в Бг и се видяхме. Работата ми беше в неговата работа... видяла ме нейна позната и ме разпознаха и наново истерии. Накрая той и наел квартира и изместил багажа и без да и каже.
Сега, около 15 г. вече съм с тогавашният и сегашен настоящ!
Ако той ми правеше същите номера и истерии, отдавна да е аут. Дори и в началото да не е разбирал отношенията с бившият, даде възможност на мен и себе си да провери и не сбърка.
Никога не съм го лъгала, нямам и намерение, още по-малко пък човек който вярва в мен!
А и бившият не беше лъгал жената до себе си, но тя отне част от миналото му брутално, опита и да контролира настоящето и бъдещето му. Това той не и прости, а и липсата на доверие, неразбирането...
Ти решаваш! Докато ти си сърдитата, обидена и т. н. жена, другата ще е сладката, усмихната и т. н. къде ще се чувства той по-добре? !

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a5bff4d147
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако наистина е избрал теб, ще спре да й помага на тази. Тя явно си търси поводи да го занимава, явно иска да си го върне, явно го манипулира с чувство за вина, а той й се вързва и така предава теб. Кажи му че няма да толерираш такова неуважение от негова страна и ако не те приеме насериозно, събирай багажа и отивай някъде. Не я оставяйте тази к*рва да ви съсипва - днес ще е тя, утре майка му, после тъщата. Човек трябва да знае не само кой е приоритет за него, но и да знае как да го показва на останалите. Казвам ти го защото съм минала през проблеми и с бивши, и със свекърви.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8b3e46b684
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сигурно е грубо, но искам да направя една малка сметка и се извинявам, ако това те нарани по някакъв начин. Заедно сте от половин година, а ти си бременна в четвъртия месец. Тоест, ти си забременяла два месеца, след като сте започнали връзка. Забременяла си 2 месеца след като приятелят ти е приключил 14-годишна връзка и около 8 месеца след като ти си приключила 10-годишно съжителство. Предполагам, че не е било планувано. Скъпа Авторке, вие двамата все още носите емоционален багаж от старите си връзки, а вече сте се впуснали по течението със създаването на ново семейство. Искам да кажа, че това не е било съвсем разумно и стечението на обстоятелствата е било почти предвидимо.

Загубеното доверие рядко успява да се възвърне. Изисква се много време и старание и от двете страни на историята. Нужно е да си подобрите комуникацията, нормално е да не я бива много, защото не сте се опознали достатъчно добре, а и двамата имате изградени навици и стереотипи от старите си връзки. Говорете. Кажи му, че искаш да знаеш всичко, което се случва в живота му. Кажи му, че искаш той да ти каже директно и сигурно какво желае и дали има чувства към бившата си. Нормално е да има чувства, 14 години не се затриват за 6 месеца и едно бебе на път, би трябвало бебето да помогне, но това е само теоретично, иначе никой не е господар на сърцето си. Човек би обичал детето си с цялото си сърце, но връзката с другия родител е нещо по-сложно. Съветвам те да не работиш по възстановяването на загубеното доверие, а да се концентрираш върху опознаването на този мъж, за да прецениш дали си заслужава да му вярваш и ако да, то колко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 58eb9c7314
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ох, милата. Струва ми се, че си се събрала с един п***ьо и тепърва ще си береш плодовете от това. Трябвало е да е открит с теб, всичко друго са жалки оправдания. В най-добрия случай, ще продължава да си търчи да помага на бившата всеки път щом му мрънне. В най-добрия.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f8dd19eab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не ти, той трябва да възстанови доверието, което си имала.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ba42c4cba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Както казват, че човек се учи от грешките си, а най-добре от грешките на другите!

"Може би се опарих от предния провал и сега знам какво да правя и какво да търся. "

"Той имаше един период на съмнение и обвинение и за 2 седмици се върна при нея докато не реши окончателно, че иска да бъде с мен...

... Дори забременях и сега съм в 4ти месец бременна. "


Не ми стана много ясно понеже си в четвърти месец (лично предпочитам да ги смятам в седмици - и 40 седмици от последната менструация е терминът), дали си три и нещо или почти четири? Та си забременяла два до три месеца откакто сте заживели заедно. Евентуално две седмици е бил при бившата или преди това. На тази логика първото дете сте го направили, няколко дни след запознанството?


И да не решиш, че само се заяждам? ! Мъж съм и не е постъпил добре да те лъже. Като ти дава някаква обяснения, ама следварително, ясно че се съмняваш, че е толкова безобидно. В никой случай не подценявай съперницата си, надявай се тя да оплеска неща и той съвсем да я зареже. А какъв е той и дали е толкова добър колкото си мислиш? Повече жени в твоето положение биха изчакали няколко пъти повече време, особено за втори път. Чел съм, че човек от такива дълги връзки се лекува поне година и повече и не е способен на истински нови. Така че очаквай още време на "мъки".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker