Поканена на сватбата на бившия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Поканена на сватбата на бившия
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2070 пъти
Здравейте!
Историята ми ще прозвучи като сюжет на американска комедия, обаче аз моля за съвети.
Преди три години имах тригодишна връзка с един мъж. Познаваме се от деца, родителите ни са близки семейни приятели. Покрай еднаквата компания и многото общи приятели, между нас пламна искра. Даже поживяхме заедно няколко месеца. В крайна сметка се разделихме. Установихме, че няма да се разберем. Аз бях инициатор на раздялата, честно казано ревнуваше много и безпричинно, не ми даваше да чета книга, или да изляза с приятелки сама, да слушам музика, която той не харесва. Всичко трябваше да правим заедно и съгласувано. Разделихме се без скандали. На мен ми остана леко неприятно чувство от връзката ни, но от уважение към миналото ни и родителите му не съм го игнорирала. Честитим си рождени дни, засичали сме се в компания, . "Здрасти, как си" и това е. Въпросната бъдеща съпруга той си намери 2-3 месеца след раздялата. Засичала съм и нея, познаваме се бегло.
Както казах, бащите ни са големи приятели. Явно бъдещата януарска сватба е от старомодните - родителите канят когото пожелаят. Така аз и родителите ми получихме покани. Честно казано се шокирах още като разбрах, но после нещо ме шокира повече. Той ми писа следното " Хей, Дива (наша си шега, още отпреди да сме гаджета, не го е ползвал след раздялата). Разбрах, че вече си получила поканата и искам да знаеш, че много, много ще се радвам да бъдеш до мен в този ден и да споделиш празника ми. " Хич не знам какво да правя. Даже тъпото е, че отскоро съм необвързана и ще трябва, ако отида, да съм сама. На мен ми е неловко, тоя неговия ентусиазъм не знам откъде извира. Защо му е толкова важно - фука ли се, носа ли ми натрива, искрен ли е? Да отида ли, да се направя на ударена ли... Жена му знае ли? Само аз ли мисля, че е странно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8d1e647521
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не странно, повече от ясно е. Един вид .... можеше ти да си на мястото на щастливата булка, това иска да ти покаже според мен. Измисли си някакъв предлог и вежливо го отсвири - няма да ти е ок на тази сватба, колкото и да не държиш на него вече.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9ad0669e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се филмирай излишно и не се опитвай да разбереш какви са неговите мисли. Ако ти се ходи - няма лошо, ако не искаш - недей. Защо трябва да гадаеш "Ама защо сега, аджеба, ме кани... ". Ако не сте се разделили със скандали, разправии и т. н. и нямате проблем да сте си в компанията, какво лошо има?
Виж, аз нямам отношения с бивши, дори в интернет, камо ли да получа покана за сватба, съответно и да получа не бих отишла, просто няма за какво реално да съм там.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 121e776af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е защо да ти натрива носа, това може да се погледне от тази перспектива само ако имаш чувства към него.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f7b8ef5482
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Странно е, защото сте бивши, но е и някак разбираемо, предвид факта, че се познавате цял живот и сте от приятелски семейства. Никой тук не може да ти каже причината да те покани, ти го познаваш и трябва да можеш да предположиш поне. Аз мисля, че те кани от уважение към родителите ти, заради дългите години приятелство и за да не се почувстваш изолирана. Жена му със сигурност знае, че си поканена, съмнявам се точно булката да не е наясно със списъка на поканените. Ако мислиш, че не ти е там мястото и не се чувстваш добре от поканата, откажи я. Не е станало нещо кой знае какво, няма и да се случи нещо особено в деня на сватбата. Довери се на интуицията си и не се терзай излишно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 764614aee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Е, коя се е излъгала да го вземе тоя, тартор :) Явно, някоя, която не обича да чете, няма музикални предпочитания и никакви приятели... Да го ожалим задружно, горкия :)

Сериозно, авторке, не ходи, най-добре, че само докато те чета се депресирам от комплексите ти, завистта и липсата ти на адекватност.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b6941acfd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако моят съпруг беше поканил някоя от бившите си на нашата сватба, аз нямаше да отида на тази сватба. Това е унижение и за двете ви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6f96a90d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отиди според мен! Ако имаш някой добър приятел мъж вземи го за подкрепа. Кажи че сте само приятели, не лъжи, че сте двойка. Това просто, ако се притесняваш, че ще ти е неудобно или ще се почувстваш сама, когато има танци по двойки и в разни такива моменти. Няма значение какви са мотивите му. Щом сте приятелски семейства дръж се човешки като близък човек от приятелско семейство и все едно нищо друго не имало между вас особено пред жена му и други хора. Инструктирай и родителите си да не се изпуснат. Ако той реши да каже или е казал на жена си, добре, ако не да се оправят помежду си, както искат. Приеми го просто като сватба на роднини.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bd1c4bf515
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   НЯМАШ РАБОТА НА ТАЗИ СВАТБА!

Номер 1 е изказала една много добра обратна гледна точка-на настоящата приятелка.
Дори да си го преодоляла дори нищо в теб да не трепва-НЕ ХОДИ.
Нека отидат родителите ти. Ако от любопитство ти се иска -ще разгледаш техните снимки, но да си част от празника е нелепо.
Напиши му извинително съобщение че се радваш за него, но смяташ да не присъстваш. И му пожелай на добър час и всеки пътя си

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8458b6c9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не ходи, само ще се ядосваш. Оня си вдига самочувствието.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0d014aec63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз пък мисля, че е цивилизовано да отидеш. Вие сте поканени семейно с родителите ти. Ако отсъстваш, ще излезе като демонстрация, един вид - цупиш се, че ще се жени аз друга. В случая и да имаш гадже, не е уместно да го водиш, защото поканите са към семейството на стари приятели, към което принадлежиш и ти, а не към теб и приятеля ти като двойка. Ако кувертите са преброени и местата разпределени, това ще създаде проблем на домакините.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c08d6f1a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-добре ли щеше да се чувстваш, ако беше изключена от кръга на поканените? Не мисля.
Така поне имаш избор да отидеш или да се откажеш. А тонът не е ''натриване на носа'', а по-скоро те уверява, че не си персона нон грата.
Имаш много варианти, включително да се появиш само за част от събитието.
Каква ''бивша'', то вашето даже не е било връзка, а просто малко секс. Не си личи да е имало чувства. Ехе, та тя булката ако знае с колко други е бил младоженецът, сигурно ще развали годежа на часа. Номер 7, 21-ви век сме, не се разсъждава толкова елементарно!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f99e8bd1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Иска да ти го върне. Пълен комплексар

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 257d1b9c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   О, не, не отивай. Тъпо е. Кажи му нещо от сорта - благодаря за поканата, но няма да мога да дойда. Желая ти щастие! И пито-платено. Няма какво да го мислиш! А ако мислиш да отидеш за да се забиваш с негови приятели или други гости и да станат сцени... Пак ти казвам, идеята не е добра. Какво като те е поканил? Може утре да те покани да скочиш от прозореца? ! Гледай си твоя интерес.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a5fa6550a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Те мъжете го харесват тоя номер-да се изтъкват колко са по-оборотни и как могат без еди коя си. В повечето случаи точно това им изиграва жестока шега. Бий му един шут така, че изобщо да не те търси повече

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fc15b68f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Свекървата прави мръсно на снаха си. Не участвай в този цирк. Надали ти ще се зарадваш ако на твоята сватба дойдат бившите на мъжа ти. Редно е да не ходиш.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2544c72f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ами от теб зависи дали ще идеш или не. Обаче щом сте се разделили относително приятелски, не виждам какво толкова странно има да идеш.
С риск да изглежда малко смешно като пример, но на сватбата на принца Хари и Мегън бяха поканени няколко от бившите му и никой не го прие трагично. Към теб няма да си прояви специално отношение, просто "стара приятелка" от детството. Какво толкова? Аз пък няма да ревнувам ако гаджето ми ми предложи брак и на сватбата дойдат и бившите ни. Какво толкова, всеки си има минало, важното е, че сега и в бъдеще е и ще бъде само с мен! А, че е имал връзки преди да ме срещне, съвсем нормално е. Не сме на 15, че да очакваме да сме си първи.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e3ac4ba927
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   <7> Ами ако не ги познаваш бившите? Тогава какво?

Само питам ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 206d63bcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Отиди, отиди... По сватбите стават интересни неща!
Особено ако успеете да се усамотите с жениха в някоя стая за 10-15 мин...
Не само в комедиите се случват слуки...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ff7ec4de1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Сигурно баща му го е накарал, за да не поканят само родителите ти, да поканят и теб. Не смятам, че е нищо лично, дори си мисля че има чисти, ако не безразлични чувства към теб.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 876b338011
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз пък мисля, че родителите му нарочно се опитват да съсипят сватбата на снаха си. Аз не бих отишла - нито на младоженците ще е ок, нито на теб. Вашите също не е редно да ходят. Нека не забравяме, че това е празник за младите, не за родителите, а и неговите явно не се съобразяват.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b514d2b337
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Това определено не е сюжет на американска комедия, а на турски сериал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker