Помогнете ми!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Помогнете ми!!
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 834 пъти
Здравейте, преди всичко ще кажа че съм ромка от ромско семейство. Не съм от ромките, които слушат чалга по цял ден и не ги интересува училището! Точно обратното съм! Винаги съм имала огромно желание да уча, за да мога да си намеря добра работа с която да си покривам нуждите и най-вече за да помагам на родителите ми(7 клас съм). Винаги съм имала 6ци, много рядко 5. И тук идва нещото, което много ме мъчи. Майка ми е чистачка, заплатата и е около 150-200 лв най-много, а баща ми работи в един магазин (магазинер е), и неговата заплата не мисля че е повече от 600 лв
Освен мен имам и по-малък брат на 2 години, за който постоянно трябва да се грижа, защото нашите винаги са на работа, а когато не са излизат при приятели да пият. Ако кажа, че примерно искам да изляза за малко с някоя приятелка, веднага почват да ме заплашват че "ще ме спукат от бой" и са ме били доста жестоко. Имала съм синини по лицето, но това е друга тема! Брат ми винаги аз го взимам от ясла, след това играя с него и го гледам до поне 23ч. или по-късно зависи кога нашите ще се приберат! Буквално спя по 5-6 часа най-много, за да мога да си науча перфектно. Майка ми постоянно ми се кара, че даже ме и бие, защото според нея уча като ненормална по цял ден.. А аз ѝ казвам, че сега е хубаво да уча за да мога когато остареят да им помагам финансово, да помагам на брат ми, а тя ми казва че просто ще стана чистачка или сервитьорка и готово, нямало смисъл да уча.. Дразни ме това, че тя не осъзнава че това че тя е чистачка не означава че и аз трябва да стана и да се чудя как да преживявам с тези пари! Баща ми е на същото мнение, че съм учела като луда.. Роднини нямам на които да се оплача, защото те са далеч от нашия град. Никой не ме кара да уча, това си е мое лично желание. Страх ме е тази година ако се проваля само заради тях на матурите просто ще си тегля куршума! Много искам те да осъзнаят че ученето ми е много важно.. Един ден ако имам дете и съм чистачка, това дете какво ще яде? Какви дрехи ще носи? За жалост в 21ви век всичко се върти около пари и нямаш ли ги не можеш нищо да си позволиш, като нас например! Ходя си с дрехи от преди няколко години, аз съм малко кльощавичка и си ми стават за това не видам проблем! Никога не съм била егоист, нито съм искала някакви скъпи вещи, винаги съм искала едно единствено разбирателство.. Но за жалост не получавам такова! Кажете ми вие какво мислите и как да постъпя..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 280337b614
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами, учи без тяхно знание.. Просто не им позволявай да те откажат. След време, ще им докажеш, че не са били прави. Прави каквото ти искаш-това ми е съвета!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 47b75c1116
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам да ти кажа само една дума -БРАВО, МОМИЧЕ! Не слушай родителите си, те са израстнали по много кофти начин и са научени, че образованието няма да им помогне но не е така, най-малкото ако завършиш 12 клас, имаш поне средно образование с което можеш да работиш, след това можеш ако искаш да запишеш за ВИСШЕ и няма по-хубави от студентските години. Моя съвет е учи здраво и влез в някой техникум (примерно икономически или търговска гимназия), защото от там излизаш с професия! Ако това не те влече толкова, можеш да запишеш в езикова и не се притеснявай там се почва отначало! Езиците са много важно нещо! Аз съм момиче, което завърши тази година училище и сега съм първи курс в университет, и уча това което искам, въпреки че моите родители също са били против системата и не са учили! Каквото и да правиш НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! Ако те познавах, щях да съм до теб!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4a53f1911d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Прекрасна си :) Имаш визия за бъдещето и мечти, които следваш. Няма никакво значение какво ти говорят околните, те няма да живеят твоя живот. Имаш лошия пример в заобикалящата те среда, но имаш и достатъчно хъс и сили да го промениш и един ден да живееш пълноценно и щастливо. Обичай си родителите дори и заради този лош пример, който ти дават. Обичай всяка трудност, която те прави по-силна и по-мъдра. Сигурен съм, че ще станеш щастлив и добър човек и ще живееш хубав и достоен живот. На прав път си и не се отказвай от него. Много се радвам на млади хора като теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker