И кво, сам на нова година ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

И кво, сам на нова година ?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2290 пъти
Такива теми е имало, а и вероятно ще има още доста пъти.
Не съм празнувал сам, а и съм от хората, които нямат никакви проблеми да остават сами със себе си. Даже напротив, ако нямам поне някакво време, в което да оставам сам не се чувствам напълно удовлетворен. Имам си свои ритуали, чрез които релаксирам.
Тази година обаче се замислих, че вероятността да остана сам е огромна. Някакси отблъснах всички хора, с които контактувах, просто защото наистина ме натоварваха и не бяха искрени.
За рождения ми ден ми се обадиха точно 2-ма човека.
И снощи се замислих, че за пръв път тази година може и да не получа никакви предложения, дори никой няма да ме пита къде ще съм, просто защото няма кой да ме пита. Говоря за хора извън най-близкия кръг.
На 25 съм, миналия 31 декември празнувах с родителите ми за пръв път от години, защото аз реших така, не защото нямаше къде, тази ще съм на работа, а после ще се прибера.
И усещам, че искам да направя точно това. Да се прибера и да съм сам, да остана сам и да помисля, но се чудя дали това не е някакво отшелничество, което само ще ме изолира още повече. Не знам кое ме кара да си мисля, че има проблем. Това, че искам да съм сам на такъв ден или това, че май наистина няма този път кой да ми се обади и да иска да празнуаме заедно.
Много хаотично е всичко, което написах, но споделете какво мислите.
Има ли смисъл от това да отпразнуваш на всяка цена този ден? Напоследък всичко ми се струва безмислено и излишно.
Има ли нещо сбъркано в това да искаш да си сам в ден, в който хората нямат търпение да се съберат и да отпразнуват изминалите дни, очаквайки с надежда новите?
Изпитвате ли страх, че може да се окажете сами в подобни дни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 491f955b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   ЕЕЕЕеее голам праз - нова година. Ден кто ден, вечер като вечер - прави каквото ти е кеф и да не ти пука.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 270b8d98d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз доста години съм празнувала сама- къде по стечение на обстоятелствата, къде умишлено. Не е трагедия. Избягвам фалшиментата и неискрените приятели или такива, които ще ме натоварят негативно. За жалост хората се превърнахме в мрънкала (сигурно и аз донякъде), но ми втръсна да слушам как някой плюе срещу друг и една хубава дума не може да каже. Предпочитам с винце в чашата и някой хубав филм пред такава "компания".

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c34af6fb3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   1, той досега все така е правил, и вече почва да му пука, но всички вече са си отишли...

Не може човек да прави каквото си иска, и същевременно да става той каквото иска. Участието в двойка, група, колектив изисква малко свиване на индивидуалността, известни компромиси, известно посвещаване (време, енергия, внимание и т.н.). Тогава и само тогава той става част от тази двойка, група, колектив, и получава правото да съпреживяват нещата заедно, колективно.

Едно време по 10 души са живеели в една стая, изградена от кирпич - заедно са спали, заедно са се храниели, заедно деца са отглеждали, работели са заедно и празници са посрещали. Семействата са имали по 7-9 деца. Родовете са били огромни, задружни и щастливи. Животът е бил тежък, но и радостта по празниците е била истинска... Кукери, коледаи, жътва...

А в сегашно време... повечето хора са в положението на автора... Солидно образование, успешна кариера, скъпа кола, но... САМ!
Защо да се съобразяваш с другите, като можеш да ги оствириш?
Защо да градиш отношения с жена, като можеш да си наемеш за 1 час проститутка?
Защо да гледаш деца, като можеш да си спестиш тези денонощни грижи и неприятности... А през това време те чакат само кефчета, флиртчета, дискотечки, почивчици и други палтени забавления?
Защо да имаш общ бюджет, от който "глупавата ти жена" да "цоца" докато не работи и гледа малките ревящи изродчета?
Защо ти е да направиш нещо с ръцете и ума си, като всичко можеш да си купиш?
Защо ти е да се научиш да пееш и да свириш, след като с натискането на едно копче най-големите таланти, звезди и професионалисти по света могат да пеят и да свирят за теб?
Дори и всичко това да ти доскучее, винаги можеш да си боцнеш една изжекциика, или да си сложиш нещо под езика и да отлетиш в неподозирани вселени и измерения...

Последствията? Депресия... САМ! Независимо на 15, 25, 45, да не говорим за по-нататък...

Та, авторе, състоянието ти е много, много тревожно! Не го неглижирай! Не се прави, че не ти пука! Не виждаш ли, че ДУШАТА ти плаче?
Намери хората, приятелите, ИЗВИНИ ИМ СЕ, ако си сгафил нещо? какво значи "неискрени"? Ти винаги искрен ли си? Съвършен ли си? СГЪНИ МАЛКО ЕГОТО СИ!

Надявам се поне да се замислиш над всичко това... Десетки, стотици млади хора, които прочетат това да се замислят...

Протегнете ръце! Докоснете се! Обичайте се! Прощавайте си! Живейте заедно!

БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!

Ray

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 61b70571ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз пък колкото и години да празнувам уж с приятели, винаги ми е било тъпо, а всяка година съм с различна компания. От 2016 натам си празнувах все сама НГ, 2016 си бях в нас сама, пусках силна музика, пих си, ядох, никакви проблеми. 2017 отидох сама на едно парти в един клуб в София, то реално там има толкова много хора, че няма как да се чувстваш сам. Пих си, танцувах, беше ми екстра. Най-хубавите ми Нови години. На 20 съм, между другото. Тази година се разбрах с едни други приятели, с които не съм празнувала досега, честно казано по едно време ме хвана яд, исках пак сама да съм си, но не видях готини оферти на някое парти и май затова се съгласих. Ако и тази година не ми хареса, тотално се отказвам да празнувам с когото и да било и ще си карам сама. Музичката, пиенето и хич не ми е!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 60824c8a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 2, що не се съберете с авторчето да си гукате искрени, позитивни и щастливи?

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7b06554ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Голям праз! Аз вече втора година карам спокойна нова година с родители, защото след една кошмарна нова година с непознати от който познавах само брат ми и приятелката му реших, че повече няма да си го причинявам. Предпочитам сама или с родителите, ама да ми е спокойно. Иначе НГ, като НГ, поредният ден от годината. Коледа е много по-хубава!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4b8e68832d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Да, изпитвал съм страх, че може да съм сам на НГ, но засега винаги съм успявал да намеря компания, с която да празнувам. И аз подобно на теб, авторе, съм доста голям индивидуалист и нямам много приятели, а когато съм в депресия и аз се питам какъв е смисълът на цялото нещо. Но като ми мине депресията разбирам, че нищо няма смисъл (дори разговорите за смисъла), освен този който ние сами му придаваме, и това е доста освобождаващо.

Иначе Ray е много прав за "токсичния индивидуализъм" на новото време, който води до самота. Някакви "ценности" се промотират по филмите дето не са ценни...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: decdde1865
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Моята история е почти изцяло идентична с твоята, с единствената разлика, че вероятно ще съм със семейството си - досега не съм празнувала сама. Разбирам те, на мен също ми минават такива мисли понякога. И аз ограничих кръга до минимум, като се отдалечих от хората, които ме натоварваха емоционално, не мислеха дори малко като мен, отнемаха ми от времето и от енергията, а не ми даваха нищо. Комуникацията с тях в един момент беше толкова странна и безсмислена, че просто не можех повече да си губя времето с тях. Само повърхностни разговори, все коментари за другите, все клюки, драми, критики, излишно и нахално любопитство и в крайна сметка почти не остана нещо, което да ни свързва.... Резко се отдалечихме ;д Да останеш сам ти дава сила, за която вероятно не подозираш все още. Силата да зависиш само от себе си, твоите действия, мисли, и думи да са провокирани само и единствено от теб самия, а не да са повлияни по някакъв начин от другите. Обръщаш поглед навътре към себе си. Имаш свободата да избираш и да решаваш сам за себе си какво искаш, без някой да ти дава наклон на мисълта отвън. Готино е нещата да тръгват от нас, отвътре навън, а не да сме като някакви консуматори на чужда енергия, чужди мнения и помисли... все влияния отвън, а душата е вътре и иска своето. Дай й време. :) Сам ще усетиш какво искаш и от какво имаш нужда. Аз нямам нужда от другите и това ме прави силна. Не завися от никого и не се влияя от никого, имам глава на раменете си и душа, която лекувам. Сега давам шанс на себе си да слушам само нея. Помисли колко печелиш, бидейки сам. ;) Ще ми се да те познавах. Поздрави!
Alqska5

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 60824c8a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз пък сънувах най-големия си пиро-кошмар, че идва Нова година и аз нямам какво да гърмя! Събудих се потресен и облян в студена пот... И невероятно се зарадвах, че събитието в действителност е чак след 3-4 дена, и мога стабилно да се подготвя за празника!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7c436378a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всъщност проблемът ти не е Нова Година, а това, че по принцип нямаш близки приятели.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a6959ce8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора до Ray


Първо благодаря на хората, които са оставили мнението си.
Ray, благодаря и на теб, само че май леко оставам неразбран. Аз не съм този тип човек, който си се опитал да опишеш. Нямам чак толкова висок статус все още, не излизам умишлено по дискотеки. За мен е абсолютна загуба на време, след като имах такъв период. Не пия и не си викам проститутки, защото видиш ли не ми се занимава да създавам връзки. Няма за какво да се извинявам на когото и да било. Да, може отново да звуча, като човек, който е прекалено голям индивидуалист, но наистина няма човек, с когото не общувам, защото трябва да му се извинявам за нещо. Хората, с които излизах се забавляват единствено и само чрез пиенето на алкохол. За какво да се извинявам? Че съм решил да се опитам да градя нещо по смислено от това да се напивам 2 пъти седмично ли?
Мисля, че си засегнал важни теми, но в случая си задълбал прекалено дълбоко. Сбъркал си още с първото изречение.
Напротив точно досега пренебрегвах себе си и нямах смелостта да остана сам и да разкарам токсичните взаимотношения. За пръв заявих, че искам да бъда истински без да се съобразявам дали някой ще ме хареса. Прекаленото съобразяване не води до щастие, а води до подтискане на личността.
Благодаря още веднъж за мнението ти, ако отново влезеш и четеш тук.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4db28b9ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че (3) е автора И на темата ;))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a5e0c708b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако си от софия просто отиди на новогодишния концерт на площад Батенберг, вход свободен, сцена под звездите, пряко по БНТ и ще си искараш хубаво отколкото да се затвориш в вас и да гледаш един екран.
Р.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker