Имам приятел, а съм влюбена в друг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам приятел, а съм влюбена в друг
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1705 пъти
Здравейте,
Моля за подкрепа и съвет, не да ме съдите. На 27 години съм и според повечето мъже съм доста красива - не ми липсва внимание. С приятеля ми сме заедно от четири. Живеем заедно. В началото всичко беше супер - той е много красив мъж, държи се добре с мен, но някак си всичко се превърна в рутина. Той е една година по-голям от мен, но сякаш се е превърнал някой друг. Остави се на течението. Работи в кол център, работа, която не харесва. Оплаква се от нея, но не прави нищо по въпроса. Не чете, не се развива, няма за какво да си говорим. Излизаме вече рядко, в живота ни няма тръпка. А аз обичам да чета, да се развивам, да се забавлявам, да срещам нови хора.
А за мъжа, в когото се влюбих - ами, да ви кажа, не съм допускала, че е възможно да го харесам отначало. Срещнахме се преди година на един семинар по психология. Той беше на 31. Изобщо не го харесах, като го видях - пълен, неуверен, не знаеше как да се държи. На семинара доста споделяхме един с друг. Тогава разбрах, че той като малък доста е страдал от токсична майка, от там не му вървеше с жените и с приятелствата. Видях в него вътрешна красота и му го казах. Но не можех да го приема като човек, към когото да имам какъвто и да било интерес, освен приятелски. Накрая ми поиска телефона, не му го дадох. Знам ли го какво си е въобразил.
Месеци по-късно видях, че ме е добавил във Фейсбук, но за мое учудване не ми писа. Преди месец пак бях на подобен семинар и го видях там. Но... като че ли беше друг човек. Просто не можех да повярвам, като го видях. Беше отслабнал, заякнал, добре облечен, с изправена стойка, усмихнат. Зарадва се, като ме видя. Усмихна се, дойде, поговорихме си. Поздравих го, каква голяма промяна виждам в него. Думите му бяха "ами реших, че е крайно време да си променя живота, писна ми да ми е зле". Семинарът продължи почти седмица. През това време той ми обръщаше внимание и си говорехме. Но го правеше, без да е досаден. Държеше се с мен съвсем различно - шегуваше се, закачаше ме, правеше ми комплименти. Видях, че и пред другите жени е отпуснат, весел и че привлича вниманието на някои от тях. Поговорихме си и на по-сериозни теми. Той ми призна откровено, че след миналогодишния семинар се е взел в ръце, спрял е пиенето, почнал е да ходи на психолог и да спортува. Каза нещо от рода на "да, имам си още проблеми, вредни нагласи и навици. Не знам, дали ще ги изчистя напълно, но няма да им робувам повече. Ще живея, както мога и искам". До края на семинара вече бях готова да му дам телефона си но... той не го поиска този път. Взехме си довиждане накрая, прегърнахме се и тогава усетих тръпка. Но това беше.
Месец след семинара се събрахме хората, които го бяхме посетили. И той беше там. Седеше до мен в заведението, говорехме си, шегувахме се. После отидохме на караоке. Понапихме се, накрая останахме само трима човека. Той посегна да ме целуне. Не устоях. Продължи да ме натиска, но го отблъснах. Казах му, че държа на приятеля си. Той продължи да настоява и си тръгнах. Обаче не спирах да мисля за него. Той ми писа три дни след това. Говорехме си общи глупости. Той ме покани на кафе. Отказах. След няколко дни пак ме покани. Навих се, но само като приятели. И той пак взе да ме целува. Думите му бяха "уважавам това, че си имаш приятел, но ако всичко беше ОК между вас нямаше да си тук с мен. Ако искаш да си с него, тръгвай. Ще съжалявам, но няма да те спра, направи, каквото е най-правилно за теб". И тогава не издържах и му се метнах на врата. От тогава сме излизали още три пъти на кафе. Последно той ми каза "Виж, много те харесвам, но няма да те чакам цял живот. Изясни си отношенията с приятеля си и реши какво искаш. Ако не искаш да си с мен, спираме до тук и си оставаме само приятели. Но няма да те чакам още дълго".
Моля ви, кажете ми какво да правя? Не очаквах да се стигне до тук, но той ме привлича страшно много, даже сънувах, че правим секс. Имаме и толкова общи неща, за които си говорим. Страшно умен и начетен е. Вярно, има някои емоционални проблеми, но е наясно с тях и се бори. Решил е, че иска да се промени, което ме кара да му се възхищавам и да искам да му помогна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 725b978fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, да.. Познвам такива. Наричат се комплексари, но това сама ще го разбереш, след време разбира се. Честно да ти кажа, прави каквото искаш. От това което прочетох стигнах до извода, че си доста меркантилна и ако трябва да съм откровен, мисля че и ти трябва да се погледнеш от страни и да се промениш. Но това е само моето мнение-мнение на един непознат, базирано на това, което прочетох за теб. Лек ден.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8d72bd4f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи за теб външната красота е най-важна..

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d64325d3c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Хем да не съдим, но как, когато случая е такъв.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e069ec3935
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О милата не можала да му устои. Използвал е нашия 2-3 реплики от pick up- а и готово. Жените сте толкова елементарни. Държала била на приятеля си. Ти сериозно ли?? ! Кой заблуждаваш?
Жените обичате да виждате по-високия статус, да виждате човек с амбиция и ако има пари това ще е голям плюс. На мястото на този от семинара можеше да е всеки друг. Просто ти си решила, че твоят не става и всеки новопоявил се по-откран мъж вече е готов да те вкара в леглото си. Звучиш ми, като жена, която много, ама много лесно човек може да я навие за секс...
Ето затова връзките, бракът и всичките тея глупости са пълна илюзия.
Има само секс и интереси. Твоят интерес е да си начешаш, както нагона, така и самочувствието, че си с по-успешен мъж.
А този от семинара би трябвало да е наясно, че ако зарежеш единия и тръгне с другия, след време товва ще се повтори същото с него.
Искрено ме караш да се смея на глупостите, които прочетох
Зарязвай твоя приятел, няма какво да го мъчиш с излишни преструвки. Ако не е този от семинара, ще е друг. Поне дай възможност да срещне по-подходяща за него жена.
Ама ти си като маймунките с двата клона.
Знаеш я тази приказка нали?
Айде живи и здрави.

Мъж на 25

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 646310e21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Е със сигурност трябва да напуснеш приятеля си още днес. Независимо дали ще се вземеш с този или не, защото ти приятеля си не го обичаш, а си с него само за да не си сама явно (ето това аз лично го осъждам и при жените и при мъжете - да си с някой, просто за да не си сам - мега долно).

С този новия те съветвам много да внимаваш, защото мисля, че успешно те манипулира към момента.
А и това 'няма да те чакам още дълго'.. - така говорят само нервни родители на децата си. Аз на твое място не бих се забъркала с такъв, колкото и симпатичен да ми се струва, колко и нужда от 'спасяване, грижа и помощ' да има. Също така я има и вероятността той да е не малко озлобен към жените, защото преди като е бил с не особено привлекателна външност сигурно не веднъж и два пъти са го рязали, а и като се има впредвид, че ти също вече веднъж си го рязала, то той може и към теб контретно да е озолобен, и да си е поставил нещо като цел да те свали и изчука, или ако все пак направите връзка, то активно ще те манипулирта, ще ти вменява вина, ако нещо в характера ти не му изнася и. т. н. може доста да те похаби психически. Някои от хората, които са били дълго време мачкани и отхвърляни, в един момент успяват да намерят сили за някаква съществана промяна на имиджа си, но вътрешно пак са си те с всичкия си емоционален багаж. Има една добра поговорка: 'Вълкът кожата си мени, но нрава - не. '
Разбира се може да се окаже, че изобщо не съм права и този да се окаже наистина много добър, успял да се извиси над комплексите си човек, но все пак бъди разумна, не се осланяй изцяло на чувствата си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1566093fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Взимай го

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: dfcaec2ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А пробвала ли си да поговориш с приятеля ти, че ти е скучен у старомоден и да започне да прави нещо в полза на двамата? От прочетеното до тук разбрах, че си падаш по външният вид. Внимавай какво правиш. Не гледай да се хвърляш на емоциите, на тръпката. Да не стане така, че да тръгнеш с него и той да е по-зле от сегашният ти, и пак да влезеш да ни споделяш за бъдещият Чаровен.

~A

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c03aa23e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз мисля, че в даден момент нещо вътре в теб ще ти продиктува правилното решение. Само изчакай... Но мимоходом ще те попитам ти колко време още мислиш да караш така с прителя-без планове за брак, за деца, ден за ден...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0e1a2c7524
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лавината е тръгнала: целуваш се с него, излизаш с него и мислиш за него. "Мокра" си, докато го сънуваш. Е, изясни ли се картинката?

Малката, бивши простаци и загубеняци няма. Утре и с този ще установиш, че всичко е рутина и следващият ще те "подмокри" на поредния семинар. Защо не се опиташ да поговориш с настоящия ти и не му дадеш жизнена сила за промяна и напредък? Мрънкал бил. А отслабналият ако вземе да
го стегне шапката отново и хване пак шишето?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7a90bfb753
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първо, не мога да не коментирам, че човека си е бил същия, просто е поотслабнал и си видяла, че получава внимание от други жени. Сама си прави извода накъде ме води това. После, като за категория теми "да скъсам ли с приятеля си за друг" към теб изпитвам известно разбиране. До сега си се държала що годе сериозно, а и не можем всички да сме със човека, с който ще останем завинаги от самото начало, може да е втората, петата или седемнадесетата връзка. Не те оправдавам напълно, защото все пак си се целувала с него и си била интимна, а си във връзка. Както казах, разбирам, че с приятеля ти вече не сте на една вълна и може би всичко е приключило, но ето къде е нещото, което ме трови в тая картинка - Като са приключили нещата във сегашната ви връзка, защо всички чакате да се появи нещо по-добро, за да вземете решението да скъсате? Ако беше заради проблемите във връзката, щяхте да скъсате заради тях преди новия човек. Ако нищо не чувстваш вече към приятеля си и мислиш, че ще си щастлива с новия и това искаш да направиш - направи го. Но за Бога скъсай първо със стария преди да правиш каквото и да е с новия... долно е! То и така е долно, защото както казах, всички късате заради други, рядко заради проблеми във връзката, колкото и да се опитвате да ни убеждавате (или по-скоро да се самоубеждавате). Тия дни само заради други те зарязват... писна ми.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 28ea5b1069
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е, как да ти кажем какво да правиш?
Реши с кой от двамата искаш да бъдеш! :)
Ние не можем да изберем вместо теб.
Изчисти си малко главата, имай предвид, че сега носиш розовите очила за новия човек, но след една еквивалентна 4-годишна връзка и той няма да изглежда без кусури.
С това на ум ги съпостави един с друг и прецени.
Припомни си добре какво те свързва със стария ти приятел и струва ли си да го загубиш.
Разбира се, ако една връзка е изчерпана, няма и смисъл да се мъчиш.
Това са неща, които само ти знаеш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0ae8f7d89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Просто избери единия. Хората къща си купуват с по-малко драма

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1ac56362d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Напълно съгласна съм с номер5, ти не обичаш приятеля си, а просто го заблуждаваш, но най-вече заблуждаваш себе си. Няма смисъл. Пусни го, да намери своето щастие.
Ако трябва да бъда честна, звучиш елементарно и повърностно, харесала си този другия, защото е с променено тяло и получава женско внимание, а преди "Но не можех да го приема като човек, към когото да имам какъвто и да било интерес, освен приятелски" - това изречение говори достатъчно! Може би трябва да останеш сама и да подредиш мислите и приоритетите си.

The Little Donut

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bd3a8e9488
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Заложи на сигурното. Любовник винаги можеш да си намериш. Трябва да премахнем клишето, че сме курви и даваме на който си поиска.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker