Въпрос към мъжете в Spodeli.net - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към мъжете в Spodeli.net
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1718 пъти
Здравейте, мъже!
Бихте ли ми обяснили следното.
Защо, когато един мъж се раздели с дадена жена към която не е демонстрирал добро отношение, веднага след като тя го остави, той се хваща с първата срещната и към нея се държи като с принцеса, макар и да е много зле в не едно и две отношения (говоря предимно за пропуски в характера и възпитанието, външния вид не бих искала да засягам като тема, все пак вкусове всякакви)?
И друго.
Защо всеки път, когато даденият бивш партньор изпитва силни емоции към бившата си партньорка (било то на неин рожден ден, когато я види в прекрасен вид, когато я види щастлива и т. н. ) той демонстрира любовта си към нея, но върху настоящата си приятелка?
Имам такова наблюдение не само към мои бивши, но и към бивши парньори на мои приятелки.
Защо, например, вместо човекът да честити рождения ден и да изрази топлота към точния човек, той започва да се обяснява в любов на настоящата партньорка публично, която реално няма нищо общо със ситуацията, предизвикала емоциите в него.

Това типично мъжко поведение ли е и да го очаквам ли завбъдеще?

Извинявайте, ако съм писала пълните глупости, на няколко пъти се чудих как да формулирам запитването достатъчно адекватно, надявам се да ми се е получило :)

Благодаря предварително на всички, които се включат по темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1e402619bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто е, душичка, изключително просто - новата, въпреки че има "пропуски", е в пъти по-мила, съпричастна и разбрана. Фактът, че след раздяла мъжът намира друга, трябва да те наведе на мисълта, че тази друга притежава качества, които ти нямаш, и най-вече такива, заради които сте се разделили. Това е нормален процес, нарича се "да се учиш от грешките си". С една дума - опит.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f6e1ee5fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Нарича се проектиране.

Когато искаш нещо, но го нямаш, започваш да фантазираш, ако имаш нещо, което е близко до нещото, което искаш - започваш да го дооформяш в ума си, за да добие желаната форма.

Много хора го правят с всевъзможни неща, включително и с партньорите си, децата си, приятелите си...

Може да е лека форма на проектиране, но може да доведе и до параноя (когато проектираш своите комплекси върху друг, например ако си несигурен в себе си и имаш постоянни съмнения, че той/тя ти изневерява или не те обича). Други лоши последици от проектирането са - мания, мания към определен образ, фетишизиране на нещо и задължителното му търсене у всеки нов или потенциален партньор, и когато не е налице, вманиаченият човек ще започне да моделира своя партньор. Примерът с рождения ден, който си задала е една слаба проява, затова как даден човек, преписва качества на друг човек, които е видял у трети човек, това може да са постоянни качества, а може и да са моментни качества, които правят човека по-бляскав, както рожденичката, която е усмихната, щастлива и заобиколена с внимание, това се харесва на субект Х и той възбуден от бляскавия образ на рожденичката, преписва този блясък или по-скоро ефекта от него, върху партньора с когото е в момента.

Има много хора, мъже и жени, които гледат порно, след което правят секс с партньорите си, такива, които ходят на клуб със стриптийз, а се прибират и правят секс с жените/мъжете си, такива, които плащат на определелени хора да задоволяват фетишите им, но правят секс с партньорите си.

Това, за мен са хора, слаби, които или са комплексирани и неспособни да имат това, което искат, затова си въобразяват, и бленуват някакви образи, затова изневеряват или плащат, за да задоволят желанията си, също, слабаци са и насилниците, които моделират партньорите си, да бъдат те 'образът, който е в ума им', с такива хора, не знаеш - с теб ли са или с някакъв измислен образ, докато сте заедно и в разговор, и в леглото, тия хора са предимно със себе си, и своето въображение. Егоисти, комплексирани, обикновено са с много искания.
Хора, сменящи хората с ПО някакви, според тях, към момента, съвпадащ с фантазиите им.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7921833c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да демонстрира колко е щастлив сега и е спечелил от раздялата, а ти колко си загубила и си нещастна без него. Демек да си придава важност колко е ценен и незаменим и да ти го върне тъпкано, че не си го оценила и си го наранила.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 909e60b7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   От авторката :
Благодаря за мненията. Наистина полезна информация :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2083a4ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Значи, мислиш си, че някой, като не е перфектен, не заслужава да го обичат? Или си мислиш, че другия обича теб, но защото не си с него, се преструва с другата.
Избий си от главата подобни мисли. Не всичко е свързано с теб. Не всичко се върти около теб. Споко, такива работи се лекуват малко или много.

И да, възможно е, както става често, този мъж, да е бил същия нарцисист, да знае, как ти въздейства подобни неща и нарочно, да ти ги натяква, но това е порсот още една причина за промяна в отношението ти....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker