Трудно решение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трудно решение
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 905 пъти
Здравейте. Пиша тук, за да видя мнения на различни хора, защото вече доста се обърквам в собствените си мисли. Имам дългогодишна връзка (над пет години). Това е първата ми връзка. С приятеля ми сме имали и хубави и лоши моменти. Той е изключително добър, грижовен, любвеобилен, поставя ме на първо място, с хубава професия, сладичък е.. като цяло супер много положителни неща. От дота време обаче аз се колебая дали това е човекът за мен, поради няколко прични. Аз съм много енергична, приключенски настроена, комуникативна, обичам по- задълбочени разговори... а той е по- повърхностен, спокоен, уравновесен... Когато имам нужда от съвет.. не се допитвам до него, а до приятелки, родители. Супер много положителни неща, но не го чувствам достатъчно порастнал, за да му се доверявам за съвети, на моменти имам чувството, че не ме разбира за какво му говоря (когато става въпрос за по сериозни неща). Не ми е много забавен, нямаме определено хоби заедно, не ме мотивира по никакъв начин, а точно обратното. Докато бяхме заедно в университет ми беше много трудно, защото цялото му свободно време бе запълнено от гледане на филми/ игри. Това ми пречи от една страна на концентарцията, а от друга- когато съм свободна, предпочитам да имам хоби, да се забавлявам някъде.. а не да гледаме само глупави филми. Когато сме зааедно, аз ставам като него.. това ме натъжава. Искам някой който да ме дърпа напред. В същото време ме е страх от раздяла.. понякога си мисля, че това е моят късмет.. добро момче.. с което бих имала хубаво семейство. Познаваме се много добре, нямаме почти никакви конфликти вече. Въпроса е, че моите постоянни терзания се отразяват зле и на мен и на него. Още по лошото от всичко е, че се разделяме за по няколко месеца, предвид професията му.... това беше поредното лято, в което не бяхме заедно... месеци наред.. и този път му изневерих.. беше от любопитсво... не ми беше по- хубаво, а по- интересно... чувството ми за вина не е толкова силно.. аз бях човек, който супер много държеше на искреността и доверието.. мразех лъжите.. а сега аз съм лъжкиня.. всичко това ме води към извода, че чувствата ми са охладнели... но не искам да го приема.. ще ми се да не е така.. не знам дали има смисъл да продължавам връзката.. но ми е супер трудно и да я прекратя.. този човек е като диамантче.. дава ми свобода, любов, винаги е до мен.. но няма никаква тръпка.. ще ми се да го бях срещнала сега (след няколко неуспешни връзки, за да мога да го оценя истински). Бих ли могла да върна пламъка.. ако се опитам да измисля нещо ново във връзката ни.. или всичко изгледа изгубено

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 622e6bb2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, след първата година човек знае на 100 процента дали иска да остане с партньора си или не, и може би при теб е останала от тогава една вълна на "може би има бъдеще, НО... ". Щом не се чувстваш щастлива в тази връзка и с тези разделения и изневярата, която спомена, според мен просто трябва да се разделиш с него, без да му казваш за изневярата и да бъдеш малко сама и да се преоткриеш наново.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 66160ad881
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не можеш. Проблемът ти се корени в това, че нямаш опит и база за сравнение. Някои хора не ги измъчва и не го приемат за проблем, но при теб не е така, защото си прекалено динамична личност и имаш потребност да изживееш повече. Сама си казала, че си изневерила, защото ти е било интересно. Това любопитство и желание за бурен живот ще ви провали в даден момент. Няма как да го избегнеш, можеш единствено да оставиш момчето отсега и да се наживееш, докато си млада. Няма да те лъжа, намерила си прекрасен човек и съм сигурна, че ще съжалиш, ако го оставиш. Ще съжалиш веднага, щом попаднеш на не толкова добър мъж. Не го приемай лошо, вие се допълвате като характери, но имате различни виждания и желания. Затова няма да ви бъде в дългосрочен план. Ако сте заедно, винаги единият ще е в компромис. Няма лошо да си с по-спокоен човек, за да те уравновесява, но е редно този човек да има хобита, да му се излиза, да му се танцува и разговаря, просто да гледате в една посока. Ти искаш това реално, а в тази връзка няма да го получиш. Момчето ти е страхотно, дори ми стана гадно за него, обаче и той няма да получи желаното от теб. В един момент ти ще станеш нервна и ще започнеш да го притискаш, а той ще се ядосва, ще търси под вола теле, ще се чувства зле, че просто иска да се гушкате и да гледате филм. Ами не е честно спрямо него. Той е спокойна личност, иска улегнал живот, а ти не, няма да се получи без големи компромиси. Намерила си прекрасен човек, но си постъпила нечестно с него. Той е добър, нека получи връзка, която да му пасва правилно. Ти самата трябва да бъдеш с някой, който да ти допада истински и да нямаш съмнения за бъдещето. Намерила си прекрасен човек, но той не е за теб, различни неща иска и само тях може да ти предложи, а ти никога няма да се примириш напълно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e00a131e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И как така живееш с тази изневяра? Още преди изневярата е трябвало да скъсаш с него. Аман от лъжкини. Като не ти харесва, късайте. Идеален бил, ама не бил.

Ти какво мислиш, че няма да намериш кусури и на следващия си? И на по-следващия си? И на по-по-следващия?

И не, мила, да "експериментираш" с много мъже няма да ти достави никакви позитиви. Няма да те научи как да си във връзка, няма да ти даде любов и няма да те научи да обичаш. Бързият секс и изневерите няма да те научат как да си хванеш свестен мъж. АКО това ти е целта разбира се, тоест ако искаш що-годе щастливо семейство и деца.

Ако пък целта ти е да живееш повърхностно и да си задоволяваш сексуалните си нужди щото си много "динамична" и ти е "интересно", то няма проблем - такива жени са много търсени и това е много лесно за една жена. Има глад за лесни жени. Просто един ден ще се събудиш на 35 с поредния ебач в леглото и ще осъзнаеш колко е празно и безсмислено съществуването ти, но бързо ще притъпиш тези неприятни мисли.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker