Защо хората станаха такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо хората станаха такива?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1577 пъти
Защо хората станаха такива - не им се изграждат сериозни отношения, а предпочитат краткотрайните неща? Не съдя само по себе си (жена съм), а и хората около мен. Няма значение дали и мъж или жена, не им се задълбочава изобщо в една прохождаща връзка, колкото и да се харесват. Масово мои приятели са самички и не могат да постигнат някякви що-годе нормални отношения. Всички ли станаха егоисти вече?
Не ми се живее такъв самотнически живот...

Ж 41

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2205948a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото и всички имаме по няколко връзки зад гърба си, натоварени сме с много негативен емоционален багаж и го проектираме върху следващия човек.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7a15a32b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Защото са боклуци, всички почнаха да се имат за независими и да искат най-доброто, не очаквай да се променят. Хората ще си останат тъпи.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: be6abf1039
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тази тема е много дълга и малко трудно смилаема от масовия човек. Както правилно си забелязала, повечето не се замислят защо живеят живота който живеят. Повечето дори не могат и да си дадат рациоанална сметка за истинското състояние на собствения им живот. Повечето дори не могат осъзнаят, че живота им е ловко дирижиран. Дори съм сигурен, че всички които четат горното изречение, се подсмихват и си казват "айде, поредния хахо който ще ми говори за теории на конспирацията" :) Те просто отказват да приемат идеята, че процесите, било то социални или икономически, са ловко дирижарни и няма нищо случайно което да се е случило на който и да е фронт. Разбира се, това неминуемо рефлектира върху обществото. Но рядко става по толкова явен начин. Малцина се спират и се замислят защо нещата някак си се промениха. И може би преди като че ли бяхме по добри хора. По ведри, по отворени към останалите. Тук вече предполагам малко повечко хора ще се съгласят с мен.

Но днешно време масовият човек е като кон с капаци. Рядко се замисля за неща освен ако не е на зор, или пък не се касае за фактори които пряко рефлектират въху личния му комфорт. Или ако по една или друга причина разполагат с твърде много сободно време :)

"Няма по безнадежно поробени хора от тези които вярват, че са свободни".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3bfbf4dab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато сочиш към някого с пръст, към теб сочат три. Разбирам терзанията ти, но ние не можем да бъдем съдници. Повечето хора, които познавам и не искат сериозно обвързване са все изстрадали и наранени. В един момент започват да се страхуват, губят доверието си и желанието да се разкрият, да обичат, да помагат. Твърде много хора вярват, че за да оцелеят и да бъдат цели е нужно да са егоисти. Признавам, че понякога е така, но това е само когато си с грешните хора. Човек се изморява да търси и всеки път да разиграва един и същ сценарии. Приятелят ми беше такъв. Той беше човек, който напълно се беше отказал от идеята, че може да споделя, да бъде разбиран и обичан. Искаше му се тайно, но не му беше лесно да се довери. Аз пък подходих с добро и никога не исках нищо. С времето се отпусна. Стремете се да гледате себе си и да разбирате повече, защото не можете насила да убедите някого да повярва. Всеки може да се дистанцира и да се изплаши от сериозните връзки.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bfff668e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защото вече лесно оцеляват и сами. Колкото по-труден е живота, толкова повече човек разчита на семейството си и съответно изгражда такова. Хората са правили семейства за да се справят с битовизмите, а в по-ранни - за да се защитават. Днес доста хора вече нямат нужда от защита, споделени финанси и общуване, защото им е достатъчно това, което получават и без семейство. Преди това се е получавало главно в семейството.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: be6abf1039
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 4, приятелят ти е голям късметлия. Пожелавам и на двама ви здраве за да можете да се насладите на моментите които сте чакали толкова дълго.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ccde9edc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4,
Най-исктено се радвам за вас!
От сърце ви желая цялото щастие на света.
Искреноста ще спаси света.... не любовта...
Разбираш ме, нали :)))
Бъдете щастливи!!!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7405812e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Причината е модерната култура като цяло и Интернет в частност за промените през последните 15-ина години. Ще започна с това, че много системи в мозъка не правят разлика между фантазия и реалност (затова човек може например да се възбуди сексуално дори само от фантазия).

И сега какво имаме с модерната култура? Гледаш красиви жени и мъже в Интернет - допаминовата система се задейства. Модерната култура ти казва, че можеш да имаш тези хора, реално една част от мозъка ти си мисли, че вече ги имаш. Покачваш си очакванията и изискванията към околните. Започваш да си мислиш, че околните не са подходящи, но знаеш, че има Интернет, значи може да се запознаеш с някой не от околните!

И така, на второ място имаме интернет запознанствата. Пишат ти стотици на седмица, даже на ден, особено ако си красива жена. Нямаш време да започваш разговор с всички, затова само им преглеждаш снимките на профилите. Аха, този е с добро тяло и яка тениска - на него ще му отговоря. А в реалността този човек може въобще да не си пасва с теб по характер, по интереси, емоционалност. Може някой от многото други, които не са се снимали с най-яките си дрехи, да си пасва повече с теб на емоционално, интелектуално и физическо ниво, но няма да му дадеш шанс, защото онлайн общуването просто премахва тази възможност за получаване на впечатление от другия.

На трето място имаме друг феномен подпомогнат от онлайн общуването - безразборен сексуален живот без обвързване. Хората винаги сме си носили животинското, но цивилизацията някак си е успявала да потисне това, досега. В миналото една жена на 25 вече е била омъжена и с дете, а сега в най-добрия случай си има сериозен приятел, но в по-средностатистическия вариант ходи по дискотеки, ползва Тиндър и сайтове за запознанства, запознава се с мъже от там и от уж-приятелския си кръг, с които прави секс. Мисли си, че още е млада, а времето тече неумолимо.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ca5d55ed40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке по-подробно моля, за да вникнем по-добре в ситуацията. Какъв е конкретния случай с твоите приятели и може би с теб? Иначе краткия отговор и квинтесенцията май е следната: Колкото повече хората имат самочувствие и се смятат за специални и вместо да дават безвъзмездно любов, изискват от другия всичко, толкова повече олекват в очите му и нещата не се получават.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d946117853
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката съм.
Благодаря на всички за отговорите и се радвам, че все още има мислещи люде, които успяват да усетят и дадат реална оценка на заобикалящото ни.
Няма значение толкова моята ситуация, а като цяло масовота проява на апатия , без чувства, всичко на тъгъдък, да е лесно с минимум усилия.

Ж 41

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 58133cabaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защото ежедневието на повечето от нас е много натоварено, а и като малки семейната среда, в която сме отглеждани не е била особено спокойна меко казано, най - вече поради финансови затруднения на родителите ни тогава и като цяло стреса, който сме изживявали още като деца покрай тях (аз съм расла 90те) - също така сме били натоварвани с големи очаквания дори и амбиции от родителите си, освен с техния личен негативизъм покрай трудностите им. Поради тези факти идеята за сериозно обвързване ни изглежда по - скоро като бреме, а не като нещо, което би ни направило живота по - щастлив и спокоен. Просто такава е подсъзнателната ни асоциация за това, а май и съзнателната.

Във връзка с лекцията за интернет, която 8 изнесе, искам да кажа, че аз лично не ползвам Тиндър и като цяло не ползвам интернет са свалки. А и свалките не са ми някаква фикс идея. С 5 също няма да се съглася, защото смятам, че няма по - малоумно и жалкарско нещо от това някой да се вкара в семеен живот, само защото не може да се справят самостоятелно с живота.

Не ме грее, дали ще съм наричана с етиката Егоистка или какъвто и да било друг етикет. Всеки сам избира как да живее живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 78ee1beb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За какви хора пишеш изобщо? ! То хора няма вече...

Ме

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8afa100379
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Отношение на апатия, "тагадък", лесно и с минимум усилия се получава, когато първоначално си опитал с чувства, внимание, саможертва и не си бил оценен а сметнат за даденост, защото другия се смята за специален и, че не дължи нищо и може да си прави каквото иска. В този момент ти се променяш и престава да ти пука и ако ще се занимаваш изобщо изискваш всичко да става бързо а не да те размотават и нямаш нерви за игрички. Сега това е станало стандартна позиция в общуването и или стават нещата на "тагадък" или на хората не им се занимава изобщо.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: be6abf1039
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13 горе долу обобщи какво най често се случва днешно време между 2-ките, бивши и бъдещи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker