За кого и защо живея ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За кого и защо живея ?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1545 пъти
Знам, че заглавието е малко крайно. Причината е в това, че работя като вол работа която не харесвам. Това, че не ми харесва работата е едно на ръка, въпроса е, че няма за кого да я блъскам тази работа. Няма на кого да си опра глава и да споделя мъките, няма с кого да си споделим неволите от деня. Когато си помисля за тези неща и просто ми идва да се кача в колата и да натискам, докато не изляза някъде край пътя без пулсиращо сърце, просто да си замина и да ме приберат в някой чувал. Не ми се живее такъв живот, не мога да понеса тази съдба на човек, който не може да намери сродна душа. Понякога наистина имам чувството, че живея живот на чужд човек.

В главата ми има мисли за това, какво трябва да бъда, но просто не успявам да бъда това, което искам да бъда.

Наистина не знам, защо живея не намирам смисъл в нищо, освен в това да се напия когато знам, че на другия ден нямам работа....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0556b1d80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Този въпрос винаги е стоял пред хората. Пред мен, пред теб, пред още много хора. Всички имат своите трудни моменти или пък са се озовавали паднали в калта. Единствената възможност е да вложиш силите си за да се изправиш, вместо да се влачиш да продължиш. Сродна душа е клише, както е модерно сега сичко паник атака да се наОвава. Няма такова нещо като сродни души. Има земни неща чисто човешки умения. Разбиране. Доверие. Общуване. Взаимоотношенията мост. Приятелство. Любов. Всички тези неща са това, което се гради след влюбването. То не елиминира кавги и трудност. Но една на 32 брачни двойки съумяват да останат с избраника си съвсем до края. Човекът на днешното време е технологичен, практичен, търси бързите решения и лесните алтернативи. Избира да е независим и самостоятелен в дните си. Просто повечето хора са склонни да не се налага да се съобразяват отколкото склонност да се държат и мислят по начин, по който ги е грижа след 5 години да имат на кого да споделят
Да има кой да им отговори ето на той твой въпрос.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2c381c0206
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Наистина човек има нуждата от хора които го разбират, изслушват проблемите му и му дават съвет, но недей да мислиш такива все пак тежки неща. Живота за мен наистина е едно предизвикателство което ти помага за израстеш като човек, да укрепнеш духом. Колкото и да се чувстваш самотен понякога, искрено се надявам че ще се опиташ винаги да гледаш на живота по подобен начин, защото така крайните мисли ще изчезнат, те просто ни пречат, с тях затвърждаване евентуално не особено положителната ни ситуация в отношенията. ни с другите.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0f72142294
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ами любовта, приятелю ще те вдигне и изкара от ежедневния битовизъм. Но за да я откриеш трябва и ти да и се отддадеш. Май всички мъже полудяхте покрай това да трупате парички, а живота си вървиии и удря шамарите на тия които още не доумяват какво иска той, , ,

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 97fa053335
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи живота си в ръце! Реши какво искаш, постави си цели и ги следвай. Смени работата, създай си среда от готини хора, а мацката ще изскочи ненадейно отнякъде, действай, стига се ослушва и оплаква, успех, момче!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c257912c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имам доста дни, безсънни нощи и депресивни периоди, защото мисля... Буквално, това е проблемът ако е проблем, от малка мисля много... превръща се в проблем когато води към саморазруха. Толкова много мисля, че ако влагах всички тези мисли в направата на нещо, било то - творчество, предприемачество, доброволчество... , то щях да си спестя алкохолизма, от който се измъкнах, хранителните проблеми, с които още се боря и личностните разтройства, които са много, много демони... А и щях да бъда полезна. Ключово! След много размисли за живота, осъзнах, че най-важното е да бъда полезна. Да не преча, да радвам, да обичам. Винаги съм искала любов, от малка, първо от семейството си, оттам започва всичко, оттам сме изкривени, за да сме каквито сме. Не получавах любовта, която исках, а не исках много, просто, по детски - чиста и споделена, но уви, родителите ми бяха заети със своите проблеми... http://mikael7. com/modules/news/article. php? storyid=1678 Разбрах, че хората, по принцип са заети, предимно със себе си, страдам, страдах, и сега, страдам понякога, но родителите ми ги няма вече, приятели - отдавна нямам, не мисля, че съм имала, вече не искам, любими съм нямала, виждам ги какви са - материални, пробващи, опитващи, 'обичащи' многото хора минаващи през живота им... Не е за мен.

Няма да мине, няма какво да ми минава, състоянието ми не е болест. Казвали са ми - прекалено си чувствителна/ ще ти мине/ период е. Не е период, личността ми не е периодична, не съм неуравновесена и в крайност, не съм прекалено чувствителна. Такава съм - каквато съм. За мен - мнозинството - хора, са нискочувстителни, неосъзнати и не мисля да страдам заради тях, не е нужно.

Всеки живее своя живот, не е редно да плаща за чужд товар, дори да сме свързани, чрез семейни връзки, приятелски или романтични, отново - всеки е тук заради себе си, учим се взаимно, но сме отговорни за себе си, без да въвличаме друг, да дадеш товара си - не е любов, да вземеш нечий товар - не е отдаденост. Друго е любовта...

Разбираш ли, авторе, имаш тежък товар, непосилен ти е и те боли, искаш да имаш любов, но всъщност е желание да ти олекне, да ти олекне чрез някой друг, но не, не... , затова има толкова нещастни двойки.
https://www. google. bg/amp/s/www. psychologytoday. com/us/blog/rediscovering-love/201403/why-cant-i-let-love-in?amp

Остани със себе си, научи се да се обичаш, да ти е леко общуването със себе си. Никой, никога, няма да те разбира, така-както сам разбираш себе си. Това не е егоизъм или егоцентризъм, не е и самодостатъчност, съвсем не... и аз искам да има някой до мен, някой много близък, единствен. Засега, този 'единствен' е Бог, осъзнах го в трудни моменти, в моменти на физически и емоционални изпитания, които идват, за да израстваме, не са наказания, благодаря за всичко.

Разни мисли*
Моментните ни емоции не са нашите чувства.
Понякога е по-лесно и полезно да изберем своите действия, отколкото да се опитваме, да 'вкараме в ред' мислите и чувствата си, с надеждата да последват правилните действия.
Първо идват мислите, сетне са чувствата. Всяка 'лоша', 'неправилна' мисъл, ни спъва, защото води след себе си тъмни създания, на които им е удобно да живеят с нас, възпитават у нас вредни навици, които ни отслабват, правят волята ни слаба, а така сме податливи на техните манипулации. Много автори и във фолклорната литература на много народи се говори за енергийни същества... Кастанеда ги нарича 'скачачи', смучещи енергия от нас, оставили ни малка нишка от върха на пръстите, на краката - до земята, колкото да сме полуживи/полубудни, защото им трябваме, за да живеят чрез нас. Дънов говори за енергийни (астрални) паразити и по-висшите в духовната йерархия - демони. Може да звучи странно, но откакто започнах да разглеждам всичко като енергия и да приема идеята, че бидейки енергия, всичко е живо, включително невидими неща като мисли и емоции, ми стана по-лесно да ги виждам като отделни същества, които са добри или лоши за мен, с които да живея в синхрон, и такива, които да изгоня от дома си (себе си и живота си). Може да е шизофренично и объркващо, да разделиш себе си от мислите и чувствата си, но истината е, че всеки един от нас има дух, който е чист, няма как от него да идват ужасните мисли и действия, които много хора имат, ясно е, че не са на духа, а на нисши енергии, които са около нас, и ни изменят, водят ни към депресия, например.

Какво страшно има в живота, авторе, че да си в депресия, седни настрани и погледни живота в най-грозната му светлина. Колко зле може да е, непоносимо ли е, непосилни товари няма. Всяка болка минава.
Ако се отдадеш на безумието, което е лишено от любов - може да стигнеш да истинска загуба, загубата на себе си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0556b1d80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ме, тая по ийна яма брегове никога няма да има. Се се обЕснява човек си е чисто прахосничество.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fc804077f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   'За кого я блъскам тази работа' - толкова често срещана реплика от маса мъже към жените им и децата им.. - звучиш ми като човек, който има сериозни емоционални проблеми. И може би съдбата те е оставила сам засега, за да ги решиш тези проблеми! Дали ще смениш работата или ще промениш нещо друго ти трябва да си прецениш.
Защото представи си, ако сега имаше жена до себе си и си в същия филм, че работата ти е супер гадна и натоварваща, следователно тя щеше да се натоварва психически от това, което ти изживяваш ежеднавно - щеше да ѝ действаш токсично...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 22134978f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Подобна история и при мен. Мъж на 31 съм - имам много добре платена работа в ИТ сектора, имам хубава кола, живея в хубав апартамент, но... ми липсва любов. От малък ми казваха, че било важно пари да имам и съответно си скъсвах гъза от учене. Е, пари имам вече... другото нямам. За какво са ми хиляди левове заплата като нямам жена и деца да ми ги изхарчат? Писна ми да си купувам разни малоумни джаджи в опит да запълня емоционалната празнина. Къде да я срещна тая пуста любов... Опитвал съм се да "свалям" жени, но не съм намерил моята още, може и да не я намеря, най-много съм стигал до разни мимолетни връзки, което не са дълбоките взаимни отношения, които търся. Често и аз съм си мислел колко ми е безсмислен живота. От известно време някак си просто приех тази безсмисленост, приех нихилистичната гледна точка за съществуването - че нищо няма смисъл и така е нормално, това е реалността. Не се боря срещу това и не изпитвам негативите от тази борба. Просто приех, че може да съм сам цял живот, и че може и да не направя семейство и деца, че може да не преживея какво е да си съпруг и баща. Тъпо, нетъпо, такова е положението.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 731345f1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз така се запитах преди повече от 2 години и напуснах работа, за да се занимавам с нещо което мен ме влече. Спрете с тия "сродни души" и ревове, такива никога не е имало и няма да има, живота тук е борба, а хората са егоисти. Ако сте от редките по-свестни екземпляри, благодарете се, че сте сами, защото хубавите круши, нали знаете кой ги яде... Парите имат една стойност - време. Ако човек не знае какво иска да прави с времето си, парите не могат да му помогнат... Втората им функция е някой друг да ти ги изсмуче, и за съжаление повечето мъже на това сме научени. Но това бяха други времена и други нрави. Както жените в днешно време решиха да се еманципират, еманципирай се и ти, научи се да живееш за себе си, създай си собствени цели които не зависят от друг.

Номер 5 също ти е дала добър отговор, личи си че е научила нещо от тегленето. Трябва да живееш за себе си, докато не си изгубил себе си, защото това всъщност е най-лошото. Сродната душа ще трябва да остане за някой друг свят, в който обитаващите го... хм... имат души...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c0402d298a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, номер 8 много добре ти е отговорил, особено в тази част "Не се боря срещу това и не изпитвам негативите от тази борба. " и всичко казано след нея. Аз ще предложа и на двама ви нещо, което не видях в другите коментари, нещо което, поне при мен сваля напрежението и премахва черните мисли. Фотоапарат, туристически обувки и 5 чифта гащи. Има стотици туристически дружества, за старта можете да се обърнете към тях, после сами ще си определяте дестинациите, ама не с кола, а пеша, да имате време да забележите охлювите и цветята, боровете и светлината. Аз съм си купил и книжката за гъбите в България, бера гъби, навивам си часовника след като съм ги ял, ако го чуя на сутринта, значи съм оцелял. А какви невероятни туристки има, колко сродни души, колко усмихнати и сърдечни хора. Важното е от някъде да се започне, да се загърби сивото еднообразие, сладкото на парите е да се харчат, а не да се печелят.
Успех и на двама ви!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker