Заслужава ли си да търсим щастието? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заслужава ли си да търсим щастието?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 877 пъти
Ще започна от там, че съм семейна жена с дете. Млада съм и привлекателна. В началото бях много щастлива, но с времето битовизмите надделяха и дойде момент в който се почувствах като затворник. Вече нямаме и желание да си разнообразим живота заедно. Всеки си гледа неговите неща. Секса от години липсва. Когато се случи е по скоро рутино, без целувки. Не ме е целувал от цяла вечност. В първите няколко години много страдах. Сега вече и аз нямам желание, обидно ми е да ме бута и да не чува когато му говоря. Телевизора е по интересен и от мен и от детето. Към детето също няма кой знае какъв интерес. Няма интерес към колата, към дома, към семейството. Като се замисня, той си беше така от самото начало, но аз имах голямото желание да се раздавам. От една година се отказах. Истинска мъка е да предизвикам у него нещо. А другите мъже... няма такъв на който съм безразлична. И разбира се се появи измежду тях и един по специален, който ме заплени и не спирам да мисля за него. Бях си казала, повече деца не, семейството е капан, семейството е затвор, то убива любовта. Но ето, че започнах да мисля за второ дете, за новия мъж, за това как мога да бъда щастлива. Така си мислех и първия път. Възможно ли е човек да е семеен и да е щастлив? Да, виждаме такива двойки. Но дали всичко наистина им е наред? Дали са задружни, дали са нежни, дали секса им е ок? Заслужава ли си да се обвържа отново или след 5 години ще съм пак в същото положение, но с 2 деца от различни мъже и по възрастна? Силните чувства и любовта примамка ли са да паднеш в капана на семейния живот? Възможно ли е пълното щастие? А той, новия, обожавам го, толкова много ми липсваше любовта, любовта под формата на целувки, секс и пеперуди в стомаха. И пак аз глупачката започнах да мечтая за дете от него. За да разваля хубавите ни отношения със среднощен рев, стрес... И най-лошото е, че не взимаме предпазни средтва и една бременност е напълно реална. А има толкова неизвестни. Дори незнам той какво възнамерява към мен. Какво може да възнамерява, като се познаваме от месец. Той също много ме харесва, но за намерения е рано да се говори. Напоследък съм много напрегната, не се храня, не спя, само за него мисля. Влюбих се в него щом го видях, света спря и нищо не виждах освен очите му. А аз не съм такъв тип, да се вглежам в очите. Имаше няколко мъже с които общувах, ей така само за компания, бяха ми симпатични и евентуално щеше да се стигне до секс с някой. Всичките ги зарязах. Не искам никой друг, само него. Зарязах заниманията, ангажиментите. Отпуснала съм се по течението. Усещам че, все едно седя на ръба на скала. На скалата не е добре и искам да скоча, но долу е тъмно и не знам къде ще попадна. И не на последно място, притеснявам се от това, че той е много привлекателен, кара много скъпа кола, живее в лукс. Би могъл да има жени, момичета, красиви, по малки от мен. То и аз не съм нещо по малко от него, но се притеснявам. Със сегашния мъж нямам притеснения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 104c88f5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изборът е в твоите ръце. Аз няма да те обвиня, това сама ще направиш рано или късно. Последствията са за теб самата. А когато еуфорията премине, ще се чудиш дали да продължиш със скучния или с интересния. Авторке, отговори ми на един въпрос- колко години съжителствате със съпруга си и от колко имате дете и от появата на детето ли всичко започна да се руши?
Ж27

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e650dc3442
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен си на път да повториш голяма грешка в живота си. Първият път не си мислила трезво и рационално, а напълно си се оставила на емоциите си. Сега правиш абсолютно същото. А вече не можеш да си го позволиш - майка си.

Познаваш човека от един месец и не се пазиш дори..
Да не се окажеш в един момент самотна майка с две деца от различни бащи..

Защо за разнообразие този път не се замислиш повече. Оцени въпросния човек въпреки чувствата си - какви са качествата му и недостатъците.
Междувременно в никакъв случай не прави необезопасен секс.

Отделно щом не обичаш сегашния си съпруг, раздели се с него. Така е често. Отделете се с детето, но не го води при новия, нито го запознавай с него.

И след време, ако този човек се докаже, едва тогава може постепенно да го въведеш в живота на детето. След като го приеме, ако всичко върви добре, може да заживеете заедно. Вижте как ще се справите с битовизмите заедно (винаги ги има). И чак тогава, когато наистина познаваш този човек добре в различни аспекти, може да мислиш за дете.
Първо стабилно семейство, после дете. Не обратното.

Време ти е да озаптиш емоциите, да пораснеш. Да разбереш, че не всеки, който те харесва става за съпруг. Да поставиш детето си като приоритет. Не да се жертваш за него, но да се съобразяваш. В крайна сметка ти си го довела на този свят и никакви влюбвания и пеперуди не могат да бъдат по-важни!
Ж30

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c559826da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това което наричаш любов, са хормони, и на тях не може да се гради семейство. Не изключвам взаимоотношенията на някои двойки да имат реална обич, на която да се изгради семейство. Само че това е сигурно под 1%. Навремето на семейството ясно се е гледало главно като задължение и цена която трябва да се плати за да живеем в цивилизовано общество. Това беше забравено, и Холивуд популяризира "романтичната любов", което е нищо повече от животинската любов, и от там термина "търсене". Обичта се създава, не се "търси". Така че не очаквай вторият път, по-различен резултат от първия... Освен това обичта не е "щастие", защото не е секреция на допамин в мозъка ти. Често обичта е болка, страдание, отдаденост, жертва и т.н. Ей такива, отдавна забравени неща, особено от жените...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d79245bc08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изумен съм от наивността ти. Така, както го описваш, въпросният господин спокойно може да си хване 22 годишна студентка с топ външност и да ѝ направи деца, ако желае.

Хлътнала си и не мислиш трезво. Вместо да потърсиш причините, поради които бракът ти се разпада, веднага търсиш лесния изход - любовник, развод, ново семейство, ново дете и тн. Само дето няма гаранция че след 5 години с новия няма да си омръзнете (всъщност гарантирам, че най-вероятно ще си омръзнете... както ти самата казваш го познаваш от 1 месец и още живееш в тръпката).

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d9504381bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами имаш избор. Семейство или пеперуди.
Чуждите мъже не искат семейство, а секс.
Това,че си мечтаеш и фантазираш разни работи не значи,че ще се случат тично така. Най-вероятно ще се случат други неща, които няма чак толкова да ти харесат ....
Имаш семейство, съпруг и дете. Какви пипируди те подгониха ?
Семейния живот е саможертва и задължения. Времето за тръпки, пипируди и тн тн е минало.
Но ако мислиш,че не е, разведи се и се отдай на желанията си. Не е нужно да мамиш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d9504381bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Един умен човек, навремето каза:
Умните хора махат проблема, а глупавите махат човека.
Явно сега е настъпил ренесанса на войнстващото повсеместно и глобално оглупяване. Омъжени жени, говорят като ученички и искат тръпки и пеперуди... И оскотели меже, които се комплексират от ниските си реализации и се зомбират по телевизора...
Друг мой умен приятел казва:
Умните мъже четат книги, а глупавите гледат телевизия...

Мисля, че не е нужно да си много умен, да разбереш намека.
Намерили сте си се лика прилика. Стой си при мъжа и си гледай децата. Имаш шанса, поне ти да излезеш умната. :)
Брака не е само кеф и пеперуди, а отговорност, но ако не те свърта и си решила да се пускаш на пързалката, поне го направи правилно. Разведи се и си чупи главата, щом така ти е кеф.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker