Да се разведа ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се разведа ли?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1590 пъти
Ще опитам накратко да разкажа кое ме накара да се замисля над този въпрос. Преди да се появят децата, всичко между нас беше идеално. Не съм си и помисляла, че един ден той ще ми каже, че няма бащински инстинкт, че 30 минути на ден с децата са му напълно достатъчни и че няма желание да си играе с тях. След появата им той стана раздразнителен, вечно мрънкащ и недоволен. Започна все по -често да прекарва по 15 часа на работа и като се прибере е изморен хапва и ляга и така вече 5 години. Децата го търсят, често плачат за него а той им отказва да стане и да си играят. Момченца са и имат нужда от него но той това нещо не го разбира, щял да изчака да пораснат тогава щял да се "занимава " с тях.
Като че ли ми писна да гледам тези сцени всеки божи ден, да бъда и баща и майка, домакиня и негов бизнес партньор. Страх ме е да го напусна, незнам как ще се отрази на децата, дали няма да страдат, като го търсят какво ще им кажа. Просто ме е страх. От друга страна и аз искам да бъда щастлива, искам да се чувствам обичана и уважавана жена и майка. Искам децата да са щастливи, омръзна ми да гледам тъжните им физиономии и сълзи в очите, само защото баща им няма време за нас.
Идея нямам дали той все пак някога няма да се промени и всичко да си дойде на мястото.. заслужава ли си да продължавам да чакам. Не съм щастлива, рядко сме интимни, нямаме приятели, не излизаме никъде. Идея нямам какво да правя.
От друга страна преди 2 години се появи Той. 17 години по - голям от мен. Не сме били интимни никога, не мога на този етап да си го позволя. Само знам че той е моята половинка, той е това от което имам нужда, знае целия ми живот с мен е и ме подкрепя и е готов да ме приеме с децата и просто да сме щастливи. Страх ме е да предприема нещо, заради двете ангелчета които имам. Те са всичко за мен и ме е страх да не ги нараня ако реша да се разведа.
Ще се радвам някой с подобна съдба да ми пише и даде съвет. Твърде съм объркана!!!
Благодаря на всички, бъдете живи и здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: b916722f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И цялата си душа и любов да им дадеш на децата, те винаги ще търсят баща си. Колкото и внимание и любов да получават от друг мъж, то тя не може да замени биологичния им баща. А както те разбирам, те не са малки вече. Ако се разделите, това ще им остане в съзнанието. Аз съм мъж на 39 и живея с братовчедката на смърта. Всяка вечер има викове, крясъци, разправии. Да не изброявам още колко глупости ми се стоварват на главата освен, че блъскам като вол за да има с какво да се прибера. Детето ми пострада психически от лудоста на майка си. Натискам си главата и търпя. Колкото и да е луда, той я търси. В съда да отида, без адвокат мога да я вкарам в клиника. Но всичко ще се отрази на детето. Стискам зъби и трая. Дано дойде ден в който спре да ни изтезава. Живея заради детето си! Само децата ни ни дават смисъл в този живот. Отдай се на приятни изживявания. Когато ти си нещастна, децата го усещат. Ако ще и любовник си завърти.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f04217034b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се развеждай. Няма да стане по-добре. Вашите деца са си само ваши, няма да станат свои на никого-дори и на този, 17 години по-стария от теб. Знам какво говоря-омъжена съм за тираджия и двете си деца съм ги изгледала сама, хайде за първото ми помагаха отвреме навреме бабите, но за второто-никой. Звучиш като отговорна майка, говориш с любов за децата си, нека растат с баща си, може и да му стигне акъла.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fd063ca5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Мъжът ти заслужава да загуби семейството си, щом не ви обича и цени. Избери щастието, колкото и трудно да е. Не е важно кой е биологичният баща, а кой е истински човек, способен да отгледа деца.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8ee4770e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прецени дали си щастлива с този мъж. Прецени, ако се разведеш финансово, има ли кой да ти полага, ако той се окаже мухльо и не си плаща издръжките(да не говорим, че и те са смешно малки).
Направи последен опит(ако имаш желание) за да се променят нещата! Ако не желае да се промени, ти на сила не можеш да го накараш!
Няма смисъл да си нещастна и да жертваш щастието си и това на децата с мъж, които е безотговорен!
Децата, реално си имат биологичен татко и ако той ги обича и е отговорен би направил всичко за тях, без значение ти къде си и с кого си!
Глупости са това да да бъдеш унижавана, пренебрегвана( и то системно), в някои случаи и бита "заради децата".
Ако решиш да се разведеш, не го прави заради конкретен мъж, а защото си преценила, че повече с този не искаш и не можеш да живееш!
От там насетне имаш шанс да срещнеш любовта, която искаш и заслужаваш. Може да е въпросният господин за когото пишеш, може и някой друг. Но ако се разведеш само заради господина и той не се окаже това, за което си мечтала, може пак да останеш разочарована. Затова прецени дали искаш да си повече с мъжа си и от тази преценка следват и по-нататъчните ти действия!
Пак казвам, таткото си е татко и никой не може да го замени(ако е отговорен), но и никой не иска! Той, ако е отговорен ще поеме ангажиментите относно децата си! Ако не е, какъв смисъл има да си нещастна ти и децата ти!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4c14f5ce62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Действай, както намериш за добре, но според мен не се надявай много на този по-възрастния. Щом още не сте правили секс си му интересна и ти сваля звезди, докато не го получи. Мъжете какво ли не обещават, за да получат секс. Ще ти се насити и ще му станеш безинтересна, децата също ще започнат да го дразнят. Ако искаш да се разведеш заради него, по-добре недей, ще останеш разочарована, според мен.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fa5cbc6c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Само гледай на този новият да не му се изпари добрината след като станеш негова.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0782cc0e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако положението е нетърпимо и е по-добре за децата, да разведи се, но имай предвид, че след развода трябва да разчиташ само на себе си. Не е лесно, не говоря само за финансовата част. Децата растат, две са и ангажиментите се увеличават. Недей да разчиташ и на този нов мъж и, че непременно ще намериш любовта в негово лице. Може, не е изключено, но не е сигурно. Децата имат нужда и от собствения си баща и мисля, че друг мъж не би могъл да го замени напълно, колкото и да ги уважава и приема. Ако стигнете до развод не ограничавай контакта с бащата. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cec057e7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако стоиш, заради децата се разведи. Аз съм жена на 22 и родителите ми са се развели като съм била на 2 години и ми е много добре. На децата сега им е по-зле като гледат как са в една къща с него и не си играят с него. По-добре ще е ако се разделите и само понякога да ходят при него ако той изобщо иска.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0ac3bacef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Разведи се! Щом мъжът ти за няколко години не се е почувствал баща, никога няма да се почувства като такъв! Нима вярваш, че изведнъж като станат децата на по 15 години той ще се сети, че им е родител? Абсурд! Щом нито ти, нито децата сте щастливи в тази ситуация, по-добре се разведи. Обаче не те съветвам да се захващаш с другия мъж. Да, сега му е лесно да те подкрепя на думи, но дали ще е толкова ентусиазиран когато наистина заживеете заедно? Едва ли. А на децата им стига един баща, който не се интересува от тях, че да им натресеш и втори такъв... по-добре не! Сама го каза, ти си майка и като такава щастието на децата ти трябва да е на първо място! А те в момента имат нужда от обич и грижа, а не от нов мъж в живота на майка им. За това, разведи се и се посвети на децата си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 29bea01614
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бих се развел на секундата, без да се замислям!
М37

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ee87fbe7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кажи на мъжа си как се чувстваш, заради отношението му към децата - така както го описа на нас и го заплаши, че ще се разведеш и ще му ги оставиш той да ги гледа и за да подсилиш ефекта даже го зарежи за един уикенд сам с децата - кажи му че и на теб ти е писнало и че са негови синове в крайна сметка да си ги гледа. Такива мъже само от това се стряскат, веднага ще му дойде акъла в главата - иначе си му твърде удобна, поемаш всичко, което на него не му се прави и го отменяш. Не е луд, който яде баницата. Жените масово в тази ситуация правят грешката да заплашват мъжа, че ще се махнат и ще си вземат децата - то все едно куче със салам да плашиш, много повече ще го притесни и ще подейства възпитателно перспективата да му ги оставиш :)
Не се прилъгвай че друг мъж и то на възраст ще приеме като баща децата ти и безпроблемно ще си заживеете заедно - човекът идея няма, какво е да живееш с две малки чужди деца, доста бързо ще почне да се изнервя при реално съжителство и ще е дотам с любовта. По-добре насочи усилията към това да вкараш в релси мъжа си.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ddd1a7fa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бе ти луда ли се? !
Щом и Човек си имаш, то проблемът ти е никакъв!
Щяла да чака да се промени и всичко да си дойде на мястото. То ВЕЧЕ се е променило и си е "дошло на мястото" - така, както винаги е било и ще бъде...
Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ab91b78dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На чичака не разчитай. Ще се позабавлява, па ще се огащи и да го няма. По скоро инвестирай в семейството си. Бащата си е баща, но явно си има любовница и в къщи не го свърта. Опитай да си го върнеш обратно. Стига мрънка, недоволства, погрижи се за себе си. Неглижирането на секса е извънредно груба грешка. Дерзай, друг няма да ти реши собствените проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 79668b9bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз бях като съпруга ти.... Информацията, която си написала е достатъчно малка, за да се даде какъвто и да е съвет. Ще ти разкажа следното.
1. Ако съпругът ти израснал в семейство, което само се е работело, без много емоции и общи удоволствия, реакцията му е нормална.
2. Ако съпругът ти е на висока управленска позиция, предизвикателството е по-голямо от колкото "семейния живот". Той приема семейството за даденост, аксиома и влага минимум усилия в това направление.
3. В подкрепа на т. 2, емоциите в работата са далеч по-важни за него, защото Той други емоции трудно припознава. Просто не е научен на тях. Семейната емоция му е чужда и... скучна!!!
4. Парите. Те са изключително важен момент в неговите представи за щастливо семейство. Той смята, че като осигурява парите за нормалното съществуване на семейството с това изчерпва големият му ангажимент и ако другата страна не го адмирира за това, те (ти ) не го разбираш.
5. Той няма да се разведе с теб защото те обича. Може да си намери любовница за секс неангажиращ. ( ако сексът с теб е скучен, недостатъчен, между другото... защото на първо място са децата и всичките останали битовизми.
6. Той е уморен, дяволски много уморен не от теб, не от децата, а от емоциите в бизнеса.
7. Единственият ми съвет: НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ ЗА ВАС ДВАМАТА САМИ БЕЗ ДЕЦА, САМО ЗА ВАС ДВАТА!!! ТОВА Е ЛЕКАРСТВОТО!!! .. и това ме излекува. Когато съпругата ми отдели време за мен (цинично звучи, но е така), аз направих същото.... е минаха 20- години в семейна мъка и скука, аз в осигуряване на семейните пари, тя във възпитанието и любовта към децата. Просто приех това за даденост и не съм се занимавал с любовници, тя не ми е дала повод за съмнение в нейната почтеност. Сега сме ОК.
8. Ако вложиш време, много време и любов, топлина във Вашите отношения няма да се разведеш. И всичко ще се оправи във Вашите отношения. (Така постъпи съпругата ми, за което ме спечели завинаги. Не, че не съм имал възможност да я "сменя". Както казват хората... "Не питай старило, питай патило". )
9. Ако нямаш желание!? се разведи... но този, който споменаваш може да е добър човек, но не баща на децата Ви. Кърпена работа, влизаш в нови "филми", пред които настоящето ти положение бледнее. Вярвай ми!!! Такива "душеприказчици".... са най-опасните, стресирана съпруга... споделени проблеми, дълбоко емоционални отговори завоалирани от емоционално предразполагане и агънцето пада в капана... могат да чакат за блянувания секс мноооого дълго. И после... да не ти разказвам. Задай си въпроса защо този мъж защо този мъж има има такава емоционална връзка с теб ДВЕ години без секс, без каквато и да било идея за... бъдеще!!! Ти имаш две деца, имаш емоцият от платоническата връзка, но освен тази емоция на теб ти трябва ПЛАН, как ще се развие животът ТИ И НА ТВОИТЕ ДЕЦА след развода... и ако трябва да перефразирам известната поговорка "Ебачи много, съпрузи малко"... "Емоционално объркани хора много, съпрузи малко"
Дълбоко се надявам да избереш варианта на моята съпруга! Вярвай ми струва си....

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8ee4770e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 14, аз не съм авторката, но ми е любопитно, теоретично е всичко.
Би ли ми дал някакви съвети(на теория) как да "прикоткаме" такъв мъж да се ангажира с дома и семейните задължения? Само, ако отделим време за нас двамата достатъчно ли е? При положение, примерно, че децата са малки, това време също би било ограничено, ако няма кой да ги гледа (баби, да речем). Детегледачка може да се наеме, но според теб колко пъти седмично да идва в къщи( ако семейството въобще може да си я позволи)?
Удачни ли са вариантите за семеен консултант или психолог и какво да се прави, ако мъжът не желае такива срещи защото "това са глупости"?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker