Лошо ли е да си самовлюбен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лошо ли е да си самовлюбен?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1628 пъти
Здравейте, бих искала да създам нещо като дискусия, в която всеки да изрази мнението си по въпроса. Всички сигурно познавате нарциси, хора, които се мислят за повече от другите, надути са и излъчват негативна енергия. Тези хора имат много комплекси и дълбоко в себе си са нещастни. Но има и един друг вид хора, които се държат добре с другите хора и са напълно нормални, мислят се за равни с другите хора, но са самовлюбени и суетни, гледат се непрекъснато в огледалото и понякога се хвалят, но без да мачкат другите. Тези хора са уверени в себе си и нямат комплекси. Много често обществото си мисли, че тези хора от втория тип са дразнещи, защото имат много високо самочувствие, но всъщност в това няма нищо лошо, защото те не принизяват другите с любовта си към себе си, за разлика от първия вид. Според вас има ли нещо лошо да си от втория тип, за който разказах? Не мисля, че самовлюбените хора имат комплекси и ги избиват, за разлика от тези, които се имат за повече от другите. Изразете своето мнение в коментарите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2c76e040b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И при двата типа не е ок, но поне вторите, които по мои наблюдения са много не са дразнещи. По-скоро трябва да знаеш да не се занимаваш с тях, защото само си губиш времето.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8599fe0621
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да се обичаш сам е полезно, само ако е в умерени количества и не е дилюзионно. Аз съм момче и се грижа да изглеждам добре. Може да се каже, че съм суетен, но това не е пречило на никого, само на мен. Също така не се смятам за нещо повече от другите.

Относно обществото - Да, случва се хората да имат грешна представа за мен, но когато обменим някоя дума и видят, че съм земен нещата се стабилизират.
Завършвам с един цитат: "Ако искаш да не бъдеш критикуван не прави нищо, не казвай нищо, не бъди никой. "

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7bfa270553
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм от втория тип и хората, които ме познават ме обичат много.
Винаги успявам да ги заразя с увереността си и да ги дръпна някак малко по-напред отколкото са били преди.
Знаят, че от мен никога няма да срещнат завист или лошо отношение.
Нещо, което комплексираните хора рано или късно изсипват върху близките си, познати и непознати.
Хубаво е да си човек от втория тип, но трябва много да внимаваш да не започнеш да нараняваш хората по този начин.
Винаги ще има кой да ти завижда и да те плюе, да е нещастен заради твоето щастие, в моментите когато си успешен и добър в нещо, това е неизбежно в днешни дни.
Говоря по-скоро да не го правиш умишлено, да не се опитваш да правиш мизерии и да имаш задкуслини намерения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a5c518f83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Самоизтъкването е начин, по който се замазват недостатъци и липса на реални качества, умения, или друго. Едно е да имаш самоувереност и самочувствие, но когато го намираш под носа на други, значи нещо не работи както трябва. Това с мачкането на околните е субективно дали ги или не ги. Самохвалство то обикновено издава много крехко его, което плаче да бъде хвалено, хвалено, хвалено. Уменията са само "крепежни елементи".

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3db29095d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен суетата винаги крие някакъв комплекс. Далеч съм от мисълта, че по-голямата част от населението е доволна цялостно от външния си вид и няма нищо, което да иска да промени. Вярвам, че повечето хора крият притесненията и комплексите си, но ги имат. Щом си суетен, значи искаш да изглеждаш добре и дрехите, грима, времето пред огледалото те карат да се чувстваш някак по-красив. Което пък е напълно нормално и вярно. Не се намирам за суетен човек, но определено се чувствам по-уверена, когато съм подбрала дрехите си предварително, а не когато съм грабнала първото от гардероба. Самовлюбените хора не са ми любимци, но не намирам нищо лошо в това, че се приемат и харесват. Стига да не ми го натрапват с всяка втора дума, нямам никакъв проблем да прекарвам свободното си време с тях. Принципно не обичам никакъв вид натрапване. Познавам такива от втория тип, които си описала и мнението ми е, че много от заобикалящите ги им търсят слабост. Сещаш се, не е готино да се чувстваш добре в кожата си и всеки да ти търси минусите. Тези мои познати всъщност са чудесни, позитивни хора, които поне не показват да имат някакъв проблем с каквото и да е било. Те понякога прекарват повече време пред огледалото, но видимо изглеждат прекрасно и без да го правят. Ако самият ти имаш много комплекси, ще ти бъде трудно да стоиш до човек, който излъчва увереност и не показва да има такива. Обаче никой не бива да се чувства виновен, че се приема добре и се чувства добре в кожата си, дори напротив, всеки трябва да се стреми към тези градивни усещания.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e9ed57c527
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ще ми бъде интересно и на мен да прочета мнения, защото се разпознах във втория тип хора. Мога да допълня, че и ние страдаме от някои комплекси и зависимости. Помощта, подкрепата и вниманието, което отдаваме на околните, поне за мен са безкористни и с радост отдадени когато и както мога. Но се чувствам дълбоко наранен когато околните не само не ми отвръщат с подобно отношение, но и в един момент ме смятат за даденост. Да, ще си остана даденост, защото винаги ще продължа да помагам и да съм позитивно настроен към себе си, света и хората около мен. Никога няма да ми проличи огорчението от отношение, което не съм заслужил, но болката ще си я има някъде дълбоко. Не съм се имал за нещо повече от останалите и дори да съм постигнал много никога не бих омаловажил постиженията на който и да е. Разликата е, че си знам цената, гордея се с успехите и с живота си, гордея се с това, което съм и се чувствам прекрасно. Та извода, поне за мен е, че съм самовлюбен и не избивам комплекси, но това не означава, че ги нямам. Много по раним е един самовлюбен човек, много по-тежко преживява обиди и пренебрежение, защото има висока оценка за себе си. Та, не е лошо да си самовлюбен, но и това състояние на духа си има цена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b47b9619e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1-според теб какво с втория тип не е ок? Всички казват как трябва да имаш самочувствие и да се обичаш, но е лошо да бъдеш самовлюбен? То не е ли едно и също?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker