Някой да обясни, че ще изперкам... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Някой да обясни, че ще изперкам...
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2259 пъти
Здравейте, мили хора, които четете този сайт.
Момиче съм на 21 години и ще се опитам да разкажа и колкото се може по-добре да фомулирам проблема си, така че да не излезе все едно съм в криза на средната възраст на 21 години.
Ще започна с това, че в последните 6 години, откакто излизам с момчета преживях много емоционални дупки, много, ама много провали. Имам зад гърба си само една "успешна" връзка, която продължи 1 година и няколко месеца и след нея почти всичко е развалина. Казвам една, защото може би е единствената, в която съм изпитвала истински емоции, силни и здрави и с каквито ми се е отвръщало и от другата страна. Докато сега просто се чувствам като душевно мъртва. И не мога да го преживея това, че в мен вече май няма нищо. След като разбрах, че никой не ми е нужен нещата съвсем отидоха надолу. Едновременно искам да имам някого до себе си и то не като фонов шум, ами наистина някакво разбиране и как да го нарека - общ рационален път, а не само секс и разни лиготии. Не искам да прозвучи самонадеяно, но за да застанеш до мен трябва да си доста.. специален. Не става дума за съвместни съжителства (не мисля, че някога ще бъда готова да се преглътна, за да си причиня това), държа да съм си у дома, най-спокойно ми е, в чуждата къща не се чувствам ок. Изключих това, че връзката има смисъл за мен. Опира дори и до обикновените приятелства. Няма ги онези вече дълбоки вричания на вярност и преданост, каквото беше едно време. И не ме разбирайте погрешно, не съм някакъв социопат, анти или асоциална по природа. Определено никога не съм била такава по характер, но в последната година и половина ми се налага - опитвам се някак си да се опазя от всичкия булшит, който се лее напосоки, защото просто не издържам. От което се разбира, че рядко излизам вече, нямам обкръжение поради ред причини (много време ми отне, за да се откъсна от социума, за да помисля и да си почина). Обожавам да си говоря с хората, бих могла да кажа, че мъжете ме харесват, не е кой знае колко много, но почти няма такъв, с когото да сме се сближили и да не е станало нещо... сложно (разбира се). Винаги гледам да помогна с каквото мога и с каквото имам, много често хората ме слушат какво им препоръчвам да направят дори и за дреболии да е, наблюдавам, че имам известно влияние.
Ще кажете "ха, поредната лигла, още неизлязла от пубертета официално и тръгнала да мисли и говори за сериозните неща в живота" - никой няма да ми обърне внимание, че наистина съм уморена и че не ми се занимава с глупости.
Много бързо губя интерес, много бързо се изнасям, когато виждам, че в дългосрочен план само ще си загубя времето и ще доведе до по-сериозни щети - с две думи умея да си преценявам битките. Сърцето и душата ми са се вкоченили и не дават доверие никому. Като магаре на мост се чувствам понякога. Сигурно дълбоко в себе си, ама наистина много дълбоко ме е страх да се отпусна и да не мисля за тия сложнотии и баналности, които сама заключвам в главата си, но като ги видя колко са плиткоумни и ми става лошо. Може да е депресия, може да е търсене на несъществуващото, но знам, че винаги става едно и също - виждам ги колко са недостойни и как елементарни неща не могат да съобразят да направят и чертая всичко. Депресия ли е, високо самочувствие ли е, не зная, но щом аз мога да правя нещата като хората от рода на това да си държа на думата, да съм точна и искрена, да съм организирана и на място, както в емоционален, така и в материален аспект, то значи и останалите го могат. Винаги първоначално подхождам с горепосочените "методи" и то само и единствено, защото това съм аз. Живея скромно - рядко се разхищавам, не държа много вещи, всичко е прибрано вкъщи, освен книгите и това кара душата ми да е спокойна. Да не говорим, че всеки път като започна да чета нещото, което е на сърцето ми го чета между редовете, ей така все едно книгата знае как се чувствам, или просто прекалено много гледам през моята призма и си втълпявам, че листовете хартия ме разбират. Не отричам, че съм доста странна птица, но едно нещо мога да кажа със сигурност - преди няколко години, когато бях в гимназията нещата не стояха така с хората. Сега всичко е озверяло, всеки си стиска на неговото си, какво остава някой да седне да се разбира с мен :D Anyway, смятам да спра до тук преди да е станало супер, супер сложно и се надявам някой да успее да даде нагледно някаква ясна картина и ако може... без нападки и обиди :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1278dc1345
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така като чета "Специално" за теб "специален" мъж няма да се намери. Търси си капризен и самовлюбен - ще си паснете ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0f6e23b788
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   E честито! Не си единствена, аз също разсъждавам като теб! Момче на 22г. с разликата, че съм намерил субективно обеснение за невежеството на хората успокоявайки вечно търсещия отговори мой ум с простата фраза какво да очаква разсъждаващ смея да се нарека интелигентен човек от едно стадо безизразни индивиди без самоличност и водени от първични инстинкти.. как да разкриеш душата си пред типаж, който няма умението да изслушва и да обработи информация адекватно.. как да изградиш емоционална връзка с някого за когото най-важно е материалното и няма понятие от морал и ценности.. но пък кой знае изключения винаги има ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 966ca9dfb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За всеки влак си има пътници!
Ако смяташ, че имаш високи изисквания тук говорим не, за характер, а за материално, да има добре платена работа, сериозна и т. н. ги намали тези критерии, това не гарантира любов, а за какво ти е някой, който освен добра работа и доходи не предлага нищо друго. Ако това, за теб също е важно в тази връзка си намали изискванията. Ако е до характер там дръж здраво юздите, има и свестни мъже на място, но са малко, което значи все пак, да ги търсиш.
Четеш книги, не пиеш е съответно не ти трябва алкохолик, който мрази книги, а такъв като теб, който ще чете между редовете, е и да не чете важно е, да умее, да мисли, да е мил и мъж на място. Аз бях като теб след връзки с мъже, който не се бяха наживели и най вече тази, която продължи 3г. и 6м. в лъжи. Сваляше се с най грозните жени, който може да съществуват и дори не се сваляше, а търсеше секс. Една красива нямаше може, да звучи надменно, но наистина никоя не можеше, да ми стъпи на малкия пръст. Той никога не ги е харесвал, но си беше женкар, в обкръжението ми всички са такива имат приятелки, а лъжат, изневеряват. Просто загубих вяра осъзнах, че сама ми е по добре. Едните изневеряват, другите нямат собствено мнение, третите нямат грам мозък, евтини свалки, евтини мъже, просто стояла съм и съм се чудела, красиви, а глупави до крайност. В един момент всички ги разграничавах така, женкари и неграмотни надути батки дето нямаш акъл и на 5 годишно, а другите те мама ги гледа и не мога, да ги нарека мъже, понеже майките им контролират живота на мъже около 30г.
Не ми е нормално, а на мен много хора ми казват, че съм много зряла, за годините си на много хора оправям живота, а в моя пълна каша. Реших, че никога няма, да намеря перфектния, никога няма, да се влюбя дори красивите мъже, който ме свалят не ме привличаха понеже са крайно повърхностни.
Но, все пак мина време и взех, да срещам мъже, който не не са красиви, богати и тн. , но са истински, мъже на място.
Сами предлагат помощ, интелигенти и т. н. все пак съществуват, а аз след толкова разочарования и примери явно бях заслепена и не вярвах, че съществуват, не давах шансове и може би, за това не ги срещах.
Ще се влюбиш, ще го срещнеш, сега, след време - когато му дойде времето, все пак ако имаш големи критерии, относно заплата, образование - тези качества не ги търси, не е най важното когато търсиш любов. Нещастници много, не се притеснявай, нямаш проблем - трябва ти време и правилния човек, когато го срещнеш или се оттърсиш от преживяното всичко ще се промени :)
Аз мислех, че съм неспособна, да се влюбя, че няма такъв какъвто аз търся, но уви всичко с времето се променя, ако не опира найстина до големи изисквания различни от характер и мислене.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1dc7985be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, първо да кажа, че съм мъж и поради това, че много жени имат психологически профил като твоя не ги възприемам много сериозно и не си давам зор изобщо и не правя компромиси. Под психологически профил като твоя имам предвид, че вместо да се стараят да се харесат и да полагат усилия да спечелят и задържат вниманието, те седят отстрани и преценяват, претеглят и се имат за специални, всъщност са нарциси. Типичното за нарцисите е, че искат да получават а не дават. Искат внимание, искат другите да се занимават с проблемите и чувствата им, искат другите да са перфектни и да са им верни а самите те нямат вярност, капризни са и прекалено поглъщащи. Общо взето очакват едно небалансирано и егоистично общуване от което само да получават. Нормалните хора когато общуват очакват нормални отношения на даване и получаване и понеже нарцисите се увеличават, хората вече не желаят да дават без веднага да получават, защото вече са се опарили и нарцисите се оплакват, че вече няма кой да им се връзва и да се занимава с тях. Тази ситуация сега е все по-масова, защото когато нормалните хора инициират контакт и се държат добре, като очакват същото и задълбочаваща се близост, нарцисите не им отвръщат със същото а казват, че нищо не им дължат и, че доброто отношение се подразбира от само себе си и това не значи нищо. Съответно и хората забравиха за доброто отношение, защото не се цени и всеки се концентрира върху себе си. Проблема на нарцисите пък е, че те имат нужда от внимание обаче сега то липсва и какво могат да направят? Могат да се оплакват и да казват какви нарциси са а пък им липсва внимание, защото хората били станали други. Нормално е хората да бъдат други с хора които нямат нормално и балансирано отношение а са егоисти и нарциси. Решението е нарцисите да спрат да бъдат нарциси и да започнат да се раздават в едни отношения вместо само да чакат от другите внимание и да се занимават само с тях, ако не тогава да приемат сегашната си ситуация.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dde212b7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Номер 4, от авторката:
Тииии едно изречение ще има ли, което да не съдържа съществителното име "нарцис"? Личи си, че нищо не си разбрал от историята.
Към останалите - не знам защо си мислите, че искам мъж с пари?! Искам мъж с АКЪЛ и отношение, нищо друго няма никакво значение.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 75d39d93cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Когато си започнал на 15 - така се получава.
Истината е, че си мислиш, че си уморена и много умна и търсиш Господин Спешъл, ама си изпаднала в заблуда.
Ако съм мъж няма да т погледна, сори

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 966ca9dfb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До авторката от номер 3:
Ако визираш и мен, аз нямах предвид, че търсиш пари, а просто ако си от типа жени, който искат стабилност и добре обезпечен мъж - това, да ти остане на заден план. И не го казах, за да прозвучи, че си материална, а защото изтъкна, че имаш хубава работа имаш очаквания от мъжа и обясних, че не е най важно. Само, че не съм имала предвид, че търсиш това :)
А, за акъла и отношението, вече ти казах - търсиш до последно!

До и, за номер 4:
Човека няма представа къде, да сложи едни елементарни запетайки в идиотските си изречения, а вие и внимание му обръщате. Нарциси, птички и пчелички, акъл дала, а той/тя дори, за себе си няма.
Пред "за", "да" повторение на и, между две прости изречения - ако знае какво са, но се свързват със запетая, за да стане сложно! Не просто като нарцисите в главата ти! Освен пред "че" и "защото", запетаята се ползва на още много места!
Цитирам само част от липсата на основно образование:
"вместо да се стараят да се харесат и да полагат усилия да спечелят и задържат вниманието, те " - леле, и ти даваш акъл на хората? Неща, който се учат в първите класове! "Да" "да" е добре изреди 1000, ДА и къде забрави тия запетайки? Най малкото изреждаш неща - Ужас!
Пред "а", "който" и т. н. - също се пише запетайка!
От коЙто и коИто - също има разлика!
Нарциси, нарциси, а каква връзка имат нарцисите, който повтори по 10 пъти в "изречение"? То сигурно и нарциса не знаеш какво е - и не сигурно, а очевидно! Я сподели сега на какво си? Че нещо ти е сбъркана работата. По тъп и неграмотен коментар, не бях виждала!
Не съм великата грамотност, често като бързам и аз забравям, да сложа някъде или допускам грешки, но твоите са от горе до долу! Явно си на нещо - щом намеси нарциси, щом и ги разбираш - Евала :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 966ca9dfb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 3 пак:
Авторке и номер 2 не говори, че търсиш пари, а че околните са такива. Повечето са разглезени, плиткоумни, повърхностни- абе разбираш ме, за това е трудно. Човека ти е обяснил.
Ти си интелигентна и един прост човек няма с какво, да те впечатли - глупостта, не впечатлява умните :)
Той действа първо сигнално, не умее, да мисли, да слуша, да разбира - нищо. Така, че горе главата както казах, за всеки влак има пътници - само гледай, да не го изтървеш или, да хванеш грешния!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c3dffaead1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Боже мили, какво прочетох!? !? !?
Ти, авторке, имаш поне бегла идея какво искаш от живота или просто намери поредната платформа на която да просиш внимание?
Не мога дори да преборя черните точки в целия ти изказ, но ще се опитам:
-Казваш че нямаш нужда от връзка, че те са безсмислени, че си независима, силна, еманципирана жена, тогава за какво въопще е целия пост?
-Нямало достоен за теб, че ти нали си богиня на красотата.
-На 21 си "уморена", видиш ли. Че какъв опит трябва да има една жена за да се "умори" на тази възраст. И дали стойностемн мъж ще се занимава с жена с такъв опит.
-Не искаш съвместно съжителство, а какво искаш - да си живееш сама, а той да идва като искаш секс и тампон за емоционалния ти мензис?
-Мечтания мъж трябва да е специален, сиреч да отговаря ня някакви си твои субективни изисквания, освен стандартните за всяка жена (висок, красив, богат, с 25см х*й и тн. )
-Целия ти пост е една огрмна несвързана мисъл, просмукана със, да позна, НАРЦИСИЗЪМ.
Вземи се осъзнай малко - тъпо ми е да прочета 10 изречения от теб, какво остава да убия 1-2 часа от времето си за разговор.
Не си специална, не си великоепна, и никой в тоя свят не ти дължи 5 стотинки. Съдейки по това колко си погълната от себе си, явно си красива и получаваш много специално отношение, защото хората искат да те чукат. От там на там си пълно капо.
Точно такива като теб стоят на 35 години сами и обясняват че няма мъже.
Поздрави,
Heisenberg

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dde212b7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №6, Авторката съм и нищо смислено не прочетох, освен някъв безпочвен хейт вероятно от някоя стара....
Каква беше връзката с това, че съм "започнала" на 15? Някой започват и по-рано, други изобщо не започват :D

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 889e3c0dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виж тук може да си намериш отговорите... google... апокрифна академия :))... че правилата не позволяват да постна адрес.. и Споко ок си :))

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dde212b7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Автор:
Поредните неграмотни моралисти - явно просто постът ми няма да случи на коментиращи, защото ще го кажа за пореден път: изисква се тънкост, за да вденеш нещата, а коментиращите дотук са все така повърхностни и... неграмотни.
Номер 3: Толкова никога не съм се измъчвала да чета който и да е текст с тези запетайки, които уж твърдите, че знаете къде се слагат, а вие всъщност си имате собствена лична пунктуационна система за българския език.
Какво да ви кажа за пустите му "женски стандарти", както Heisenberg се изрази - ами, мили хора, аз НЕ търся човек с пари и образование, те САМИ си идват. Всички мъже (95%), с които съм общувала/била приятелка/била заедно са били интелигентни, начетени, имало е и хора с много пари. Но разбирам, че ви е трудно да го проумеете това, че тези неща мен НЕ ме интересуват. Разбирам, че е различно от обществената "норма" и няма как да се приема толкова лесно. Аз НЕ ги търся, те сами си идват при мен, главно може би защото изобщо не са ми в интереса, аз търся едно нещо друго, специфично - ОТНОШЕНИЕ и психилогическа нагласа за живота, ХАРАКТЕР. Неща, които са по-рядко срещани и от прословутото материално състояние :)

Номер 11 - доказателство сте, че мъжете сте по-злобни от жените. Сравнително прост и повърхностен сте, освен това язвителен и злобен, при положение, че нито сте ме виждали, нито ме познавате ЛИЧНО, нанасяте доста тежки обиди безпричинно. Бих казала, че всичко е основано на страх при Вас. И точно такива като Вас правят всичко обратно на това, което казват и по този начин доказват как са на дъното, сиреч - кръгла нула. Опасявам се, че положението тук е такова. Никога не е късно обаче да се стегнете и да осъзнаете нещата.
Казвам, че съм уморена от това, което се предлага. ВъоБще не съм казала, че който и да е ми дължи каквото и да е.
И, да, такива като мен на 35 си стоят сами вкъщи пред компютъра, защото СИ ЗНАЯТ ЦЕНАТА и отказват да се доразрушават емоционално и физически заради някакви прасета ИМЕННО като Вас. Но поне се чувстват ДОБРЕ, защото човечеството е толкова зле в момента, че дори смея да твърдя, че назад във вековете са живяли по-добре :)
Нямам желание повече да отговарям на хапливи коментари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c80bdcb9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Хаххаха авторке, поста прочетох, коментарите отгоре и напреки само. Добре дошла в света на "кръвта на Боговете" (за примитивните, де)
DNA goddess rh-, търси и ще намериш отговорите на въпросите си. Тези тук, са "другите" няма да те разберат. Ти обаче тях-винаги!
Като минимум ти гарантирам втори алел, но активен...
Порязрови и ще си дойде всичко на мястото ;)
Няма как да говориш на "един език" с макаци и да се разберете, изключено, доказано!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4b35f1830c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм 4 - Ха, авторката се е хванала за граматиката и пунктуацията като някой буквояд. Опитах се да ти вкарам в ума проблема ти, който е нарцисизма и затова го повторих толкова пъти, но явно не искаш да схванеш ситуацията. Ще го обясня с по-прости думи. Проблема ти накратко е, че си надута, претенциозна, мислиш се за специална и очакваш от другите твърде много внимание и съобразяване без да им даваш нищо в замяна. Естествено това не работи и затова ти се оплакваш. Това е накратко. Решението също накратко е следното - трябва да се научиш да даваш, да влагаш, да радваш и т. н. вместо да стоиш със скръстени ръце и да чакаш на другите да изпълняват някакви твои измислени критерии.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 76147ebd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   11 до авторката:
Не мислиш ли, че когато от 15 коментара 10 са против теб, а 3 са твои може би проблема не е в коментиращите.
Освен това ти си тази, която прибягва до обиди и определения, не аз.
Също така ти си тази която ми прави профил и описва как действам, без да ме познаваш.
"Казвам, че съм уморена от това, което се предлага. " - Ами тогава се вземи в ръце и потърси нещо друго, вместо само да чакаш да ти се предлага.
" аз търся едно нещо друго, специфично - ОТНОШЕНИЕ и психилогическа нагласа за живота, ХАРАКТЕР" - Това изказване няма смисъл: Всеки има отношение и нагласа за живота и всеки има характер, въпросът е какви точно искаш. Явно отговорът е неясен и за теб.
"И, да, такива като мен на 35 си стоят сами вкъщи пред компютъра, защото СИ ЗНАЯТ ЦЕНАТА " - мислят си че си знаят цената но не осъзнават че ги хваща инфлацията.
Както и да е, пожелавам ти успех в намирането на принца на бял кон с "ОТНОШЕНИЕ и психилогическа нагласа за живота, ХАРАКТЕР", но нещо ми подсказва че и да го неамериш той няма да се застои много. :D
Ай със здраве!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dde212b7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   №15, я разясни малко, моля те, че не мога да схвана за какво точно става въпрос :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ab74b1e561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   "Пътят към себе си" - със сигурност е рано на 21-22 да се пробваш да го чустваш, мислиш и осъзнаваш, но щом се е стигнало дотам - поне се пробвай. Заради претенцията "не мога да намеря специалния", "предлага се едно и също" и т. н мислех да те подмина и да не коментирам... обаче мисля, че имаш нужда от помощ, понеже ми звучиш като интелигентно момиче. Определи си като водещи 2 качества, които търсиш да видиш/намериш в момчето за теб : висок и интелигентен, интелигентен и забавен, с чуство за хумор и общи хобита/интереси, някой, който да те боготвори(нали искаш отношение..? ), без да си направила нещо специално за това и т. н. Обаче не искай всичко накуп, щото и ти не предлагаш всички екстри, която и каквато и да си.. - надявам се ме разбираш.. или казано по -грубичко - няма мъже със златни пишки, както и няма подобни жени..

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cf72ef3f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Авторке - страдаш от прекалена гордост. Преглътни егото си и се замисли защо хората тук реагират негативно на поста ти. Вместо да си извлечеш някаква поука ти реагираш отбранително.

Ясно е, че си малка още и нямаш житейски опит, но това поведение нищо добро няма да ти донесе. В истинския живот просто ще бъдеш игнорирана, защото никой няма да губи време да дава съвети на едно разглезено и неблагодарно дете.

Чакаш принца на бял кон и имаш прекалено много изисквания, а, доколкото мога да преценя от написаното дотук, си прекалено тежък характер, не приемаш критика и не желаеш да правиш компромиси.

Ако не искаш да се промениш свиквай да бъдеш сама.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c80bdcb9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Н 18 търси на други езици, че на български почти нищо няма.
Да речем на английски- rh negative blood type. На испански, немски, руски също. Още се опитват да минава за "тайна" въпреки, че генетици и други бяха принудени да признаят макар и на половина... но и още много не знаят.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b5bae245f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторке, каква беше причината тази твоя сериозна връзка да приключи?

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 992d241ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Оставам с впечатление, че авторката има доста беден живот - не в материален смисъл, а откъм въображение и интереси. Ядеш, съществуваш, четеш някакви "умни" книги и това е всичко. През останалото време мислиш за принцове и отсъствието им. Вземи се задълбочи в нещо, намери смисъл на живота си и покрай заниманията си може да се запознаеш неусетно с някого. Не става да стоиш и да мислиш постоянно "искам да си имам някой". Подозирам, че те харесват в представите ти, но в действителност си на границата красива-грозна и просто минаваш за безцветна за повечето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dde212b7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Авторката:
Бях казала, че няма да отговарям повече на празните ви и злобни нападки, ама така като гледам има какво да се каже.

Аз и нещо хубаво да бях написала, пак щеше да има едно 60-70% отрицателни коментари от рода на "това е измислица", "ти не си направил това, това и това" - забележки винаги ще има по простата причина, че манталитетът на българина е такъв - да завижда, да отрича, да си вади изводи без нищичко да е видял, или само е недочул, безпочвена злоба, изключителен комплексар, винаги намиращ кусури. Това си ни е ясно на всички :)
Като види някой с малко повече self-esteem веднага скача да го смачка, за да си надуе егото - зная ги тези, достатъчно съм ги гледала, търпяла, играла и т. н
Една троха да имаш повече, ще ти извади очите ако и той няма. Масата се разбира единствено от лошо. Ей т'ва сте вие.
Смятай само колко трябва да си на дъното, за да мислиш, че справедливото отношение е злобно, няма ги при мен тези ролички единият трябва да е горе, другият трябва да стои нисичко и да слушка, както и да изпълнява - няма такова нещо като "по-силен" и "по-слаб". Много показателно за самия теб е как се отнасяш към другите, но това са други теми.

Последното нещо, което съм е да съм надуто копеленце със самочувствие до небесата. Това, че съм сериозен човек, здраво стъпил на земята, не означава, че съм злобна, надута или всичко останало, което изброих по-нагоре. Това, че ВЕЧЕ не угаждам на акълите на някакви простаци, които абсолютно не знаят къде се намират и какво искат от живота си е абсолютно мое право :). Тук идва и въпроса за това, че не бива да съдиш хората за това, което са се превърнали в резултат на дадени обстоятелства. Бих могла да кажа, че много време стисках зъби, за да запазя себе си и предишното ми аз, за да не се превърна в това, в което ЗВУЧА сега (а именно в големи дози по-мнителна, недоверчива, затворена), но когато си мачкан, недооценяван, унижаван, подиграван, обиждан, УДРЯН толкова време заради това, което МИСЛИШ, е, много се извинявам, но съм си заслужила всичко, което се случва в момента, и тона и мислите, още повече това, което предстои, а то не е никак хубаво.
И въпреки, и напук на всичко не съм се превърнала напълно в класическата гад, да ти прави мръсно от нищото и която все гледа да те пре*ебе и да гледа неговото да е ок. Отношението ми към мен самата и отношението ми ВЪПРЕКИ ВСИЧКО към останалите е почти равностойно, казвам почти, защото не може нещата да са 1:1. Написала съм, че нито съм соципат, анти или асоциална и че винаги се старая да помагам с каквото и както мога (най-голямата ми грешка някога), НИКОГА не стоя отстрани да "притеглям" нещата на кантар, "да стоя отстрани", но в отговор на това единствено №2 е разбрал какво се има предвид в цялата тази история. Просто вече НЯМА такъв, за когото да се стараеш да си "атрактивен, забавен, да задърждаш вниманието" :)

Занимание си имам, благодаря за загрижеността - в близкото бъдеще ми предстои дипломиране :).

Относно това какви книги чета - това си е моя работа, но съм убедена, че чета каквото ТРЯБВА; красива/грозна ли съм - тук няма как никой от вас да е обективен, защото не сте ме виждали, което също говори доста за вас самите. Не знам какъв трябва да е точният индикатор, но щом мъже 30 ми обръщат внимание и то вече са само такива, значи има нещо (даааа, дааа, "кой не обича да се чука с млади момичета, бла-бла" - няма да давам подробна информация, но и тях спрях да допускам; правете каквито изводи си пожелаете по този въпрос). Проблемът е, че МАСОВО са ми безлични и се чудех кое не е наред с МЕН, това е основната мисъл на историята.

"Чакаш принца на бял кон и имаш прекалено много изисквания, а, доколкото мога да преценя от написаното дотук, си прекалено тежък характер, не приемаш критика и не желаеш да правиш компромиси. " - точно обратното, №20, ама точно обратното. Забелязала съм, че съм сред малкото индивиди, които МОГАТ да търпят критика (не завист и злоба, а критика! ), могат да си взимат и ПОУКИ от своите и грешките на другите. Не съм тежък характер, на който една дума не можеш да кажеш, но мисля че това го разнищвах достатъчно до тук. Не чакам никакъв принц, и то видиш ли, защото такъв НЕ съществува. Всичко, което исках да кажа в тази история е, че не може да се намери едно елементарно отношение, a вместо това винаги се намира някакъв измислен "проблем". Все пак няма да казваш и показваш колко ме харесваш, а същевременно нито си убеден в това, нито знаеш как ще продължиш, още по-малко дали въобще ще се задържиш и т. н. Винаги ги знам какво мислят, винаги ги знам какво изпитват, не е нужно от гръмки думи или действия, просто всичко се усеща дори и на съзнателно ниво. Съзнателно е и това, че няма никакъв смисъл да се обяснявам на примати същества.

В заключение мога само да ви благодаря за крайно субективните мнения и това, че нямате никакъв капацитет за тълкуване на истории, а тази първичност...
От друга страна и няма как да разисквам да има поне малко рационалност в изказванията, защото такова нещо не се гради с хаотични мисли и необмислено поведение, а с много работа върху самите вас, а хора на по 40-50 години (ако съдим по правописа ви и начина, по който боравите с една клавиатура) няма как да го имат възпитавано поради редица фактори.
Дано не сте такива и наяве, че тогава тежко им на децата ви, тежко им на всички около вас изобщо....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker