Очакванията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Очакванията
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1612 пъти
Не мога да разбера защо жените като са в майчинство мъжете очакват да се приберат на сготвено и чисто, и ако не е така се ядосват .Това ли са само мъжете , жената да не е прислужница .
Случвало ли ви се е или при мен е така ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 43fb0613ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не мога да разбера защо жените очакват след цял ден на работа да се прибираме веели и свежи, готови да врътнем един комедиен или романтичен моно спектакъл за да разнообразим скучния и еднообразен ден на жена си ;)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f1b04da940
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Напоследък много жени обичат да се хващат за тоя лаф "жената да не е прислужница" и го използват за да оправдаят пълна липса на уважение към мъжете си, както и факта че не могат или не искат да допринесат с нищо за връзката:
-Мила, хайде да сготвиш нещо!
-Аз да не съм прислужница!!!
-Скъпа, вземи да поизчистиш!
-Аз да не съм прислужница!!!
-Ще пуснеш ли пералнята?
-Аз да съм за това тук, да ти прислужвам?
Така като чета, ти си от този тип. Трябва да разбереш, че и ти трябва да допринасяш с нещо, иначе детето, което ще родиш ще расте в разбито семейство.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 585f333250
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз не съм чувал някой да иска да седи на разхвърляно и на гладно особено ако се е гърчил цял ден на работа, а ти толкова ли много задачи имаш че да нямаш 1 час да отделиш да сготвиш и подредиш ебати не говорим за прислужници, а за хигиена и да им е хубаво на всички логично е който прекарва повече време вкъщи да прави тези неща. Интересно ми е, а ти очакваш ли той след 8-10-12 с 2та си часа свободни да отмори малко да прави и тези неща ?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0747bfeac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Що, трябва ли да си прислужница, за да сготвиш на мъжа си? Като обичаш някого, не отделяш ли време да направиш нещо за него? Той да не ти е прислужник да те издържа?

В какви царици сте се превърнали просто не е истина... Аз си мисля, че мъжа ти трябва направо да ти наеме и детегледачка. Да не си му прислужница, че да му гледаш детето...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a63b957928
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Друг път. В нашият дом поставяме човешките чувства и нужди над всичко останало. Всеки ден се чисти и се готви, не живеем в мизерия, но това, че понякога ще се случва картинката да не е в най-добрия си вид, никога не е било проблем. Проблем би било, ако детето е с пълен памперс, гладно, сополиво и дерящо се от рев, останалото са битовизми.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cf57d72837
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Винаги съм се чудил защо се очаква точно от мъжа да върти дома. Добре, жената гледа детето цял ден, но мъжа да не би да е лежал? Да работиш цял ден с шеф на главата нима не е натоварващо? Разбирам мъжа да не работи.

И какво значи, че си прислужница? Това да чистиш дома си и да си готвиш, за да има какво да ядеш от кога е прислугване? По тази логика и мъжа не е прислужница. Дай сега да стоим гладни и мръсни, защото не сме прислужници. А и ти не чистиш само за него, а и за себе си.

Най-справедливо е да си разпределите задълженията. Примерно ако той работи 10 часа с пътуването и приготвянето за работа и ти си ангажирана с детето 10 часа, после да отделите двамата по още 2 часа за дома. Да речем той да сготви, а ти да измиеш чиниите, да изпереш, да забършеш праха и да пуснеш прахосмукачката. Но говоря ако наистина си ангажирана 10 часа с детето, а не от време на време да гледаш сериали, докато детето спи, а да го броиш за работа.

А и да гледаш дете, не е като да работиш. Едно е да му държиш шишенцето, докато яде, друго е да гониш срокове, шефа да ти крещи и да те пришпорва, докато междувременно се разправяш и с проблемни клиенти, доставчици и данъчни и после да се лашкаш още час в натоварен трафик. И това трябва да се отчете, за да бъдем максимално справедливи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 00c14c4797
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Като стане въпрос за миене на чинии се отваря голямата еманципирана феминистка уста, ама ако трябва да се вдига нещо тежко или физически ви нападне някой, веднага се почва "ама къде са мъжете". Ясно ми е, че искате на баницата мекото и на работата лекото, ама такъв филм няма, само при някой балък който от зор да се докосне до жена е готов и на челна стойка да застане.
Аз не познавам мъж на място който да е домакинята вкъщи.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 03a379e957
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   жена съм, работя, била съм в майчинство 2 пъти.
гледането на малки деца не е лесна работа, особено в някои периоди (колики, зъби, прохождане, недоспиване...) и вярвайте, не си клатим краката в това време, поне повечето от нас. Вярно е, че има майки, които по цял ден са по кафета и градинки с цигара в уста и ако ги питаш, те са ужасно уморени и животът им е адски тежък :-) лично познавам такива, децата са вече ученици, те поработват по нещо колкото да не е без хич и продължават да се жалват.
Авторке, домакинската работа също трябва да се върши, защото дългосрочно не може да се живее с аламинути, в мръсна и разхвърляна къща. Ако се оптимизира работата, не е толкова тежка и продължителна. С прахосмукачка минавах на 2-3 дни, а не всеки ден, за прането имам пералня и сушилня, за чиниите - миялна. Гладех това, което наистина се налага (ризи, панталони, поли, без бельо и детски дрешки). Готвех манджи, които не искат много усилия, по-скоро от тип слагаш в тенджерата или тавата и само бъркаш от време на време.
Нормално е този, който стои вкъщи, да поеме по-голямата част от домакинството. Ся не казвам да се изпада в другата крайност - да се вманиачава човек, някога може и да не успееш да сготвиш и да ядете нещо готово, но и да стоиш цял ден, а да очакваш мъжът ти като се върне, да почне да домакинства, не е реално. Той може да помогне като напазарува на връщане, като се занимава с детето, като пусне пералня или каквото там трябва, но не е нормално едва ли не да не вършиш нищо освен да се занимаваш с детето. Не пишеш подробности, но така поставена темата, ми изглежда като да трябва да се стегнеш

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c8ab8ab5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Мен ще ме е срам, ако мъжът ми НЕ се прибере на "сготвено и чисто", нищо че работя и аз по цял ден. Просто защото това означава да съм занемарила домакинството, да живеем като скотове и да сме превърнали дома си в катун. Пералня се пуска всеки ден, обичаме да са ни чисти дрехите. Спално бельо се сменя на 5 дена. След всеки душ се вадят нови кърпи. Винаги има едно месно и едно постно ястие, салатата е задължителна - това са витамини. Хлябът се сервира препечен - така го обича мъжът ми. Обаче! Често той простира, той прибира прането, той коси тревата, той се грижи за всякаквите там ремонти по дома, той мъкне тежките покупки. Иначе работим и двамата и то доста интензивно, нямаме време за нищо. Това ни е най-големият лукс - да се приберем у дома, да си пуснем любима музика с една свещ на масата, на чистичко, на топло, с красиво подреден ордьовър и после да заспим в ухаещи на свежест чаршафи. Не виждам защо хората не си доставяте това удоволствие?
Авторке, какво да ти кажа?! Абе това бебе не спи ли, бре? Щом аз успявам за час-два дневно да си поддържам домакинството, ти как така не можеш да се организираш, след като си си по цял ден в къщи? Ами какво толкова му правиш на това дете? Да, трябва нон стоп да го наблюдаваш, да му подменяш памперсите, да го къпеш и т.н. Но, за Бога, той бобът сам си къкри на печката, пилето само се пече във фурната. Един апартамент се почиства за час, барабар със санитарните помещения. Просто не разбирам!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f47ed4bb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм в майчинство. И не мога да ви опиша колко ми е неудобно, когато мъжът ми стане в 04:30 за работа и в студа тръгва а аз ако искам мога и да не излизам днес, а да гледам детски с малкия и да не се занимавам с досадни колеги, закъснял публичен транспорт и нервни шефове.
И гледам винаги да му е приятно като се прибере, защото познавам жени които по цял ден са във фейсбук, инстаграм и бгмама и у тях е бомба паднала. Като се прибере мъжа им се оплакват колко са уморени след цял ден с детето.
Така че авторке, съвземи се малко и създай ред в дома си и живота си за да не се жалваш в следващата тема че мъжа ти те е зарязал.
Майка ми цял живот създава уют и комфорт за децата и мъжа си без да се определя като слугиня и прислужница, защото го прави със сърце за любимите си хора

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 30460a8141
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Колкото и да ти е неприятно, точно "прислужниците" (т.е. жените, които уважават мъжете си и семейството си) ще се възпроизведат и гените им ще продължат да съществуват в генотипа на човечеството.
Гоемите "специалистки", кариеристки и примадони като тебе само след 1-2 поколение ще са на бунището на историята.

Човекът вече не се подчинява на природните механизми на естествения подбор, но еволюцията все някак трабва да продължи... И започват да действат менталните механизми на подбор... Който е допуснал глупостта съзнанието му да се зарази с "прекрасните" идеи на феминизма, еманципацията, ЛБГТ и всичките джендърски истории - ЧЕСТИТО! развитието на човечеството продължава без него! Същото важи и за тези, позволили си лукса да изпаднат в депресия или някакво друго психическо състояние, което ги води невъзпроизведени към гроба...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e25955788f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Пета година търпя такова животно в дома си/ако мога да го нарека дом/! 18 години живяла на село и в един момент я засарбяло и решила гражданка да става. Добре. Ама 18 години тате носи, мама меси и да живее труда вече не може. Станала на 40 години и майка от 5, и чака аз да заместя и майка и и баща и! Не работи понеже детето има нужда от психолози. Душата ми крещи, че нямам власт над съдебно решение. Закона винаги е бил зад майката. Побърка детето и мен. И в задника не може да си бръкне сама, понеже мама го е правила. Късам си червата, болен, здрав дори в момента със спукана кост на глезена. От 08. 00 до 18. 00ч. без привилегии, без обедна почивка без транспорт за 800 лв. И с цялата си наглост аз умувам какво да се готви, аз бягам след работа да пазарувам, половината готвене го правя аз, видя ли чиния я измивам. Изродът се обърна и разкрещя защо си почивам и събота и неделя? ! Да съм си търсел някой часпром поне за събота. Е как да не го разчлениш това същество докато спи? ! Имало прах по мебелите. Канела се да пусне прахосмукачка. Ама вече цяла седмица не успявала. Че сутрин бягам да занеса детето на градина, и когато е оо студено да го взема. Обаче да станело къде към 18. 00ч. че да не стояло много до късно.
Намразих жените! Не искам да ми е сготвено. Нито да блести от чистота навсякъде. Единствено очаквах разбирателство и отзивчивост. Няма да ми паднат ръцете да върша и всичко това. Но да не оценяват жертвите ; не благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker