Какво значи да имаш самочувствие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво значи да имаш самочувствие?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1241 пъти
Всяка жена казва, че най-много харесва самочувствието в един мъж, но така и не разбрах, какво се крие зад тази фраза, дайте някакви примери, ситуации в които си проличава имаш ли самочувствие или не, за да добия представа какво точно се има предвид. Все едно аз да кажа, че харесвам красиви жени, не става ясно какво точно имам предвид - руси ли, брюнетки ли, високи ли, ниски ли, докато ако кажа примерно харесвам високи слаби и руси, ви става ясно.
И така... целия съм в слух.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 851be29509
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гледам, че темата ти е от 2 дни и още няма коментари от жени, и за да не останеш "на сухо", и да те гложди цял живот този въпрос, ще напиша част от моето виждане по въпроса. Първо, обощаването, че всяка жена го било казвала, не може да е вярно - и жените са различни, не може всички да имат едно и също мнение. Тези от тях, които най-много харесват самочувствието у един мъж, го харесват като следствие от друго качество, а не точно заради самочувствието. Кога един мъж има самочувствие? Когато има дебел портофел :), или голямо нахалство (или и двете). Много се е писало в сайта колко е важно и нормално за една жена да търси мъж, който да и осигури финанансова сигурност и да "алфа", затова ще спра дотук.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 12eb802713
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, задаваш много сложен за жените въпрос, тъй като те самите не знаят какво имат предвид с тази така предъвквана от тях фраза. :)
Но, виждайки какво се случва в обществото, ще ти кажа какво влагат в тези думи. Това е заобиколен начин да кажат, че искат богат мъж, постигнал всичко онова, което те (жените) или не са способни да постигнат, или не желаят да вложат усилия за осъществяването му и предпочитат да заложат на онова между краката им, което ги поставя в положението да искат да са равни на мъжа като права, ама не и като задължения и принос за общия бюджет.
Сега ще се изсипят купища жени да те баламосват с разни захаросани приказки как "мъж със самочувствие" е какво ли не, но никоя няма открито да си признае, че става дума за парите на мъжа, от които жената иска да се облажи. Едни ще твърдят, че мъж със самочувствие е този, който се оправя в живота от раз; други пък ще настояват, че това е мъж, който не би отвърнал на жена, която се гаври с него и ще продължи нататък; трети пък ще пишат, че такъв мъж винаги е усмихнат, енергичен, няма грижи, не мисли за битови проблеми, болни роднини и т. н., но в крайна сметка всичко опира до парите... Това са час от нещата, които разни жени са ми казвали при задаването на точно същия въпрос към тях и винаги ми е било забавно да им слушам оправданията. Страхуват се да назоват нещата с истинските им имена. Аз също целият съм "в слух" какви оправдания ще се изпишат тук, тъй като ми е любопитно да научавам повече за женската логика или по-точно отсъствието на такава. :) Жени, вие сте на ход!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a0fdf0bc4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Проблем в днешни дни е прекаленото самочувствие, а не липсата на такова.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4a7c6526bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това важи за всеки човек, защото не деля хората на мъже и жени когато става въпрос за личностни качества.

Самочувствието значи да се чувстваш добре в 'кожата си', да знаеш какво представляваш, да се приемаш с всичките си достойнства и недостатъци, да работиш по личностното си развитие (за някои е само в материален аспект, за други е само в духовен, трети намират някакъв баланс между двата), въпросът е да има постоянна работа по себе си, това показва грижа и отговорност към себе си, а оттам се започва. Означава да си естествен, искрен и открит пред другите, тъй като се приемаш какъвто си, няма от какво да те е срам, и няма да се опитваш да 'покажеш най-доброто от себе си', което е често срещана практика, подсъзнателно или не, но хората заблуждават един друг по този начин. Също, значи да можеш, да заявяваш ясно мнението си, но да не го налагаш, тоест, приемайки себе си, редно е да приемаш, и уважаваш околните, стига да не те застрашават, разбира се. Също така да помогнеш на непознат или познат, ей така, защото можеш, без да парадираш със способностите си.

Да синтезирам.

Да се приемаш какъвто си;
Да правиш неща за себе си;
Да се развиваш;
Да си естествен, открит и искрен;
Да отстояваш себе си, но да не се налагаш;
Да уважаваш човека насреща;
Да си готов, да помогнеш безусловно и безкористно.

За мен, това е профилът на човек, който има самочувствие (обича се) и иска-неиска го показва, личи му.
Самонадеяността, егоцентричността и др. подобни - те се различават от 'самочувствието' по това, че в тях, егото се налага над Аза, съответно се опитва да се наложи и в междуличностните отношения чрез - изтъкване, натякване, насилие дори, последващите - изисквания, вменяване на отговорност у околните, че ТЕ са длъжни го обичат, да му дават и т. н. (всички лоши качества идват от егото), а идеята на 'СамоЧувствие' е - човек да почувства сам-себе си, да се опознае и обикне, и съответно ще се отнася по добър начин към околните, неизбежно е, а това се оценява от осъзнатите хора.

Опасявам се, че множеството коментиращи ще те подведат и ще пишат доста повърхностни неща, но сам си прецени, кое да усвоиш :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 98b2c73481
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм мъж, но за жените самочувствие от мъж обикновено значи, че искат той да направи всичко докато те не правят нищо. Общо взето това правило може да се приложи за всякакви сценарии и ситуации. Истинското самочувствие означава да можеш да поемаш удари в пряк и преносен смисъл.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a3ffd2e037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако се дуеш като пуяк? Тоест много перушина и малко интелект, може да го кажем без покритие - това привлича ли жените или поне кифлите?

Може би тук бях чел - възхищение на жена към мъжа си (пуешко перчене), въпреки че осъзнава, че е напълно без покритие, тя затова го харесала, бил нейният надувко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker