Жена с кариера или жена-бижу? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жена с кариера или жена-бижу?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 8359 пъти
Здравейте.
Макар че не споделям изцяло лична история, може би е добре да се представя. Аз съм жена в края на двайсетте, със солидно образование, в момента заемам висока позиция в голяма международна компания и смея да кажа, че съм удовлетворена от това, което съм постигнала досега. Що се отнася до личния ми живот - по стечение на обстоятелствата (или не), той е в застой.
Няма да се впускам в подробности относно досегашните ми връзки, навици, външен вид, характер и прочее, защото както написах по-горе, темата, която искам да повдигна, не се отнася само за мен.

Напоследък доста размишлявам за някои неща, които забелязвам около себе си и не само, а впечатленията, които добивам, все повече затвърждават мнението, което съм си изградила.
А именно, че успели, силни и интелигентни мъже предпочитат да имат сериозна връзка с жени, които, да кажем, не са амбициозни, нито целят кариера и някакви професионални постижения.
Държа да отбележа, че аз категорично не нападам такива жени, нито пък смятам, че са глупави. Напротив, познавам дами, които са изключително интелигентни, но без кариера или желание за такава. И все по-често ставам свидетел на истории, в които такива жени са предпочитани пред също толкова хубави и умни, но по-успешни и целеустремени жени.

Какви са вашите наблюдения?
Дали качествените (успели и високо интелигентни) мъже предпочитат жената тип бижу пред жената тип кариеристка?
И дали пък жената тип бижу не е по-щастлива от целеустремената и успешна жена с кариера?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 108

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5b533f1007
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм го забелязала това. Факт е. Не знам защо, но предпочитат жената бижу. Не мисля, че такива жени са по-щастливи обаче.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: eeacf6a944
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е само сега. И преди 20г. беше същото. Успелите мъже искат да доминират над жената. Освен това искат спокойствие и уют, каквито една жена с кариера не може да им ги даде.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 55934e7763
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   "заемам висока позиция в голяма международна компания " - секре си на баш шефа ли ? ;)

Като почнете значи жените - жена с кариера, жена бижу, жена домакиня ... дрън, дрън.
Жената си е жена - като я погледна и ми падне ченето ми е през оная работа кариера ли има, кюфтета ли готви, сериали ли гледа ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 29c68115fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прочети за мъжката и женската енергия и ще разбереш, и че наблюденията ти са вярни и защо. Ето част от статия, ако се откриеш в нея, мога да ти препоръчам и 1, 2 много полезни книжки.
"Във взаимоотношенията, мъжете, които са в хармония с Ян принципа се стремят и биват привлечени от жени, които са на другия полюс, т.е. „са различни от тях”. Това са жените с балансирана женска енергия. И обратното. Мъжете с дебалансирана Ян енергия ще изберат жена с преобладаваща Ян енергия или да бъдем по-точни, те ще чакат жената да направи първата стъпка и да ги избере. Това се отнася еквивалентно и по отношение на жените. Поради сексуалната полярност. Противоположностите в този конкретен случаи наистина се привличат. Полярността е от съществено значение за появата на сексуалния магнетизъм, с чиято енергия започва всяка връзка. Ако една жена е твърде в мъжката енергия или настоява прекалено „да се оправя сама“ (стереотипът на независимата жена), мъжът постепенно става не особено заинтересован. В последствие жената ще засили своята Ян и ще стане още по-настъпателна, а мъжът още повече ще се отдръпне и интересът му постепенно ще намалее драстично (стереотипът на страхуващия се от обвързване мъж). И това не е, защото мъжете са слаби или уплашени от т.н. „силни жени”, както в послените години е прието да се казва (може би благодарение на феминизма). Просто енергийно мъжете се привлечени от женствеността, както положителния полюс е привлечен от отрицателния. И това е в синхрон с естествения енергиен поток, както и със самата природа."
http://change-life.eu/woman_life/

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3f0ab215dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Някога поглеждала ли си го от друг ъгъл? Жената бижу също е кариеристка и целеустремена. Просто е избрала друго поприще. Аз работя. Посредствена работа. Не че не исках друго... Но! В един момент се оказа, че в работа не мога да гоня да натискам да отивам първа и да си тръгвам последна. Но на втората ми работа... или на първата най-важната -семейството. Аз бях двигателя и вълшебника, аз сплотявах и успокоявах. Съпруга ми изключително амбициозен. Расте в службата. За 20 г постигна много. Аз съм все още прост работник. Но не ми тежи. Защото вкъщи аз съм шефът. Съпругът ми знае че там е моят светая светих и там НЕ е неговото работно място. Разбираш ли у дома сменяме ролите. А народа го е казал два остри камъка брашно не мелят. Ако ти си амбициозна кариеристка може би не търсиш своя мъж където трябва. Може би трябва да го търсиш сред мъжете бижу. Нее не казвам да търсиш прост първичен мачо. Амбициозен и кариерист, но на друго поприще просто.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d3e1f3a2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Не е въпроса в жената бижу, мен и такива не ми харесват. Но жените високо в йерархията някак ме натоварват. Усещам енергията им прекалено мъжка. Тя не случайно е успяла, енергията и е друга. Жената е за да бъде нежна и женствена. Мъжа трябва да е лидерската фигура. Така е изграден живота. Иначе се чувствам все едно не сме мъж и жена, а сме двама мъже педерасти. Тя трябва да ме успокоява с енергията си, а не да ме напряга с амбициозността си. В последното няма нищо женско. Аз примерно съм достатъчно успял, достатъчно амбициозен и все искам да постигна все поввече. Това е хубаво, но и напряга. Ако и жената до мен е такава, в един момент ще откача, защото тя допълнително ще засилва тази напрегнатост в мен. По-добре да имам нежна, женствена, спокойна и смирена жена жена до себе си, за да ме балансира и аз нея да балансирам.

Между другото жената до мен е точно такава и се допълваме много добре. Тя и в колиба да живее, пак ще е щастлива и никога не е перфекционистка и максималистка. Тя е расла без баща, разбрала е колко е кратък живота и е оценила дребните неща. На нея и стига аз да съм до нея и детето ни да има майка и баща и е да сме живи и здрави и да се разбираме и обичаме. Ей такива "дребни" неща я радват. Не ще кариери, богатства. Когато съм напрегнат, тя ме успокоява, а когато тя се отпусне прекалено, аз я натискам малко и се получава много добре. Тя с годините стана малко по-пробивна и амбициозна, завърши второ образование, започна работа, оправя се е и сама, но си запази женската енергия, а аз се научих понякога да се радвам на това, което имам и да не се вманиачавам в грандиозни неща.

Хубаво е, че си успяла, но понякога не забравяй да бъдеш просто жена. Позволи на мъж да ти помогне с чантите например, нека се почувства като важен, че ти е полезен с мъжката си сила. Нека се почувства рицар, бъди слаба понякога, бъди женствена, смирена, сготви му нещо. Такива работи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a5041ce44
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, докато продължаваш да гледаш на "неуспелите" и "ниско интелигентни" мъже като на некачествени, ще си стоиш сама.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cb62527f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Хахаха! Доста си меркантилна, затова не избират теб. Не те нападам, но ти казвам мнението си,а то е неутрално. Не зная, защо си такава и се надявам да се промениш. Апф честно, защо си такава? Ако можеш, би ли написала нещо за себе си. Просто събуди интереса ми. Желая ти късмет и успех в живота...ако можеш драсни някой ред...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d8242c7dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм мъж на 36 и благодаря на Бога, имам прекрасна кариера също в международна компания. Честно казано обаче голяма част от хората на подобни позиции ми се виждат доста филмирани. Говорят по един и същ начин, държат се по един и същ начин, има един и същ вкус и т.н. Приличат повече на роботи, отколкото на нормални хора. И аз работя доста и обичам да постигам резултати, но не обичам да занимавам хората около мен с работата си. Човек трябва да може да си организира така служебните ангажименти, че да не ходи постоянно като някакво зомби, обсебено от идеята за работа. Няма и как да имаш семейство и в същото време да се прибираш вкъщи само, за да си легнеш. Не мога да понасям мързеливи жени, но и другата крайност също е неприемлива. Всичко трябва да е с мярка, а най-важното е насреща си да имаш преди всичко човек. Няма ли го това, всякаква кариера, красота и т.н. са без всякакво значение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4b35e2244a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жените бижу са тип "хубавелки" на които успелия мъж им е цел в живота. Ето защо те полагат усилия да го спечелят и успяват. Докато кариеристките са по умни, независими и не така съсредоточени да хванат успял мъж, защото имат други приоритети, също така търсят други качества у един мъж.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7dd84c5311
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Наблюденията ми са, че мъжът иска да усеща, че до него стои жена. Нямам предвид, че тази жена трябва да е безработна, че трябва да кисне в салони за красота всеки ден или пък да е фен на пластичната хирургия. Говоря ти за женственост и домашен уют. Аз съм сравнително амбициозна личност, имам определени мъжки качества, но се старая те да не доминират над женските ми такива. Полагам усилия в работната среда, за мен образованието и стабилната работа са важни, но освен това, искам един ден да бъда майка, искам вечерята да е приготвена от мен и приятеля ми да се чувства спокоен вкъщи. Доколко успявам, не знам, партньорът ми трябва да каже. Разделям характера си на две части, имам един професионален образ и друг през останалото време. Работата ми изисква да съм като акула, няма място за несигурност и потене. Там мисля праволинейно, взимам решения за проекти, държа екипа под око. Вкъщи съм много по-спокойна, не взимам всички решения, не досаждам с крайните си срокове. Оставям приятелят ми да се чувства нужен и да помага. Професията ми е мъжка, повярвай ми, мога да поправя почти всичко счупено вкъщи, но щом той има желания- стоя си кротко и чакам. Оставям го да отваря вратите, да проверява при странни шумове, да моли съседите да са по-тихи, все такива неща. Балансът е много важен в по-дългите връзки, мъжът трябва да се чувства мъж, а жената да се чувства жена. Вече има мъж вкъщи, няма нужда и аз да се глася за този пост.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f6f87bb016
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям номер 7
Жени които са материално осигурени независими стават властни жени с голями претенции и изисквания и голямо самочувствие спрямо тяхното ниво на развитие. - Кой е на нивото и кой, кой е достоен кой?
Мъжете не обичат да бъдат разигравани и мачкани, както и да се доминира над тях особенно от жена - независимо дали мъжа е богат, заможен или беден!
Мъжа е силния пол, мъжа води а жената го следва.
Както имаше една приказка:
"Мъжа контролира целия свят а жената контролира него"
Все пак мъжа е глава на семейството а не жената!
Въпроса е до колко ти можеш да свалиш летвата в избора си на мъж авторке ако въобще можеш!
Доста мъже ще си кажат:
"Тая не е от мойта черга, няма смисъл да се занимавам с нея" -
и ще са си прави за тях.
Кариерата и развитието са важни, но постигнати се появява"Доминацията", "Власта", "Контрола" в една жена което няма да истърпи никой себеуважаващ се мъж.
Помисли върху тези неща.
Р.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 06a7e118fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Не мога да разбера защо интелекта и лидерството да били "мъжка енергия"?? ВСИЧКИ женствени жени ли са тъпи и зависими!??

Глупости на търкалета, описвате НЕЗРЯЛ човек! Зрялата жена е партньор на мъжа, не негово дете или негов подчинен!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ddfe4fb778
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ох, ти ме разби. Жена-бижу. Има такива мечки и срокодили, които не работят, щото ги мързи, ти ги нарече бижу, не е истина просто. С тига с тия обобщения...кво ти пука кой каква жена има/ньмя. Ти гледай да си намеиш твоя си мъж.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8c65a7fe79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм жена на 30 и най ми допадат мъже с мисленето на номер3. Всякакви други философии ми идват излишни.
Все пак ще изкажа разсъждения по темата.
Според мен хората, които вечно се обясняват за работа (независимо какво работят и за колко) са просто комплексирани в това отношение, независимо дали са мъже или жени. Лично аз ги усещам като някакви деца, които просто са свикнали като малки родителите им прекалено много да ги хвалят за постиженията им в училище (примерно) и супер много да им слугинстват за битовизмите, или пък точно обратното, поради което като пораснали вече един вид искат да продължат да получават като отношение това, което са получавали от родителите си, или - да получат това отношение и признание, за което са си мечтали, но не са получавали.
Лично на мен всички тези хора им идват натоварващи, за мое нещастие са мнозинство.
Командване, водене, ръководене, глупости. Както е казал номер3 - дрън,дрън.
Към кой тип жени спадам аз не знам. Работя творческа професия на свободна практика. Нещото, което ценя най - много е времето Ми, спокойствието Ми и като цяло свободата Ми.
Между другото теми, подобни на тази са вече много дъвкани.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 29b9c09e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

16.   Абсолютно е така!
Давам ти много явен пример.
Аз съм адвокат, жена ми е детска учителка и аз съм напълно окей с това, даже подкрепям. Имам много приятели от университета, които тогава се гаджосаха с колежки и сега си сърбат попарата. На един жена му адвокат, другия жена му нотариус - тия жени през целия си работен ден са със самочувствие, че са над масата, понеже са по-умни, по-успели, по-богати. Това държание е в нея през целия работен ден, няма как лека-полека да не се пренесе и вкъщи. Такива жени обикновено се самозабравят и няма мъж на света, който да й тропне на масата.
Идва момент в който или мъжа трябва да слуша, или да се разделят. Обикновено става първото.
Никой умен мъж не би искал да попадне в тази ситуация, затова и умните мислим преди да се обвържем сериозно.
Аз такава като теб не бих взел, ако ще и най-красивата и умна да си. Красотата ти ще изветрее, ума ти ще кара самочувствието и манията за контрол да растат. Не си представям нещата добре за мен след 20г съвместен живот.
Читав мъж трудно ще излъжеш, търси льохман който да си въртиш на пръста и приеми, че ти ще си мъжа в семейството.
Другият вариант е да смениш работата и доходите на половина, но никога не правите така.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fa97689812
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Виж, това, което наблюдаваш и върху което разсъждаваш е напълно естествено. Успехът, без значение кой как го разбира е вследствие на множество битки, повечето от които спечелени. Тези битки може да са в офиса, на улицата, или обобщено казано на мястото, на което съответния индивид е решил да се изявява. Подобен начин на живот върви с големи дози напрежение. Амбициозните хора, стремящи се към и постигащи успехи, които живеят такъв начин на живот имат нужда от едно уютно кътче, където могат да намалят оборотите, да се отпуснат малко и да се заредят за предстоящите нови битки и предизвикателства. Най-често домът е в ролята на въпросното уютно кътче. Съвсем нормално е такъв тип човек да иска у дома да го чака някой, който вместо напрежение да му донесе спокойствие. Това е причината в повечето случаи (винаги има изключения) амбициозни мъже да търсят неамбициозни жени - търсят спокойствие и уют.

За мъжете подобна роля е природно естествена - от както има хора по земята до ден днешен от мъжете се очаква да осигуряват материално партньорката си и потомството си. Заради това мъжете не си задават подобни въпроси и инстинктивно заемат или се стремят да заемат мястото си под слънцето.

Жените от друга страна инстинктивно търсят силен и способен партньор, който ще може да осигури материално потомството. Тук има една особеност, която може би и на теб ти убягва. Когато оценява мъжа, жената приема за минимум по отношение на сила и способности своето собствено ниво - тоест тя подсъзнателно не е склонна да приеме партньор, за който смята, че е под нейното ниво. От това произлиза драмата на успелите или смятащите се за успели жени - търсят още по-успели мъже. Успелият мъж обаче няма нужда от успяла жена, той просто има нужда от жена (уют и спокойствие).

Та жените-бижу, както ги нарече ти, дават на успелите мъже това, което успелите мъже търсят. Заради това си пасват толкова добре. Дали жените-бижу се чувстват удовлетворени в тази си роля не мога да кажа.

В мъжките очи, които гледат жена, професионалния (или по-скоро материалния) успех не е ценност. Стремейки се към професионален (материален) успех ти развиваш едни качества за сметка на други. Губиш типично женски черти като нежност и емпатия, за да придобиеш типично мъжки черти като грубост и агресия (което ти помага да бъдеш по-успешна). Съответно ставаш по-непривлекателна жена (което, само да вметна, не може да се компенсира с грим и силикон).

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d27726c900
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Теорията е на Карл Юнг, не моя. Та той казва, че психически балансираната жена съвместява в себе си целия пантеон древногръцки богини. Т.е. тя е и Атина, и Афродита, и Минерва, и Хера, и Деметра - богинята-майка, богинята на любовта, богинята на мъдростта, богинята на войната, богинята на дома и прочее. Смея да твърдя, че за моите 47 години съм постигнала добри професионални резултати, може би не като пари в банката, но, ако си напиша името, ще ви е познато. В работата си съм на война като на война, компромиси с качеството не правя; динамика, бачкане, срещи, срокове, пълна лудница. У дома съм слугиня - готвя, чистя и обгрижвам мъжа си; той самият казва, че няма търпение да се прибере, понеже, обуе ли си веднъж пантофите, се чувства като цар. Ходила съм на светски прием с вечерна рокля и торба с кайма и картофи, която съм оставяла на гардероба, че на следващата сутрин преди да изляза от къщи да направя мусака. Тази сутрин в пет сутринта правихме страстен секс със съпруга ми, после си доспах, станах, пуснах пералнята, довърших си един научен доклад, сварих пилешка супа, сега отивам на следобедно кафе с приятелки, а вечерта сме на класически концерт. Привеждам програмата си за деня просто като илюстрация в помощ на авторката, която е разделила света си на две - кариера или Вселената и всичко останало. Ами и двете! Ако някой попита мъжа ми как би ме характеризирал, вероятно ще каже "жена-бижу". Аз повече се възприемам като работещо момиче. Но! Когато наистина съм уморена или просто съм в настроение да хленча, се отпускам на дивана и казвам: миличък, нямам сили да мръдна, би ли прибрал прането, ако обичаш, и да ми донесеш от хладилника чаша бяло вино. Ако ме види, че наистина съм сдала багажа, мъжът ми казва: хайде, кукувицо, напудри си носа и скачай в колата, отиваме на ресторант, че малко да живнеш. Това е. Защо трябва да се усложняват нещата? Мъжете предпочитали жени без кариера! Глупости! Ами това са две заплати в къщи!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4b35e2244a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Авторке избери мъж който ще те кара да се чувстваш добре такава каквато си - успешна, красива и можеща. Един истински мъж би се гордял с жена като теб. И не се опитвай да се харесаш на комплексари, дето ще ти обясняват колко е неженствено да си успяла. Все едно в тоя свят само на мъжете им отива да са успешни.
Ай сиктир. Който не те харесва - у лево и това е.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c8d7e40c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Никой не свързва целеустремената жена със семейство, уют, топлина. Говоря за тези властни жени, които се държат и се изживяват като мъже на работното място, без значение с какво се занимават. Жената, дори да расте в кариерата, трябва да запази чисто женското си отношение и държание. В тази връзка, според мен има една златна среда, в която жената нито е притурка на мъжа си без собствени стремежи и цели, нито пък си умира да командори и да го раздава тежко. Баланс във всичко трябва да има. :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ff7d64d274
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   "Дали качествените (успели и високо интелигентни) мъже предпочитат жената тип бижу пред жената тип кариеристка? "

Не че ги подценяваш, ама им слагаш етикета "жени бижу" :)... Жена бижу е нещо друго - манекенка, певица, "реалити звезда". Т.е. жените бижу са точно обратното - амбициозни, лъскави, с голямо его.

Това което се опитваш да попиташ е, защо успелите мъже си търсят обикновена жена която няма амбиции навън. И отговорът е много прост. Кариерата не е самоцел. Вас така ви дресира феминизма по политико-икономически причини (т.е. да увеличат пазара на труд и го направят с това по-евтин). Кариерата е най-вече да правиш достатъчно пари за да живееш. Един успял мъж, си има достатъчно пари, не му трябва жена да му ги изкарва. Напротив, трябва му някой да го посрещне у дома, да му създаде уют, да се откъсне от борбата за оцеляване навън. За съжаление феминизма ви втълпи, че това била долнопробна роля. И сега пищите както разбирате реалността, че напротив - мъжете това ценят по-високо и това търсят.

Ясно е че се целиш нагоре, но вероятно се сещаш, и че и не толкова успелите мъже търсят също обикновени жени. Т.е. за кариеристки пазар голяма няма, и това комбинирано с високата им самооценка ги обрича на самота. Това е интересна тема, но ето ти отговор защо мъжете не ценят особено и т.н. интелигентни жени. Защото женският тип интелигентност е плод на дресиране, заучаване. Тя не е житейска интелигентност, така че да седнеш с една жена и свободно обсъдиш нещо като с приятел примерно. Освен това прибави емоционалност и ниска самооценка (защото човек за който кариерата е самоцел страда вътрешно от ниска самооценка), и всъщност една по-обикновена жена която поне да знае кога да замълчи е за предпочитане. Колкото искай се оплаквай, колко не било справедливо, какви прасета били мъжете, така функционира живота... И да хванеш някой мъж, няма да ви издържи връзката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 03c8a1bbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   ей да ви Пикам на феминиза... и аз виждам масово жени с успели кариери, но тези жени НЕ са щасливи. Законите на Дарвин не могат да бъдат пренаписани, вижте раждаемостта в Китай, Америка и Европа бе, Европа посивява. Тоя феминистки експеримент ще завърши с падането на западните (и китайски) общества и ще дойдат тия с много челяд (ширият)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 80bceab068
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Към авторката: интересува ме една кондукторка и Началник-влак (нека да приемем, че са жени), които отиват 30 мин. преди тръгването на влака, на работа! Първо кондукторката пуска лампите и отоплението във вагоните, пуска стоповете, проверява дали във всеки вагон има задължителната бройка пожарогасители-падат се по 2 пожарогасителя във всеки вагон, после проверява как са почистени тоалетните, след което излиза, за да си изпуши цигарата, след като дойде часът за тръгване, тя изсвирва със своята свирка, качва се на влака и извиква: "ЗАТВАРЯЙ ВРАТИТЕ!"-ако има изпращачи или ако някой още си пуши цигарата, светва с фенерчето "ЗЕЛЕНО", което на ЖП език означава "ГОТОВО" и започва да проверява/издава билети (ако е в пътнически влак) и карти на пътниците! И така, до края на смяната! Не съм чувал тези хора да гонят срокове, проекти и други такива! Просто това им е работата! Веднъж като пътувах, отидох в другия вагон за да видя нещо, Началник-влака, който беше жена, ми поиска билета аз й го дадох, тя го провери, после отново се върнах на "опашката", като седнах в купето, кондуктора, който беше мъж, отново ми поиска билета, след като вече го беше проверил, отново му го дадох, но не му казах нищо-все пак това им е работата на тези хора, да изискват билети и карти на пътниците, защото, уважаема авторке, навярно знаеш, че от всяка една гара може да се качи "ПРОВЕРКА" и ако някой от екипажа си позволи да "приюти" нередовен пътник във влака, ще бъде глобен! Разбираш ли, за какво говоря! Ясно е, че тези хора са подложени на постоянен стрес от това, че могат да бъдат глобени! Ти какво би казала по този въпрос? Знам, че и ако ти беше кондуктор или Началник-влак, щеше да правиш същото!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4c651158d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Подкрепям коментар 16 и 21 много точно казано.
Сериозните мъже нито са глупаци,нито балъци.
Баланс във всичко трябва да има.
Р.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a4532db6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Бившата ми шефка, която управляваше 200 човека екип, 35 годишна, служебно Audi Q7, лична БМВ Z4, фиша от заплатата и ми попадна в полезрението, защото и аз бях на високо ниво във фирмата и на един компютър.... 8000нето...
Жената беше красива, супер поддържана, интелигентна, НО САМА..
Имах и мерак, но едно ме спираше, не че беше над мен, а това, че в характера и я имаше нотката на лидер, на човек вглъбен в работата си, кариерист, някак си това ме спираше, а е ясно защо, просто като мъж АЗ искам да съм лидера, не тя, това не значи, че аз искам да диктувам правилата, да ми играе по свирката, не ме разбирайте погрешно дами, мъжа иска да е над жената дори в професионален план.
А за авторката-млада си, дано си и хубава, все ще ти се усмихне късмета, не бъди надменна, не изпъквай пред мъжете каква си що си и ще ти се получат нещата

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: caa66b4a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   На 30г. съм, винаги образованието и кариерата са ми били цел. С това компромиси не правя.
Въпреки че работя много, това не би ми попречило да имам съпруг и деца. Организиран човек съм и знам, че времето ще ми е достатъчно за всичко.

Бих избрала мъж с кариера, който има стремеж за развитие и цели. А не такъв, който постоянно търси оправдания за всичко.

Бижута всеки може да си купи... Унижение е за мен да се чувствам, като експонат в музей.

Ме

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 29b9c09e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

28.   27, ти хубаво мислиш, че работата не би ти попречила (на теб) да имаш съпруг, ама щом до 30тата си годишнина не си намерила някой, на който да не му пречи работата ти е време да се замислиш колко точно няма да направиш компромис с кариерата си :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f6556c3bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   16, да разбираме ли, че има връзка между професията на една жена и характера ѝ? Нормален мъж няма да вземе жена с мания за контрол и самочувствие до небето, което е разбираемо (не казвам, че авторката е такава, да не си помисли нещо), а казваш, че жените адвокати и нотариуси са точно такива. Жена ти е детска учителка, което може да се определи като "женска" професия, заради контакта с деца, не е властна кариеристка, може би е добра съпруга и домакиня. Тогава какво мнение имаш за жените с професия медицинска сестра понеже това е също "женска" професия.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 068b5fd3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

31.   Ей, женички милички. Вие много лошо забравяте, че на първо място сте човешки и биологични същества, и не се ли реализирате в този аспект, всичко останало е вятър и мъгла...

Взимала 8000 лв. и управлявала 200 души (№26). И какво ще ѝ остане след 20 години от всичко това? Audi-то Q7 или BMW-то Z4? Парите... ще си ги завре отзад, или ще ѝ ги вземе някой полуграмотен телефонен измамник... То голяма част от живота е просто СПОДЕЛЯНЕ на радости и неволи, на преживявания. Тя с кого ще споделя, след като живее сама? С котката си ли?

Въобще, и кариеристките, и бижутерките са ЗА КОФАТА. Те няма да възпроизведат гените си и съответно няма да ги предадат в бъдещия генофонд на човечеството. КРАЙ! Грешна, ялова издънка на еволюцията.

Раждайте и отглеждайте деца. Уважавайте мъжете по принцип, и своите в частност. Иначе вървите към небитието, във всеки един смисъл.

Да не мислите, че светът, в който живеете, е построен от жени? Улиците, сградите, далекопроводите, магистралите, металургичните и химическите предприятия, електроцентралите, язовирите... все жени с каски и с кариерно развитие са ги градили... Събудете се!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: caa66b4a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   28,

Не всеки среща подходящия партньор и любовта на 20-25г. Не бих била с някого просто ей така, щото видиш ли "нямам време". Не съм като ромите, че да съм баба на 30г. и да не ми пука за нищо (нищо против тях, въпрос на етнос и ценности).
Какъв ще е проблемът да имам кариера и да съм успешна?! Може да е проблем за някой мъж само от завист и придружаваща го задръстеност. Това да не е някакво състезание, че да се гоним постоянно кой ще е №1, дали мъжът или жената?

Ме

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 29b9c09e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

33.   Блек, отговарям ти. Адвоката, номер 16
Когато се ''взимате'', разбирай около 25 връзка между професия и характер няма, без значение адвокат, учител или мед сестра. Промяната идва бавно но сигурно когато започне да изкарва повече от повечето мъже в обществото, започне да контролира много на брой хора или просто професията й дава някакво реално самочувствие, че е над масата. Тогава обикновено жените започват да се самозабравят и така, както нареждат навън, така им се иска да нареждат и вкъщи, и понеже самозабравянето е истинско, носа е навирен много високо и преборване най-често няма. Обясних горе какво става тогава.

27/32, отново питаш какъв ще е проблемът да имаш кариера и да си успешна. Прочети първия ми коментар (16) и този много внимателно и ще разбереш защо умните мъже не искат такъв тип жена до себе си. Не е завист или задръстеност... Лошото е, че в първия абзац на коментара си се оправдаваш пред себе си и ума ти блуждае със странични подмятания и определения, ако разбираш какво имам предвид. Да можеше и снимка да прикачиш, веднага щях да ти кажа защо нямаш мъж до себе си на 30.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cb7350e10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Модератори, защо не искате да ми публикувате коментара от вчера? Какво толкова му имаше? Тука четат големи хора с високи претенции и не би трябвало да има някой, който да се затрудни да го понесе. Други не съвсем жалещи коментари сте публиковали, а моя не. Защо?

Няма коментар от този IP адрес.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cb7350e10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Е от вчера е, би трябвало да се пада номер29

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1ba4d17c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   31, хей брат, много лошо си ги насолил! Недей така грубо, нали са нежния пол? Излъжи ги, че все ще си намерят сурогатна майка, или ще платят на някого да им роди деца. Или поне ще осиновят циганче и ще го направят специалистче и него. Или че чрез усърдната работа, която влагат, цивилизацията ще дръпне рязко напред, и вече всеки ще може да си направи бебе в епруветка, разтваряйки прахче от аптеката във вода.
Иначе си абсолютно прав. Подкрепям те напълно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f6556c3bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   33, ясно, но предполагам, че не всички жени, работещи такива професии са така. Може би не всички се самозабравят, понеже нещата опират и до индивидуалност. Питам, защото досега не съм имала чак такъв досег с подобни жени. С нотариуси и адвокати почти не сме контактували, по- скоро родителите ми имаха запитване към такива преди 7- 8 години.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f7cbc4d12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Жена в края на двайсетте си години съм и напълно се съгласявам с авторката. Моите наблюдения са, че мъжете винаги предпочитат жени бижута, с това не осъждам никого, даже и аз, ако бях мъж, щях да предпочета такава жена. Скоро попаднах на Златка и Благой в Биг Брадър - хубава жена е, но го командва като мъж, реакциите и са мъжки, беше се заканила на една жена във формата и онази и отговори, че реагира като мъж. Само да отчета, че не съм от въпросните жени, за което почнах да съжалявам - вместо да инвестирам в образование, май трябваше да е в гримове и дрехи. Сега съм с добро образование и ниска заплата, имам приятел, но не се чувствам желана достатъчно, защото все поставях външния си видна второ място - не говоря за хигиена. Много мацки ходят по салоните я за прически, гримче, това им вдига самочувствието. Аз нямам пари да се усмихна, а в единичните случаи на такива места, се чувствам като цигане в сладкарница.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3f52b11cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Разпознах се в разказа на 18 - смешно е, но това съм и аз понякога :)

Всичко е много относително. Аз лично не познавам жени-бижу, с изключение на една, която мога да сложа в тази категория, понеже не работи и от 7-8 години не съм я чувала да говори за нещо различно от деца и бебета. Иначе не изглежда глупава, но просто не иска да се развива никак. Стига й да харчи парите на мъжа си и да е постоянно бременна и грижовна, за да го задържи и да прави добро впечатление, разбира се. Мекота и особена женственост не виждам.

Останалите от тази категория жени не бих нарекла "бижу", понеже са напълно ангажирани с децата и не съм ги виждала с нищо различно от пазарски торби, докато са облечени със спортен екип. Не знам какъв уют обезпечават, но за мен жена-бижу е нещо отвлечено, нереален образ от сапунките. Това е крайната, обезсилена женственост, едно такова аморфно нещо (понеже женствеността се свързва точно с мекотата, липсата на граници, аморфността, протичането, а мъжествеността с обратното), което може да бъде напълно подчинено. Не си представям нормална жена, която да иска да е това, по цял ден да е у дома и в кухнята, а вечер да посреща мъжа си с изискана кухня, перфектна прическа, облечена в най-новия си пеньоар и готова за всякакъв тип благодарност :) на своя Крал-Слънце.

Смятам, че за успеха на едни отношения са нужни освен чувства, още 2 неща: добър баланс на енергии и липса на емоционални комплекси. Т. е. мъжете да знаят какво означава мъжественост (баланс между мъжкото и женското и превес на мъжкото, но не като агресия, а като защита спрямо жените), а жените - женското (т. е. ако имат по-мъжки професии, да се стремят да запазят и мекотата, женствеността, уюта, има такива активности, танци, курсове и пр. и пр. ). Емоционалните комплекси няма да ги обсъждам - когато видя мъж, страдащ от успехите на жена си и обратното, най-често е точно комплекс, т. е. нереализирани амбиции, около които има много натрупана негативна енергия. Вкратце - приемайте жените си каквито са и бъдете подкрепящи, това обикновено компенсира повечето трудности :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: caa66b4a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

41.   33,

Аз съм лекар!
И не ме вълнува ти какво мислиш, защото не ти ми живееш живота, а място под Слънцето има за всички.
Нямам мъж до себе си, защото към момента не ми е приоритет и никога не ми е било главната цел в живота. Не вярвам в това, че човек е създаден само да се размножава. И друга причина, че екземплярите, които съм срещала винаги искат те да определят правилата. И в нуждата си от контрол забравят, че срещу тях също стои човек и уж трябва да е любим...

Ме

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cf4fb6b9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Кариерист в истинския смисъл на думата и семейство са взаимоизключващи се понятия. Има доста хора с добра кариера и семейства, но всички в един момент са си казали "стоп". Не може постоянно да искаш да растеш нагоре и още повече това да ти е основен приоритет, и в същото време да имаш пълноценно семейство. Дори и да нямаш семейство, пак в един момент нещата се обезсмислят. Аз, лично бях достигнал до един момент, в който изкарвах пари, които просто нямах време да похарча. Работех всеки ден до 7-8-9 и повече, работех съботи и недели, сливах редовно по 2-3 седмици и т.н. Да, всяко начало е такова, но не може да продължава вечно. Нито аз бих искал да го причинявам на някого, нито искам да бъда с подобен човек.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8ab945ed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   Трябва ти мъж, който се възбужда от доминиращи жени.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f6556c3bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   41, а мъж от твоята професионална област ли си търсиш, понеже майка ми е медицинска сестра, а баба ми беше лекар и познавам много лекари. Останала съм с впечатлението, че много от мъжете- лекари не диктуват правилата във връзката, а разговарят с партньорките си. Казваш, че образованието и кариерата винаги са ти били приоритет. Правило ми е впечатление, че такива жени рядко показват слабост и винаги гонят целите си докрай. Вероятно създаваш впечатление, че си силна и независима жена, която няма нужда от мъж и е достатъчно отправна и тогава мъжете започват да си мислят, че нямат място в живота ти. Може би трябва да показваш повече женската си страна и да свалиш гарда, ако не го правиш. Ако търсиш любов, може би трябва да излъчваш такава. Бъди лекар и бъди силна, когато се налага, но преди всичко бъди жена. В това да си жена до мъж, няма лошо и не означава твоето мнение във връзката да не се зачита.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d1c85128cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Не авторке.

Аз пък смятам че има хора и във двете крайности.

Както има жени търсещи доминиращ мъж да носи финанси а те да са домашни прислужници, така има и мъже които търсят жената която напомня на грижата на 'мама'. Кариеристките обикновено нямат време да са прислужниците. Другото е й че чертите на кариерният успех рефлектиращ желанието за независимост е продиктуван от амбициите за това. Мъж който иска да се чувства доминиращ трудно би се хванал със успяла. За това, ще си вземе неуспяла.

Има друг вид, тези които искат да намерят кариеристката която е образована и от подобно потекло. Ориентирани са към финансова стабилност и тази на детето - наследник. По този начин дават по-голям шанс на децата си, защото и двамата съзнателно упражняват развитие на детето. Както се казва, училището във къщи продължава но от родителите.

Повечето хора смятат че обучението на детето приключва щом започне да говори и да върви. Щом е облечено и нахранено значи е добре. След това оставят интелектуалното развитие буквално на системата, било то защото не съзнават достатъчно позицията си, било защото нямат умствен капацитет който да предадат поради това че не са кариеристи или интелектуалци. Социалните класи за това се и различават. Като се замисля, дори неща като език на тялото, емоционална интелигентност, начин на говорене са рефлектиращ фактор върху човек, както и отношението за изграждане на увереност - кога да се остави човек да се потруди сам и кога не.

Всъщност комбинации има много и за партньори и зависи от личностите. Колко е щастлив човек - няма измерване.

Знай че много хора са сами. Аз пък съм гей. Ще си търся мъж. Романтиката от филмите пък е изкуствена и не пасва с реалността. Според мен търси общества където да се присъединиш и запознаеш със мъже. Също не е задължително да търсиш господин идеален. Той не съществува. Това важи за всеки един човек който търси щастие. Обичай се и ще бъдеш обичана.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a8fd52800d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

47.   Това че една жена не харесва да я доминират, все още не означава, че тя иска да доминира. Аз искам равенство, взаимност и хармония.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 29b9c09e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   33, значи си дойдохме на думата.
С мъж няма да го бъде, трябва послушко... сега се върни на коментара ми 16 и виж не казах ли същото за жени като теб :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a5041ce44
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

49.   Всеки път когато чуя, че дадена жена е съсредоточена върху кариерата си и не си търси дългосрочен приятел, имам чувството, че спестява някои подробности, т. е. има поне един приятел с преимущества/практикува секс без обвързване или там както му се вика, защото такъв тип отношения са неангажиращи и са особено лесни за установяване за жени, не толкова за мъже. Искрено се надявам да греша.

Номер 41, страхотно е, че си толкова отдадена на тази хуманна професия, ама хайде помисли и за поколението си (ако имаш намерение да правиш такова де)! Та ти си вече на 30! Лекарка си, едва ли има нужда да ти обяснявам, че с всяка следваща година рискът от вродени генетични дефекти у бъдещите ти деца нараства!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5199efdd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

50.   Те в чужбина раждат и на по 45, тръгнали да обясняват лаиците на лекарката кво ще стане с детето й като роди на 30 лелее.
Модератори, защо не сте публикували коментара ми? Толкова се постарах явно заемате нечия страна и не ви отърва.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ccec2d8ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   49 - ние не сме инкубатор за бъдещите ви деца. Ако след определена възраст ни се прииска да имаме такива, можем да си осиновим, а и имаме възможност да си платим за сурогатна майка.

Разбирам мъжете, на които им се иска жената да е по-долу от тях и да им ходи по свирката.

И жените по принцип си търсят по-силен от тях мъж. За съжаление, в днешно време, мъжете са или гейове, или лигльовци, които нямат интелектуалния багаж и необходимия авторитет да постигат своето.

Аз, като силна и сравнително независима жена, какво ли не бих дала за мъж, който ще ме приеме каквато съм, и който ще ме респектира и държи в релси. Освен баща си такива мъже не познавам. Той никога не е употребявал сила, но никой не му противоречи и всички правят каквото той поиска.

Не забравяйте, че силни или не жените са си жени. Но на мъжете не им се занимава да те опознаят и да видят какво има зад твърдата обвивка - избират си кифли и после плачат по форумите.

Силната жена не изневерява, защото тя няма проблем да прекъсне една несполучлива връзка.

Аз също съм на ръководна длъжност, но за мен това е просто работа. Като се прибера в къщи нямам проблем да върша домакинските задължения и мъжът ми да има последната дума.

Но малко мъже ще се престрашат да ни доближат, а пък ние, като всички жени, искаме да бъдем преследвани, а не обратното. Така че си седим сами, което също си има своите предимства.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fa97689812
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Като че ли голяма част от коментиращите, предимно по-емоционалната част, изпадна в някакви крайности. Едва ли има човек - мъж или жена, който иска да носи половинката си цял живот на гръб (въпреки че понякога съдбата ни поставя и в такива ситуации). Никой не е тръгнал да връзва жените вкъщи, да седят боси и бременни до печката. Все пак не забравяйте и нас майки са ни раждали, по-голямата част от нас имат сестри, дъщери.

Авторката на темата, дали нарочно или неволно, остави предпоставка коментарите да тръгнат в тази посока (да се радикализират), като даде следното противоречиво определение на понятието жена-бижу "жени, които, да кажем, не са амбициозни, нито целят кариера и някакви професионални постижения". Впрочем, такива са болшинството от хората, включително мъжете. 80%-90% от народа са тип "бижу" :) Много са малко хората, които всяка сутрин стават с идеята и амбицията, че един ден ще управляват компанията, в която днес са обикновени служители (примерно). И не само, ами и ежедневно влагат цялата си енергия тази амбиция да стане реалност, тоест са кариеристи.

Относно понятието "жена-бижу", най-близко до моето разбиране определение даде коментар 22.

Авторката пита в прав текст "Дали качествените (успели и високо интелигентни) мъже предпочитат жената тип бижу пред жената тип кариеристка?". След като е ясно какъв смисъл влага авторката в понятието "жена-бижу", то моя отговор на нейния въпрос е да, мъжете (и успелите, и неуспелите, и интелигентните, и неинтелигентните) предпочитат жена-бижу пред жена-кариеристка. Между другото, една забележка към авторката, ако ми позволи - успеха в кариерата и интелигентността не са пряко свързани и едното не води задължително до другото. Бих добавил също, че като чуя определението "качествен човек" по-скоро правя асоциация с други човешки качества, а не с интелигентност, още по-малко с кариеризъм.

Успяват в кариерата хора, които на първо място бачкат като магарета, след това са силно адаптивни - понякога са сервилни, друг път подмолни, трети път лоялни, после безскрупулни и т.н., в зависимост от конкретната ситуация. Винаги се стремят да извлекат максимума, дори понякога това да е за сметка на друг човек (колега). Някои си го носят в себе си и им се отдава, други пък придобиват тези умения с времето съвсем умишлено и целенасочено. При всички положения да бъдеш такъв човек си има своята цена и всеки си я плаща.

Аз също бих се определил като кариерист и като срещна друг човек, който притежава подобни стремежи и (да ги наречем) качества, автоматично го възприемам като конкурент. Понякога този човек може да е изключително красива жена и на мен да ми се иска да погледна с други очи на тази жена, но не, аз поглеждам и виждам конкурент. Така го чувствам вътрешно, дори да искам да е различно. Адвокатът по-нагоре добре го каза. Представям си го човека, вместо с детска учителка, с една нахъсана адвокатка или пък с някоя високопоставена мениджърка в голяма международна компания :) живота му ще бъде една безкрайна игра на "кой е по-по-най", в службата, вкъщи, без почивка.

От коментиралите има и една дама-лекарка, към която искам да се обърна. За да си лекарка, значи си положила доста усилия, упорита си. Това обаче не те прави успешна. Ако имаш амбицията да станеш лекарката, чието име всеки в страната поне е чувал, ако не друго, то тогава имаш потенциала да бъдеш успешна и е напълно вероятно да го постигнеш.

Ако си лекарка, защото това ти харесва и така го чувстваш, не ме плашиш :) предполагам и повечето мъже няма да уплашиш. С удоволствие бих общувал с жена като теб. Но ако си лекарка, която иска и дава всичко от себе си да бъде Лекарката, то това ми е достатъчно без да знам друго за теб да ти кажа, че в личен план не си мой тип. Във втория случай много бих бил заинтересован от теб, ако управлявах здравно заведение.

В крайна сметка не мисля, че жените в случая са ощетени. Те имат свободата да изберат да бъдат такива, каквито искат. Никой няма да ги обвини, ако изберат да бъдат кариеристки, или ако изберат да бъдат домакини, примерно, или някакъв среден балансиран вариант между двете крайности. От друга страна пред мъжете пътя е един - копаш до последния дъх и мотото ти е "колкото повече, толкова повече". При всяко отклонение от този път обществото и най-вече социалното ти обкръжение почва да те сочи с пръст. Та, жени, не се оплаквайте, може и по-зле :)

За да не е било напразно написаното от мен по темата, един съвет към авторката в синтезиран вид - ако се определяш като кариеристка (по твои думи целеустремена и успешна), оглеждай се за по-различен тип мъже. Кариеристите са лидери, а двама лидери на едно място не може да има, единия винаги ще бъде последовател. Съответно такава връзка на един от двама ви ще бъде в тежест. Разбира се, винаги съществува възможността да си даваш грешна самооценка и да не си такава, за каквато се мислиш. Преди всичко изясни се пред себе си. Дано съм бил полезен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b2816601d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Стоите сами, защото искате да доминирате във връзката, а един Мъж не би го допуснал и затова краха на тези връзки е бърз.
Не вярвам силна жена със самочувствие, която се има за голямото добро утро да допусне мъжа да доминира.
Но живота си е Ваш, живейте си го както намерите за добре

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2a60b194a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   Номер 53, понякога е по-добре да си сам, отколкото с подобни "мъже", които друго, освен да ти вгорчават живота не могат.

 
  ...

1-50 от 108
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker