Кога е имал късмет сиромаха! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кога е имал късмет сиромаха!
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2865 пъти
Искам да попитам дамите, имали ли са подобни случки с мъже, като тази, която ще разкажа и искрено да си кажат и признаят, как са се чувствали след това.
Не знам да плача ли да се смея ли, ама няма да крия, че ме хвана яд и завидях, даже много. От много претенции и непрогледност, и късмета си испуснах сигурно, знам ли.
Аз съм малко под 30-те си години, необвързана. Та в края на лятото бяхме 3 приятелки в едно вилно населено място, където едната има вила там. В съседство до нейната има също друга, която е още в строеж, почти завършена. Та мотаехме се нещо на улицата пред нейната вила, а пред съседната 4-ма млади мъже в работни дрехи. Единият ми каза моята приятелка, че е собственика или вилата е на техните, не знае точно. Както и да е, просто го упомена ей така. Започнаха да ни бъзикат нещо, дойдоха към нас и единият, сложил някаква работническа шапка и тъмни очила, с бира в ръка започна директно с мен да се заговаря и ни предложи, довечера да сме идели там да завъртим соарето. Щяло да стане страшен купон, а без дами е било бая пусто. Въобще не ни мигна окото да ги отрежем, защото ного набързо ги определихме като някакви майстори /не, че имам против хората които работят по строежите/ и простаци, та какво ще се занимаваме с тия да им ходим по пиянските сбирки. Отсвирихме ги както казах, те казаха ок, нямал проблем и толкоз. После си се прибрахме и ги обсъждахме, и се смеехме, що за наивност да си помислят, че може на купоните да им ходят мацки като нас. Все пак не че сме меркантилни, ама се опитваме да държим ниво и да си подбираме хората. М/у другото съм служител в счетоводна къща, ако има значение. Чуваха се до късно от съседната вила музика, смях, дамски гласове и т. н.
На другия, отидохме в кафето на селото /което го играе вилната зона/, седнахме си и дъра бъра, по едно време идват 2 много готини коли. И кой мислите, че слезна от тях - ами тези дето ги отсвирихме естествено. А този с шапката дето беше, караше едната кола, сега без свалил тъмните очила, едни страхотни сини очи, абе страхотен мъж, като го видях нормално облечен. Подминаха ни, все едно не сме си говорили, поздрави ни само съседа на моята приятелка, по-конкретно поздрави само нея. Седнаха на не много отдалечена до нас маса и след малко дойдоха 4 момичета, от които моята приятелка познава едното и каза, че също е от нашия град /за голям град става въпрос/. Слушах ги така какво си говорят и въобще идеше реч за много начетени и интелигентни момчета. От разговора разбрах, че тези момичета са отишли на купона, на който ние отказахме. Мина известно време и всички се разотидоха, както и са дошли. Хвана ме яд, че погрешно сме отсвирили тези момчета, ама какво да се прави. След около месец гледам в нашия град /хайде, за един от най-големите градове става въпрос/, този готиния пич който ме канеше лично с някаква друга кола-този път кабриолет, а до него едно от онези момичета. По късно, от тук от там разбрах, че именно на онзи купон са отишли те и явно там са се хванали за гаджета. А въпросният заедно с останалите е бил просто приятел на момчето с вилата и са отишли да му помагат. разбрах също, че е бил със сериозна професия.
Та аз от липса на късмет ли от какво, пак си останах ей така, а имах възможност поне да се запозная със страхотен мъж, който очевидно имаше интерес към мен.
И след този случай тръгвам сама да се успокоявам, че явно така е било писано, че съм постъпила правилно, тъй като не може просто така да приемам оферти от всеки срещнат. Когато ме канеше, не се знае какво да очакваме, може да се напият и да ни налетят без много да ни питат, въпреки, че моята приятелка да твърдеше, че съседът и бил нормален мъж или поне така изглеждал.
Та така, да се чудиш какво да правиш - да приемаш ли подобни оферти, като не знаеш какво ще излезе, да поемаш ли риска. Поуката е, че първото впечатление доста може да те подведе и ако си някоя търсеща жена като мен, поне не отсвирвай мъжете толкова набързо, защото може да се окаже, че твоето момче си го подминала сто пъти.
Ами това е, кофти развръзка. Само продължава да си ме гложди мисълта, дали с този мъж щяхме да си допаднем, дали щеше да ме хареса и за нещо по-сериозно и аз да съм си проиграла шанса ей така.
Та дами, разкажете имали ли сте подобни случки-да отрежете някой и после да съжалявате. Или пък дори да не са били такива краткотрайни оферти, а просто като по-млади да сте пренебрегвали мъже, за които след време сте видели, че са станали страхотни и сериозни, а вие с лека ръка сте ги подминали. Става дума не само за жените, които са сами, а и които са направили избор, който мислят, че е погрешен и е трябвало да дадат шанс на някой, който преди време ги е харесвал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3e9a00d88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е просто така се е случило. Не може да си с големите претенции до небето, а нищо да не предлгаш отсреща.
Какво предлагаш, което другите жени нямат?
Много обичам мъжете, като ви натриват така носовете.
Не била меркантилна и матетиалистична.
Ми като не си, що поне не си поговорихте да видиш що за хора са. Видяла си дрехите и директно под ножа.
Много добре е направил, че не ви е поздравил.
Можеш спокойно да седнеш сега и да се самосъжаляеаш, обаче никой не ви е виновен, че сте решили да се правите на принцеси.
Money talks е положението при вас...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7ba57e5667
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти кажа честно, сбъркала си! Не, не ти говоря да си легнете още на първата вечер и после-адиос! Става дума за изграждане на връзка, човека може и да те е харесал, а ти не си му обърнала внимание! Просто дай шанс на човека, не му се подигравай! Просто така излиза! Не си мисли, че майсторите са просто хора-за това са учили, това работят! Не може всеки да кара влак, да оперира хората, да изписва/продава лекарства, да работи в завод-всеки за каквото е учил, това и работи! Иначе нямаше кой да ни обслужва, осигурява, лекува и др. Не подценявай хората-аз поне не го правя! Просто ги изслушай, после ги коментирай какви са! Така не даваш шанс не само на човека, но и на самата себе си! Не разчитай и на интернет-всяко приложение е с пари-за да видиш кой ти я писал, трябва да купиш кредит, което е свързано с пари! Имаш още време да мислиш-виж и другите какво ще ти обяснят след мен! И помни-птичето каца на рамото само веднъж!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5fc2757d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тази история малко на измислена ми бие. Има много клипове ( не се знае до колко реални) в които някое момче кани на улицата някоя да пият кафе, тя му отказва. После се качва в някаква скъпа кола и момичето съответно веднага започва да има интерес към него, понеже си мисли че е богат. Така всъщност изобличават златотърсачки. Но да речем, че наистина ти се е случило. Моето мнение е че те е яд, защото си видяла че има хубава кола, а после си разбрала и професия. Може на външен вид да е някой хубав мъж, но след като е с работнически дрехи не става, а като го видиш в лъскава кола вече става. Това е много гадно и лицемерно. И напълно си заслужаваш да се изядеш от яд и то не за друго, а защото преценяваш човека само по някакви външни признаци за благосъстояние. Следователно това те интересува на първо място. Иначе ако беше жена с истински принципи, щеше да откажеш и на този с работническите дрехи и на този с лъскавата кола. Кой ти дава гаранция, че ако отидеш на купона на някакви богаташи пак няма да ти се нахвърлят и изнасилят. Ами никой. Пак може да стане така, ама ти си по-склонна да рискуваш, понеже може да спечелиш нещо, а от работника какво ще спечелиш - нищо материално, дори да има най-красивите очи. Между другото като стана дума съм виждала много готини мъже, които работят я като слагащи климатици, я като прокарващи интернет или оправящи тръбите, но именно професията им ви ги отблъсква, затова сте по-склонни да се хванете в грозник в скъпа кола. Пак казвам, че историята ми се струва измислена, но е и доста показателна, че повечето жени биха реагирали като теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e933b8c2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Малко ти е, след като съдиш за хората по външния им вид, по това какви коли карат и по това какво работят. Стой си сама и остани стара мома.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 70597f987c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако беше разбрала че е някой нормашен мъж работещ като майстор и каращ нормална кола сега нямаше да го мислиш. Просто те е яд че си изпуснала лъскавото возило и вероятните почивчици и ресторантчета.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8074fe96b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нали знаеш, че ако бяха пак с работните дрехи и без скъпите коли въобще нямаше да го отразиш този младеж и сините му очи. Меркантилни сте жените и тва си е. Надявам се да си намериш майстора скоро :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 391da37fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Теб май повече те е яд, че си изпуснала момче с големи финансови възможности, а не просто един сериозен мъж който е проявявал интерес към теб. И недей мисли че така лесно може да те напие някой, ако ти не желаеш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c6dcf1cfa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ти кажа... Много се радвам, че момчето не се е хванало с теб! Да ти кажа ли защо или сама се сещаш?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 492a220358
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Виж сега как си го изтървала. Че имал и кабрио, ужасен късмет си извадила. Е като те заговори, не видя ли нещо да подскаже, че има кинти, часовник, маркова тениска, избелени зъби? Внимавай другия път и гледай добре и не съжалявай. Е сигурно щеше да ти купи айфон и да те заведе до Рим.... ама като не гледате така.
.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ad46653192
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да ти кажа честно.... звучиш много меркантилно, а как се изказваш само. Има една стара поговорка: По дрехите посрещат, по акъла изпращат. При теб е по дрехите посрещат, по колата изпращат.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 78a94ae946
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Никога не съм си вадила изводи за човек по дрехите му, особено във вилна зона, където и собственици си цапат ръцете в името да направят местенцето уютно и красиво. Не съм съдила по настоящата работа, защото всеки е работил нископлатена работа без задължителна квалификация. Не съм съдила по висшето образование, някои хора не могат да си го позволят финансово на 20 години. Съдя по разговори и поведение. Сигурно не бих отишла на купон на непознати мъже, особено, ако приятелка, която ги познава, не се втурва. Не защото са облечени с работни дрехи и носят бири, а защото не съм доверчива и за мен е достатъчна причина, че съм ги сметнала за простаци, заради поведението им към мен. Ако харесвам мъж, давам му шанс, ако не го харесвам, той може и да е милионер, може да е гений и още куп уж хубави неща, но това няма значение, защото чисто и просто не го харесвам. Не съм съжалявала за изборите си в любовен план. Имам бивш, който след раздялата ни претърпя пълна метаморфоза. Чудесно, радвам се за него, но и предварително да знаех какво ще се случи в бъдеще, пак нямаше да остана с него, защото връзката ни не вървеше добре.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ba87e6fe99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Мисля, че историята е измислена, за да провокира спорове, а ако не, моите уважения, но ти си златотърсачка. End Of Story


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0b2b333ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Глупости !С поука-не четете измислени глупости!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 237badacad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Абе то и счетоводителите са ниска класа, никоя вървежна мацка от добро семейство не става такава. По-жалко е да си вадиш хляба с ексел пред това да работиш с ръцете си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 49c77b7ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Направо се спуках да се смея. Ти си голяма аристократка бе ей КОМПЛЕКС. Жалка работа.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d09e70dc13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ти госпожичке не съжалаваш за това, че си го отразяла а зо това, че е е оказал човек с пари, а ти си го мислила за някой обикновен човек. Не може първо да аказваш, че "После си се прибрахме и ги обсъждахме, и се смеехме, що за наивност да си помислят, че може на купоните да им ходят мацки като нас. Все пак не че сме меркантилни, ама се опитваме да държим ниво и да си подбираме хората. "Напротив меркантилна си и то много. Когато си го видяла с работни дрехи изобщо не си искала контакт с него, но след като си го видяла с хубава кола и чисти дрехи си си казала ееее изпуснах го. Еми сама си си виновна. С това поведение и мислене ще си останеш сама. Не можеш да съдих някого само по външния ме вид, а и какво като работи като строител или друга подобна професия, нима вече е срамно това ли. Наистина не рабирам жените който мислят като теб. Оплаквате се, че сте сами а само претенции имате. Докато визията и облеклото е най-важно за теб в едни мъж ще си си сама.

Ж25г.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5901f012bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Имала съм подобни случки като твоята, но не съм го дефинирала като грешка тогава, че да го мисля дълго време “ако бях, ако не бях”.

Били сте в някакво село, напълно самички и сте пропуснали шанс да се позабавлявате и направите нещо шантаво - като да изпиете по чаша вино с непознати. А, може би, вие сте си били напълно самодостатъчни и сте търсели единствено релакс в онзи момент. Въпрос на комуникативност и желание. Можело е да се присъедините към купона във вилата, без да ви интересува че там са били и други момичета. Можело е като сте се засекли в бара после, от учтивост да попиташ как върви ремонта и безброй други теми с които да подхванеш разговор. И ако не се е случило нещо в любовен аспект между някои от вас, то поне щяхте да опознаете нови хора.

Но да оставим предположенията, защото мъдрите хора са казали никога не е късно. Пред теб се откриват безброй поводи да се срещнеш с въпросният мъж. Отново може да се организираш с приятелките ти за уикенд във въпросната вилна зона. Оттам насетне всичко е въпрос на твоето действие или бездействие.

А ако питаш мен - добре е че не сте се навили веднага за онова парти. Имала си шанса да проучиш какъв всъщност е този мъж, с какви жени се вижда и още куп предпоставки, за да се решиш какво всъщност да предприемеш. А и мъжете помнят когато веднъж “някоя” ги отреже. :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 87a77b564e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ти си най-обикновена златотърсачка и заради такива като теб мъжете си развалят мнението за нас, българките, като цяло.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7ea9d1522f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Виж сега, баба ми казваше така: "Който си е твой, той си те чака". Според мен с приятелките ти сте постъпили напълно разумно. Хайде, ако няколко пъти се засичате с тези момчета на вилата, може да решите накрая и едно барбекю да си направите по съседски, но така да идете у някакви срещнати на улицата мъже... А и какво тези мъже биха си помислили за жени, които буквално от пътя отиват у непознати? Предполагам, че с момичетата, които са отишли, са в една компания отдавна. Тук няма за какво да съжаляваш. Но грешката ти е била в прибързаните изводи, че тези хора са някакви тъпи бачкатори, един вид долна класа. Аз имам приятел бизнесмен, който е милионер в долари, живее в ЮАР, но когато се прибира, винаги ми гостува на вилата, защото се познаваме от деца. Ако го видиш в двора с разпасания анцуг и кецовете да сече дърва за камината, ще го помислиш за клошар, а всъщност фирмата му има филиали по целия свят. Никога не подценявай хората и винаги проявявай уважение към всеки. С приятелките ти не е трябвало да "отсвирвате" тези момчета, а учтиво да откажете под предлог, че сте се събрали на дамско парти. Не подценявай и труда на хората. Когато срещнах съпруга си, той беше общ работник, а аз жена, завършила един от най-престижните европейски университети. Но видях човешките качества в него, оцених ума му и не сгреших. Днес "бачкаторът" е шеф в голяма строителна компания и изкарва пет пъти повече пари от мен при всичките ми дипломи. Да не говорим за уважението и любовта, които получавам ежедневно. Ето това е изводът, който трябва да си направиш от случката: дръж се на положение, но уважавай всеки.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5e0363aba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Първото, което си забелязала е от какви коли са слезли и са ти потекли лигите по изтърваната възможност, ама нЕма. Много е яко, когато такива като теб се наиграят, и то сами, без отсрещната страна да си губи времето да ви постави на място. :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bda0b7cb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Така е трябвало да се случи. За да се научиш да не съдиш хората по професията, облеклото и колата им. Жена съм и знаеш ли, заради жени като теб немалко мъже, добри и точни, остават наранени и следващите, които срещнат го отнасят. Повърхностна си. Това е урока.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 02430833a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Така и ти се полага, дано се събереш с някакъв меркантилен лольо като теб. :)
Ето, дами и господа, вижте за какъв пошъл меркантизъм става на въпрос в 21век!!!
Не се оплаквайте, че сте стари моми и ергени, защото "каквото си надробиш това ще сърбаш".
В днешно време не те оценяват по акъла, а по портфейла, да се смееш ли, да плачеш ли? !

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 84c2af1b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Да, жените от много претенции без покритие и женска глупост присъща точно на такива с големи празни претенции изпущат големите си шансове. Това ти се пада жено. Ти какво си мислиш, че като служител в счетоводна фирма заслужаваш принц на бял кон ли? Продължавай да отсвирваш мъжете защото няма мъж, който да задоволи твоите счетоводно-фирменски претенции и не се изненадвай когато се видиш стара мома на 40 г. Тогава и един зидар или бояджия няма да ти обърне внимание. Всеки страда от акъла си и жената най-много от нейния.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d36b1357fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Знаеш ли на тези момичета като теб как им викат? МАТЕРИАЛИСТКИ! Когато са ви попитали и сте ги видяли с тези дрехи сте ги отрязали, обаче после със скъпата кола... веднага са ти направили впечатление очите. Много жалко, че все повечето момичета са като теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6ab7052615
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Авторката съм:
Малеее, сега като си прочетох мнението, наистина звучи кофти :-)
Историята не е измислена и най-близо до истината е номер 23 в първите си шест изречения.
Не, не защото са работници бе основното, 23 ви го каза. Просто това около колата са детайли. Въпросът е, че по поведение, начин на говорене, жестикулации, тези хора приличаха точно на някакви женкари и простаци. После в кафето момчето изглеждаше и звучеше съвсем различно.
Идеята да разкажа случката и да пусна темата е не толкова по повод това което се е случило на мен, а основно, дали и други момичета са отрязали някого, пък после са се усетили, че са сбъркали, но е било късно. И не защото са го мислели за беден, пък то имал пари. Изключваме този факт. А заради друго-оказал се е много по-стойностен от колкото са си мислили. То това попитах накрая на темата.
Ще ми бъде даже и интересно да прочета и за обратното-за сбъркали мъже спрямо жени.
И не съм чак толкова не наясно-знам, че много майстори си докарват на месец даже двойно и тройно, сравнено дори със заплатата на един ай ти специалист.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0fd63268e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Честно казано, не дочетох тази история. Просто защото е класическо банална. Кифленце, което си мисли, че е принцеса, решила да отреже някой преди да види колата му. А после като видяла колата му, съжалявала. И в прав текст си признава, че завижда, "и то много".

Но ми хареса заглавието - как авторката се самоопределя като "сиромах" :) Доста подходящо :)

Един съвет - гледай да си намериш баткото с лъскавата кола преди да ти увиснят някои атрибути, че друго няма какво да му предложиш. Ама да знаеш, че имаш сериозна конкуренция :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6a7beb59d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   32, ти явно не си прочел последното ми мнение под номер 31.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0fd63268e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Добре, ще ти разкажа и други истории от гледната точка на мъжете - за едни такива жени като теб, които забелязват първо колите, но после говорят за "очи". Разбира се, толкова банални оправдания измисляхме като бехме на по 20. Сега вече сме по дърти и просто забелязваме какви погледи хвърляте с подчертано безразличие и с пресъхнали устнички(горни. долните вече се подготвят сами) като видите някоя лъскава колица. Същите тези колици които най често след като видят, че зад големите ви претенции стои едно голямо нищо, отпрашват към някоя с по млади, по хубави, и по големи.... очи. В крайна сметка всичко си е в реда на нещата - търсенето определя предлагането.

Трябва да чукнете поне 35ка за да почне да ви се струва, че важните неща в този живот не са свалки, купони, лъскави колички и готини очички. Ама ще е малко късничко.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4947237718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Авторке, само ми е чудно, как така от дочут страничен разговор заключи, че момчетата били много стойностни и начетени. За същите, предният ден казваш, че говорели глупости и се държели като простаци. Дори и да не го осъзнаваш, ти съдиш за хората по дрехите, колите и т. н. На 30 си, а все още смяташ, че можеш да прецениш човек от 1-2 срещи. Лъжеш се - не можеш. Ще ти разкажа една история, която ми се случи на мен и в която аз бях хем бях на мястото на тези момчета, хем пък се подлъгах по първи впечатления, които освен всичко друго не бяха изградени на базата на 1-2 срещи. Всичко се случи точно преди 10 години. Бяхме едно ядро от 4-ма приятели и около нас често се събираха и други, с които се познавахме главно от квартала. Така в компанията ни попадна и едно момиче, с което бяхме почти съседи, но понеже беше по-малка от нас, не сме имали много допирни точки. На външен вид доста симпатична и миловидна, от добро семейство, забавна, тъкмо завършваше едно от елитните училища в града ни и т. н. Абе, като цяло, няма как да не ти привлече вниманието. В началото не й обръщах особено внимание, но постепенно усетих, че се интересувам от нея. Реших да опипам деликатно почвата, както въпросните момчета, но не срещнах никакъв положителен сигнал и просто приключих. Подчертавам, че не съм правил фасони, физиономии или нещо подобно, както става в подобни случаи. Продължихме да си излизаме и да се събираме както преди, дори събиранията зачестиха. По това време бях на 25-26 и тепърва започвах да се развивам професионално, съответно доходите ми не бяха високи ( бяха нормални ), нямах кола и като цяло бях нещо като момчетата в работни дрехи:). Мина известно време и с Божията помощ нещата в професионален план се развиха доста добре за мен, като съответно започнах да изкарвам и доста добри пари. Изведнъж станах много специален за нея. Превърнах се в най-добрият й приятел, най-точният човек, когото познава. Заваляха едни обаждания за кафе, за приказки късно вечер пред тях, просто ей така. Последваха явни натискания и предлагания по време на излизания, които изобщо не съм провокирал по абсолютно никакъв начин. За мен всичко отдавна беше приключило без лоши чувства, просто нямах никакъв интерес. Ефектът от всичките тези нейни слагания беше обратен. Започнах да забелязвам неща, за които преди това не си бях давал сметка. Дразнех се на начинът й на мислене, на държане, абе, всичко ме дразнеше. Тя от своя страна опитва, опитва и като видя, че няма да й се получи, прекрати всякакъв контакт с мен. Както до вчера й бях най-добрият приятел, най-точният човек и т. н., така от днес станах "господин никой". Вече от години едвам се поздравяваме на улицата. Освен всичко друго, по времето, по което се случваше това, тя си имаше приятел. Та, ето ти един пример за грешно първо впечатление ( от моя страна ) и преценка по материален статус ( от нейна ). И в двата случая много далеч от истината.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 653b788c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   А, писали са ми по темата :-)
Номер 35, явно не си чел в детайли. Описала съм, че по-късно съм придобила информация, че става дума за сериозен мъж. Да, не можеш да прецениш характера веднага, дори да живееш с човека, но момчето се оказа не това, за което го възприех в началото. Има хора, които хем са цинични, хем интелигентни. Просто на другия ден в кафето, слушайки го как говори мога да преценя общо взето нивото му. Начинът на изразяване, терминологията която ползва и т. н. и т. н. Много хора са така - може да ти каже например: "Мацка, хайде довечера на купон, ще е яко. ", но това не значи, че същият този човек не притежава качествата да говори сериозно, като някой обигран политик който е поканен в тв предаване.
Много хора ме погнаха тук, но истината е малко по-различна, от възприетата. Да, интересувам се от мъже, които са хубави и които са финансово добре или имат потенциала да са такива. Не богаташи, не мечтая за яхти, супер лъскави коли и глезотии. Мъжете не осъзнават елементарно нещо - жените масово са такива като мен и не защото са материалистки и искат охолен живот, а защото се стремят да осигурят приличен живот на децата си. Да, точно така - не искам да виждам тъжните очи на децата си /дай Боже да имам някога/, поради това, че сме зле финансово и те са нещастни. Най-малкото, поне от нищо да не са лишени - не супер глезотии.
Да, привличат ме мъже, които са добре финансово, не заради самото им състояние, а принципно мъж, който сам си е изкарва и то добри пари говори за пробивност, борба, интелект, комбинативност, обиграност. Такива мъже обикновено са и с по-висок статус, с познанства, някои са в това общество. И ако дамите тук започнат да ме хулят, значи са лицемерни. 90 % от жените са привлечени от такива мъже, поне да си го признаят.
И сега някой ще ме попита, аз какво предлагам. Ами образована съм, от добро семейство, намирам се /а и не само аз/ не просто за хубава, ами съм си доста красива. Готова съм на мъжа до мен да му дам много любов, отношение, страхотен секс, готвя много добре, мога да поемам отговорност. Не съм курва. Може да звуча самохвално, но съм точно такава и реално ме офертират всеки ден. Патила съм си неведнъж от "добри" и скромни момчета, някои от които даже съм издържала, тъй като мога да си живея прилично и без мъжка помощ - аз меркантилната жена.... да не повярва човек. В замяна получих едно нищо-НУЛА. Не, благодаря-вече не искам.

"Когато съм с мъж искам да ми е добре - зле и сама мога да живея. "
Мерелин Монро

От Авторката.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0fd63268e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Е, щом те "офертират", че и чак пък и "ежедневно", да не се тревожим за теб значи :)

Впрочем, колко ти предлагат горе долу, та да се ориентираме в кой ценови диапазон се вписваш? :) А наистина ли "всеки ден" те офертират, или просто имаш силна седмица? :)

Да знаеш, камък ни падна от сърцето, притеснихме се, че никой не те офертира, та добре, че е някаква приятелка, да те замъкне на село.. апропо - вила, та да видиш някъв отворко там, дето "офертира" непознати на пътя. Ти да вземеш точно тогава да решиш да покажеш "класа", и да му откажеш :) И после да те е яд, че някоя друга се е вредила, че да те гложди завистта, че чак и тема да пуснеш :)

Та така, придобихме добра представа за теб :) Ама ти си се порекламирай още малко де :) Че такива като теб скоро не бехме виждали :) Все някакви скромни жени ни се навъртат постояно които някак си пропускат да изтъкнат колко са красиви, готини и къв "страхотен секс могат да предложат" :) Освен да ги пратим при тебе на обучение, че тва ни е най големия проблем на нас мъжете - все търсим такива дето могат да ни предложат "страхотен секс" :)

Впрочем, как се научила да правиш "страхотен секс", след като не си "курва", все си ходила със разни смотлевци(или "добри и скромни момчета", както се изрази ти :)) с които едва ли сте правили секс маратони, че чак да те провокират и предразположат да практикуваш и да се усъвършенстваш толкова много, че накрая толкоз уверено и лесно да казваш, че правиш страхотен секс? :) Навярно със четене на образователни книжки :)

Как беше - "За да те харесат останалите, трябва и ти да се харесваш" :) Навярно пак любим твой цитат :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4947237718
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Авторке, това с децата е по-добре да го пропуснеш, защото звучи супер тъпо. В едно семейство нещата се постигат от ДВАМА души, повтарям 2-ма ( двама ). Ако ти самата не си в състояние да осигуриш на децата си това, което искаш, никой друг не ти е виновен. Прост пример от живота, който за съжаление се случва. Мъжът работи и изкарва доста пари, осигурява висок стандарт на семейството и всички са щастливи, като в приказките. Жената също работи, но без да си дава зор и съответно изкарва пари, колкото да си покрива елементарните нужди. В един момент, не дай Боже, мъжът се разболява и вече не може да работи същата работа, съответно и доходите му падат драстично. Знаеш ли какво се случва в 90% от подобни случаи? Жената просто си хваща шапката след някой и друг месец, защото мъжът й вече освен, че не й е нужен, ами й е и бреме. Мога да ти дам още един вече реален пример с хора, които познавам. Близо 20 годишен брак и 2 деца. Мъжът от сравнително заможно семейство и с десетина години по-голям от жена си. Тя на свой ред, от съвсем обикновено семейство, без особени възможности. Мъжът й я изучава, плаща й цялото образование, заедно с всички съпътстващи разходи. Той самият не е по работата. Работи все леки неща и не е от хората, които се напъват, понеже може да си го позволи. Жена му се дипломира и понеже е амбициозна, започва да расте професионално и съответно да печели добре. Много скоро се оказва, че тя няма нужда от мъжа си. Първо започва да работи в други градове, прибирайки се само събота и неделя. Доста често и изневерява. Накрая решава, че е по-добре директно да се разведе под предлог, че човекът до нея бил мързелив. Това е напълно вярно, само че той не е станал мързелив от вчера, нито пък тя живее с него от онзи ден. Той винаги си е бил такъв.
Относно "познанства" и "общество", както си се изразила, винаги съм се чудел защо някой доброволно би искал да се движи в подобни среди. Покрай работата си имам доста подобни "познанства" и често ми се налага да бъда в такива "среди", от които честно казано ми се повдига. Утре вечер пак съм на "събитие" и до последно се чудех как да се измъкна, но не успях. Трябва да отида, както се казва от възпитание. Имам чувството, че 90% от хората в тези т. нар. "среди" са някакви зомбита. Говорят еднакво тъпо, еднакво клиширано и се копират един-друг с най-голямо удоволствие. Другото много важно нещо, което всички трябва да осъзнаем е, че любовта и чувствата не са бит пазар от рода на "аз предлагам това, ти ще ми дадеш в замяна онова". Любовта не е позиция в обществото, нито е кола, нито къща, нито почивка на другия край на света, даже и секс не е. Физическата красота и секса нямат абсолютно никакво значение, ако индивидът отсреща не притежава чисто човешки качества. Лично мен, жена само с красота не може да ме впечатли. Тъкмо обратното, жените, които най-много са ме впечатлявали до момента, първоначално изобщо не са ми изглеждали красиви. Не казвам, че са били грозни. Просто по никакъв начин не са ми привличали вниманието с външният си вид. Стана ми интересно това с офертирането всеки ден. Защо тогава си все още сама? То и аз имам оферти ( не чак всеки ден ), но са все от жени, които харесват положението и портфейла ми, т. е. не стават. Излизал съм за кратко преди време с материална и меркантилна жена, и повече не смятам да си причинявам подобно нещо. Между другото, доброто материално състояние не те ваксинира срещу меркантилност и сребролюбие. В случая, момичето, което споменах винаги е водила доста завиден стандарт на живота. Въпреки това по-материален човек от нея може би до момента не съм срещал. И пак ти казвам, от няколко срещи изобщо не можеш да прецениш какъв човек стои отсреща. Чел съм ти историята достатъчно внимателно. Пак ще намеся момичето по-горе. Не няколко дни, а няколко месеца, докато се виждахме, разиграваше театри, достойни за Оскар. Всъщност тя никога не е спирала да го прави, просто аз имах възможността да осъзная някои неща овреме, както казват хората.
От 35

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 653b788c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   37... ти мъж ли си. Питам, защото явно не си наясно с нещата, какво се случва обикновено на жените. И не само на хубавите, а дори и на симпатичните и тези, които даже попадат в графата "стават". Една жена с прилична визия е заговаряна и сваляна /офертирана го дадох само като израз-не иде реч за оферта пори срещу секс/ постоянно - на улицата, в магазина, в заведението, в работата, във фейса, във фитнес залата - навсякъде. Естествено, че има дни в които това не се случва, но това което ти казвам е самата истина.
Що се касае до страхотния секс, не е нужно да имаш опит с много мъже. То или ти идва отвътре и нещо ти харесва и го правиш с желание, или не. И с 200 мъже да е спала някоя жена, ако например не ѝ харесва или дори ѝ е неприятно да прави да кажем свирки, тя няма да се раздава никога.

38/35, съгласна съм с доста неща.
Нямам предвид висше общество или подобно, нито пък да движиш в него, и аз не ги харесвам. Говоря за познанства, връзки, позиции. Например имаш проблем в някаква сфера-бизнес, медицинска грижа, образование, МВР, но винаги имаш личен познат или пък познат на твой приятел, където с 1-2 разговора по телефона и нещата вече се придвижват.
Никога няма да зарежа мъжа си, като оставя децата ми нещастни

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: edef328c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Леле как й се нахвърлихте... Момичето е написало историята, защото явно се самоанализира, а това се прави с цел личностно развитие. Явно е, че се стреми да бъде перфектна, по стандарти, които е възприела от околната среда, даже и да е объркана, не е започнала да ви влива разум, а се опитва да се ориентира по-добре.
Имала съм случай, авторке, в който е любопитно как се разминахме с много стойностен човек. Бяхме на по 19, много добри приятели, неотлъчно заедно, в университета и в свободното време. Разбирахме се с поглед, бяхме като един за друг, обаче... той беше адски непохватен, всичко буташе, чупеше, където и да се обърне в моето жилище, все падаха чинии, чаши, врата да затвори - чупи се резето, гардероба да затвори - чупи се ключът, тоалетката да пипне - пада огледало, пергела ми ще ползва - изпуска го... освен това слушаше нирвана и оф спринг, съответно се обличаше в този стил и имаше дълга коса, на опашка и обеци, а аз се изживявах като скейтърка и съответно харесвах идиотчета с къси косички и смъкнати панталонки, а неговото модно увлечение възприемах като клошареещо. Обстоятелствата ни разделиха, преди няколко години разгледах фейсбук профила му, подстригал се е - страшно красив е бил, дадох си сметка, че съм се спирала по онова време върху стила му на обличане и дългата коса, която възприемах като нехигиенична, но не съм била обръщала внимание на самия му чар. На снимките в социалната мрежа с негов приятел правиха прототип на флипер, от чертежите до завършения продукт - сами. Осъзнах, че непохватността му явно не се е дължала на друго, а на това, че е бил влюбен, тогава всичко ми се избистри, върнаха ми се спомени, които вече успявах да интерпретирам. И си казах - "мамка му"! Така е, на такъв акъл съм била, не мога да се обвинявам, та аз даже не бях разбрала, че ме е свалял, но и да съм била разбрала, ето пример как повърхностни детайли могат да ни разминат със стойностни хора. Приятелство, в което сме спали един до друг, ходили сме заедно на лекции, заедно сме правили домашните, имали сме сходно чувство за хумор, интереси и хобита, неспирни разговори, разбиране без думи и споделени лудости, но той слушаше нирвана, а аз съблайм. :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker