Бихте ли се обвързали без любовта да е взаимна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бихте ли се обвързали без любовта да е взаимна?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1312 пъти
Здравейте! Момиче съм на 25 г. и съм много лъчезарна и добричка. Все попадам на много кофти мъже, мисля, че съм до болка наивна. Човека за който пиша срещнах случайно покрай сестра ми (по-малка от мен) и нейния нов приятел. Аз бях самичка от почти 3 м. и понякога излизаме с нея и приятеля й на кафе. Сприятелихме се и ме пита защо стоя сама. Аз на шега казах, че чакам някой богаташ вече, но свободен, без деца и т. н. Той вика - ами аз имам такъв приятел, точно както го описа и ще ви запозная. Илязахме на кино и идва онзи герой. Спретнат, много добре изглеждащ, културен. То от няма и къде предвид, че до нас има двойка трябвше да комуникираме. Харесахме се, излизахме после и сами доста пъти. Аз се влюбих в него, той в мен - не или не зная. За протокола говорим за мъж на 33 г. За него приоритет е работата, обаче. За него никога печалбата не е достатъчна, винаги я нарича минимизирана и ровичка защо не е спечелил повече. Работи сам. Упорит много, а това, че е успешен го прави понякога немалко арогантен стане ли въпрос за работа. Мисли се с основание, къде без основание за един от най-добрите "поне в България". Работи по много, понякога цял ден. Понякога пише пръв, урежда среща, понякога се сеща, когато аз пиша. В никакви конфликти не влиза, не повишава тон, изказва си мнението, ако не съвпада с чуждото загубва интерес към темата, така или иначе си остава убеден, че е правия. Прави ми изненадващи и скъпи подаръци, обича да ми подарява златни неща. Като го питах защо не ми подариш цвете, играчка, пак ще го оценя - казва, че трябва да сме практични, цветята увяхвали, играчките се чупят, златото запазвало стойност и ако дойдела криза ще съм можела да го продам при тежка ситуация за мен. Малко несвързани неща. Обвързва любовта със сделки и изгода. Секса не значи много за него или поне не толкова, колкото за други мъже. Може с, може и без, ако е без - просто ще се наспи, ако е с - ще се наспи след това. Приятеля на сестра ми вика - кво съм искала повече? Ето го, добре изглежда, пари има, не пуши, не пие (факт), даже с мен изневерява трудно :) и ако се сети - факт. Вика ми обича те по свой начин, такъв е неговия начин. Каза ми може да минат години преди да се размекне външно, но вътршено съм го размекнала. Веднъж исках да чуя визията му за връзката ни - че направо отиде да деца брак, даже за ученици и внуци замалко да заговори.... Всичко планира, ама така, не стъпка, 1000 стъпки напред. Малко скучно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: c8f9221047
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много ясно, че ако любовта не е взаимна няма да стоя във връзка.
И точно такива, които разполагат с пари, както в случая са суууупер скрънзи, поне повечето от тях
Моето мнение-с тоя не се занимавай, намери друг

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 90a5fd73fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че на някого му се струва "добра партия", не означава, че и за теб трябва да е така. Уж си влюбена, а описа само нещата, които не ти харесват и са ти странни. Направи си сама изводите.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 569c52ce37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не, не бих се обвързала без взаимност.

Не се занимавай с този - сбъркан е нещо според мен и със сигурност има мания за контрол.
А и мисля, че ти всъщност не си влюбена наистина в него, а просто си внушаваш да си с него, защото те е страх да не си сама (необвързана), и наистина си доста наивна. Нормално е на прителя на този (на сеста ти гаджето) да ти говори неща от сорта на: 'кво искаш повече', защото иска да уреди смотания си 33 годишен приятел с теб наивното 25 годишно момиче, което да е послушничко..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7dbcc8d6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От разказа ти останах с впечатление, че май не си много очарована от него, а казваш че си влюбена...
Защо мислиш, че той не те обича? Мъжете са по-затворени на тема чувства. Трудно им е да ги изказват с думи. А и всеки обича по свой си начин.
Помисли че щом е богат и има добра работа, значи би могъл да има всички жени, които пожелае. Е, щом не го прави е защото ТИ си му харесала.
Подарява ти златни неща, значи не е стиснат. Не че е кой знае колко важно дали подаръците му са от злато или не, но факта че все пак проявява такива жестове, означава че не си му безразлична. Това е неговия начин да ти каже че му харесваш, че си специална за него.
Работи по цял ден, значи е амбициозен, поставя си цели и ги постига. С такъв мъж няма да умреш от глад. Пък и не е някой несериозен който да те търси само за да си убива времето, говори за брак, деца...
Мъжете които се занимават с печелене на много пари, обикновено имат пълна с проблеми глави: сметки, работа, и т. н. Не знаят как да изключат главата и да включат сърцето. Имат нужда от жена която да им помогне да се отпуснат и да забравят за задълженията, да се забавляват.
Представи си го сега този мъж без работа, без пари, без скъп телефон и хубави дрехи, без часовник... Би ли го обичала, само заради него самия? Ако отговорът е да, значи просто трябва да го приемеш с неговите странности и да видиш накъде се развива вашата връзка.
Ако отговорът е не, може сама да си направиш извод.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 72dce741ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много си смотана, жал ми е за него. Човекът е много логичен и знае какво иска, вкл. от теб, а ти си тази, която не го обича и гледа личната изгода и в емоционален, и в материален аспект.
Неориентирана, недоволстваща използвачка си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7156daf921
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Кратко и ясно- не. Имала съм и подобни възможности, запознавала съм се с изключителни мъже, чиито качества съм оценявала, но не съм изпитвала желание за връзка с тях и не съм ги лъгала. Никой не може да се влюби насила, а не виждам смисъл да губя времето на човек, на когото не мога да дам нищо повече от илюзия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8c3e67bbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами дай му време. Може и да го заобчиаш, не винаги става веднага. Но яко до три месеца няма развитие и не ти пука за него, по-добре не си губете взаимно времето. Човек трябва да е честен, най-вече със себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e40743c149
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нищо не ти разбрах, какъв ти е проблемът?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 29fd6c5fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, най-важното в една връзка е емоционалното съответствие. Всичко друго се преодолява. Ти може да си графиня, мъжът да е портиерът ти, но ако емоционално си съответствате, нещата ще се получат в пъти по-добре, отколкото, ако се омъжиш за херцога от съседното имение. Използвам метафора, за да ме разбереш. От разказа ти добивам впечатление, че вие сте хора с различна ценностна система. Нали си чувала клишето за това, че не е важно двамата да вървят по един път, а да гледат в една посока? Вие нито по един път вървите, нито пък гледате в една посока. Мъже, като този, който описваш, са много трудни за съжителство с една емоционална жена, която търси чувства, нежност, внимание, а не златни накити. Сценарият, по който ще се развие връзката ви е следният: пищна сватба, ти в бяла рокля, роднините ви се радват; после дете - той на работа, ти - у дома; той започва да има все повече претенции - това не му е вкусно, другото не му е удобно; ти се стараеш да си перфектна, защото той, горкият, се скъсва от работа; в един момент усещаш, че животът ти е празен, въпреки детето; започваш все по-често да се спираш на стълбите, за да си говориш със съседа; накрая лягаш със съседа, който се оказва страхотен симпатяга; влюбваш се в него. И идваш отново в този форум с темата "Какво да правя? ". Как "какво да искаш повече"? Много повече трябва да искаш! С моя мъж се забавляваме като луди. Пет лева да имаме само, сигурно ще ги похарчим за бутилка вино. Обаче ще се смеем и ще правим любов на килима. Злато у нас няма. Когато спечелим повечко, пръскаме парите по пътешествия до разни далечни дестинации и това ни е наградата за положения труд. Да, не може да продадем снимките от Таджикистан, примерно, но пък спомените са безценни. Там ядохме най-вкусния пилаф на света. Просто и двамата сме авантюристи и не ни свърта на едно място. Други хора си трупат пари в банката, подсигуряват се, слагат зимнина в мазето, харчат само за най-необходимото и са щастливи, защото и двамата мислят по този начин, в което няма нищо лошо. Но - връщам се към началото на поста си - ако има разминаване във възприемането на света, разминаване в емоционалния интериор, разминаване в ценностите - връзката е обречена. И мой съвет е въобще да не я започваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ee30bda203
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Била съм обвързана без аз да чувствам нещо към партньора, както и съм била във връзка с човек, който не успя да ме обикне. И двата варианта не провървяха, и двете връзки бяха прекратени.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ccadce14a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да се обвържа без любовта да е взаимна? Никога. Никога не бих си причинил подобно нещо, никога не бих причинил подобно нещо на друг човек. Да се обвържеш без любовта да е взаимна завинаги ще си остане в секцията "Несподелена любов", защото това е точно такова нещо.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0149318d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке,

Хората показват любовта си по различни начини. Но от начина ти на писане и разсъжденията, които си направила ми се струва, че си от онези със силиконовите мозъци...

Ме

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker