Родителите ми ми диктуват живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми ми диктуват живота
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 945 пъти
Здравейте! Искам да споделя че съм на 23 години. Винаги съм правила каквото родителите ми са искали, било за образованието което да завърша било за нещо друго. Сега когато вече мисля че съм на възраст на която сама мога да взимам решения те са на нож с мен. Намерих си работа която не е по специалността ми но те не ми позволяват да започна понеже не била това което съм завършила. Опитвам се да им се противопоставя но те ми казват че съм щяла да ги уморя. Понеже съм от малък град и искам да се преместя в по голям те и за това не са съгласни защото съм трябвало да отида в София за да се развивам. Пълен ужас не съм разбрана за нищо и искат да ми диктуват живота. Споделете ми по едно мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4ab839fd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Слушай, миличка, донякъде мога да се поставя на твое място. Аз в момента съм на 18 години, но съм тръгнала по същия път, по който и ти. Смених желанието си за кандидатстване вече 2 пъти, защото те не бяха доволни. Да, обаче до тук. От момента, в който замина, аз ще преследвам собствените си желания и мечти. Съветвам те и ти да го направиш. Бори се със зъби и нокти за собствения си живот. Той е твой. И е само един, затова трябва да се живее пълноценно. Във всеки един момент, в който ти правиш нещо, което не желаеш и нещо насила, ти губиш ценни мигове. Родителите ти рано или късно ще осъзнаят, че са грешали. Колкото по-скоро се откъснеш от тях, толкова по-скоро ще се почувстваш свободна.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e0ce1cf78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кофти работа... Положението ти е доста шантаво..
Съвет можеш да получиш от някой, който те познава добре. Аз бих ги оставил, НО, аз съм непукист! Дано да вземеш правилното за теб решение!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: efdc228271
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Защо ги слушаш? Колкото и да те натискат и ти имаш вина. На някои родители им е по-трудно да приемат, че децата им порастват, но ако не се пускаш от полата на мама и не застанеш зад решението си ти няма как да им помогнеш да го приемат. Не казвам да не ги уважаваш или да не уважаваш мнението им, все пак са ти родители. Но като кажеш "решила съм го вече" и го направиш тогава можеш да твърдиш, че сама взимаш решенията си. Не малко подобни теми се срещат от хора на по 20 и няколко че и нагоре. Абе, какво са ви виновни родителите, не ми ясно. На тях това им е работата, за всичко да се притесняват и от всичко да ви пазят, след като са го правили 20 години няма как да спрат от нищото. Ще ни третират като възрастни, когато започнете да се държите като такива. Да поемате отговорност за грешките, да заставате зад решенията си, да държите на думата си и т. н. Разбирам, че са драматични с това, че си щяла да ги умориш, ама си мисля, че се оправдаваш с тях пред себе си, защото всъщност те е страх да направиш крачката.
И за да не кажеш, че не разбирам. Момиче съм на 21. Когато бях на 18 реших да работя на морето в курорт доста отдалечен от моя град, където никой не познавах. Кандидатствах в сайт, одобриха ме. Баща ми каза "Разбери се с майка си. Не мисля, че ще си съгласи, но няма да ви се меся. Решете го помежду си". И майка ми:
- Не те пускам!
- Разбирам, че се притесняваш! Ти си ми майка и те уважавам и уважавам мнението ти, но аз ти казвам, аз не ти питам. Много те обичам, знам че не си доволна от това, което чуваш и се надявам да не ми се сърдиш дълго.
- Ами, сърдя се! Не можеш да го решиш сама!
- Според закона мога, вече съм пълнолетна.
- Няма да ти дам пари тогава!
- Аз съм си спестила 200 лв. от бабите и дядовците от Коледа, така че парите не ме притесняват. Квартирата ми е уредена, за ядене ще стигнат до аванс.
- И какво ще отидеш чак там наистина? !
- Да. Решила съм го и няма да размисля.
Поплака си малко, че няма да ме вижда 3 месеца, но ми помогна с приготвянето на багажа и освобождаването по-рано от училище. Бях 11-ти клас. Да, имах някои премеждия в работата, но не съжалявам за преживяването, защото научих много за себе си и се върнах няколко идеи по-узряла.
Пак казвам, на родителите това им е работата, твоя е задачата да се опълчиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4c069ed8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знам, че може би ще ти е трудно да го приемеш, но е много вероятно родителите ти да те манипулират и всъщност да не се интересуват дотолкова от теб. Моя съвет към теб е да се фокусираш върху това да си намериш партньор, а не да обръщаш толкова внимание на отношенията си с тях.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5a88446216
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мисля, че на 23 години ти нямаш нужда от писмено разрешение от родител, за да направиш нещо си. Порастването е трудно, родителите ни не винаги са съгласни с нас, а ние се чувстваме длъжни да обсъждаме важните въпроси точно с тях, защото имаме нужда от съветите им. Обаче, ти не искаш да им слушаш съветите, ти искаш да си самостоятелна. Те се опитват да те поучат, защото са видели повече в живота, те няма да те наранят нарочно, но е грешка да следваш техния път. Прави грешки и не се страхувай, сега ти е времето да взимаш глупави решения, иначе няма да се научиш. Ще се карате, те трудно ще приемат, че ти искаш различни неща и ги правиш, но по някое време драмата ще изчезне.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c5056e0220
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Как не те пускат? Заключена ли те държат? Ако да, обади се на полицията, дори родителите ти нямат право на това. Ако не, обещавам ти, че няма да умрат от това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a464fab7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят съвет е точно обратния на номер4 - авторката трябва да събере смелост и да се наложи напълно над родителите, да постигне самостоятелност и чак тогава да си намери някой, защото сега е емоционално лабилна и несигурна в себе си, което ще я направи магнит за емоционално нестабилни, агресивни, и изобщо всякакви такива негативни типова, които само чакат да оплетат някоя пълнолетна, но супер несигурна в себе си, която лесно да се поддава на манипулация и контрол.

Самия номер4 си е манипулаторче, и то от най - евтиния вид на селските спекулантчетата, като казва очевадна, направо крещяща истина, което в случая е дори едно преповтаряне на конкретното оплакване на авторката - родителите ѝ я манипулират, и ведната след това залепя лъжа- било много вероятно родителите ѝ да не се интересуват дотолкова от нея, което си е пълна и очевадна лъжа за всеки трезво мислещ човек, но момиче като авторката с лабилна душвност има някакъв минимален шанс да се замисли в тази посока и естествено паразитче като н4 не пропуска да встъпи да натисне..

Авторке, щом си намерила работа - просто веднага започвай. Бъди тактична с родители си - щом имаш техните гени, значи можеш ти да си тази, която се налага. Но го прави елегантно. Например кажи, че е важно да започнеш сега тази работа, за да натрупаш стаж и трудов опит, обясни на вашите как работодателите много се дразнят на хора, които нямат никакъв трудов стаж и им кажи, че благодарени на тази работа ще имаш по - голям шанс да си намериш работа по специалността, защото вече ще си работила нещо. Измисли си ако трябва там истории за разни твои връстнички, ама измислени хора или поне такива, които вашите няма как да си говорят с тях, как не са ги взели на работа, защото нищо не са били работили преди това, изобщо вкарай им някакъв такъв филм на вашите. Кажи им - нека сега да започна, да си създам трудови навици, защото сериозните работодатели много дръжат на това, да поспестя малко пари да ми е по - лесно в София. Ти ще си спестиш, пък в кой град точно ще отидеш ти ще си решиш, а във времето може и те да си сменят мнението за София, и за какво ли не още. Сега не го мисли това, а просто започни работата. Просто ставаш рано сутринта и отиваш на работното си място.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker