Какъв е смисъла на думата,, обичам те"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какъв е смисъла на думата,, обичам те"?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2537 пъти
Здравейте! Бих искала всеки да изрази мнение по темата ми не зависимо дали е момче, момиче, мъж или жена! Като човек, който трудно се влюбва и обича, кажа ли че обичам някого наистина го! Не го наранявам нито физически, нито психически. Въпроса ми е-това ми се случи на скоро... Защо когато се каже че обичаш някого го обижаш? (любовта ми се превръща в омраза особено ако е нещо свързано и със семейството ми, както беше сега) Защо са всички мили думи и действия, всички създадени спомени когато ги разрушава човека отсреща? Защо казава, , Обичам те" когато знае че всяка лоша обида казана дума от него боли повече от всичко? Защо сме устроени да нараняваме?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 31541dc2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Думата 'любов' е метафора.

Любовта, подобно на омразата се изразява всъщност във психологическа, емоционална, физическа връзка между индивидите.

Според това по какъв начин се покриват психологичните, емоционални (или и физически) нужди на човека който дава или получава това внимание, това определя и значението на думата 'любов' във разновиднити му форми. Било то любов към братя / сестри, родители, близки, познати, половинка и прочие.

Аз мога да удрям някой познат или да третирам зле половинката си във току-що започнала връзка, казвайки обичам те. Думите тогава нямат покритие, защото лошото третиране и чувството което съм създал го е накарало да се почувства зле. Същото се случва и го правят други на нас.

При семейството нещата обикновено се различават. Обиди, упреци, физическа разправия ако ще, обикновено минава бързо и се прощава. Забравя се казаното и всичко отшумява бързо. Това е защото семейството, близките са вътрешна среда къдета има силно основана психологическа връзка. Тя е обоснована на разновидна грижа едни за други, взаимопомощ, уважение, грижа, притеснение, образавание и рязвитие и кяквото друго се сети човяк което е процес било то съзнат или несъзнат. Това са само малки примери. Има и още.

Аз и моето семейство смя се карали, бил, обиждали и прочие. Всичко обаче минава бързо и/или сляд време (обикновяно дни). Тава норма за всички. Рлтези които ни нараняват в семейството, все едно пък не са наранявани от нас.

Във моето семейство си казваме обичам те и извинявай дари когато друг е виновен. Всъщност се нарича прощаване. Гордостта във вътрешна среда няма смисъл да се изразява. Това е семейство. То обикновено се грижи психологичното, емоционално, физическо здраве на членовете. Не винаги биваме разбрани и все пак...

На мен са ми казвали 'обичам те', иска ли са и да ми помогнат по различни начини. Аз съм крещял, казвал съм да млъкнат, да ме оставят на мира и прочие. Във същото време това е бил стадий във който съм бил емоционално травмиран. Обиждал съм ги. При все после като ми мине продължавам да ги обичам и съм дори забравил какво съм казвал. Те обаче прощават без да го мислят дори, защото е нормален процес.

Ако третирам външни хора по този начин, много или почти всички биха ме оставили, заради това че нямаме тази връзка. Същото важи и за други хора.

Научи се да прощаваш и обичаш близки безусловно. Дори вйншни хора, когато се сетиш за написаното и причината.

Писах от телефон.

Пращам поздрави3

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9a72a1a882
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обичта трябва да се показва, а не да се изрича с думи. По добре ли ще е, всеки миг да ти казват-обичам те, а да се държат като идиоти? Думите са лицемерие, действията трудно се фалшифицират. Затова вярвам на действията а не на думите!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6ee5bbfa43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тези специално думи трябва да се казват чааааак когато ти е писнало от секс с въпросния субект. Преди това водят до това, което описваш ;)

Защо - не знам. Житейска аксиома!

(аксиома - твърдение, което се приема за вярно без доказателство)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4d2d5bab66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Рано или късно ще разбереш отговора на въпроса си. Силното привличане. Моментните прекрасни чувства. Еуфорията в която изпадаш са кратки. "Обичам те" е просто едно изречение. Идва момент в който тези чувства намаляват и изчезват. Обичаш детето си. Никой друг не може да запази тези твои чувства. Нараняваме и сме наранявани когато те изчезнат.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: af010b2430
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Явно ти си го наранила преди това и за това е този обратен ефект

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b4d6878ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато осъзнаеш, че "обичам те" не е дума, а израз, тогава сама ще осмислиш кой от възможните отговори на въпросите ти би бил най-правилен. Дотогава шанс няма, съжалявам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6380433e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как разбирам думите "Обичам те"? Хм...
За да бъда точна, ще споделя нещо с вас, което написах ЛИЧНО на моя приятел, но ето:
"Едно сърце не ми стига да те обичам
Две ръце не стигат да те прегръщам
И само две очи не стигат не стигат да ти се нагледам
И речта е бедна, за да изразя чувствата си към теб
И да изкажа колко си прекрасен и уникален
ЕДИН ЖИВОТ не би ми стигнал с теб!

…защото
Никога не съм била така отдадена на някого, пред никого не съм се разкривала дотолкова, никого никъде не съм гледала по този начин в очите (а твоите са прекрасни), преди ТЕБ съм искала по-скоро само да получавам – нечия усмивка, прегръдка, нечия обич…Но сега искам да дам!
Искам да ти дам своята усмивка, своята обич, своето време, понякога нежност (знаеш, не съм от най-нежните! ), да ти правя малки жестове, макар че ти заслужаваш милиони пъти повече
Само се надявам любовта ни да остане силна и истинска, чувствата ни да не изстиват, ти си моята половинка, само ти изпълваш сърцето ми и без теб всичко губи смисъл, слънчице!!! "

*The Little Donut

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9e4f031276
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Която и да е дума неподкрепена с дела е празна.

"По делата ще ги познаете" пише в една книга написана преди 2000 години.

Няма спор, че това е така!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2c9ffe4c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Смисълът е кат я кажеш (напишеш) да знай другият човек, че ти е в ума и нещо ти изтръпва отвътре, поради впръскване в кръвта на определени хормони, които сега няма да изброявам.
А бе да можеш да го осведомиш (или чуждицата - информираш) за състоянието си, но най-често това е и въпрос. Т.е. подаваш му сведения и очакваш действие ( чуждата дума - реакция), да ти подаде и човекът някакви данни, да си обновиш (ъпдейтнеш) твоите данни и вегетативната ти нервна система да продължи да казва на жлезите да отделят тия хормони или да им каже да започнат да отделят хормони на страха за да се почувстваш отхвърлена и изоставена.
ей туй означава,... тряба да тече общуването, иначе само ще си преглъщаме самотно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6e0fe88e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки може на приказки да каже че те обича, но може ли да го докаже!
"За Любовта не се казва, тя се доказва"
Твоят човек може да не ти казва че те обича, но по действията и държанието му ще разбереш дали те обича.
Някой мъже не обичат да си изясняват отношенията с половинката
и да влизат в дискусии и пледоари
(то се подразбира по действията).
"Има мъже които не обичат да се обясняват като момиченца пред жена си или гаджето си"
Научи уникално качество да различаваш фълшивите от истинските.
За един човек може да съдиш по делата, постъпките и нещата които прави а не по думите(може да каже едно но следващия момент да прави друго)
Р.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 355ab62f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Това е комбинация от постоянство в действията и самата благозвучност на тази дума, заредена и конструирана да изрази емоцията наречена привързаност и жертвоготовността спрямо даден човек.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 518f953b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всички нараняваме понякога, някои дори несъзнателно или без наистина да го мислят. Любовта и обичта идват след време, а за себе си съм стигнал до извода, че да обичаш някого означава да си готов да дадеш всичко за него, дори живота си. И не непременно да очакваш същото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9d60e414e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Най-прекрасните думи, лишени от смисъл... за съжаление.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9d60e414e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не сме устроени да нараняваме. Наранява неискрения човек, злоупотребява като изрича тия думи. Няма право да ги казва...
Тия думи, много малко хора са достойни да ги изрекат. Повечето нямат право да ги изрекат с уста, но кой би им забранил... сега са времената на правата...
Думите са нещо с което, никой няма право да се подиграва.
Те нараняват повече от всеки меч и куршум...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6e0fe88e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 14 - съгласен съм с теб, хората не са родени и устроени да нараняваме.
Всеки търси щастието но всеки държи дистанция точно заради нараняване от човека отсреща.
Много фълшиви и двулични хора има по таз земя, говорят за любов но си нямат и представа какво изисква истинската любов - "вярност, отдаденост, съвместно съжителство"
Света отива все по на зле всеки изминал ден.
Няма морал, няма срам всеки си прави каквото си иска без да се съобразява с другия...
Гонят се желания и интереси днешно време а не разбират че най-ценните неща не могат да се купят с пари.
Р.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: e1c08e6270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не всеки може да разбере за съжаление какво означават тези истински думи респект

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker