Какво ви прави щастливи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво ви прави щастливи?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1979 пъти
В последно време често разсъждавам върху този въпрос. Би ми било много интересно да прочета кои са нещата, дейностите, миговете, състоянията, които ви носят щастие. Някои жени биха казали "детето", "съпругът ми", но бъдете по-конкретни. С кои точно свои действия? Щастието постоянно състояние ли е, или кратка моментна силна, взривяваща емоция?
Аз лично не съм от хората, които се радват кой знае колко на т. нар. малки неща - като да изям кифличка с горещо кафе, която снимам и публикувам във фб с послание "Животът е хубав". Въпреки това са ми много любопитни хората, които успяват да се радват при това изразено на "малките неща".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3cba0fa438
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здраве, семейство, пари

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 841df7edc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, ама как точно тези общи работи те правят щастлив/а? Те не носят ли по-скоро спокойствие, удовлетвореност, не са ли фон по-скоро, който е необходима предпоставка за изблиците на щастие? Всъщност щастието моментна еуфория ли е, или постоянно състояние? Например, понеже си здрав имаш семейство и пари, постоянно ли си в приповдигнато настоение и избухваш, разпръсквайки щастие?
Авторката

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3cba0fa438
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Не мога да отговоря на въпросите ти, просто не се замислям. Едно време мислих и самото мислене ме правеше нещастен. Дълги години бях нещастен. Просто спрях да го мисля и се доверих на съдбата, знаейки, че ще направи най-доброто за мен, дори да ми изглежда лошо за момента. Просто ми е кеф, като си видя красивата кола, като се кача в нея на широчко, като ускорявам. Кеф ми е като се прибера вечер вкъщи при семейството си, като видя щерката, като правя секс с жена си. Защото съм ореживял и самота. Кеф ми е като отида на почивка, като видя палмите, като усетя мириса на море. Кеф ми е като вляза в магазина и знам, че не ми се налага да пресмятам и мога да се отпусна да си купя всичко необходимо. Защото съм видял и бедност. Знам какво е да се стискаш за елементарни неща. Затова съм благодарен и ми е кеф. Кем ми е да постигам успехи в бранша. Кеф ми е да ме хвалят и че съм изградил авторитет. Кеф ми е детето ми да ми носи шестици. Кеф ми е вече дори, когато ми се слчи беда, защото знам, че това е за мое добро и ме прави по-силен. Кеф ми е да знам, че човек с всичките си слабости. Кеф ми е вечер да си запаля цигарката на прозореца с 50 гр. бърбън. Кеф ми е сутрин да стана един час по-рано и преди работа да се кефя на свежия сутрешен въдух на отворен прозорец с 3в1. Кеф ми е на работа като стане натоварено да си купя любимата си вафла Боровец и да си изям в градинката с кеф и да усетя приятния и вкус.


Всичко това не е просто спокойствие, това е да осъзнаеш какво богатство е да си човек, да имаш трудности, да имаш красиви моменти, вкл. и малки такива. Но човек ги оценява, когато ги е нямал. Когато винаги си ги имал, никога не можеш да ги оцениш. Когато си нямал нищо, дори едно мъничко нещо те прави щастлив. Даже осъзнаваш, че когато си си мислел, че нямаш нищо, си имал много. Защото труностите също имат стойност, дори по-висока.

Имаше една приказка, че ако нямаш нищо против да бъдеш нещастен, мигновено ставаш щастлив. Нещастието идва не от самото нещастие, а от съпротивата ти към нещастието.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e74a3ba2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може и да е много тъпо,но обожавам есенен дъжд-да почуква по прозорците,а аз да съм си в къщи-на топло,чисто и уютно.Да чета хубава книга,да си пийвам вино-наистина са мигове в които се чувствам умиротворена и щастлива.А иначе по-глобално-да сме здрави-децата ми,съпругът ми,аз.И поздравления за хубавата тема...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 30da97a31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма нещо което да ме прави щастлив , животът е шибан както и да го погледнеш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a0457628a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Щастие ми носят парите и самочувствието ми, защото когато се харесваш и мислиш за себе си някак отвътре сияеш и това затопля душата ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4140d45dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отговорът на този въпрос много зависи от това дали човек вярва в Бога и се ДОВЕРЯВА на Бога или не.

Защото има два вида хора - едните подреждат живота си според Божият промисъл, а други - според своите желания и капризите на съдбата. Те са хората, които се радват на временни неща, като пари, семейство, деца, вещи, коли, къщи и тази радост винаги е преходна.

Тези, които работят за Бога изпитват щастие да работят върху своят дух, да изследват вътрешният си свят, да пречистват душата си от отпадъците на миналото, да се раздават на другите, да бъдат светлина в света и да даряват благо. Тази радост се нарича блаженство и тя не намалява, а се разгаря като огън, докато човек заобича всички и всичко.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 841df7edc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 3, това е именно отговор, за който благодаря. Реално аз може би нямам правилна представа за щастието. Може би очаквам от него да ме взривява, а то не може постоянно да се живее в състояние на еуфория, така или иначе...
Всъщност аз имам всичко необходимо да съм щастлива, дори харесвам живота си такъв какъвто е и не искам да променя нищо. Харесвам невероятния мъж, който имам, дейностите с които се занимавам, разни мили моменти с детенцето ми. И аз като теб имам разни дребни ритуали в ежеднението, които си обичам. Но не знам защо не намирам това за щастие , а по-скоро за спокойствие и удовлетвореност.
Бих казала, че мометите ми на истинско щастие са били, когато съм се стремяла към разни неща - дали цел, дали любов , постижение (материално или не) и най-вече , когато го постигна и постигна ли го бурното щастие някак отминава и остава спокойстието... И наново започвам да търся някакъв стремеж. И не се ли стремя към нещо , не се чувствам пълноценно някак си.
Не давам мнение , не налагам позиция , а просто описвам начина , по който се чувствам и донякъде може би търся съвет , различна гледна точка... Да подредя понятията в главата си...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0382c5f3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер3, продължавай в същия дух да лочиш бърбана и да лапаш цигарите. Ей такива сте ми най - смешни, тръгнали да обяснявате колко много разбирате щастието, а не цените здравето си.

И още нещо -когато/ако детето ти ти донесе по - малко от 6 как го приемаш.. (това не го пишам с цел аз да получа отговор)

И много хора знаят какво е нямане (България сме все пак), също и самота. Коментарът ти е по - скоро едно хвалене просто.

По темата - според мен щастието е човек да обича себе си, да е уверен в себе си, да вярва на себе си - има ли го това, има и щастие.
Жена съм, ако има някакво значение. (знам аз, че е пълно с дребни душици, които обожават да делят хората на пол дори и по философски теми)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 33f9dee59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не съм щастлива и не търся щастието. То не е важно, гарантирам ви. То е в илюзията на материалните неща, включително - чувствата.

Спрете за миг, огледайте се, вижте света около себе си като странични наблюдатели. Нищо няма значение, вие сте без значение, независимо дали правите добри дела за света - той може без вас и вие можете без него. Разтваряте се в нищото. То е отвъд всяко чувство, дори, отвъд - истината, любовта, мъдростта и покоя.

Като земни чувства, най-висши са - истината, любовта към Бог, към себе си, обичта към хората, мъдростта и смирението.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3cba0fa438
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   9, Както и споменах не съм перфектен - пия, пуша, самохвалко съм и щастието ми се крепи на преходни неща като шестиците на детето и материални неща, но точно защото спрях да имам изисквания към себе, станах съм щастлив. Осъзнах, че не съм и няма как да бъда перфектен, затова и спрях да се мъча.

"който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък"

Аз понеже не мога да бъда уверен и да обичам себе си винаги, затова и спрях да градя щастието си на това. След като така или иначе съм си дребна душица, по-добре да градя щастието си на това, че съм дребна душица, поне е по-стабилно във времето при мен и така щастието ми става перманентно, а не се гради на временно и субективно усещане за увереност.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 33f9dee59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10 съм.

Казах мнението си, сега ми се иска и да не чета 'мерене' и в тази тема. Оставете хората да споделят 'щастието си', радвайте се, че някой се радва, независимо, че не е по вашия начин и не е вашата истина. Всеки е на някакво духовно ниво, разбиранията и усещанията са различни, няма смисъл да се нападате, след като не ви пречат пряко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0382c5f3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Всичките с претенцийки за авторитетче са ей такива като тебе, 3. Затова и държавата ни толкова време е на този хал. Най- вероятно затова и толкова дълго време е била под Турско..
Най - лесно е човек да има изисквания от околните и близките си, но да няма към себе си.
Дано повече хора да започнат да се осъзнават и да престанат да се впечатляват от разни псевдоавторитетчета, а вместо това да се обърнат към себе си и да заложат на своето аз. 9.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3cba0fa438
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, не разбирам какво против имаш моето щастие, че хвърли толкова помия върху мен, без дори да съм те провокирал.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 841df7edc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много интересно нещо се случва... Когато с хора, дори близки приятели и любови, когато съм повдигала темата за щастието, която би трябвало да е позитивна, винаги се е стигало до сдърпвания, изблици на агресия дори... Това виждам, че се случва и сега темата, някои от участниците навлязоха в лек конфликт..
Последно разговарях със съпруга ми на темата, ние също стигнахме до конфликт, не голям, но все пак
Това е поредната интересна тема за размисъл - защо хората се изострят един срещу друг, когато говорят за щастието си...
Иначе до номер 4 - да, това с есенния дъжд, чаша вино и тн и на мен ми харесва... доставя ми удоволствие, дали пък не е щастие, както ти казваш. Може би аз всъщност съм щастлива, но го наричам по друг начин, използвам други понятия.
Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a363332be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   13, събрала си много злоба и заради такива, като теб, държавата ни е на този хал! Спри да гледаш в чуждата паница и споделяй неща само, които засягат теб. Аз съм сигурна, че човекът, който нападаш едва ли е тръгнал да се сравнява с всички нас с лошо. Просто споделя човека. Не разбирам защо в неутрални теми, които не засягат никого, отново се намира, причина за нападки. Хора, обичайте себе си, такива каквито сте и светът ще ви изглежда по - хубав и цветен!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1de02b712d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Щастието за мен е именно в малките неща. Снощи се почувствах щастлива. Седяхме си с мъжа ми на дивана във вилата, той пиеше вино, аз - билков чай, и играехме на музикални желания. По ред си поръчвахме най-любимата си песен и я пускахме на лаптопа. Навън есен, градината - цялата в жълти, оранжеви и червени листа, а вътре - топло, музика, любов, винен кебап и пай с круши. Днес и двамата сме на работа, но на мен още ми е хубаво. Друг случай. Януари, студ, навън вали сняг. Той се прибира от работа и казва: облечи си палтото и нека се разходим, навън е много красиво. Честно казано, не бях очарована от идеята, но за да не го разочаровам, казах ОК. Излизаме, а навън пълната луна си намерила пролука между облаците и прясно навалелият сняг блести, сякаш посипан с диаманти. И хрупа под краката ти, а дърветата с натежали от снега клони - като илюстрация в детска книжка. И ръката ми е в друга топла и силна ръка... Това е щастието! Щастието е и в това да помогнеш на приятел и да видиш радостта му. Мой приятел ме помоли да помогна с дизайна на наследено от баба му жилище. Огледах го, споделих идеите си, той изпадна във възторг и взе да си прави списък какво да купува. Казах му: нищо не пипай, дай ми ключовете, аз ще ти се обадя като е готово. Звъннах и на други приятели да помагат. И така за няма и месец пренаредихме мебелите, реставрирахме ги, защото бяха стари, пребоядисахме стените, изхвърлихме ненужното, уших нови пердета, претапицирахме дивана, сменихме килимите, поправихме осветлението, сложихме нови лампи, огледала, приятели художници подариха картини... с една дума пълна промяна. Забележете: без една стотинка да вземем от нашия приятел дори за материалите! И накрая се обадих на Иво и казвам: идвай! Няма да забравя изражението на лицето му, когато влезе в дома си, който вече беше едно модерно студио. Той само дето не се срина на прага! И действително не зная кой беше по-щастлив в онзи момент - той или аз...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fb257a8712
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Щастлив ме прави, когато мога да бъда полезен, на себе си и околните. Когато не ми се налага, да наранявам някого. Когато съм се примирил с тия, които ме нараняват. Вътре в себе си. Когато не съм ожесточен и не мисля за лошите неща, които ме обграждат и имам време да се усмихна, да погледна небето, дърветата, някоя рекичка, птичка, котенце... когато нямам жлъч и отрова във себе си...
Щастлив съм, когато съм спокоен, силен и уверен. Когато един ден поне, безсрамието, пошлоста и безумието, не ме дразнят и се усмихна... Щастлив съм, когато беседвам с искрен и чист човек. Обогатявам се и съм щастлив. Срещали ли сте човек, който да ви научи на нещо, без да ви нарани? Без да остави оня горчиво-гаден вкус, че ви превъзхожда или поучава...
Щастлив съм, когато отмине някой тежък период от живота ми и вече имам сили да продължа напред. Когато се освободя от срама и вината, които аз или някой или нещо ми е вменило...
Щастлив съм, че съм жив и дишам... все още. Щастлив съм, че още мога да съм полезен, на себе си и на някого.

Щастлив съм, че имам възможности, все още.
Трудно е, но трябва да съм щастлив... Не за сметка на някого, а тихо... безпричинно... като дете.

Щастлив може да бъде, само искрения човек. Не е лесно, но пътя към щастието не е бил никога... лесен.
Желая ви щастие... не ядене и пиене, пари и удоволствие... , а щастие.
Припечелено с искреност... което не струва нищо, но е по-скъпо от всичко...
Кой го е изживял... Нека ми разкаже...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 33f9dee59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Към 9 и 13

Всъщност, знаеш ли, имаш правилно мислене и хубаво послание 'да се обърнем към своя аз', 'да не отдаваме голямо значение на материалното', но... поднасяш посланието си с негативизъм, така няма да накараш хората с его (мнозинството), да се замисли, а ги засягаш, помисли върху това.

Защо си мисля, че си Черната Събота, без подпис... изключително много ми напомняш за нея :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 82eee45638
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Понякога намирам щастието навсякъде около мен, а друг път е под носа ми и се почесвам, гледайки нагоре.
Щастлива съм, когато спра за малко по средата на забързано ежедневие и осъзная, че всичко е наред. Щастлива съм винаги, когато си дам почивка и спра да мисля само и единствено за проблеми, крайни срокове, сметки, заделени пари и така нататък, разбирате. Намирам щастието във вярата, че нещата винаги ще се подреждат понякога с моето действие, друг път въпреки него, а трети път в пълното ми бездействие. Не мога да изпитам дори малко удовлетворение, ако твърде много мисля за чужди животи, ако вътрешно осъждам някого, ако съм напълно безполезна и непродуктивна. До известна степен е лошо, но съм щастлива, когато задълженията ми вкъщи са свършени и седна да си изпия кафето. Лошо е, защото ако мивката е пълна, ще се взирам в нея, ще мисля за глупавите мръсни чаши и чак ще ми стане гадно, че държа една, която ще стигне до мивката след час. Щастието е нещо, което човек сам си позволява и това се случва, когато си позволиш да се отпуснеш и спреш да се вманиачаваш по незначителни неща.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 451254b45d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Спорта, природата, карането на мотор и свободата като цяло.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3bde58203c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Кое ме прави изтински щастлива? Да бъда добре - здрава и чувстваща се супер, радваща се на красив залез. Да пропътувам хиляди километри само и само да стигна до красиво природно местенце, да седна и да се наслаждавам на звуците. Да бъда заобградена от близки приятели и роднини, да се смеем и да си разказваме истории и преживявания. Да посетя уникално място, може би две, три или безброй. Щом приключи деня и легна да спя да заспя с усмивка. Да се събудя и да ме очакват куп нови неща за вършене. Да се влюбя и човекът да откликне на чувствата ми. Да бъда в прегръдките на любим човек ... и да остана там цяла вечност.

Момиче на 23г.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9b69d36bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не съм очаквал коментар като този на номер 7. Радвам се, че ги има.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 01267c8227
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Номер 9,
Представих си, че танцуваме с теб валс ...
Музиката е приятна, атмосферата е отлична ...
И докато танцуваме, ти чучунижеш думичките от поста си. Как някой лочи бърбън, как лапа цигари ... как вярваш в себе си ...:)

Стана ми забавно. Как се правиш на лоша и гневна, но всъщност си добричка :)

Аз ... трудно ми е да си вярвам. Май няма да съм много щастлив. Но един валс с теб, кой знае ... може и да си повярвам.

Кефиш ме с тая спонтанност. Ашколсун :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 01267c8227
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 10,
Честно ти казвам. Можеш да депресираш Чарли Чаплин и да разплачеш Луи дьо Финес...

Дишай бе... :) Усмихни се...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker