До НЕизневеряващите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

До НЕизневеряващите
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1877 пъти
Здравейте! Напоследък много чета по темета. Мислите ли, че изневярата е единственият начин да предадеш и нараниш някого? Дали не е предателство да си с някой, да го подценяваш и унижаваш, без значение дали го правиш съзнателно или не? Да го караш да се чувства зле по една или друга причина, да го излагаш пред роднини, приятели, че дори и пред непознати, да налагаш мнението си? Всеки ден и всяка минута прекарана заедно, другия да се чувства сам.
Питам НЕизневеряващите:факта, че не сте изневерили стига ли на съвестта ви, правите ли най-доброто за мъжа/жената до себе си? Верността ви правили ли ви праведни и незаменими, стига ли да направите някого щастлив /щастлива?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 20e01281a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпросът ти е подвеждащ и провокиращ, ама няма да стане. Задай същите въпроси към изневеряващи и неизневеряващи, тогава ще си коректен, иначе си провокатор, чиято позиция е ясна, и няма какво да ти отговарят хората, защото ще бъдат нападнати. И ми писна да чета изневеряващи човеци, които си изваждат оправдания от оная работа, та сега и тази тема. Чукайте се и не досаждайте... Направете си и парад като гейовете, айде...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3bde62b7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чакай сега, ако някой те кара да се чувстваш зле, просто го напусни, няма смисъл да му изневеряваш.
С изневярата нищо не печелиш - нито можеш да се отървеш от човека, който ти трови живота, нито можеш спокойно да прекарваш време с човека, който наистина обичаш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 19c6a8547b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Темата ти е безсмислена, но най-вероятно си жена. Изневярата е обективен и сериозен проблем за дългосрочни връзки. Като това, че разрушава доверието, ставаш за резил за хората около теб, могат да се намесят полово предавани болести, може дори да стане дума за извънбрачно дете.

Това за което ти говориш са личните ти наранени чувства дори при условие, че другия ги засяга несъзнателно. Трябва да си дадеш сметка, че не си цвете в саксия и животът на всеки е труден, и му се налага да се бори и понася какво ли не. Животът е оцеляване. Няма къде да се скриеш, за да не те обиди някой, да не се отнесе с теб грубо, и от твоя гледна точка "незаслужено". Т.е. трябва да имаш собствени устои и уважение към себе си, трябва да имаш личен живот. Според мен трябва да отнесеш проблемът си към психолог, и то кадърен, а не такъв който да те третира като жертва. Ако не можеш да се справиш с тия неща спрямо този човек който не е умишлено лош към теб, представи си какво ще е нататък. Тъй като дори да попаднеш на такъв е голяма рядкост. Следващата ти връзка ще е същата или по-лоша. Не че другият е незаменим, ти си носиш проблемите със себе си, и няма да изчезнат с него. Повече реализъм вложи към човешките взаимоотношения и по-малко мечти за "щастие"...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 276035e090
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Както в приятелството, съвместното съжителство така и в семейството ВЯРНОСТТА е на първо място между мъж и жена.
Ревността има малко или много винаги но това е знак на любов към човека срещу теб.
Заслушай се като дядо поп когато венчае двама младоженци какво казва!
"В болест и здраве, в богатство и бедност докато смъртта ги раздели"
Те не са просто мъж и жена, те са едно цяло.
Р.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 66f0601286
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   „факта, че не сте изневерили стига ли на съвестта ви, правите ли най-доброто за мъжа/жената до себе си? “
Изобщо. Вричаш се във вярност, нормалното е да си верен, не е геройство. Да, старая се да правя най-доброто за половинката си. Това също е напълно нормално в една връзка и така трябва да бъде. Съвестта ми е чиста, защото партньорът ми твърди, че до този момент не съм го наранявала и се чувства добре с мен.

„Верността ви правили ли ви праведни и незаменими, стига ли да направите някого щастлив /щастлива?“
Може би ми дава бонус точки за ценностна система, но сигурно не е така. Не съм светица, не съм и незаменима. Щастието в една връзка се постига чрез много фактори.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a301db107
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Автора съм мъж на 30г. На скоро приключих 5 годишна връзка, именно от съмнения в изневяра. Не съм изневерявал и не ми е минало през ум даже да го правя. Жената до мен се съмняваше, че и изневерявам с моя бивша. Тя правеше всичко, което описах, интересуваше я само статуса и на обвързана. Живеех ме в едно жилище, спяхме разделени стигна се до това да се моля за секс, малко съм наддал напоследък, отвръщавала се. Никак не ми се искаше да се разделяме, понеже имаме детенце, не исках то да страда, но не издържах. Аз наистина си пишех с една моя бивша, но не е ставало въобще на въпрос за секс и изневяра защото и тя е обвързана. Пишех ме си приятелски, моята разбра и настана ужас,вкара ме в едни филми, в едни драми. За това се замислих имам много семейни приятели изневерявали и на който жените са кръшкали. За това ме вълнува темата. Може грешката да е и в мен да съм заслужил отношението на половинката си,но много съм я търпял вярвайте ми. Помислих си поне да беше ми изневерила, но да не ми беше причинявала това мъчение. Просто събрах сили и казах, че я напускам. Извинявам се ако съм заблудил или объркал някой и аз съм НЕизневеряващ просто исках и други гледни точки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d975d15f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Със сигурност изневярата не единственото възможно предателство. Но не заклеймявай всички изневеряващи. Била съм с верен, но изключително груб мъж. Била съм и с изневерил ми мъж, но във всяко друго отношение - мъж-мечта. Аз не съм изневерявала никога, но това категорично не е причината, да мисля, че аз съм един добър партньор. Да си добър партньор е набор от много неща, като да си верен е просто частица от сложността и елементите на това.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 491b843ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе поздравявам те .Всъщност мъжете които имат проблем със съпругите си са безчет.Смелите които се развеждат са малко.Повечето мишкуват.Постъпил со правилно .Останалото...и да търсиш причина в себе со - ще я намериш и какво.Можеш ли да изтръгнеш от себе си природята си.Или от партньора си.Болезнено е .И аз се разведох.Като дете на разведени родители не исках децата ми да го преживеят.А и въпреки време о в което живеем се оказа че не е ок да си разведена жена.За да не ме обвиняват , че търся баща на децата си или спонсор или тъпкач просто си стоя сама.Но е 1000 пъти по добре отколкото да живееш с някои които те тормози , а да се криеш по кьошетата да прявиш уж любов.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a301db107
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Автора съм към 8 аз не заклеймявам изневеряващите, напротив останах без думи от обидите, който се изписват като псевдокоментари. Замислих се, и исках да заклеймя точно уж верните, праведните и духовноизвисените мъже и жени, който плюят по нещо за което дори нямат мозък да проумеят. Уж много разбират от любов и връзки а не си дават сметка, че любовта и брака не е само вярност а много повече, и понякога единия сам предизвиква другия да изневери. Исках да погледнем нещата от друг ъгъл.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 568c9df466
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен ежедневното емоционално насилие в семейството е доста по-ужасно от изневяра. НО да си пишеш шеги и закачки с бивши също е неуважително и обидно. Едно време мислех като горните коментари, но пораснах и сега мога да кажа, че една изневяра не би съсипала семейство на разумни хора. Да, момент на слабост, но нека първи хвърли камък този, който няма грехове. И преди да се разпищят всички - не, не съм изневерявала никога.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a301db107
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автора съм-не съм си писал "шеги и закачки" с бившата, а съвсем елементарни и безобидни неща, да разясня когато бях с бившата си бяхме на по 18г. Не сме стигали до секс с нея, само сме се целували, доста детинска връзка имахме. Незнам да е забранено да си говориш с бивши. Аз с ръка на сърцето си признавам, че не сме си писали за нищо чак толкова лично и интимно. Според мен е доста по подозрително, ако се правиш, че не познаваш човек с когото си имал някъкъви отношения.

В отговор на номер 12

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f9a708f2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хареса ми, 12-ти!
Към автора- за мен изневяра не съществува. Никой на никого не принадлежи. Ако някой е кръшнал, защо трябва да има наранени и обидени?! Всеки избира как да се чувства и не може да държи други отговорни за своя избор. Изневярата е следствие, не причина.
Добре си сторил, че си я напуснал, трудно решение, но тя си е търсила повод да те улесни и да те изкара само тебе виновен. Не съдя, фактът си е факт, грижи се за детето си, успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker