Той не иска никъде да ходим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той не иска никъде да ходим
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2990 пъти
Здравейте, мили хора.
Ще съм кратка и ще ви помоля за съвети. Досега успявах да се справям, но вече съм на ръба.
На 30 години съм, мъжът, с когото живея, е на 40 години.
Заедно сме от една година. Той работи такава работа, че всекидневно се среща с много хора и лесно се изморява.
Аз също работя много.
Почти никъде не ходим. Той все иска да си почива и да сме си вкъщи.
Като го помоля все пак да идем някъде, следва скандал.
Как да направя така, че това да се промени? Не искам да се разделяме - за всичко останало се разбираме прекрасно.
Благодаря, че ме "изслушахте".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: a4e72ca31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами десет години разлика, защо питаш изобщо. Ще става още по-драматично. Ще почнат болежки... Просто идва етап в живота, в който човек има по-малко енергия, работата е обаче или същата или повече и в края на деня искаш просто да легнеш и да гледаш в една точка.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ecd420e802
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм на 35 от Варна! Предстои ми дипломна. работа, която ще представям през месец март 2019 г.! Затова и още не работя! Хобито ми е-посещаване на събития и концерти с вход свободен! Заснемем всичко с камера! Събитията са-церемонии, концерти на различни изпълнители, кинопрожекции на открито-през лятото концертите се провеждат на прочутата сцена "Раковина" в Морската градина, а до "ФК-Варна" беше прожекцията на филма "Посоки", организирана от пътуващото "Лятно кино с БНТ 1", успях да се здрависам с Драгомир Драганов, а всеки посетител имаше право на един пакет пуканки, успях да се срещна и със Снежана Георгиева, бивш служител в радио "Атлантик"-Варна, сега работи като организатор! А на 01. 11 имаше фолклорен концерт в "ДКС-Варна", зала "Конгресна", успях да заснема всичко, но първите две изпълнения ме впечатлиха най-много! Момчетата изсвириха първите си гайдарски изпълнения-"Къде си вярна, ти, любов народна? " и "Вятър ечи, балкан стене"! Ето това е за мен пълноценно прекарване на времето! А и залата беше почти пълна, успях да седна до екипа, който озвучаваше концерта, важното бе всичко да бъде в кадър! Сигурно и ти искаш да ходиш на безплатни концерти, церемонии и кинопрожекции! А мъжа ти е категоричен! Ами тогава хода сама, той щом не иска да ходи, аз също ходя сам, не искам да отида в някой "лисичарник" и да изпусна интересното! А публиката е предимно от възрастни и не чак толкова млади хора! А тук се чувствам като в свои води-няма пияници, наркомани или престъпници, каквито има в клубовете и други рискови места! Не обичам да се навирам в устата на вълка!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2fab8ff8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Можеш да поговориш сериозно с него на тази тема. В моето семейство се случваше нещо подобно- майка ми иска да отиде някъде, а баща ми да остане вкъщи. И двете страни правеха компромиси и никога не е имало скандали. Ако той не желае понякога да прави компромис, а за теб почивката е важна (напълно разбираемо, щом работиш много) трябва сама да си решиш кое ти е по-ценно - връзката с него или почивката.
Винаги можеш да отидеш и сама на почивка, но с любим човек е друго :) Седнете и го обсъдете като големи хора, за да не се напрягате излишно със скандали и караници.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0550881a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Например къде искаш - в парка, на ресторант на екскурзия. Би трябвало да се съобразява, какви са тия скандали. И моят мъж много не обича, но чат пат излизаме, то сега сме и с дете и вечер сме изморени. Аз много обичам и на екскурзии да ходя и би ми било кофти ако не иска. Излизай с приятелки, ако много ти писне не виждам бъдеще...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4d707f7c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Домошар си е. Според мен има два варианта. 1. Излизай с приятелки 2. Ако не можеш без да излизаш се раздели.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0fcc0bc755
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може би просто иска спокойствие - да се прибере, да хапне, да гледа телевизия или да цъка на компютъра някви неща, които да го отпускат. Моя приятел имаше такъв период, когато беше на работа и имаше проблем със заемите. Беше нервен, аз го карах да излезем дори на разходка, той не искаше.. Не искаше да излизаме никъде освен в тях да стоим.. И впоследствие разбрах, че е бил изнервен и напрегнат заради парите.

Може твоят човек да има някакви проблеми, които да го тормозят, а и не знам какво разбираш под излизане. Ако е за кръчми и събирания, може да се е наситил и да няма желание за такива бурни събиткя, а да се отдава на домашния уют. Просто го питай и говори с него, мисля, че това е най-доброто решение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 20165b8e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Когато ви пълнят главите, че разликата във възраста е от значение, всички хорово казват, че нямало значение!? Да, ама не, има значение и то толямо, ето и доказателството, което авторката показва! Той е вече на 40, наживял се е и сега вече иска да се кротне при младо момиче и да си гукат в семейното гнездо. Но младото момиче е като младо вино, кръвта му ври, иска да изпуска енергията си сред хора, ходи му се на дискотека, иска да купонясва, все неща, които вече са втръснали на чичкото(даже и чичко паричко да е), тогава идва краят!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 246200ed32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Излизай с приятели.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e6e8206291
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не можем да променяме другите хора, можем само да се научим да ги разбираме и да намираме нужните компромиси в името на връзката. Щом приятелят ти не иска да излиза, излизай сама или с приятелки. Няма всеки ден да е мързелив за твоя човек, все някога той ще има настроение и ще поиска да отидете на разходка или в някое заведение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 073109d494
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Нещата, авторке, няма да се оправят, а ще стават още по-зле. Колко срам съм брала покрай бившия ми съпруг, само аз си знам! Навсякъде бях сама. Сама на театър. Сама на юбилеи на приятели. Сама на концерт. Сама на прием. Сама на премиерата на книгата си. Сама на гости у семейна двойка. Той веднъж даже не дойде на собствения си рожден ден, който бях организирала на вилата и на който бяха поканени неговите собствени роднини. Всяко лято ходехме за по две седмици на почивка, което време той прекарваше пред лаптопа в хотелската стая, а аз бях по 10 часа сама на плажа. Ами... не издържах просто. Напуснах го. При втория ми съпруг - към днешна дата той също е на 40 години - нещата стоят абсолютно различно. Ние сме "Мара Обществената". Кой, където ни свирне, и сме на линия. Лятото пътуваме при всяка възможност, организираме пикници, риболов, посрещаме гости почти всеки уикенд или пък ние обикаляме вилите на приятелите си. През зимата още в неделя вечерта мъжът ми ме пита: "Каква е културната програма за седмицата, че да не поемам още ангажименти? " Почти през вечер с компания сме на театър, концерт, изложба, кино, като след това ресторантът е задължителен, за да обсъдим събитието. Аз нямам спомен през последните пет години да е имало седмица, в която ей така да се прибираме от работа право в къщи. Искам обаче, авторке, да ти кажа, че тази интензивност на социалния живот също уморява. Има дни, в които просто ми се седи с чаша вино пред телевизора. Ама - не! Имаме билети за опера, мъжът ми ги е купил още преди месец! Ей така я караме. От едната крайност - в другата. Но по твоя казус ще кажа само това: въпрос на време е да хлопнеш с трясък вратата.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8234192889
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11! Аз съм Варненеца, който спомена за себе си по-горе! Като се задомя, пак ще ходя, пак ще снимам, през лятото това се прави, но просто си зависи от човека! Първия ти мъж просто си е бил интровертен, домошар, това не му е било любимо хоби, не че и аз не съм като него, но като знам, че ще има нещо, отивам и го снимам, това е! А и аз нямам толкова пари да купувам билети за опери, театри-всички са от 50 лева нагоре! А това го правят само богатите, защото както описваш сегашния си мъж, излиза, че той е точно в тази група! А има и хора, които няма и какво да сложат на масата си и да си купят лекарства и изобщо не им е до това да ходят някъде, при това на висока цена! Но първия ти мъж не е постъпил редно в нито един от случаите! Да те остави сама на плажа и да не отиде на рождения си ден-това вече е кощунство! Той направо ти се е подиграл! Ти си жертвала свободното си време, за да го зарадваш, а той-все едно сватба без младоженец! Просто така излиза! А сега поне си щастлива!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a4e72ca31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Н. 11 не виждам голямо щастие в това да миткаш като откачен от събитие на събитие.... особено като не ти се ходи? Тая хеперактивност е просто убийствена и даже бих казала комплексарска, някакво самодоказване... Въпрос на време е мъжът ти да отиде на концерт и да не се върне... при теб. А и да си даваш половината заплата за откровени глупости /като повечето концерти и постановки сега/ също е голяма глупост. Но явно се гони бройката... Ваша си работа де. На авторката ще кажа - вие сте много различни. Няма как той тепърва да се промени. Излизай с приятелки, роднини. Другият вариант го знаеш. Трети няма!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3f42d0a34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не мисля, че проблемът е в това, че мъжът ти е на 40 години. Моят приятел е на 30 години, аз съм на 28, и го имам съшия проблем.
Той почти никога не организира нищо извън вкъщи, аз съм инициативната, а когато му предложа да излезем навън и да правим нещо, следва дълга дискусия и голямо офкане и уфкане от негова страна.
Иначе наистина впоследствие излизаме, но докато излезем е голяма борба- все едно го карам да работи нещо. При всеки мой опит да му обясня, че ми се ще да е по-инициативен, ми казва "къде толкова искаш да ходиш? ", "аз не съм ти клоун да те забавлявам постоянно" и някакви подобни- все едно прекалено много изисквам от него.
Живеем заедно от няколко години и двамата работим, той малко повече от мен, но това не е оправдание- не сме на по 70 години все пак.
Отделно от това няма никакви приятели в града, в който живеем, само някакви съученици в друг град, с които се вижда от дъжд на вятър. И като е с тях се раздава като за последно.
Иначе не ме спира да излизам сама и с мои приятели, но аз искам да правим разни неща заедно. Не знам вече какво е решението на проблема. Освен сама да си излизам и да приема, че няма да се забавлява навън с него.
Да добавя, че си имам занимания извън нашата връзка, които не включват стоенето вкъщи, а той много обича да си цъка игри на компютъра. Оставям го да си играе и излизам да се занимавам с моите си неща, но реално само спим и ядем заедно, останалото е всеки поотделно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 22fd520386
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Какви са тия глупости дето пишете за възрастта, човек на 30 може да е по-умрял душевно от този на 40, 50 години. Просто е до човек. Хвани си любовник да видиш как бързо ще летиш, ще грееш, ще си щастлива и няма да чакаш "ленивеца"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker