За подаръците от него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За подаръците от него
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1214 пъти
Това не е някаква много важна тема, но все пак реших да пиша..
Понеже в момента, в който се запознахме - оттогава сме заедно и оттогава живеем заедно - студенти. Вече не е студент, а аз съм последен курс.
Той помни датата на запознанството ни може би, защото много пъти съм я споменавала. Наскоро станаха 3 години и аз предварително му казах, че по повод на това искам да излезем някъде - на пицария да обядваме. 3 години не са много, но не са и малко. Сравнително често ходим някъде да хапваме, но точно тогава не отидохме. Е, няма да цепя секундата на 2 - айде, друг ден, му казвам. Ами минаха десетина дни оттогава и не стана.
И понеже съм като 'слон в стъкларски магазин' понякога, му казах, че не съм му подарила нещо, защото знам, че той нищо няма да ми подари - и така и на двама ни ще е кофти /и познах/. Понеже за тези 3 години се случиха много неща, но въпреки всичко връзката ни оцеля и сме сплотени - предните 2 години не съм си и мислила за отбелязване на датите, но тази ми се притиска - символично можеше просто.
На рожденни дни и по - големи празници си правим подаръци, даже тази година и на именния ми ден ми направи. Днес е неговият имен ден, поздравих го, но му казах, че нищо няма да му подаря, защото нищо не направи на датата ни, при положение, че му казах всичко, което ме терзае, в прав текст. Едни бонбони да беше взел само.
Също много пъти съм му казвала, че когато се прави подарък - се мисли какво се харесва на другия човек. А той търси нещо, което на него му харесва. В удобен момент аз си набелязвам той какво точно иска, и като дойде повод - хоп, ходя да го търся, защото без съмнение ще му хареса. А той нищо не знае за вкуса ми, при положение, че намирам начин да споделя какво ми харесва, даже съвсем битови практични неща понякога, а и символично да е - бележка с 2 изречения, ще ме зарадва също толкова много. Наравно обичам да подарявам и да ми подаряват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: bd2913410b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен когато някой е много влюбен прави всичко необходимо, за да зарадва другия и щом сте заедно 3 години трябва да знае, че е важно за теб.
Но може както ти забелязваш тази липса на внимание на него да му липсва нещо друго. Увери се, че не си пропуснала нещо, което е важно за него.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 71c8d457b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знаех, че подаръците са вид разменна търговия. Никога не съм ги приемала така и се надявам, че никога няма да го направя. Правиш от мухата слон. Било е много грубо да му напомниш многократно, че не сте излезли на годишнината и да го дадеш като повод, че не си му взела подарък. Обожавам подаръци, които са по вкуса на приятелите ми, защото така чувствам, че получавам късче от тях. Някак е мило, че някой е избрал нещо, което той самия смята за прекрасно, но вместо да го купи за себе си, той го е дал на теб. Подаръкът идва като дар, ти не си дала нищо за него и какъвто и да е, приеми го с усмивка, дали са ти го с добри чувства. С приятеля ми сме забравяли наши годишнини, но никога не съм се чувствала зле. Защо трябва да ти е гадно? Всеки ден е малък празник, винаги можете да хапнете навън и да си вземете нещо без повод. Десет дни преди или след годишнината, има ли значение? Хората са много по-важни от материалните придобивки. Много по-важно е, че приятелят ти е с теб от три години. Защо един скапан ден трябва да съсипва отношенията ви и настроението ти? Пресилено е, прекалила си, на твое място щях да се извиня. Както казах, подаръците не са разменна търговия. Не е хубаво да даваш, само защото ще получиш и да не го правиш, защото няма да получиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 055aded045
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Издребняваш!
Вяло прочетох темата, защото избеснях на колко важно място поставяш подаръците и то за годишнина.
Ние на нашата годишнина си купуваме красива рамка в която слагаме снимка от пътуването през годината и на романтична вечеря в къщи се гушкаме.
Никой не се обременява да търси излишни вещи, да се притеснява дали ще му/й харесат... Достатъчно е лутането и стреса на рожденния ден и Коледа...
Заедно сме от 5 г.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e5c406aa67
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изненадана съм, че за три години връзката ви е в толкова начален етап чисто емоционално. И нашата е на три години, но аз като видя хубава дреха и си представя как ще му стои, веднага я купувам. Той пък купи нова кола, косачка за градината, разни технически джажди, които аз наистина ще се затрудня да избера. Естествено, че на празници си разменяме символични подаръци, но годишнината от запознанството ни е по-скоро повод за майтап, защото случката се случи точно на Деня на съединението. Не зная защо толкова сериозно приемаш нещата. За какво ти е тая тъпа пицария? Аз съм измислила следния начин за пътешествия - веднъж седмично приготвям някакво ястие от индонезийската, тайландската, кавказката, мексиканската и т.н екзотична кухня, а той взема вино. И ето ти празник! При това всяка седмица.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker