Самодостатъчна съм си,но се чувствам глупаво вече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самодостатъчна съм си,но се чувствам глупаво вече
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2083 пъти
Здравейте!
Всички хора говорят за любов, романтика, а аз слушайки за подобни лигавщини се отвращавам. На 16 години съм, момиче и досега никога не съм имала гадже, поне не сериозно. Винаги съм си мечтала да имам и мислех, че не е дошло времето и чакам, и чакам, но така и не се случва нищо. Няма нещо, което да отблъсква другите-имам перфектен външен вид (винаги съм била суетна и полагам много грижи да изглеждам по този начин), интелигентна съм и имам собствено мнение, забавна съм, доста лъчезарна и съм много общителна, имам много спортни успехи, както и умея да пея и рисувам. Всъщност истината е, че аз не съм особено чувствителна. Винаги съм се оправяла сама в живота, защото имам доверие само на себе си и почти никога не разчитам на другите хора. Самовлюбена съм, много обичам себе си и винаги защитавам достойнството си. Уверена съм в себе си, не се интересувам изобщо от мнението на другите хора, дори от родителите ми. Знам каква съм и не мисля, че трябва да се доказвам пред когото и да било. Като цяло съм непукист. Но иронията е, че съм си самодостатъчна и не изпитвам истинска любов към другите, освен към себе си (дори не знам какво е любовта, никога не съм чувствала нещо такова) и в същото време понякога се замислям на тази тема, излизам с мои приятели, които си имат гаджета, а аз стоя сама и гледам колко са сладки целувайки и прегръщайки се и си мисля дали няма да е хубаво и аз да имам до себе си такъв човек. Не съм отчаяна, защото се чувствам добре и сама, но вече май ще започна да се отчайвам, гледайки всички двойки около мен, не искам първото ми гадже да бъде на 18-20-25 дори, знам ли. Не искам някаква супер сериозна връзка, предпочитам мимолетните по-скоро, искам да правя секс, това са неща, от които всеки човек има нужда. Имам чувството, че Господ си прави бъзици с мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 056586edbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен с тези възгледи не очаквай същото., каквото виждаш у другите. Ако не изпитваш любов, любов няма да получиш

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e80fd484aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ей, нямаш ли уроци за учене? :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 19ababcafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цитат: "и чакам, и чакам, но така и не се случва нищо. "

Вие жените така и не се научихте, че с това ваше прословуто "чакане" си оставате само с чакането или най-много да ви поочукат редица мъже и да прескачате от един на друг. Сериозен и отговорен мъж не се намира с чакане, а с действия от ваша страна!
А какво става, ако и някое момче те е харесало, но и то като теб е решило да чака? Вземи инициативата в свои ръце и действай, защото чакането води до точно обраното на това, от което ти се оплакваш, че не се получава. Ако имаш симпатии към някого, просто отиваш при него и му го споделяш по подходящ начин, без да се вкарваш в предварителни паники, че може да те помисли за лесна. Ако само чакаш, имат един вариант: Няма да се случи нищо помежду ви. 100% нищо! Ако пък му признаеш, или ще се случи нещо между вас, или не. И така поне имаш голяма доза възможност за успех, защото жените в пъти по-лесно могат да завържат приятелство и връзка с мъжете, отколкото мъжете с жените. Това се дължи именно на вашето чакане мъжът да се старае да ви ухажва, да ви кара да се чувствате специални, да ви повдига ниското самочувствие, да ви носи на ръце и накрая да го сметнете за скучен и безинтересен, само защото прави всичко с цел да ви угоди, а вие не можете да оцените това. Не казвам, че ти си такава, авторке, но в общия случай е именно така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 91f3793b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мистерия е наистина. Кой би пропуснал шанса да търпи (да не говорим за харесва) една самовлюбена wanna-be Lara Croft, която се има за самодостатъчна, докато живее под покрива на мама и тати?

Просто непонятно е да си помислиш, че някой не би се нахвърлил на възможността да слуша претенциите относно срок, вид и съдържание на връзката на една непълнолетна, всичко това преди тя да си изръси и неспоменатите претенции относно партньора.

Може би някой щеше да повярва на написаните глупости ако бяха поне малко верни. "Имам перфектен външен вид" - нямаш.
"Винаги съм била суетна и полагам много грижи да изглеждам по този начин" - ако трябва да полагаш толкова много грижи, доста явно е че си бая далеч от идеала.

Каква си:
"Като цяло съм непукист"
"не изпитвам истинска любов към другите, освен към себе си"
"не съм особено чувствителна"
Неприятна личност, егоист. Колко пленително.

Най-готиното обаче следва: "Винаги съм се оправяла сама в живота".
Не си изплащала жилищен кредит; не си отглеждала сама деца; не си следвала в друг град, работейки и плащайки семестрите си сама. И двамата знаем, че някой те е отгледал - или може би сама се излюпи и проговори? Това, че си си купила близалка без да питаш мама, то не те прави самодостатъчна.

Нормално бих ти казал да преосмислиш ценностите, да разбереш какви качества ти би харесала у друг (не кой би бил достоен за толкова перфектния ти вид) и активно да потърсиш такъв индивид (не "и чакам, и чакам"). Именно пробвайки ние осъзнаваме какво всъщност искаме, защото има разлика между това което желаем и онова, което мислим че желаем. Само опитът показва това.
Бих, ... но ти малко или много каза какво искаш:
"Не искам някаква супер сериозна връзка, предпочитам мимолетните по-скоро, искам да правя секс".

Нарича се жиголо. Пак заповядай.
(надявам се самодостатъчните джобни от тати да стигнат)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d7ebcd6b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прочети си пак темата, опитай се да разбереш що за стока си и ще разбереш защо си сама. Очевадно е.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: be01ecd283
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не бих искал да имам човек като теб до мен. Ама честно. Ужасно отблъскващо и надуто звучиш. Няма нищо лошо в самочувствието и увереността, както и да знаеш кои са силните ти и съответно слабите ти страни, но ти категорично си прекрачила всякакви човешки допустими граници на поведение. Изобщо не очаквай да срещнеш когото и да е, особено след като уверено твърдиш че си си самодостатъчна. Всеки в някаква степен си е самодостатъчен, но в живота това не е достатъчно. Е, при теб явно е изключение. Едната крайност са хора, които отчаяно имат нужда от някого до себе си и без такъв човек са готови да се погубят, другата крайност са хора именно като теб - които са си своята собствена вселена и толкова. Окей, прави си секс, имай си мимолетни връзчици, но живота ти в емоционален план ще остане кух.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a428cee112
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Още един бъдещ социопат ! - ''Няма нещо, което да отблъсква другите-имам перфектен външен вид (винаги съм била суетна и полагам много грижи да изглеждам по този начин), интелигентна съм и имам собствено мнение, забавна съм, доста лъчезарна и съм много общителна, имам много спортни успехи'' .
Еми живота не работи така както си мислиш . Вие пиклите имате разсъждаването на 7 годишно - ако уча и правя това което ми кажат ще имам хубав и щастлив живот ! Никакво собствено мнение нямаш , поредната марионетка която ще подхвърлят като пораснеш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 97cae283f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   1, айде моля ти се спести си драматизма. То една любов се лее при хомо сапиенс, че просто... Креватна любов аз и викам...

А за момата, на 16 и да се наричаш самодостатъчна, нещо речника ти куца, нищо че се семоопределяш като интелигентна. Имаш ли собствено жилище, издържаш ли се сама? Айде и ти малко вкарай драматизациите в норма. Вярно в днешно време на 16 да не върти 2, 3 гаджета не е много нормално. Истината е че 99% от хората са самовлюбени егоисти и по нищо не отличаваш от тях освен, че вместо да се опитваш да си постигнеш целите чрез друг, си по-фокусирана върху себе си. В някакъв смисъл може и да е по-здравословно, защото наистина е по-добре да очакваш от себе си, отколкото от друг. Но и трябва да разбереш, че хората са социални животни и проектират преди всичко навън, не навътре. Така че ако не играеш социалната игра, ще те гледат накриво, и ще ти обясняват врели некипели като 1... Самовлюбена си като всички останали, просто това над което се фокусираш е различно и трябва да му намериш положителната страна...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 64f9447176
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Н. 5. да допълня - на 16 искала да прави секс? !? !? !

Няма момиче на 16 да иска да прави секс, на някои им харесва. По-скоро им е удоволствие, че това се харесва на партньора. И затова предполагам историята е писана от мъж! Може от жена, но поне на 26.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bc167a4bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Авторката-

Няма да се опитвам да ви обяснявам, защото е очевидно, че имате неправилен начин на мислене и няма да разберете, а само ще си изгубя от ценното време. Но преди да критикувате, вие "интелектуалците", може поне да научите значението на думата самодостатъчен и да не я бъркате със самостоятелен. Като цяло в нито един от коментарите не видях нещо смислено и градивно. Всички вие сте като едно стадо овце-нямате собствено мнение и начин на мислене и само гледате какво ще каже водачът, за да се водите по него. Честно ви казвам, не съм се смяла така от много време. Да не говорим, че никой, с изключение на номер 4, не изрази мнение по темата ми и не схвана смисъла ѝ, а ми говорите някакви безсмислици. Аз какво питам, вие какво отговаряте. Няма да се занимавам, ясно е, че нищо няма да излезе от тази тема, не мога да ви налея ум в главите, но мога да спра да си губя времето с вас. Пожелавам ви лек ден и успешно справянето с комплексите ви!

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cf7836998f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Любовта е нещо, което се изпитва с душата, авторке, което се усеща най-силно в погледа. Ако родителите ти не са гледали с любов В очите ти, а са гледали НА теб с погледа - "колко е прекрасно нашето гардже", ще трябва да поработиш, за да се сдобиеш с най-ценното чувство на този свят.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b74d7690d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Хайде сега прочети отново темата и след това коментара си, авторке, и ми кажи наистина ли не разбираш колко отблъскваща е личността ти всъщност?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4e94105ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   И аз съм, по същия начин. Самодостатъчен съм си, но имам нужда от редовен секс и контакти понякога. И в някои случаи, се образуват и връзки. Някои трайни, други не толкова. Но връзката като такава, не ми е приоритет и не мога да съм с някого, само и само да не съм сам. Май, и ти си така. Може би просто трябва да намериш твоето друго Аз, в мъжки вариант. Да е като теб. Сигурно, тогава ще се влюбиш.. донякъде в себе си, но ще го изпиташ. А може пък, и да е съвсем различен от теб. Но е малко несериозно да си на 16, и да казваш как как чакаш ли чакаш, сякаш си на 40.
(:

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 691c694d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не мисля ,че Господ ще ти внушава такива желания..по скоро е дявола

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 691c694d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ако правиш нещо първо помисли дали не е грях, понеже лесно се влиза в грях, но трудно се излиза от него.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker