Колегите ми ме тормозят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Колегите ми ме тормозят
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1556 пъти
Здравейте. Жена на 29 години съм и работя в държавната администрация. Започнах курс, който е целодневен и сме 20 човека, всички на моята възраст. Умни хора, всичките сме избирани с конкурс. Вече от два месеца сме нон стоп заедно, защото, както казах, е целодневен. В началото се разбирахме прекрасно, но в момента е някакъв ад. Една от колежките сякаш завижда за нещо. Постоянно или се заяжда, или лицемерничи. Например имахме игри с психолог и всеки трябваше да напише на лист на гърба на другия нещо хубаво, което мисли за него. Тя написа: Никога не е в час. Нито психологът каза нещо, нито някой от колегите ме защити. С времето много ми се натрупа. Вярвах до последно, че не го прави умишлено, не искам да се самонавивам. Наскоро ми преля и избухнах. Станах и си тръгнах, когато тя дойде да седне при нас. Другите почнаха да ми звънят да ме питат какво става и да ми кажат да се върна при тях. Върнах се и се скарахме, а останалите се правеха на психолози. Всички са адски лицемерни. Пишат ми на лично приятелски мили неща. Казват ми да не се конфронтирам с нея, защото това щяло да ме превърне в аутсайдер. Като отидем на работа обаче стават други хора. Вече не са така приятелски настроени и я защитават за всичко. Според мене тя е интригантка, която търси слабите места на хората. От други колеги извън курса чух, че е имала гадже колега и я е зарязал след три месеца. Постоянно кани мъже да спят у тях. После се прави, че е на шега. Слага се на всички по-готини момчета от курса и гледа да е център на вниманието. Аз съм и по-красива, и много по-с**си от нея, интелигентна, но не се цени това. Повече се цени нейното поведение, интригите й. Мога да разказвам сто часа, но няма да остане място и време. Пътуваме на една екскурзия, слязохме за почивка и я слушам стои на два метра от мен и ме клюкари зад гърба ми. Била съм й обидена. Изобщо не е вярно това. Не знам какво да правя вече. Адски ми е обидно, че я подкрепят. Според мен са страхливци. Аз изказвам по-различно мнение, те не искат да си усложняват живота. Пасат си като овце от стадото.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 695a3c7bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 29, а се държите като на 9, с извинение. Събрали сте се две овци на едно място.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bfb1abd9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Има колежка, която завижда. И това си ти, явно колежката има по-добри социални умения.
2. Има колежка, която интригантства. И това пак си ти. (Яко ровиш в личния живот на колежката си)
3. Наистина не си в час. Очакваш колегите ти да ценят това, че си красива и секси...
4. Пасивно агресивна си. Чакаш някой друг да те защитава, правиш цикрове, ставаш от заведения.
5. Уж си обидена, пък не си обидена. Уж те тормозят, пък са стадо и не ти пука. Последно?
В заключение звучиш като сръдлива лигла, с която трудно се общува.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 12f49c8193
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, колежката ти обича мъжете и има добро отношение към тях. Ти си и конкуренция, защото си хубавка и тя е против теб а понеже ти нямаш същото добро и предразполагащо отношение към мъжете - губиш социална подкрепа и те свалят в дъното на социалната стълбица на вашия малък социум. Не трябва да имаш очаквания, че някой трябва да те защити, нито да реагираш бурно и да се връзваш на провокации. Ако някой те защити това означава и той потенциално да стане мишена на нападки и тормоз от страна на колежката ти, защо да го прави при положение, че ти не си му никаква, не си направила нищо специално за него и т. н.? Трябва да разбереш, че красотата може да е минус ако не е съчетана с подходящото поведение, което да предразполага другите, защото може да те превърне в мишена. Аз съм мъж над 30г и честно мога да ти кажа, че ако бях в твоя колектив и аз бих харесал колежката ти, защото тя има правилно отношение и се старае да се хареса, тоест тя е експанзивна а не чака другите да я забележат и да се опитват да се сближат с нея докато тя стои пасивно и преценява. Има и нещо друго, когато си в някаква среда гледай да не се забъркваш в безсмислени противоборства и да си усложняваш живота а ако го правиш бъди напълно уверена, че си умствено подготвена и корава и всичко, което бъде хвърлено по-твой адрес няма да те разклати. И още друго нещо - хората вече много рядко играят ролята на белия рицар, който ще те защити и всеки си гледа себе си. Това стана, защото хората станаха неблагодарни, когато някой ги защити или направи нещо за тях те не са му благодарни и не смятат, че му дължат нещо. Казват - той е добро момче/момиче, но аз не съм му/и длъжен/длъжна и т. н. в този дух. Дори казват, че бидейки добър и помагайки и застъпвайки се ти всъщност искаш да се харесаш и по-този начин се опитваш да манипулираш. Така, че по-тези причини хората вече рядко ще се застъпят за някого, първо защото няма да са им благодарни и няма да смятат, че им дължат нещо и второ за това, че и те могат да станат мишена на същото поведение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ea8c3f5b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не им се сърди, те все още не са извървели пътя си и все още се учат да бъдат хора, също като теб. Ти таиш гняв, ядосваш се, сърдиш се, съдиш ги.. има накъде да растеш. Надявам се да разбираш думите ми и да не се засягаш от тях. Бъди спокойна, не прави лошо и се научи да прощаваш. Прошката отчасти е умение да не се засягаш от чуждите действия, да не им позволяваш да те нараняват и да се научиш да не отвръщаш на лошотията с още лошотия. Не е нужно да сте приятели, но е почти задължително да се учиш от техните грешки, вместо да допускаш почти същите.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ee0db4a288
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това, което зависи от теб е да намалиш егото си. Не звучиш като чувствителна и ранима, а като човек с прекалено, голямо его. Никой не е длъжен да те харесва. Какво е твоето поведение към нея? От думите ти съдя, че не я харесваш. Всъщност, още от пръв поглед, на подсъзнателно ниво, знаем дали харесваме даден човек. Вие, не сте се харесали от самото начало и поради егото, и на двете ви, си е проличало впоследствие. Непрофесионално е. Пречите и на своята работа, и на колективната. Не виждам да има печеливши от междуличностните конфликти на работното място. Разбирам да ти е в дома, да седнете и да поговорите/или да я изгониш, но в работна среда, дори не е нужно да се харесвате или да разговаряте по лични въпроси, нужно е просто да си вършите работата. Прекалено много свободно време имате в държавната администрация.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8165b1470a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ''Аз съм и по-красива, и много по-с**си от нея, интелигентна''
Ясно защо те ''тормозят'' . Социопатия..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1d9fb2e162
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И как точно те тормозят!? Като ти казват да не се конфронтираш ли?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9f853d3425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Следващия път, когато колежката се заяде с теб, използвай интелекта си, затапи я пред всички, така че тя да стане за смях. Няколко пъти така и ще се откаже изобщо да разговаря с теб и пред теб.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bfb1abd9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   О, номер 8 не се базикай с жената, че ще вземе да те послуша и съвсем да се изложи. Какво затапване, тя на директна обида в очите, написана черно на бяло седи и чака някой да я защити. Най много да затапи някое шише, след като колежката я разреве с 2 думи. И според мен не трябва да се конфронтира, по-добре да се прави на страдалка, както до сега. Много жени избират тази роля и после черпят дивиденти от съжалението и съчувствието на околните.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2ca0b98dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен колегите ти просто не искат да заемат страна и затова се опитват да създадат някакъв баланс, но не им се получава. Спри да задълбаваш в тази история и се съсредоточи върху уменията, които ще придобиеш, а не върху това кой какво казал за теб. Не виждам защо на работното място всички трябва да се въвличат в някакви лични отношения. Просто следващия път, ако пак направи някакъв коментар, обърни го на майтап или я затапи и ти с нещо, но спокойно, даже с усмивка. Бъди по-дипломатична. Хора, почти на 30 години, а се държите като в гимназията...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker