Разочаровах се от мъжа си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разочаровах се от мъжа си
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2169 пъти
С мъжа ми сме заедно от 7, 8 години и чакаме второ дете. Преди 2 седмици замина в командировка в чужбина за около месец и миналата седмица му бях там на гости за 4 дни, малко на разходка и да сменя обстановката.
Всичко беше супер първите ден, два, докато не отидохме на едно събиране с негови колеги и не чух, как мъжът ми се е възхищавал на красотата на някакво момиче-танцьорка в заведение. Оказа се, че седмицата преди да отида е бил на българска дискотека там, а след няколко дни се е запознал с въпросното момиче, което било отседнало в апартамента на негов познат. Нито ми беше споделил, че е излизал, нито че се е запознал с нея, а по принцип уж си говорим нормално за тия неща. Като чух, как е коментирал, че еди коя си е супер красива ми стана криво, развали ми се настроението и на прибиране, му казах какво съм чула и че ми е станало неприятно, най вече от това, че крие някакви такива неща от мен. А той ми каза, че нищо не е крил, не знаел, че ми трябва отчет къде е изпил една бира, а към момичето нямал никакво отношение. Действително била много красива и всички мъже го изкоментирали и това било. Просто "мъжки мохабети". По принцип се чувствам добре в кожата си, харесвам се, грижа се за себе си, може би сега от бременността увереността ми е малко разклатена. Абе факт, е че ми стана тъпо. Преди година пак имаше подобна изцепка, беше се пошегувал в разговор по телефона с колега, да вземели колежките с тях на командировката и да ги водели на парти. Аз знам, че това нито е възможно, нито ще направи нещо и са само приказки, но се чудя защо са му тези приказки. Не се ли усеща, че не са редни. В смисъл, че е интелигентен мъж, с висок статус, семейство, деца и такива "мохабети" на мен ми се струват под нивото му.
То това е лошото, е че не изпитах точно ревност, а разочарование. Почудих се кога готиния ми, интелигентен мъж с всичките му ценности и принципи се е превърнал в някакъв жалък чикибоец, точещ лиги по чалга танцьорки. Сякаш пред колегите си се прави на някакъв свободен агент, ерген, знам ли. Те до един са стари ергени или разведени и с по 10 години по-възрастни от нас и може би това го предразполага към такива приказки.
Аз му вярвам, виждам, че ние сме му приоритет, предпочита да прекарва времето си с нас, държи на семейството. Но ме дразни впечатлението, което се опитва да остави сред приятелите си. Сякаш аз съм някаква шматка, която си седи вкъщи и гледа децата, а той е някакъв играч дето си вее байрака. Унизително ми е, макар да не е истина. Въобразявам си (или пък не), че хората ме гледат с някакво снизхождение, все едно съм "горкичката", а това не е моята същност и ме тормози. Споделяла съм това с него, но той обвинява хормоните ми, за това че съм станала неуверена и явно съм имала комплекси, че такива глупости да ми правят впечатление. Много добре знам, че са глупости, но ми се иска да брани достойнството ми. Аз не точа лиги по мъжете, пред приятелките си, струва ми се пошло, евтино и тъпо спрямо съпруга си да го правя.
Аз ли нещо не съм в ред? Всички мъже ли имат портебност да се правят на играчи? Да му обяснявам ли, че това ме наранява, или да се опитам да не му обръщам внимание и аз не знам. Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: ffc651f5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напразно се тревожиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f1570a3ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човешката завист няма почивен ден. Щом получаваш всичко от което имаш нужда, защо ставаш егоист и се дразниш от това, че мъжът ти се разтоварва по свой си начин? Всеки мъж ще се възхити на женска хубост. Какво искаш, мъжът ти да се държи като темерут ли? Само е гледал и се е радвал, какво толкова е станало? Защо човек влиза в художествена галерия, защо ходи по екскурзии, защо се възхищава на природни забележителности? В момента е нямал на какво друго да се порадва, порадвал се е на хубаво момиче!? От сламката правиш греда, но може да загубиш и това което имаш. Радвай се на това което получаваш и не завиждай на другите, не е цивилизовано!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e8e9095c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не знам какво очакваш от мъжа си, но ми се струва глупаво да мислиш по този начин че едва ли не той ако се съгласи с колегите че една певица била красива значи тъпчел твоето достойнство. Какво искаш той да казва в мъжките разговори, да казва на колегите че ти си по красива или че е женен и затова няма право на мнение за красотата на други жени, или просто да обяви пред тях че е гей за по лесно? Май най приемливо за теб е да страни от мъжки компании, а когато е в командировка да си стои в хотелската стая, защо му е да излиза, нали.
Разбирам да те наранява коментара му ако е изказан пред теб, но след като е казан само в мъжка компания какъв ти е проблема.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 97dfcbb0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си единствената красива жена на света. Красивото си е красиво и прави впечатление, и е човешко да е така. Друг въпрос е каква работа има мъжът ти по дискотеки без теб по време уж на командировки. Не смятам, че такава среда е подходяща за семеен човек. Аз бих се запитала първо това, а не въпросния коментар, защото ако не беше ходил там, нямаше да ги имаш сега и тези терзания!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 829de76883
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   "Почудих се кога готиния ми, интелигентен мъж с всичките му ценности и принципи се е превърнал в някакъв жалък чикибоец, точещ лиги по чалга танцьорки. "

Сигурен съм, че и той се пита "кога готината ми секси жена се превърна в ревнива лелка" ;)

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b50d5ac2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Кажи му малко да се съобразява какво говори. Било то и в мъжка компания. Ти не си фикус и имаш чувства.
Той не е тинейджър и да си пази мераците помдруги жени само за себе си. Точка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 03197cb8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се вживявай от глупости. Ако има проблем, това е тактичността на колегите му. Знаят че жената на колегата им е сред тях и че е бременна и взели да коментират какво са правили и говорили. Или са тъпи или някой го е подхвърлил нарочно. Така че не се задълбочавай - ако чуеш всички хора какво говорят може да се отчаяш от живота.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 41cb1a0c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не всички мъже, но някои- да. Не е пряко свързано с пола, просто хората имат различно виждане над тази тема. За едни е грешно дори да гледаш, докато за други това е съвсем нормално и безопасно.
Ще ти споделя за моите лични наблюдения.
Имам няколко другарчета, с които се познаваме от гимназиятя, която беше профилирана. С течение на времето ние кандидатствахме една и съща специалност. Сега работя в ИТ сферата, която е основно от мъже. С двама от другарчетата, мъже, сме в една и съща фирма. Смея да твърдя, че познавам тези хора отлично. Аз съм била тих свидетел на всичките им връзки, отраснали сме заедно, били сме на една маса и на една пейка. Веселили сме се и сме си изтърпели всички сълзливи драми. Това са хора, които от пубертета насам говорят за жени. И двамата сега са в сериозни връзки, бракове и така нататък. В компания от ергени, те говорят за колежки, за танцьорки, за актриси, за всякакви жени. Тези, които познавам, мога да гарантирам, че го правят без грам чувство. Виждала съм ги във всякакви ситуации и със сигурност, сега обичат. Като необвързани точат лиги, но във връзка се чувстват добре. Искат да се приберат, да има вечеря и да целунат жените си. В компания от семейни, темите им скачат на памперси и семеен бюджет. Да ги слушаш как коментират жени е сякаш слушаш тв водещ, казващ, че навън е ден и има слънце. Засвидетелстват неща, които са напълно видими, но те самите не си ги слагат на сърцето. Единият имаше сериозни проблеми с приятелката си, защото тя много ревнуваше. Помоли ме за съвет. Казах му, че поведението му може да се счита за неуместно, но всеки има различен поглед. Казах му това, което казвам и на теб. За някои хора заглеждането е безобидно, а за други е пошло и обидно към партньора. Определено този сблъсък е силен и може да разклати една връзка. Нормалното е да споделиш на мъжа си за мислите си, но не и да беснееш и да се подлудяваш сама. Не можем да променяме завършени личности, това е. Можете да изкоментирате обстойно и да намерите приемлив компромис и за двама ви. Най-добре би било, ако той реагира спокойно и ти обясни човешки, че коментира за спорта, а не поради привличане. Виждам, че ти му вярваш, но не чувстваш уважението му. Поговорете. Не сте единствените с този проблем и всъщност това е малко камъче, което лесно ще отстраните от пътя си, стига да сте разумни и да слушате с разбиране. Но, ако някой може да те успокои и да ти вдъхне увереност, това е твоят мъж, не ние. А ако ти му нямаш доверие, независимо от неговите думи и постъпки, няма как магически да се справиш с терзанията си. Гледай да си по-спокойна заради бебето и помни, че ти си жената, която носи неговото дете, това те прави много по-специална от останалите. Колегите му все ще говорят, но те не са застанали между вас двамата и не разбират напълно връзката ви. Страничните наблюдатели имат вредния навик да търсят интригата, дори и такава да няма. Веднъж казах пред колегите си, че съм капризна за месо, а след няколко дни чух, че съм вегетарианка, което не е вярно. Не слушай околните, вярвай повече в себе си и във връзката си.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 76fdb9f292
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Заради истории като твоята съм се отказала от идеята да бъда с мъж и да имам семейство. Помисли, аз - колко съм разочарована. Такива сте хората. Жалко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fa67e79a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Повече не повдигай темата пред мъжа си, че олекваш много здраво! Той не те наранява по никакъв начин, ти сама си го причиняваш, съжалявам! Жена съм и ме е срам от мислите ти и реакциите ти, имаш мнооого да учиш още, момиче! Успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5b56633411
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Пффф... пусни му малко въздух на човека бе!
Ти какво си мислиш, че ще те смени с танцьорката ли? Най-много да я изчука 3-4 пъти, какво толкова?
А тази глупост, която си направила да отидеш там... ти преследваш ли го, какво? Преследваш и разследваш?
Ако си мислиш, че цял живот мъжът ти само с твоята катеричка ще си играе, значи много жестоко се лъжеш... А единственото, което следва от това е, че трябва да си давате въздух от време-навреме, да не се дебнете много-много и да гледате по-глобално на нещата, без да се задълбавате в подробности.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 35f482e751
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е все пак и той е човек. Не мисли че ти изневерява. Аз съм мъж на жена с 2 деца и знам как се чувства мъжа ти. Липсва му флирта, да се отпусне, с тези деца и отговорността за семейство и на него не му е лесно. Бъди по-снисходителна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 45a85eef8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Точно защото знае каква драма ще направиш, затова не ти е казал. Мъжете са си мъже и водят такива разговори. Даже и професорите (нали за интелект и статус говорихме).

Alpha, ж. 29 г.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 829de76883
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Жена с дете и бременна с 2-ро да хукне "ей така да се разходи" при мъжа си който е вкомандировка, че да го придружава и по партита ??! ВТФ ??!

Мислете повече като си съчинявате истории бе ;)
Барем мааалко достоверност да има ;)))

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 76fdb9f292
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Абе, да не ви е платил, да сте му адвокати? Много са ви сбъркани ценностите и моралът!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 88572710ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Точно така, н.15. Той трябва да е кон с капаци завършен темерут. Трябва да не вижда нищо друго освен жена си, един вид трябва да му се сложи филтър в мозъка и да не регистрира никакви други жени, само единствената възлюбена. Честно, авторката и пригласящите и- мислите ли, че така се поддържа семейство или нормална връзка?
Н.13 го е казала много правилно. Дори и професорите, както и хората на изкуството си говорят така, изобщо не става въпрос за интелект. Всичко останало са комплекси на ограничени хора с ниско самочувствие. Стойте си сами като н.9, само защото всеки мъж би погледнал с очите си друга жена и би си помислил, че е хубава.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7c613ce94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мъжете обичаме да се забавляваме с мъжки глупости в мъжка компания и това няма нищо общо с жените ни. Мъжа ти не е казал и направил нищо, с което да те нарани пряко. Не е твоя собственост. Остави го да се отпусне малко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker