Разделихме се, а се държи сякаш още сме заедно. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разделихме се, а се държи сякаш още сме заедно.
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2922 пъти
Здравейте. Чувствам се малко объркана и бих оценила странични мнения по въпроса. С вече бившия ми приятел се разделихме преди 3 месеца по негова инициатива. Тежало му недоверието ми към него, нямал самочувствие, чуствал се нещастен и депресиран (не заради мен (само), ами попринцип), виждал, че не може да ме направи щастлива. Приех решението му, макар и с много болка и от тогава насам той продължава да ми говори на "бебче", казва ми, че му липсвам, че ме обича, че ще оправи нещата, обажда ми се, кани ме на вечеря у тях... И от тогава аз все се люшкам от едно ммение на друго... Ту, че ще го чакам (имал нужда от време да си подреди живота), ту че ме разиграва и се подиграва с чувствата ми и трябва да прекъсна комуникация.
Той много работи попринцип, става рано сутрин, спи по 3-4 часа, тече на няколко стана така да се каже. Заради това много често не сме правили секс, понеже е изморен, всеки път като сме ходили на почивка той е бил нервен, че има работа, а не я в свършил. 2 години и половина бяхме заедно, време след което трябва да се случи вече нещо - да заживеем заедно примерно. Като съм повдигала въпроса - все не му било времето. Трябвало да си оправи живота, за да изведем връзката си на по-следващ етап и да ме направи щастлива. Трудни бяха тия две години в неговия живот, но винаги съм била до него и съм го подкрепяла. Все съм си мислила, че тая натовареност е временна, че нещата ще се променят и ще пожелае да градим нещо заедно. Но той все казва, че нямало какво да ми предложи, понеже не виждал бъдеще за себе си. Много е депресиран и черноглед, все се самосъжалява за тежкия си живот и трудностите, през които е трябвало да мине. Да, действително е така, преживял е много повече, отколкото повечето хора на нашата възраст (26г. ), но нещата могат да се оправят, можем да сме щастливи, дори след травматични събития можем да си наредим живота така, както искаме. Проблемът е, че той като че ли не го иска. Все казва, че няма желание за нищо, не е сигурен дали иска да има семейство, деца... единствено мисли за сферата, в която се мъчи да се реализира, а там нещата са несигурни.
Хем ми казва" не те задължавам да ме чакаш", хем ме търси и ми говори мили неща. Аз от 3 месеца съм на позиция стенд бай, а се страхувам, че това може да продължи вечно. Обичам го, но искам да се погрижа за себе си. Като сме се карали за разни неща (той много трудно прави някакви компромиси, ако изобщо прави, често сме имали проблеми с негови напивания) ми е казвал, че ако трябвало да избира между мен и него за някои неща - щял да избере себе си... (За дребни неща като какво ще ядем, какво ще гледаме отстъпва по-често той, обаче за по-големи неща иска да е на неговото... ) Пък аз винаги съм избирала него. Може би трябва да приема примера му и да избера себе си този път.
Извинявам се ако съм писала малко объркано. Просто не знам и от къде да започна, те просто са толкова много нещата..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7445170813
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Мъж съм. Зарязвай го тоя окончателно, той не те обича, а май не обича и себе си. За две години да няма желание да живеете заедно граничи с абсурда. Изглежда ми като объркан тип, който не е няясно какво иска. Сега те търси, защото навярно му се прави секс.
Никоя себеуважаваща се жена няма да си причинява връзка с подобен инфантилен мъж.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 504a05a778
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче наистина ти трябва помощ! Не знам наистина явно не виждаш нещата, защото както казват - любовта е сляпа. Много си заблудена и не ме приемай като критик, но прочитайки тази история разбирам, че си много влюбена и объркана.. също и наивна. Твоя човек е пълен песимист както го описваш "черноглед" "все се самосъжалява" "тежък живот" от друга страна според начина ти на писане и надеждата ти за връзка и семейство разбирам, че ти си оптимистично настроена. Но защо ти е да насилваш връзка или да чакаш човек докато той си оправя живота и дори не е сигурно, че след време ще иска да направи семейство с теб? Ти в момента не си в никаква позиция, а това е губене на време, тъй като чакайки него /и то несигурно / ти не можеш да продължиш напред, а трябва. Щом сте се разделили и то по негово желание ти си недооценена, щом избира себе си/ въпреки, че е за дребни неща/ защо мислиш, че утрешния ден да речем, че се реализира за това за което толкова много се труди - то ще избере теб? Песимистите мислят винаги най-лошото ти си му помогнала, но съм сигурна, че той не го е оценил това нещо правилно, както и самата теб. Нормално е да го обичаш.. когато се разделим с някого.. ние не спираме моментално чувствата си.. да го обичаш ей така ами до време си е.. колкото повече време минава без този човек да е до теб толкова повече захладняват тези чувства.. проблема тук е, че той не ти дава възможност ОТНОВО да помислиш за себе си и да те остави на мира. Не ги разбирам мъжете защо ще те къса, ще ти се обеснява как нямате бъдеще и отново ще те търси. Мое лично мнение е, че трябва да сложиш край на тези "отношения", защото вредиш единствено на себе си с този мъж. Надявам се малко да ти отворих очите.. тази любов ни убива бавно :) Хубав ден и се надявам да се справиш с тази ситуация! Успех!
В- 22

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 78a3486aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Грозна ли си, дебела или просто неуверена? Какво си се хванала като удавник за сламка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d84f06edec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, избери себе си и му отрежи всички мостове до теб и толкова. Жена съм и не правя компромис към хора, с които съм прекратила отношения

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1e69fb4f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според описанието ти, той е много труден и тежък характер. Такива хора можеш само да ги обичаш и разбираш, но нито ще ги промениш, нито те ще го направят заради теб. За него е полезно да е егоист, но връзката ви е била достатъчно дълга, че да се замисля за твоите чувства при взимането на важни решения. Дори само това е причина да се замислиш, какво бъдеще би имала с него. Може би има страх от сериозно обвързване или е недоверчив към хората, две причини да не прави по-сериозна крачка към теб. За него сегашната ситуация е добра, така че може дълго положението да не се промени. Ти си малко пасивна в момента, оставила си го да води и сама не си взела решение. Поговорете, кажи му в прав текст какво искаш и че няма да го чакаш вечно. За сега той има всичко, което пожелае от теб, чувства се сигурен, защото ти оставаш и го чакаш. Обясни му, че не можеш винаги да си на една ръка разстояние, да си единствената правеща компромиси и да останеш доволна в дългосрочен план. Рано или късно ще ти писне, ще се ядосаш, ще се натъжиш и ще го оставиш. Реално погледнато, ти сама мачкаш себе си и чувствата си, защото има някаква надежда, че той ще избере теб този път. Ами, съмнявам се, че ще избере теб, сам си е казал, че не би го сторил. Вариантът е да поговорите и да се изясните.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 894d6be40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имах един такъв. След 7години, в който които го подкрепя и го чаках да си подреди живота, той си намери богато момиче и се ожени за него. Наистина си подреди живота. Аз останах сама.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 343c05a052
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много кофти е да се поставяш в позиция стенд бай, и сама да се прецакваш. Стегни се и не се връзвай на този манипулатор, който така удобно те държи на кукичката. Заслужаваш нещо по добро.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b6e5521725
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Избери себе си и продължи напред. Той никога няма да се промени

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1eb3ec7e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте, авторката съм. Благодаря ви за мненията.
Не съм грозна, нито съм дебела, нормално изглеждащо момиче съм. Просто трудно завръзвам близки отношения и когато допусна някого до себе си ми е много трудно да го отблъсна. Защото, освен гадже, чувствам че губя и приятел и направо ми се къса сърцето.
Номер 5, онзи ден говорихме... казах му тези неща. Казах му, че не мога да го чакам вечно, че ми е мъчно... и трябва да има някакъв срок, който трябва да си дадем. Той каза, че именно защото няма срок е пожелал да се разделим. Сам си каза, че още е с манталитета на гимназист, сам каза, че е абсурдно след 2 години да няма развитие... И, че не иска да стане така, че да сме заедно 5 години и при него положението да е още същото и дам и е загубил времето. Реално той не очаква нищо от мен, нито ме пита къде излизам, нито с кого, винаги ми е давал свобода. Никога не ми е казал "Чакай ме". Казва, че иска да съм щастлива, дори да намеря друг човек ще му е мъчно, но си поема риска, явно. Той също е по-затворен човек, самодостатъчен си е... На него също съм му най-близкият човек и именно заради това не може да ме лъже, че връзката ни върви нанякъде, след като очевидно не върви и не се знае дали някога ще тръгне в тази посока, която искам. В неговите очи той ми дава шанс да продължа напред, но не иска да ме губи като човек в живота си. Знам, че звуча наивно, все се опитвам да вярвам в хората и си мисля, че не ме лъже или се опитва да ме убеждава в нещо.
Не съм била с него защото е богат или защото съм имала някаква особена ползва от това. Обичам го като човекът, който е (разбира се - дразнил ме е с някакви дреболии, ама май е нормално това), но си признавам, че през цялата ни връзка съм с чудила имаме ли бъдеще и какво е то... и все се опитвах да си замажа очите, че може би аз се вглеждам твърде много и че трябва да се отпусна. И той просто видя, че се мъча, че нямам силите да прекратим връзката ни и затова го направи той. Не мисля, че не ме обича. Просто не гледаме в една посока... Не е ли възможно да се изравним в желанията си?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 70079d6cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сядаш и говориш с него и си изяснявате заедно ли сте или не. Няма смисъл от увъртания и някой да ти дава напразни надежди и да си играе с чувствата ти. Доста е объркващо да не знаеш във връзка ли си, или не. Някой иска ли те или не. Може пък и просто така да ти пречи да го забравиш, напомня ти за себе си. Преживявала съм го. Хем започвам да забравям, не страдам и се чувствам по-добре, и въпросната личност ме потърси, държейки се мило и все едно сме още заедно. Наричайки ме с галеното име, което обичах. Доста ме е разстройвало и ядосвало.
Просто си поговорете и му кажи, че това те наранява и го помоли да не си играе така с чувствата ти. Или те иска, или да ти даде свобода и да не измъчва така.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1e69fb4f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Прочетох отговора ти.
Моето скромно мнение е, че е напълно възможно да погледнете в една посока, но това може да отнеме прекалено много време. Историята ти ми повлия по особен начин, защото съм била влюбена и доста дълго време съм чакала човек, по същия начин като теб. Тази случка ми остави горчив вкус в устата. Не искам да ти отнемам надеждата, но подобни раздели на практика не са толкова градивни за личността, колкото на теория.
Той иска да се развива, но не иска да ти пречи да бъдеш щастлива и също да се развиваш. От опит мога да ти кажа, че самото му поведение в момента е токсично за теб. Изпитала съм го върху гърба си. Докато той се държи така, сякаш сте двойка, ти ще го чакаш. Самото откъсване е много трудно, знам. Проблемът е, че вие сте някак неофициално заедно, тоест без формалности, но пак се държите като двойка. Времето, което ще му бъде нужно, крие много рискове за връзката ви. Възможно е да се разминете отново, да мине време и той да е готов да бъде с теб, но тогава ти да имаш други приоритети. Животът е странно нещо, понякога изглежда, че си прави нелепи шеги с нас. Имай предвид, че обикновено мъжете са много красноречиви и директни, те рядко имат скрит смисъл в думите си. Опитай се да осмислиш ситуацията наново. Някак се притеснявам, че това чакане може да те съсипе. Аз чаках 3 години и накрая почти не познавах човека срещу мен. Това ще ти се стори като удар с мокър парцал, но времето ще ви промени и не се знае, каква ще е тази промяна. Искахме се, обичахме се, гледахме в една посока, но вече бяхме толкова различни, че съвсем не можахме да се разберем. Беше съвсем логична развръзка, но аз бях наивна, влюбена и не исках да си го призная в самото начало. Казвам ти го, защото някой трябва да ти даде тази гледна точка, за я имаш предвид в разговорите ви и при взимане на решение. Моля те, кажи на това момче, че такава ситуация, в която хем сте нещо, хем сте нищо, изобщо не е полезна и за двама ви. Иска да ти даде шанс да продължиш с живота си, но в същото време не те е пуснал наистина. Сега сигурно си добре, може би си дори щастлива, когато си с него, но с времето ще ти става все по-тежко. Ако те обича, нека бъде с теб, винаги може да се разделите в случай, че любовта свърши или спре да бъде достатъчна. А ако не те обича или пък обвързването го плаши, то да си го каже директно и да не те държи на безопасно, но достатъчно близко разстояние. Попитай го как си представя живота след 2, 5 и 10 години. Помисли и ти над този въпрос. Това би ти помогнало да разбереш, дали имате бъдеще. Опитай се да бъдеш реалист, признавай пред себе си дори нещата, които не са ти приятни. Все едно си в капан в момента, нали? Аз поне се чувствах така. Няма как да си дадете срок, това изобщо не може да се случи. Обаче, ти самата можеш да си дадеш срок, в който да го чакаш.
От номер 5

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b13de5e265
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Все едно описваш моята връзка. Изключително тежък характер, доста успял човек. Сега и двамата продължаваме да се държим както преди, и никой от нас няма друг, но реално не сме заедно.

Никога не ме е ревнувал и постоянно се дразнеше, че предпочитам да прекарвам по-голяма част от времето си с него. Казваше - "намери си приятели, понякога имам чувството, че си вкопчена в мен".

Няма как да го промениш. Според мен те обича, но е усетил, че ти все повече се привързваш към него и е решил да се отдръпне, за да не те нарани и да ти даде шанс да си намериш някой по-подходящ за връзка. Според мен е постъпил честно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1eb3ec7e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторката съм. Благодаря ви за подкрепата, не очаквах, че ще срещна толкова разбиране. Препрочитам си мненията ви няколко пъти вече, много ми помагат. Давам си срок до февруари месец най-късно да взема някакво решение. Тогава ще станат 6 месеца от раздялата, смятам, че не са малко време човек да се реши как да постъпи. Така ще знам, че съм направила каквото съм могла и няма да ме гризе съвестта, че съм се отказала рано.
Вчера се видяхме, той ми направи дребен подарък. Хапвахме, говорихме си... правихме секс и преспах у тях. Казах му, че човек може да си намери 1000 причини да не е с някого ако почне да ги търси. И, че щом се обичаме все още трябва да си изживеем любовта докато не усетим вътрешно, че просто нещата не стават. За да нямаме чувство на недоизживяно. Той се съгласи, каза, че ме обича и че до февруари ще се опита да нареди нещата, за да може да ми обърне подобаващо внимание и да се погрижи за мен както заслужавам. Питах го как вижда бъдеещто си, той отвърна, че не го виждал и това бил проблемът. Не знаел какво ще работи, семейство иска ли (по-скоро не). Ако действително е така може би наистина няма смисъл да сме заедно, аз искам връзката ми с човекът, когото обичам да се развива и да градим нещо заедно като двойка.
Не знам, ще видя до февруари как ще са нещата.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0ec3418256
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравейте, пак съм аз. Развитие имаше и преди около месец се събрахме пак. Ще видим занапред как ще е. Благодаря ви за мненията.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 1736649724
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Как е? Промяна има ли?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 дни
hash: d8f69f88af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да, има промяна. За сега се държи много добре. Не се е напивал, не е имало изцепки. Говори за ремонт на жилището му следващата година, за да живеем заедно. Дано се задържи така. Благодаря ви за подкрепата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker