Не виждам смисъл в живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не виждам смисъл в живота си
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1092 пъти
Не виждам смисъл в живота си. Според мен, за да е щастлив човек, са нужни две неща - любов и кариера. Ако едно от двете куца, няма да е щастлив. В момента съм на почти 30 години, жена. Постигнала съм доста за момента, имам добро образование, завърших право в софийския с отличие, знам три езика, в работата се развивам. Личният ми живот обаче винаги е бил и продължава да бъде пълна трагедия. Опитвах всичко през годините, но няма особен ефект. Толкова унизително се държат мъжете, сякаш съм последният боклук. Освен приятния ми поддържан външен вид, нищо не забелязват, а той колко ми върши работа - колкото да искат секс. Те даже и секс не искат, защото съм доста активна, а мъжът търси плячка, иска да е ловец. Освен това секс лесно се намира. Вече ми е толкова обидно отношението на мъжете, че искам да се откажа и да намеря смисъл в нещо друго. Не мога да тръгна с някой само за да не съм сама. Не мога и да бъда с тези, които харесвам - не проявяват интерес. Една пасивност и инертност пълна. Пример за това как може да имаш всичко и нищо. Как може да изглеждаш щастлив, а да си на ръба на кризата. И всеки следващ човек ти дава надежда, за да те разочарова още повече от предишния. Мисля да спра до тук. Така поне да си съхраня остатъците от психиката, защото иначе ще полудея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: d5c97c1ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Същото и при мен.
И аз съм на 30, но специалист в друга сфера.
В кариерно отношение в момента съм изключително добре, получавам страхотна заплата, правейки това което обичам.
Но и при мен, уви, любов няма.
Мъжете обикновено ме харесват до моментът, в който разберат размера на сивото ми вещество и че няма как да се получи секс за една нощ.
Някакво.. откачено поведение.
Разбирам те напълно.
И на мен ми е много трудно.
Някак... хем съм успяла и имам всичко, което другите биха искали да имат, хем никой не би искал да е с мен и действително да ме обича и да изгради връзка.
За семейство вече не се и надявам.
Бих искала да се видя в бяло, да имам детенце, да имам уютен дом в който да обичам семейството си... но вече е отписано.
Много е болно и тъжно, но какво да се прави...
Очевидно за такива като нас е предназначена самотата в личен план.
Но, виж, може и да излезе нещо хубаво от нея(надявам се).

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 19a05e03ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш склонност да гледаш липсите и това ти пречи да се радваш на останалото. Не е успокоение, но не си единствената, която прави тази грешка. Лошото е, че повечето от нас мислят за собствените си минуси, а в същото време виждат само положителното в чуждите животи. Искрено ще ти призная, че докато четох историята ти основното, което ми направи впечатление е, че си адвокат, активна сексуално и се стараеш да изглеждаш добре. Човек може да бъде щастлив с 1 от 10, както може и да е нещастен с 9 от 10, ако ме разбираш. Щастието е умението да се концентрираме върху положителното, да се радваме на малкото и да не си търсим сами проблемите. Опитай се да се обръщаш повече внимание на нещата, в които си успешна. Любовта не идва насила, няма правилен метод, няма учебник, който да ни научи как да намерим сродна душа. Ще се случи, но не и докато се насилваш да имаш всяко едно нещо, което мислиш, че би те направила щастлива. Ще попиташ защо. Защото ще намериш мъж и после ще има други неща, които да те карат да се чувстваш нещастна, не за друго, а защото ще се вторачваш в тях- кога ще ти предложи брак, кога ще забременееш, защо се карате за глупости, че той иска в неделя да пие бира с приятели вместо да отиде на кино с теб.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 16d07c97fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Кариера и личен живот никога не работят. На 30 години вече трябваше да си го чула от не един човек... По-добре е човек да е сам, защото е по-здравословно да не ти върви сам, отколкото да не ти върви с някой друг. Проблемът на тая схема е само, за какво ти е тая кариера... да си храниш кучето и котката ли... Трябва да е нещо което ти доставя и удоволствие, иначе няма смисъл.

А като всяка жена правиш генерализации на базата на мъжете които ти си избираш. Има една камара или пасивни мъже или такива които са се отказали да се занимават с жени, защото са проумели че е единствено ненужно главоболие. Ти търсиш мъже които те гледат като "плячка", а после ревеш, че им ставаш безинтересна. Мен до сега само една жена ме е преследвала, другите все чакат... Та и аз си "чакам", проблеми с психиката нямам, който е на зор да "преследва"...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8bedc43565
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам. Такъв ни е материала. Търсете си занимания и смисъл в други области от живота. Без мъж животът е всъщност съвсем добре.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da09f69147
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Айде айде пак се почна с това, как жените едва ли не си избират такива мъже
Скъпи ми мъже, направете си обективна самооценка-почти всичките все едно се намирате в месарница, за да си вземете пържоли-ето така се държите с жените-такъв ви е материала, после разправяйте, че гроздето ви киселко
Никоя жена не ви е виновна, че сте курвари, или поне се пробвате да сте такива, друг отделен въпрос дали можете да си покриете силно завишената самооценка

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6289b7b178
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз не виждах смисъл в живота си по същите причини като теб, но съм мъж. Обаче моите изисквания бяха съвсем минимални - само исках жената да не е тлъста (т. е. да не е 70 кг на 160 см височина) и исках да е добре с психиката (през годиинте съм попадал на наистина ненормални жени).
И аз нямам никакви проблеми с работата, справям се добре и имам всичко нужно в живота.
Исках да срещна жена, която да отговори на скромните ми изисквания и да създадем с нея дом и семейство.
Не съм от най-общителните и уверени в себе си мъже така, че по барове и дискотеки не съм ходил да свалям жени. Понеже вече съм на години (вече над 30) нямам почти никакви контакти с нови жени за това предимно разчитах на запознанства в мрежата.
Ами мога да кажа, че повечето жени се държеха ужасно. От повечето лъхаше едно надменно поведение, много пък директно ме игнорираха. Супер тъпо ми беше, че жени видимо на много по-ниско ниво от моето се държаха надменно с мен или ме игнорираха - жени които честно казано нямат никакъв шанс с мен след като ги видя на живо. Все пак тогава се чувствах по такъв начин, че бях готов да дам шанс на всяка.
Толкова за мъките ми - в един момент срещнах много свястно момиче, харесхме се и сега след като знам що за чудо са 99% от жени вече дори да имам проблеми със сегашната си приятелка не бих я оставил и не бих тръгнал да търся друга. За моя радост се разбираме и се надявам скоро да си имаме детенце.

На авторката и жената от 1-ви коментар искам да кажа, че за да сте в това положение и да е чувствате така явно изискванията са ви много големи или гоните неподходящите мъже. От опита, който имам съм 100% сигурен, че сте попадали на прекрасен мъж за вас, но заради вашето си "женско" поведение не сте му дали шанс и сте го изпуснали.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker