Мъжете, които избират да си тръгнат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжете, които избират да си тръгнат
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1416 пъти
Здравейте.
Понастоящем масово хората се разделят. Поради една или друга причина. Говорила съм си с мъже за това. На въпроса ми кое провокира мъжа да се откаже от една жена най общо и най често ми казаха, че:
Не ценят жената
Изневяра
Жената се мъчи да ги промени
Просто подход в междублоковите отношения.
Е, заслужава ли си човек да дава мило и драго да запази общ живот, който е в помуразруха от самото начало на връзката. Защо толкова време, ами защото за някои е важно те да определят краят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: a521debdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "подход в междублоковите отношения"

Това някакъв нов slang ли е? Междублоковите отношения по мое време не бяха чак толкова интимни :)...

Като някой ти бие шута и те замени с нещо, поне според него, по-добро, не мисля че има такова нещо като "общ живот", че да го пазиш... Така че проблемът ти е лесен - не си заслужава. Вече ако реалният ти проблем е, че не можеш толкова лесно да сменяш зъбните предавки, валовете, осите, сещаш ли се, нещата са по-сложни. Аз написах цяло есе в otkrovenia защо модерните взаимоотношения не могат да работят градивно и ще дегенерират до най-нисшите човешки качества, тъй като се базират единствено на егоизъм, и в тях единствено по-големият егоист печели. Но на повечето не им пука, щото искат да са "свободни". Ма бъдете, мен ми е все тая. Но ето ти как работи, ти сама го пишеш. Ако не искаш теб да те зарежат - зарежи другия първи! Когато ти напускаш връзката, правиш го по твоите правила. Това е АБВ-то на модерните... междублоковите отношения :)... И за мъже, и за жени.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 675c8de8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Страх, че няма да са достойни партньори. Примерно нямат нужната заплата и нямат самочувствието да създадат семейство и бягат. Не могат да се доверят и причините са много. Живее им се и още един куп причини

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 36ad343840
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Мъж на 30г. След 3 годишна връзка и годеж се наложи да разруша всичко и да си тръгна и то при положение че умирах за жената до себе си, бях правил всичко за нея което естествено е по възможностите ми. Но тя така и не спря да се опитва да ме промени във всичко! Изкара всичките ми приятели с които бях от 20г. т. е. от хлапета, хора които милион пъти са ми се доказали в използвачи и манипулатори. После с времето парите все не стигаха и тя все искаше да търся по платена работа! Накрая ме замъкна в Германия като аз бях няколко пъти там и знам че нещата не са както тя ги виждаше в главата си, хем веднъж и тя бе опитвала с пълен неуспех! Въпреки това с хиляди убеждения ме завлече! Там тръгнахме зле и към дългове, тъй като аз си скрих личните спестявания защото искаше и тях за разноски и какво ли още не без дори аз да съм искал да бъда там! Тоест опитваше се да ме промени по всячески начин и когато не успя думите и бяха "мисля че аз не съм жената за теб щом не успях да те променя". Е няма как да стане и тая черта я ненавиждам защото аз я взех такава каквато беше и не съм се опитвал да и налагам или променям нищо! Накрая си събрах багажа и се прибрах и я оставих да си намери глупак които да променя и е склонен да изкриви целия си живот досега за да угоди на една патка! Поздрави

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: efc7a82d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жената е сътворена да е помощник на мъжа, не негов господар, не да го критикува, изисква, да му мрънка, да го преценява, да иска от него доходи, професия, материални придобивки, внимание и т.н. Всяко отклонение от първоначалния замисъл води до крах, особено в настоящия либерален модел на алчност, използвачество и егоизъм. Значи от жената се очаква истинска любов, смирение, вярност и безусловна подкрепа. Това са качествата които могат да задържат един мъж. В момента една жена с промит от феминистки идеологии ум вижда мъжа само като източник на блага. Напълно естествено е при такива условия всичко рано или късно да се разпада.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4a2d0a3cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Към номер 3: да, отлично добре те разбирам. При мен въпросът с промяната също е изключително съществен. Аз си бях поставила една от целите да не ги променям, защото дори беше важно за мен да запазим и двамата такъв какъвто бе нравът му от начало. Спрямо мен имаше критики, които в началото имаха основание например свързани. с по-груб речник или други. Полека с времето обаче се получи вмешателство в цялата ми житейска философия, в начина, по който се получават нещата ми и по който някак постигах поставени цели. Постепенно индивидуалността ми, различното в мен стана враг номер едно във времето живота. Десетки неща променихме но все се намираха нови и нови. За съжаление, от един момент насетне, някак желанието му да се променя започна да се изразява по гръб и обиден начин. Манипулация заплахи и притискане до резултат. Опитах да говорим, че когато ми каже и го обседим кое да променим как и защо има на 100% съдействие по въпроса. Но уви комуникацията потъна незнайно в кой момент и сякаш съм казала безброй важни неща в дупка в парка и съм я закрила обратно.
Благодаря за коментарите. Помогнаха ми мноооого да си дам сметка, че колкото и да обичаме някого, щом в ДНК то или възпитанието му е програмирано да не приема хората каквито и да се, няма начин по който да се преодолее това и да се съхрани връзката.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0abbf20010
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не знам какво си заслужава, но ще ти кажа мен какво би ме карало да се махна.
1. Добре са се насочили по-горе в коментарите, това постоянно да се опитва да ти промени някакви неща, защото според нея така е правилно. Окей, пробвай с нещо и ако не стане, млъкни и продължи напред!
2. Да ти държи сметка, да не ти уважава личното пространство. "Къде беше, с кого беше" и така нататък. Да ти рови по телефон/лаптоп. Ако толкова имаш някакви проблеми, следи ме, но без да те разбера никога, че иначе лошо.
3. Да не ти обръща внимание и да не ти уважава мнението и казаното.
4. Да ходи наляво - надясно по чуждо.
Сигурно има и още, но главно тези неща са при мен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 139c4a0d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като избират да си тръгват, прав им път. Не мисля че живота на една жена трябва да се върти около един мъж. Една жена е трябва да има собствен живот, кариера и прилична банкова сметка. Прекалено много се надценяват някои мъже и това им играе лоша шега.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c1301246df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 4 - много вярно!

Номер 6: "4. Да ходи наляво - надясно по чуждо. "
Оставам с впечатлението, че един път а седмица-две е поносимо. Надявам се доста по-рядко да е неприемливо.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e772c60d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Моето скромно мнение е, че понастоящем масово хората се разделят защото изобщо не са се събирали. Понастоящем, и момчетата, и момичетата не търсят връзка, а забавление. Съвсем примерно - момиче, което е започнало полов живот на 14-15 годишна възраст, няма като как да търси връзка, същото важи и за момчетата. Започвайки полов живот от най-ранна възраст, няма как да не се натрупа опит в разочарованията, а от там нататък "пада пердето", раздялата с всеки следващ полов партньор е все по-лесна, а когато дойде времето за наистина сериозната връзка, човек е вече емоционално изтощен и не му се полагат усилия, предпочита да смени партньора, да изконсумира новата тръпка и така до безкрай. Напускали са ме, напускал съм и винаги е било различно, но в дъното на всяка една раздяла е стояло нежеланието на една от двете страни да се положат усилия за надграждане на връзката. Ще си позволя една аналогия с училище, когато не си си научил урока имаш две опции, бягаш от час или рискуваш да ти пишат двойка, а на поправката ще трябва да си научил и този урок, и всички останали. Болшинството хора предпочитат бягството и се оказват с ненаучени уроци, а животът не прощава, пише двойки дори когато си избягал от час.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker